Dit mormel knalt in 2,59 seconden naar de 100 km/u

Auteur: , 16 Reacties

Nee! Niet 2,6. Dat zou traag zijn.

Het is altijd leuk als je over een autobeurs loopt, al is het soms lastig om alle indrukken en specificaties op je in te laten werken. Uiteraard is het geweldig (daarom is het ons werk!), maar heel af en toe sluipt er een ‘wat is dit ook alweer?’ momentje binnen. Dat was precies bij deze auto het geval. Kijk er even naar en laat het op je inwerken.

Dat eenmaal gedaan hebbende, doet dit model enorm veel denken aan een auto uit GTA 5. Daarmee doen wij de creaties van GTA 5 een beetje mee tekort. Het betreft de ‘Arcfox GT’, een auto van de Chinese fabrikant BAIC. Voor wie BAIC niet kent, we hebben hier een afbeelding van hun designcentrum:

Kopieer

De BAIC Arcfox GT is een elektrische supercar, waarom ook niet. Elke motor is voorzien van dik 250 pk. Het ding heeft dus meer dan 1.000 pk. Het is dus de zoveelste serieuze supercar die het gaat opnemen tegen de gevestigde orde. Zelfs de ideeën zijn kopieën.

Volgens BAIC is de Arcfox bijzonder snel, de 0-100 km/u sprint wordt namelijk afgelegd in 2,59 seconden. Als er een tweede cijfer achter de komma staat bij zo’n tijd wéét je dat het verschil maakt. Tegelijk met de Arcfox GT introduceert BAIC direct ook de Arcfox GT Track Edition. Deze heeft een gestript interieur, rolkooi en een hele grote spoiler. Volgens BAIC is de auto uitgerust met ‘Formule E’-technologie en levert het ding 1.609 pk en 1.320 Nm.16 reacties

Weet nou niet of mijn ogen branden van de hooikoorts of van dit gedrocht op mn scherm..
@knalpiep: hooikoorts lastig te beoordelen, maar dit geval zal een de hoofdoorzaak zijn.
We heard you like motors, so we put a motor on your motor so you can motor while you motor.
@rrvliet: want elke motor heeft zijn eigen motor…..
@rrvliet: en her meervoud van Motorola is motorolie!
Best goed gelukt.
Stiekem best mooi. Doet mij denken aan de concept waterstof auto van Cadillac uit de film The Island. De film uit 2005 welke over het jaar 2019 ging……
McLaren x Lykan collaboration?
Dit soort auto’s doet me denken aan het spel ‘split second’. Erg gaaf ontwerp!
Haha geweldig geschreven, ik moest lachen om het kopieerapparaat.
dus hij wint het niet van een Tesla
Het is niet zo moeilijk om elektromotoren te bouwen die 1.000 pk kunnen trekken. Alleen: kunnen de accu’s dat ook leveren? Daar zit het probleem.

Als (zelfs) Tesla zijn opgaven moet bijstellen voor de P100D, dan is er alle reden om sceptisch te zijn over dit soort getallen.
Wat is het merk van deze stofzuiger? Is het Dyson soms?
@bullgod76: neen, dyson maakt nuttige dingen…
Heel leuk hoor die tijden maar geef mij dan maar een mooie auto zoals een oude Aston DBS kan je tenminste naar kijken
Het lijkt alsof ze een blinde een zenvo na hebben laten tekenen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).