Voetballer belaagd na verliespartij tegen Barca, geeft supporter tikkie met McLaren

Auteur: , 42 Reacties

In het miljoenenbal dat de Champions League heet slaagde Barcelona er afgelopen week in om geheel tegen de verwachting in alsnog Paris Saint Germain uit te schakelen. De supporters van die laatste club waren daarom super boos.

McLaren

Voor de mensen die doorgaans ontkennen dat voetbal bestaat: de Champions League is een belangrijk kampioenschap waarin veel geld te verdienen valt. De beste teams uit Europa doen er aan mee. Dat wil zeggen dat in Nederland alleen de kampioen zich nog direct plaatst voor het UEFA-feestje. Tenminste, dat is nu nog het geval. Omdat we de laatste jaren namelijk geen knikker raken internationaal, kwijnen we langzaam weg op de Europese ranglijst. De kans is dan ook groot dat binnenkort zelfs onze landskampioen geen automatisch ticket naar het grote geld meer krijgt. En zo bereikt de vicieuze cirkel van het verval dan zijn volgende stap.

Enfin, het is in dit miljoenenbal dat Barcelona afgelopen een ware Houdini-act uitvoerde. In de knock-out fase wordt in de Champions League zowel een thuis- als een heenwedstrijd gespeeld, om thuisvoordeel uit te sluiten. Paris Saint Germain (PSG) won de eerste wedstrijd met 4-0. Einde verhaal dus zou je zeggen voor Barca. Maar na een zinderende slotfase resulteerde de return in een klinkende 6-1 overwinning voor Barca. Dat wil zeggen: Exit PSG.

En dus wachtten de Franse supporters de spelers van hun clubje op toen die het terrein verlieten in hun tuningshokken, om ze te belagen. Want dat doe je dan, dat spreekt. Met leuzen als ‘schande’ en ‘waar is jullie liefde voor ons shirt?’ werden de wegrijdende voebelers verwelkomd in Parijs.

We kunnen ons voorstellen dat dit voor een enigszins dreigende sfeer zorgde. De 34-jarige veteraan Thiago Motta, eerder speler van Barca, verloor mogelijk een beetje zijn kalmte en gaf een van de supporters een kusje met zijn McLaren. Op de beelden ziet het er allemaal niet zo héél dramatisch uit, maar hij wordt nu wel beschuldigd van aanrijding. We vermoeden echter dat hij wegkomt met een waarschuwing of iets dergelijks.42 reacties

In hoeverre ben je nog supporter als je je club alleen support bij winst? Lijken wel Ajacieden daar in Parijs..
@deuxmillecinqcentetcinq: wij zijn Ajax wij zijn de beste
@mcaa: ok.
@mcaa: Lul niet en ga je mand in. OT; belachelijk dit soort supporters. Huiliehuilie doen als ze er uit vliegen.
@baap: het is enkel de waarheid pik
@mcaa: ocean blue of citron fresh?
Zielig volk. Ga werken en van je vrouw houden ofzo.
@straatzakelijk: hahahaha
Als je een speler gaat belagen, ben je niet goed snik. Als je denkt het beter te kunnen, moet je vragen of de trainer je de volgende keer opstelt.
Ik ben groot voetballiefhebber dus ik zat uiteraard voor de buis afgelopen woensdag. Maar het is maar net wat je een Houdini-act noemt. De scheidsrechter heeft PSG flink benadeeld… Het leek wel alsof PSG niet door mocht gaan.

