Werkloze met Lambo loopt tegen de lamp in Gorinchem

Auteur: , 103 Reacties

Het is toch ongelofelijk.

Werkloze met Lambo loopt tegen de lamp in Gorinchem

Als crimineel wil je niet in de spotlights staan. Slimme jongens doen er alles aan om onder de radar te blijven. Dan zijn er ook nog criminelen die pronken met niet eerlijk verkregen vermogen. Die laatste groep heeft dan ook de grootste kans om betrapt te worden door de autoriteiten.

Een 34-jarige man uit Gorinchem is zo’n crimineel die maar al te graag zijn mooie spullen aan de buitenwereld liet zien. De inwoner van de Zuid-Hollandse plaats trok met zijn paars gewrapte Lamborghini Gallardo Spyder de aandacht. Zeker toen de autoriteiten een background check deden en ontdekten dat de man geen officiële inkomsten had.

Werkloze met Lambo loopt tegen de lamp in Gorinchem

De politie ging op nader onderzoek uit. Bij een inval in zijn woning werd een hennepkwekerij met zo’n 200 planten ontdekt. Ook bleek de man flinke geldbedragen op diverse bankrekeningen te hebben staan. Meerdere auto’s, waaronder een BMW 7 Serie en de paarse Lamborghini werden in beslag genomen. De man is aangehouden op verdenking van witwassen.

Bij de inval was een 20-jarige vrouw uit Rijnsburg in de woning aanwezig. In het kader van het onderzoek moest ze ook mee naar het bureau. De politie was de man op het spoor gekomen naar aanleiding van een samenwerking tussen basisteam Lek en Merwede en Confisq: een samenwerkingsverband tussen politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Fiod en de gemeente Gorinchem. Naar aanleiding van een onderzoek kon er een inval plaatsvinden en de man aangehouden worden. Beide verdachten zitten nu vast en worden verhoord. De politie zegt het onderzoek voort te zetten.

Fotocredit: Politie Lek en Merwede via Instagram103 reacties

Ik ga ook van die “afgepakt” stickers op m’n auto’s plakken. En dan kan iedereen zich afvragen waarom ze nooit op domeinen komen.
@loserboi932: volgens mij gaat er best wel wat tijd overheen voordat zo’n auto bij Domeinen wordt aangeboden. Ik ken de procedures niet, maar het zal me niks verbazen als de stappen van inbeslagname, bezwaarprocedure, beroepsprocedure en verbeurdverklaring zo maar een jaar of zo duurt.
@loserboi932: Die sticker is echt om te janken ja…

Mooi dat ze dit soort gasten pakken. Ook niet heel slim om zulke dikke wagens te rijden zonder officiele inkomsten.

Bij ons rijden alle dealertjes ondertussen grijze B-segmenters ofwel dikke huurauto’s, vaak op Duits kenteken. Toch snap ik niet dat die gasten niet ook aangepakt kunnen worden…
@reactief: jij kent de dealertjes?
@enjoypunani: kennen is vaak een groot woord, maar in mijn vroegere woonplaatsje kon ik die gasten ook zo aanwijzen..geen idee hoe en wat de naam was, maar je weet gewoon wie het zijn van verschijning.
@ghost: Wij hadden ook zo’n Surinaams cafe in de straat, waar dan regelmatige een grote witte Q7 (uiteraard met W12) stopte. Hier kwam dan de kleinste Surinamer uit die ik ooit had gezien, en die was altijd maar 3 minuutjes binnen en was hij weer weg.
Cafe is later gesloten omdat ze een gigantische huur achterstand hadden.

