Ferrari stuurt ons foto’s van de one-off 458 MM Speciale

Auteur: , 48 Reacties

Jawolh, zonder turbo's dus! Deze laatste stuiptrekking van de 458 was al eerder gespot, maar nu heeft Ferrari een boekje open gedaan over de one-off.

Aangezien Ferrari zelf de lippen stijf op elkaar hield, ging ik er eigenlijk vanuit dat de door Ferrari Styling Center ontworpen one-off de techniek van een 488 GTB zou herbergen. Niets blijkt minder waar, onder de mijns inziens geslaagde koets gaat een 458 Speciale schuil! De betreffende klant koos voor sportieve lijnen en een speciaal ‘viziereffect’ voor de raampartij: zwart uitgevoerde A-stijlen, grotendeels zoals de Ferrari GTO uit 1984, creëren een rondom doorlopende styling van de vooruit in de zijruiten, die daarmee samenvloeien in één, naadloos glazen geheel. Deze oplossing verlaagt de daklijn en verleent de brede, naar achteren toe aflopende C-stijl.

De auto is uitgevoerd in de kleur Bianco Italia en onderscheidt zich onder meer door een striping die een ode brengt aan de Italiaanse vlag. De unieke coupé heeft een compleet nieuw handvervaardigd koetswerk gekregen in een combinatie van aluminium met composiet koolstofvezel voor- en achterbumpers. De 458 MM Speciale is tevens voorzien van nieuwe luchtinlaten aan de zijkant, één van de meest opvallende elementen als onderdeel van een uitgebreide herziening van het aerodynamicapakket.

Met 605 pk uit een 4.5 V8 weliswaar minder krachtig dan de 488 GTB (670 pk), maar wel met die lekker hoogtoerige (9000 tpm FTW!) atmosferische V8 met fabuleuze soundtrack. Geen verkeerde keuze dus, van Mister X. De vermoedelijk Britse koper blijft liever anoniem, al hoop ik van harte dat hij de openbare weg niet zal schuwen. Het zou toch eeuwig zonde zijn als dit het laatste is wat we van de 458 MM Speciale te zien krijgen…48 reacties

Zo wat een prachtbak
Doet mij denken aan een FORD GT
Lotus evora?
Net een mix van de nieuwe Ford GT, Evora, en 458/488. Zeker wel mooi!
ERUG DIK!!!
Dit is wel een feestje ja
Gewoon dat zijaanzicht is al om van te smullen, wat een prachtding!
Dit zou Pagani ook moeten doen, een Huayra uiterlijk met Zonda techniek.
@crackdavid: ik weet niet hoeveel uitwisselbaar is maar zover ik weer is de wielophanging ongewijzigd zo van zonda afkomstig, don’t fix it if ain’t broke
@crackdavid: nou liever niet hoor!
Ik vind de Zonda vele malen mooier dan Hyuara!
En mooi is relatief, want echt mooi is de Zonda ook niet, maar hij klopt gewoon helemaal wat mij betreft.

Deze Ferrari is trouwens prachtig! Ondanks (of dankzij) de gelijkenissen met eerder genoemde auto’s!
Wit… Chris Evans
@w0o0dy: o lord .
@w0o0dy: of van James May? Die had een van de allerlaatste 458 Speciale’s besteld, misschien heeft hij er dit van laten maken 😉
Ja, hij is erg dik. Maar vind ik hem mooi? Ik weet het niet. Het eerste waar ik aan dacht bij zijaanzicht was de Ford GT. Niet dat dat een lelijke auto is, alles behalve, maar dat moet toch niet het idee zijn van een Ferrari. Een Ferrari moet herkenbaar zijn als zichzelf, niet als andere auto’s. Dat vind ik zonde.
Poeh! Gaaf ding hoor!
Lekker! Zo had de 488 er uit moeten zien!
@shenkie: juist!
Nice, vooral met die atmosferische V8
Vind het inderdaad een mix van de Ford Gt, Evora, 488 en de 458. Maar vergeet niet, dat de achterkant ook doet denken aan de F12 TDF. Dat vind ik sterk gedaan, brengt het mooi in lijn met het Ferrari Design.
Hij is wel héél erg mooi geworden, zeg! Laten we hopen dat deze niet ergens in een garage verdwijnt.
@Edge: een museum zou wel mogen. Ze kunnen het dus nog wel bij Ferrari, iets bloedmoois bouwen.
Wauw, echt schitterende auto zo. En zonder turbo, jummie!
ik vind helemaal mooi
Zo die is echt lekker!
Leuk hoor. Wordt hiervoor een speciale opgeofferd of bouwen ze gewoon een nieuwe met andere carrosorie?
@mrrallycross: deze wordt zelf door Ferrari gebouwd, het lijkt mij logisch dat er nieuwe onderdelen uit hun eigen magazijn gebruikt worden en daarmee een basis in elkaar schroeven.
Dus ik denk dat er geen donor auto gebruikt is.
jammer dat we m nooit gaan zien.. De besteller zal m direct parkeren in zijn garage en over 10-20 jaar horen we er weer van en is de prijs het dubbele/drievoudige… Zo zonde….
Laatste atmosferische Ferrari
Pareltje hoor.
Tering wat een mooi ding. Komt haast in de buurt van mijn perfecte supercar zo. Vooral het zijaanzicht vind ik erg mooi.
Holy shit, door die evora-achtige daklijn lijkt ie wel erg dik
Bij Eric Clapton stond er EC achterop de auto.

MM zouden de initialen kunnen zijn van de eigenaar van deze wagen.

Een voetballer, artist, aristocraat,…..
@ericc: is een verwijzing naar Mille Miglia, een toevoeging die Ferrari in de jaren ’40 en ’50 ook gebruikte voor bijvoorbeeld de 166MM en 195 MM.
@Dizono: Kan je gelijk in hebben. Was niet bij me opgekomen ondanks mijn collectie van Ferrari boeken en miniaturen.
Wat een plaatje!
Dus Ferrari kan wél een mooie 458 maken! Die dan weer lijkt op een Ford GT…
veel mooier dan 488 en daar die weer gaten heeft aan de zijkant had ie dus ook als 458 opvolger kunnen dienen die die gaten nodig heeft voor de intercoolers
Staat er nou Pininfarina op?
@hooismans: lijkt er wel zo op…
Ik heb zowel de 458 als de California T gereden… Noem me een cultuurbarbaar, maar ergens vind ik het jammer dat dat beestachtige turbo blok van de 488 niet in deze one off ligt. Heerlijke motor met twee gezichten, enkel qua geluid de mindere van het atmosferische blok vind ik.
Misschien is het gordon ramsey
Doe mij de gewone maar
Mooiste ferrari die binnen nu en een paar jaar geleden gebouwd is!
Net een Ford GT ja..

Jammer dat er maar eentje van is gemaakt. Vooral van de zijkant gezien vind ik dit een schitterende auto!
Ik zie er zelfs een stratos in. In het profiel
Heel mooi, zeker met die zwarte lijsten. Ik zou hem zelf liever zonder die italiaanse striping zien.
Wat een onbeschoft gave Ferrari is dit!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).