Neemt niet weg dat sommige supporters idioten zijn.
@viezefreddyw: Ik ben het met je eens. Barca had de scheids wel mee. Toch heb ik liever dat Barca doorgaat dan een “koopclub” als PSG.
@berlinetta: alsof Barça geen big spender is, het verschil is dat ze bij Barça op de bank komen te zitten
@pscarphotography: Maar Barca is een club die rijk is geworden door successen te behalen. PSG is rijk geworden door een stel sjeiks. Vergelijkbaar met Mancity. Doet het toch iets minder goed bij mij.
@berlinetta: Barca is ‘zelf’ rijk geworden. Dat staat voor ze. Ook een groot stadion, sfeer en history.
Echter zijn ze wel walgelijker:
Eerst worden ze veroordeeld voor kinderhandel; niet 1, maar tig stuks.
Als een van de straffen: geen aankopen mogen doen.
Daar gaan ze in tegen beroep, waardoor ze snel nog even >100 mio uit kunnen geven.
Krijgen ze alsnog de straf. Nog tijdens de straf kopen ze toch nog spelers die dan geeneens mogen spelen. Sorry, dat vind ik walgelijker dan een selectie bij elkaar kopen met olie-pieken.
Of het feit dat er meerdere mensen rondlopen die veroordeeld zijn voor belastingontduiking rondom transfer-aankopen. Vergrijpen waarvoor je in de meeste landen gewoon daadwerkelijk voor moet zitten.
@gregorius: Ja goed, ik ben niet echt zo’n grote voetbalfan dat ik op de hoogte ben van dat soort praktijken. Is ook geen voorbeeld van net gedrag, dat ben ik met je eens. Ik ben verder ook geen fan van één bepaalde club. Ik vind het gewoon leuk om een goede pot voetbal te zien. Liefst Champions League of Premier League. Als er dan clubs meedoen die groot zijn geworden doordat ze financieel keihard worden ondersteund, dan kan ik daar wat minder sympathie voor opbrengen.
@gregorius: Vergeet dan ook even niet de engelse competitie te vermelden. Genoeg gelezen en op tv gezien dat daar minderjarigen worden aangetrokken door dubieuze makelaarskantoren. Daarnaast weet ik eigenlijk wel zeker dat dit de cultuur is binnen de voetbalwereld. De grootste clubs vallen natuurlijk meer op en zullen eerder aangepakt worden als een soort van statement. Meen mij te herinneren dat er een aantal nederlandse spelers (vrij jong) ook naar engeland zijn vertrokken onder dubieuze omstandigheden. Verschil zit hem gewoon in de bewijslast. Ik ben van mening dat het hele gedoe rondom het aantrekken van jeugdspelers verziekt is en dat er echt maar weinig clubs zijn die hier niet aan meedoen. Bijna alles gebeurt onderhands, geen bewijs wel zo makkelijk. En wat betreft die belastingen…tja het blijven voetballers he…zijn niet de eerste en zullen ook niet de laatste zijn. Hoe zat dat ook alweer met die voorzitter van Bayern?
@gregorius: rijk geworden door successen? Leg dat hier in spanje maar eens even uit. Die ‘succesvolle’ clubs heen ruim 4 miljard(!) aan openstaande schulden bij de belastingdienst. 4 clubs waaronder barca en madrid hebben een juridische constructie die het onmogelijk maakt om in de boeken te kijken. In een land met een werkloosheids cijfer van 26% en waar links en rechts bezuinigd word is dit de olifant in de kamer, maar ja het is voetbal en dan sluiten de meesten een oogje dicht. Dus vanuit een sportief perspectief zeker succesvol, maar qua centen verdienen..blijft erg schimmig.
@sjeemsbond: ok, zeker waar. Ik zou graag in die constructie kijken. Voor het bedrijf FC barca of RealM is er natuurlijk niks mis dat een gedeelte van de balans uit leningen bestaat: het zijn bedrijven met 500 mio aan omzet. De vraag is natuurlijk of hier dan wel netjes rente over word betaald..
En voor de competitie is het natuurlijk niet echt eerlijk en leuk.
@sjeemsbond: goed voor de economie die schulden die leveren namelijk rente op! En zolang je de aflossing en rente kan betalen geen probleem toch? Met richting de 600 miljoen omzet van een beetje voetbal nota bene. Mensen die commentaar hebben op schulden van een bedrijf die hebben er echt goed zicht op….
@berlinetta: Ach ja, welke club is tegenwoordig geen koopclub meer? Bij Barcelona staat ook een vermogen op het veld. Alleen Suarez en Neymar hebben samen al bijna 140 miljoen Ekkermannen gekost. Maar PSG is inderdaad een nog ergere koopclub. Vind het wel een mooie club, dat dan weer wel.
@viezefreddyw: Eens, Barca koopt ook dure spelers. Het verschil met PSG vind ik vooral dat PSG 10 jaar geleden niks voorstelde. Het feit dat PSG deze wedstrijd kon spelen, komt door olieveld. Barca doet al tientallen jaren mee aan de top.
@berlinetta: *oliegeld
@berlinetta: Uit een olieveld komt het oliegeld indd ;)
@viezefreddyw: Er zijn helaas wel veel van die rotte appels die het voor de rest van de supporters bederven.

