Virtueel een Pagani configureren wordt een feestje

Auteur: , 24 Reacties

De Italiaanse supercarbouwer kondigt een nieuwe samenwerking aan met een specialist op het gebied van 3D-visualisatie. De reden?

Virtueel een Pagani samenstellen wordt een feestje

Het bieden van een nog mooiere ervaring tijdens het samenstellen van je droom-Pagani natuurlijk. In real time zien hoe de door jou gewenste configuratie uitpakt is niet alleen handig, het is ook gewoon leuk. Ferrari liet al iets dergelijks zien, maar nu is het de beurt aan landgenoot Pagani.

Partner wordt ZeroLight, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de techniek die achter dergelijke configurators schuilgaat. Naast het samenstellen van een kakelverse Huayra of (als je het lief vraagt) Zonda, wordt het voor dealers eenvoudiger om alle speciale foefjes te laten zien.

Aan de ene kant zijn we jaloers op (potentiële) kopers van een Pagani, aan de andere kant lijkt ’t ons een pittige klus om zo’n beest van een auto samen te stellen.24 reacties

Gewoon door de 3D-tuning app knallen!
@faalhaas: gooi jij hem op autojunk ;)
@kenner: hopelijk wel 😄
Dat wordt zeker leuk speelgoed. Die van RR en Betley zijn ook zeer uitgebreid. Altijd leuk om mee te spelen als je even niets te doen hebt. :-)
@kilum: Bentley*
@kilum: probeer jaguar eens
Hoef geen configurator. Bestel ‘m helemaal kaal.

Vervolgens zal ik wat organen moeten verkopen. Gezien de staat van mijn organen denk ik toch dat ik ongeveer €500 als aanbetaling kan doen. Dan nog ff doorsparen, dan denk ik dat mijn achterachterachterachterkleinkinderen van een mooie splinternieuwe Dacia Logan kunnen genieten.

Maar goed, dat is mijn plan. Wel leuk dat andere mensen middels een 3d configurator een auto kunnen samenstellen…
Toch leuk dromen voor ons. Misschien is er dan wel wat moois van te maken.
@dutchdriftking: een bezoek aan de fabriek is te doen. Was kwestie van bellen en een afspraak plannen. Twee keer gedaan. Schitterend.
@alfablog: staat ook nog hoog op mijn ‘bucketlist’! Je kan dus gewoon de fabriek bellen en een afspraak maken? Of moet je je voordoen als een Quote 500 lid?
@gtwillem: gewoon bellen. Als je Italiaans spreekt is dat wel handig. Ik heb katen bellen door een Italiaan. Dat doen die Quote 500-ers ook ;-)

Ook Pagani maakt stappen. De eerste keer was gratis, de tweede keer was er standaard opeens een klein tarief. Maar omdat ik eerder al was geweest weer niet. Je krijgt echt een uitgebreide rondleiding.

Eerste keer was geweldig vanwege de ervaring, de tweede keer extra omdat Lewis Hamilton daar kwam proefrijden. Compleet met het voltallige personeel verzameld in de showroom en een toespraak van Horacio zelf.

Ooit…..
Ik vind de Zonda nog steeds mooier, zonder turbos ook nog, heerlijk! Ik ga van t weekend maar eens ff bij de Pagani dealer langs voor een proefrit in beiden.
@alfasoon: goodluck.
Die specialist is zerolight. Op hun site word je verwelkomd met de Audi R8 V10. (Nu nog dan hè)

http://zerolight.com
Ik laat hem liever door horacio (of hoe mag die ouwe opoe heten) samenstellen. 100% iets speciaals
@henkhupelschoten: lekker popie om hem “ouwe opoe” te noemen. Wie ben jij eigenlijk, heb jij al een fiets of zit je nog op je driewielertje?
@alfablog: Vierwiellertje, met 4500 cc
@henkhupelschoten: met 4500cc mag je dat natuurlijk zeggen. Had ik moeten weten.
Toch wel opmerkelijk dat juist een fabrikant van Pagani zoiets onderneemt. Met alleen de Huayra in het programma (en de Zonda als je heel lief vraagt) is dit niet een investering die veel meerwaarde biedt en zichzelf terugverdient, anders dan wanneer bijvoorbeeld een Volkswagen of BMW dit had toegepast.
@Edge: ook goed voor het imago en de free-publicity voor zerolight. Betaalt daar vast niet de hoofdprijs.
@Edge: is vooral bedoeld om Pagani iets toegankelijker te maken en wat tastbaarder om van te dromen.
Daar trek ik zeker wel een biertje open, proost!
@philipf: proost!
licht het aan mij, maar ik zie geen werkende configurator? alleen kreten als ‘most advanced…dit en dat’..
(ik maak zelf ook een web-configurator en visualisatie wordt daarin steeds belangrijker. zou dat ook wel voor horatio willen doen ;-))..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).