Verder nog meer van die figuren die elkaar altijd even een handdruk moesten geven tussen wat geparkeerde auto’s.
@fanboy: kan een kleine man niet genoeg verdienen om een grote auto te rijden dan 😂
@fanboy: Wat een kulverhaal. Dat verhaal sluit als een haspel in een zak.
@fanboy: wist niet dat er een Q7 W12 bestond…
@thomas20vt: bestaat ook niet. Hij zal wel de V12 diesel bedoelen.
@loserboi932: joh…. ;)
@fanboy: en, ben je de kleine Surinamer in de grote witte Q7 nog eens tegengekomen nadat ’t cafe was gesloten?
@ghost: Precies. Ik ken ze niet. Maar je herkent ze makkelijk. Continue rondrijdend in hun anonieme autootjes en zeer regelmatig iemand door het raam hangend. Zeer vaak op parkeerplaatsen waar toevallig een auto met Belgisch of Frans kenteken staat met daarin jeugd. Hangend in cafés waar verder geen hond komt. En dan af-en-toe zo’n zelfde gast ineens een week lang in een R8 rijdend ofzo. Jaren terug reden die gasten heel de tijd in Golf GTI-tjes of AMG-tjes, maar nu dus meer low-profile. Soort van ten minste…
@reactief: ik denk wel altijd, waarom zie ik dat? Ziet de politie dit niet?! Ik denk eigenlijk dat zij het wel weten maar dat zij liever de grotere jongens aanpakken dan de kruimeldiefjes, die het alleen rondrijden…maar goed, ik ben geen politieagent dus ik heb geen idee.
@ghost: Geen capaciteit.
@karaya: ja daar heb je een punt.
@ghost: Om te beginnen moet je het kunnen bewijzen.
@ghost: Of je paranoia speelt op en er is helemaal niks aan de hand. Dat kan ook nog…
@enjoypunani: Kennen niet. Herkennen wel.
@reactief: Collectief falen van dit land.
@fmgarcia: Maarja zo heb ik wel mn drugs af en toe voor weinig. Moet niet hypocriet gaan doen, maar koop t liever van een Nederlander met een wasstraat ernaast.
@fmgarcia: dat vind ik gewoon raar.
@pomoek: verruim je geest dan ook eens man!
@fmgarcia: dat is misschien het probleem. Maar ik denk het niet.
@fmgarcia: als je drugs nodig hebt, faal je sowieso collectief. Begrijp mij niet verkeerd maar als iedereen die troep lekker laat voor wat het is, heb je dit soort sneue figuren niet meer en hoef je niet iedere persoon in een dikke auto te bestempelen als drugsdealer.

