Vind gestolen onderdelen terug in deze oude schuur

Auteur: , 9 Reacties

Of een hele Polo aan onderdelen.

Het is wel een interessante documentaire waard. Wat gebeurt er in hemelsnaam met je auto nadat deze is gestolen? Niet dat we moeten hopen dat je auto gestolen wordt, maar er zit een niet al te transparante business achter die zeker autogerelateerd is. Misschien dat we vandaag beter kunnen zeggen: auto-onderdelen gerelateerd. Want dat is het onderwerp waar we deze middag op stuitten.

De politie van Goeree-Overflakkee (je weet wel, dat eiland boven Zeeland, maar onder Rotterdam) heeft een grote slag geslagen. Ze kregen een tip binnen van een anonieme bron. Op basis van de melding is de hermandad van Goeree-Overvlakkee even een kijkje wezen nemen. Er is controle gedaan in een boerenschuur in Sommelsdijk. Leuk feitje over Sommelsdijk: tot 1805 was het onderdeel van de Provincie Zeeland, maar daarna werd het onderdeel van (Zuid)-Holland. Je hebt er verder niets aan, maar nu weet je het en kun je het je vrienden vertellen.

Terug naar de boerenschuur. Bij de controle ervan troffen de agenten diverse gestolen auto’s aan. Dat niet alleen, ook stond de schuur vol met auto-onderdelen. Om de boel te in beslag te kunnen nemen had de politie nogal wat materiaal nodig: drie vrachtwagens en twee takelwagens. De eigenaar van de schuur weet naar eigen zeggen van niets: hij had de schuur namelijk onderverhuurd aan de verdachte.

Er gaat uitgebreid onderzoek gedaan worden door het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en natuurlijk gaat politie Goerree-Overflakkee ook een onderzoek instellen. Mocht je je auto-onderdelen herkennen: weet je meteen hoe het zit.9 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
En weer 250 advertenties van Marktplaats af…
Toch knap hoe je in zo’n klein ons kent ons dorp toch zoveel auto’s en auto-onderdelen kan verzamelen voordat er eindelijk iemand onraad ruikt.
Bijzonder dat de auto op de achtergrond een groen kenteken heeft. Professionele handelaar of zo bij de dealer gejat?!
@freeze: Na een testrit nooit meer teruggegeven waarschijnlijk.
Als je ziet wat ze maar geven voor een schadewagen, snap ik niet goed waarom ze nog wagens moeten stelen voor onderdelen.
@thibaut: airbags/navigatiesystemen brengen per auto al gauw meer dan duizend op. Dan heb je nog alle onderdelen die je naar Oost Europa kan exporteren. Je praat over duizenden euro per auto en het kost enkel manuren.
@Thibaut: en probeer eens een schade-auto te kopen. Dat loont echt niet meer tenzij je de spullen ervoor steelt
In die regio’s wonen toch alleen maar brave gereformeerde zuunige Zeeuwen? ….totdat ze geld ruiken
@sanderm3: het zijn dan ook niet de inwoners he.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).