Ik heb nog nooit gehoord van grote knokpartijen bij een volleybal wedstrijd.
@fanboy: Klopt. Gigantische stumpers zijn het eigenlijk. Erg jammer eigenlijk.
@viezefreddyw: gelukkig dat iemand het zegt. Wordt niet goed van al die voetbalkenners die lyrisch over dit Barcelona spreken. Het was een grote faal voor de sportiviteit. Voor zover ik weet de 2e keer dat Suarez met onsportief gedrag een halve finale weet te bereiken (Ghana Uruguay 2010) https://www.youtube.com/watch?v=NUWZuioV_DY
Ik wist niet dat PSG-spelers een McLaren als bedrijfsauto kunnen kiezen….Patrick Kluivert rijdt rond in Audi S8 Plus/Minus en hij is daar een opperhoofd.
@iphonistvongates: Ik vermoed dat de spelers van PSG gewoon vrij zijn om in hun eigen auto naar de training te komen.
@iphonistvongates: Kluivert moet ook met vrouw en kinderen naar de camping kunnen, dan heb je niet zoveel aan een 720s. Daar zullen 22-jarige voetballers minder last van hebben :P
Voetballertjes en hun supportertjes zijn natuurlijk losers eerste klasse hahaha
@jannemaneke: hier stoot je wel een grote groep mensen mee tegen het been. Je hebt ook supporters die hun club steunen op een manier die wel door de beugel kan. Ik vraag mij af wie hier nu precies zielig is. Naar mijn mening degene die een groep mensen op grond van hun hobby zielig noemt.
Fijn weekend.
Goed geïnformeerde “fan” ben je ook als je voor de auto van Thiago Motta springt terwijl de beste man niet één minuut heeft deelgenomen aan die wedstrijd die 6-1 voor Barcelona werd…

Maar goed, sommige mensen nemen het ook allemaal veel te serieus, dat hele voetbal. Het is een prachtige sport, maar ga je als je er echt mee begaan bent lekker verdiepen in de historie en statistieken en ga dat niet uiten door je als een mongool te gedragen…
@Edge: Helaas is voetbal een van de weinige sporten ter wereld die zo verkracht wordt door de fans.
@berlinetta: .. en door de bobo’s.
@gregorius:

Nee, dat is F1.
@hubert: Mwah, de FIFA kan er ook wat van. Met hun envelopjes onder de deur om stemmen te winnen, toewijzingsprocedures van toernooien die niet eerlijk verlopen en het zo opzetten van de sport dat de kleine clubs steeds minder kans krijgen om aan te haken bij het grote geld.
Tja, voetbal. Zwakzinnigen.
In Frankrijk is al een jaar of vijf een burgeroorlog aan de gang – Jan Roos.
Toen ik deze opmerking hoorde, was ik verbaasd, leunde een tijd achterover, maar moet toegeven dat dit eigenlijk een messcherpe analyse is over de deplorabele toestand waarin het land van Marianne momenteel verkeert.
Ik begreep uit die opmerking waarom ik er eigenlijk niet graag meer naartoe ga, terwijl ik een au fond een rasechte Francofiel ben.
Dus deze actie verbaast mij helemaal niets, au contraire.
Dat hij in zo een oud hok moet rijden zegt al genoeg toch
Geeft wel weer aan hoe triest die sport is …..eerst op het veld huilen de spelers met hun gekleurde veters en perfect gestylde haren en tattoos en daarna huilen de supporters…immers “als je wint heb je vrienden..”
Inderdaad erg zielig volk.

Ik begrijp ze ook niet. Ik ben een autosport fan.
Maar af en toe een potje fifa vind ik leuk, al heb ik het al een poos niet meer gespeeld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).