Enfin, die bende blijft altijd zo lekker in je aderen plakken dat je er weer meer van wil. Ik blijf ervan weg die bende, ik trip al met 2 fristi in mn mik, lekker veel druivensuikers, ga je hard van!
@ghost: met drugs bedoel je natuurlijk ook alcohol. Of is die drug wel acceptabel?
@e550: voor mij geen probleem hoor, hoewel ik bij Heineken werk, drink ik toch sinds de 0.0% alleen dat. Ik ben geen drinker, en drugs doe ik sowieso niet. Mij zou je er niet mee hebben. Maar neemt niet weg dat alcohol legaal te maken is, dat is nu met drugs net even anders..daar zit denk ik ook het grootste probleem in dit hele kat en muis spel, niet dan?
@ghost: Aha, dus jij bent dat jong dat de ganze dag op internet zit bij Heineken, werknemer vd maand!
@hansiepie: net als iedereen in mijn team, maar dat snap je pas als je weet wat ik doe.
@ghost: jij laat je in Afrika op je billen slaan zónder te klagen?
@davelepeef: geen idee waar je het over hebt, maar wat jij gebruikt is mij duidelijk. Toepasselijk bij dit artikel ook!
@ghost: en waarom is dat anders? Er zijn steess meer landen die daar toch anders over denken. En giede regulering kan in NL ook links en rechts wel wat problemen oplossen.
@ghost: Jij weet niet eens wat drugs is man
@trbn: nee precies, ik ben er trots op ook. #doeidoei
@fmgarcia: Eerlijk gezegd heb ik weinig last van de dealertjes. Maar het verbaasd me meer dat ze er zo makkelijk mee weg komen.
@reactief: collectief falen van de overheid ;)
@reactief: De vraag is, of de auto wel eigendom is, of gewoon gefinancierd . Met als gevolg, dat de auto na een week of 2 terug moet naar de financieringsmaatschappij. Dat het niet handig is om in zo’n auto te rijden zonder serieus wit inkomen is glashelder
Ik ga die stickers ook op mooie auto’s plakken. Om ze vervolgens weg te slepen naar mijn huis.
@alcantara: deze auto was al beplakt met stickers
Hier rijden de kruimeldiefjes idd in huurgolfjes. Ook a klasses wel
@amersfoorter: Hier rijden ze in B-klasses… Van die witte met rood blauwe strepen, valt bijna niet op…
Hahah wat een sukkel!
Dat is ook wel een beetje dom…..
@dutchdriftking: ach ja, hij is ook niet de eerste, en zal zeker niet de laatste zijn!
Graflelijke Gallardo zo. Heeft niet meer de charme van een oude, mannelijke Diablo o.i.d.
@skinnybmw: komt door die sticker
@skinnybmw: Tja, weet je bij domeinen.nl wel meteen wat voor type de vorige eigenaar was, en dat je deze dus even moet skippen.
Een Lambo cabrio plus 7 serie op de oprit, en dat voor slechts 200 plantjes in de kelder? Dit zal een hoop mensen inspireren..
@mattr: zal nog maar het topje van de ijsberg zijn
@mattr: ik mag hopen dat wetgeving snel wordt aangepast: maak het kweken van die rommel gewoon legaal!
Dan gaat elke henkie ermee aan de slag, zakken de prijzen als een malle en zijn dit soort figuren vanzelf snel uitgestorven.
Nu kost het een vermogen om de huidige wetgeving toe te passen en verdienen vele van dit soort sjacheraars er bakken geld mee. Laat ze lekker iets groeien en verkopen waar ze belasting over betalen, misschien nog een heel stuk beter voor de staatskas ook :)
@ukbob: dan wordt het waarschijnlijk zo zoals het in Amerika is, een grote industrie waar miljarden worden verdiend
@janmetdelangeachternaam: prima toch? Of er nu geld verdiend wordt met verkoop van frisdrank, verzekeringen of van die plantjes.. geen tot weinig verschil wat mij betreft.
@ukbob: nee dat klopt maar omdat hij het erover had dat elke henkie er mee bezig gaat
@ukbob: legaliseren heeft op dit moment geen zin meer. Dan had het al veel eerder (jaren 80/90) moeten gebeuren. De criminelen die hiermee de grote winsten behalen gaan niet zo maar stoppen als je legaliseert. Ze gaan zich dan richten op andere middelen of nog meer op de export (nu al gaat het meeste naar het buitenland). Het enige dat helpt is om de (sup) top op te sporen, te veroordelen en vooral het voordeel te ontnemen.
@mpgc: Dat is toch al het beleid ongeveer zo lang als drugs verboden zijn. Net zoals elk ander land werkt dat gewoon niet. Te lucratief. Je pakt er eentje en een ander stapt er in. Wanneer je het legaliseert zijn de grote winsten er in ieder geval uit. Dus nee, ze zullen niet direct weggaan. Maar als ze gepakt worden zullen hier minder snel nieuwe opstaan.
Ik vind het maar een beetje raar worden. 70K voor een Lambo cabrio is toch voor relatief velen te betalen? Het is geen auto van 3 euroton meer..
@Jochempie: kuch… In welke wereld leef jij? Je heet zeker Roderick-Diederick Jan van Ruijsbergen en je komt uit het Gooi?
@shadowbroker: In dezelfde wereld als jij, waar je 70k voor een auto bij elkaar kunt sparen door je handen uit de mouwen te steken.
@jochempie: precies dat, gewoon hard werken en hard sparen en niet teveel van die meuk kopen, zoals de nieuwste special edition nikes en de zoveelste skinny jeans…. Ook met 50k op jaarbasis kun je een Lambo rijden.
@dutchneon: Spaar liever voor de kinderen en ga liever een paar keer op vakantie. De aanschaf van zo’n bolide is misschien ooit te regelen, maar ik denk dat je een godsvermogen kwijt bent om het ding te onderhouden. Doe mij maar een oldtimer, kost een stuk minder en wordt alleen maar meer waard.
@dieselkameel: Ieder z’n ding toch? Dat jij andere keuzes maakt betekent niet dat het onmogelijk is om op een bovenmodaal salaris een supercar te rijden.
@Jochempie: Als je een dinkie bent is het te doen met een boven modaal salaris… In alle andere gevallen wordt het jammer genoeg ontzettend lastig.
@dieselkameel: kinderen…daar zeg je t zelf al. Denk toch is een beetje aan het milieu en koop een supercar .
mrb via Android app
@Jochempie: dat is ook precies wat deze man heeft gedaan. Helaas voor hem is er vreemd regelgeving in dit land waardoor plantjes verbouwen illegaal is en hij dus geen belasting daarover kan betalen.
@mrb: die laatste opmerking is niet juist. Je mag geen wiet verbouwen maar als je het (buiten het zicht van de politie doet) dan kun je je inkomsten gewoon als inkomsten eigen bedrijf opgeven en je kunt zelfs de kosten voor een wapen (mits je een vergunning hebt) aftrekken als werkkosten…

Zo gek is het in NL.
@w0o0dy: weer wat geleerd. Al zou zijn lambo waarschijnlijk alsnog afgepakt zijn als hij dit onder zijn eigen bedrijf zou doen. Toch gek als we de plantjes zelf gedogen.
@jochempie:
Ik denk dat 85 / 90% van de mensen nooit in de buurt van aanschaf van een €70k auto zullen komen. Ik denk dat Politie en fiscale instanties dat ook weten. Maar los van die discussie.

Waar je wel gelijk hebt is dat het alleen zou kunnen lukken door de handen uit de mouwen te steken. En juist op dat vlak is de beste man tegen de lamp gelopen. Belastingtechnisch heeft hij namelijk nooit de handen uit de mouwen gestoken.
@jochempie: ik ken 6 man die meer dan een ton winst uit onderneming hebben per jaar en geeneen heeft een sportauto van 70k voor erbij.
@loserboi932: Oké..?
@loserboi932: hebben de beste mannen andere prioriteiten… kan toch?
@Jochempie: nee, maar het is nou juist wél de auto die roept: “kijk mij!” Al helemaal in het paars… niet slim, niet slim…
@Jochempie: als blijkt dat de eigenaar een eerlijk verdiend inkomen heeft, alles opzij heeft gezet voor zijn droomauto en de Lambo daarvan betaald heeft, mag ie meteen doorrijden hoor.
@jochempie: voor 70k heb je hem ja. en dan er nog in rijden….
@prototip99: zo mooi hoe iedere dromer het rijden altijd duur maakt in zn verbeelding…. de mrb is juist hardstikke laag en een lambo kun je nog best aardig zelf aan sleutelen. Ja de benzine gaat wat harder dan met de 308thp maar ik neem aan dat je er geen 30k aan kilometers per jaar mee gaat rijden ;)
@dutchneon: hahahaha. Krijg maar eens in storing in de versnellingsbak jochie. Dan praten we wel weer.

Beetje zelf klussen.
@loserboi932: jochie? Inmiddels 3 range rovers gehad, een cayenne turbo en een Tesla en ondanks dat ik het liefst alles zelfs doen, heb ik af en toe een specialist nodig.. maar ook die zijn te vinden en meestal kom je daar nog heel schappelijk mee weg. Uiteraard ook weleens een reparatie van 2800 euro gehad, maar ook dat is overkomelijk….
@dutchneon:

Tegen petrolheads kan je toch niet op maat ..
Die hebben zoveel internet en topgear wijsheid ..

Geef het op ..
@lincoln: je hebt helemaal gelijk denk ik…. de huidige petrolheads denken blijkbaar liever niet te groots en dromen liever met hun schaalmodelletje onder het kussen dan dat ze eens een sprong in het diepe wagen…. best bizar hoe het langste volk van de planeet lekker klein denkt en zich een klein truttenschudderje laat aanpraten ;)
@dutchneon: Ik denk dat jij jouw Neon verward met een Lambo. Dat óf je hebt iets te veel aan het product van de eigenaar van de paarse Lambo gezeten.
@silverarrow: ik kan me prima vermaken zonder wiet… heb ook geen drank nodig om het naar Mn zin te hebben… misschien wel de reden dat ik al genoeg geld overhoud om leuke auto’s te rijden ;)
De neon was een goeie leerschool, vanaf Mn 17e lekker sleutelen…. niet bang zijn, je kunt hem altijd nog wegbrengen 👍
@jochempie: dikke kans dat als jij een paarse Lamborghini Gallardo Spyder voor je doorzon huisje parkeert een opsporingsambtenaar ook eens in het systeem kijkt of en wat voor inkomen je hebt. Als je dan gewoon witte inkomsten hebt, zul je daar verder niks van horen. In dit geval was er waarschijnlijk aanleiding genoeg om nog eens verder te graven.

Ergo, met een paarse Lamborghini trek je niet alleen de aandacht van 14 jaar jongere vrouwen, maar ook van dienders. Ik vind dat niet per se heel raar. Overigens zullen maar weinigen de auto direct op de juiste geldelijke waarde weten te schatten, dus de meeste zien gewoon een zeer kostbare en exclusieve sportwagen.
@Dizono: maar ja dat is dan ook het probleem met BOA’s in mijn optiek. Dat zijn van die enorme misgunners..ik ken genoeg mensen die werken vanaf hun 12de, die niet in de wieg waren gelegd voor een leven als student, maar wel de hersens hadden/hebben om uitvoerend een goede boterham te verdienen. Waar anderen een studieschuld opbouwden verdienden deze mensen al een leuke som op hun 16de…en nu zijn ze tegen de 30 en rijden een RS6 of iets van rond een tonnetje. Hoe ik weet dat BOA’s hier bovenop zitten, is door het simpele feit dat 1 van de jongens in kwestie al jaren een scooter in onderdelen, geschorst en wel in de schuur had staan..toen meneer een week te laat was met het verlenging van de schorsing, lag er direct een boete van €370,- op de mat, de scooter was niet verzekerd noch geschorst en de BOA had dit geconstateerd..

Tuurlijk, de BOA doet zijn werk, maar helaas zijn die mensen iets te spinnig als je het mij vraagt..ze zien het slechte in iedere persoon en slaan mijn inziens de plank nog maar al te vaak mis. I rest my case.
@ghost: dat soort boetes worden niet handmatig uitgeschreven hoor. Kwestie van gegevens naast elkaar leggen van de RDW, Belastingdienst en de verzekeraars. Dat kan je volledig geautomatiseerd elke dag opnieuw bekijken.
@escort77: vandaag de dag ja, dankzij data science, geloof me, dat is wat ik doe, maar 5 jaar geleden was dat nog handmatig..
@ghost:
Onzin 5 jaar geleden kreeg iedereen volautomatisch boetes op de mat, tegenwoordig zijn ze daar juist minder streng in geworden (of wordt er minder frequent gecontroleerd), en ja ik kan spreek uit ervaring.
@bimmert: woowa rustaaagh, ik wist niet dat ik op je teentjes was gaan staan..het is al goed hoor.
@jochempie:

Het is inderdaad mogelijk om 70k bij elkaar te sparen als je je daar toe wil zetten, mits je een inkomen hebt.

Op papier had meneer die niet, dan wordt het natuurlijk al snel verdacht
@timberleek: werkloos = uitkering = inkomen 😂😂😂😂
@ghost: Ben niet bekend met de regels rondom uitkeringen, maar zit er niet een maximum hoeveelheid spaargeld aan vast?
@timberleek: hahaha het was niet serieus, al zou mij niet verbazen als meneer een uitkering genoot en plantjes verbouwde. Maar je vraag: ik denk niet dat zijn spaargeld op een rekening stond..hij was immers witwasser..
@Jochempie: maar als je geen aantoonbaar inkomen hebt zoals deze gogemert is dat nogal lastig te verklaren . Hij kan dan moeilijk zeggen dat hij het bij elkaar gespaard heeft. Lukt de gemiddelde Nederlander ook lang van zijn leven niet
@jochempie: Maar als je officieel geen inkomen hebt is die 70K ineens wel erg veel.
@Jochempie: Als 70k voor relatief velen te betalen is, dan is 3 ton verre van onbereikbaar. Ik heb even uit het raam gekeken, maar ik denk dat ik je uit je droom moet helpen: 70k is níet voor relatief velen te betalen.
Ik heb het idee dat die samenwerkingsverbanden tussen de verschillende opsporingsteams best vruchten afwerpen. Je ziet ze nog wel eens voorbij komen en dan iemand compleet door de mangel halen waardoor meteen achterstallige boetes en niet betaalde belastingen kunnen worden geïnd.

Ik heb alleen een beetje een probleem met de privacy. Het heeft een hoog sleepnet-gehalte en op welke voet hebben zij het recht om je hele hebben en houden door te lichten? Iemand die weet waarmee ze dat bepalen? Aantekening op je rijbewijs? Opsporings-/aanhoudingsverzoek van een van de deelnemende instanties?
De titel klopt niet. Meneer was een succesvol agrarisch ondernemer. Als je boeren werkloos gaat noemen krijg je de plaatselijke CDA fractie op je nek.
Goh, heb wel de nodige keren bij deze auto gekeken op events… jammer dat de voorbumper zo slecht aansluit op de rest vd auto, verder hele gave kleur voor een gallardo!
Ander puntje: mag je nou al legaal een bedrijfje oprichten en wietplanten kweken, met het doel ze te verkopen aan coffeeshops in Nederland?
Als we dan nou ook eens gaan doen en misschien zelfs legale XTC productie; dan ben je vrij snel van dit soort klootjesvolk af; want dan loont het minder (of niet) om dit soort dingen illegaal te doen.
Aan de andere kant: dan gaat dit soort volk (dat het liefst niet werkt en wel lol heeft) weer iets anders bedenken waar ze niks hoeven doen voor geld (inbreken of beroven of zo).
@gregorius: ik denk idd als het legaal mag, dat de kassen in Aalsmeer gewoon plantjes verbouwen, en dat er gewoon een teringgrote fabriek wordt gebouwd die tig duizenden pillen per dag produceert waarbij ook een betere controle op wat er in zit. Maar goed, dat is onverkoopbaar voor de overheid en bestaat alleen in een parallelle wereld.
Zoekt t klootjesvolk wat anders en wiet niet of je daar zo blij mee moet zijn.
Gaat deze, net als de Maserati QP in Zaanstad, ook de shredder in???
Het enige criminele in dit verhaal is de drugs wetgeving.
Hij is niet werkloos, hij doet gewoon werk dat van onze overheid niet mag.
Snap niet dat men zich zo druk kan maken over wat plantjes..2016 doden door drugs: alcohol 1.503,tabak 19.244,opiapaten 105, cocaine 44, ghb 14, xtc amfetamine 28, in 10.000 jaar canabis aantal doden 0 Zero niks nada..’bron jellinek’ de roverheid wilt alleen de belastingen innen dat is waar het om gaat in deze maatschappij, want als de volksgezondheid werkelijk in geding zou zijn dan zouden er ook geen coffeeshops mogen bestaan naar mijn mening. Alleen betalen die shops wel belasting en dus is t allemaal goed.

Ik ben zelf geen blower of gebruiker van andere soort drugs, en drink ook niet.

Maar ben toch voor het legaliseren van de teelt. Kunnen de telers ook netjes hun stroom betalen en is er dus ook geen gevaar meer voor omwonende. Scheelt de belasting betaler heel wat geld en kan de politie eens zinvol werk gaan doen zoals echte boeven vangen ipv achter de feiten aan lopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).