Volkswagen stelt bonus werknemers naar beneden bij

Auteur: , 36 Reacties

Dat is de negatieve benadering. Een optimist zou zeggen: met 7.200 euro aan gratis geld, in plaats van € 7.500 in 2011, mag je nog steeds je handjes samenknijpen. En dat doen ze dan ook in Germanenland.

Gratis geld!

Volkswagen draaide vorig jaar een recordjaar, maar de vooruitzichten voor de komende tijd zijn toch echt wat somberder dan de gouden bergen van de afgelopen jaren. Mede daarom hield CEO Martin Winterkorn op eigen verzoek de pas een beetje in, en ‘gelijke monniken, gelijke kappen’, dan het personeel ook.

In plaats van de zeven-en-een-halve kop die over 2011 werd getoucheerd, daalde de bonus voor werknemers in vaste dienst met 4% naar 7.200 euro. Een bedrag waar de gemiddelde Franse of Italiaanse fabrieksarbeider (hell, de gemiddelde loonslaaf in het algemeen!) een moord voor zou doen.36 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zeg die laatste zin niet te hard. Er zijn gekke tegenwoordig…
@bartteeuwen: voor de taalnazies alvast: gekken*
@bartteeuwen: shit net te laat!!!
@chuck12: en nu ook voor de “!,” die smoke aan het eind van z’n artikel heeft gezet!
@bartteeuwen: Taalnazi’s ;) Sorry, kon het niet laten.. :P
@Revvji: djuu :p
De arbeiders zijn dus een stuk gemotiveerder en positiever dan de mannen aan de tekentafels bij VW.
@bsxc2: Goeie conclusie!
Gelukkig gaat het financieël met volkswagen goed….
7200,- . Dan heb je net je navi en metallic lak terugverdiend.
Tjonge… Een korting van €300 op de bonus… €7500 tegenover €7200… het is nog steeds een vette bonus..
hoeveel % van het personeel zal er bij die toko in vaste dienst werken ..

meer of minder dan 20% ..
@lincoln:
Als de verdeling verhuurde/verkochte auto’s een indicatie is denk ik dat je het rond de 20% kan houden….
@lincoln: Eerder andersom, 20% extern, als dan al.
Het interessante hieraan is dat dit wordt ervaren als een daling van het jaarloon, hoe vaak je ook benadrukt dat het een bonus is. Het zou me niets verbazen als er geklaagd gaat worden dat de lonen voor de zoveelste keer dalen en dat men niet meer rond komt. Hoe moeten we nou de financiering van de derde auto ophoesten? Het is een onleefbare situatie geworden…
@gerard1710:

kerstpakketen zijn immers altijd kut ..
@lincoln: Nee man, je kunt nooit genoeg mokken hebben…
Vast en zeker 1 man in vaste dienst en de rest van de meute is ingehuurd.
@norge: dat is inderdaad VW. Echte “VW-lers” zijn zeker bij R&D zeer zeldzaam.
@mashell: Ik werk toevallig op de R
@FelixF:
Fijn, dan weten we dat ze research doen….
Wat voor reseach vraag ik me dan af, markt research?
@jrk68: Hmm, kut iPhone app weer.
Wat ik zeggen wilde, ik werk op de R&D van VW, en dat daar geen VW medewerkers werken slaat echt helemaal nergens op. >90% zijn direct bij VW in dienst. De rest via externe firma’s die voor een deel ook weer 100% eigendom zijn van VW.
@FelixF: ik werk bij een toeleverancier. Ik moet vaak in Wolfsburg opdraven, het aantal mensen dat je officieel kan ontvangen is echt ontzettend klein. Vrijwel iedereen werkt eigenlijk voor IAV en dergelijken etc. En hoewel IAV 50% VW is, zijn de medewerkers geen VWlers en de meesten willen dat ook helemaal niet zijn.
@mashell: Dat komt omdat de ‘echte’ VW’ers het te druk hebben om toeleveranciers te begroeten ;)
@FelixF: oftewel….. Er wordt niet gewerkt. Dat was nog niemand opgevallen :-)
@FelixF: natuurlijk is dat onzin, maar dat maakt hen niet uit! Het zijn immers onruststokers.. De waarheid vinden ze niet belangrijk
Ik heb liever een hoog basissalaris dan al die bonustheorieën, komt beter van pas bij eventueel ontslag of bij ziektewet.
@jack_abarth: Ja natuurlijk. Maar dan ga er vanuit dat de bonus eigenlijk een vaste salariscomponent is. Maar dat eigenlijk niet een bonus, dat is gewoon uitgesteld salaris wat de werkgever eventueel niet hoeft te betalen. Maar een echte bonus is (CEO’s, bankiers en andere graaiers leest u mee?) een extra. Iets wat je door een buitengewone prestatie verdiend, die krijg je dus niet elk jaar. Maar alleen in bijzondere situaties. Zoals hier bij VW.
@mashell: Lekker, mensen die bij een bank werken zijn altijd graaiers.
Neem eens iets wat dichter bij deze blog.
Piet werkt bij BMW als verkoper. Op de gemiddelde BMW die verkocht wordt, maakt Floris, de eigenaar van de BMW garage, 4000 Eur. Daar moeten natuurlijk ook nog wat vaste kosten vanaf enzo. Zeg dat als Piet 4 auto’s per maand verkoopt hij zijn geld waar is.
Elke extra auto die hij verkoopt, verdient ie 4k voor zijn baas. Dan zou je toch kunnen zeggen dat hij daar misschien wel 1k van zou moeten kunnen houden… Zo kan Piet met zijn 40k vaste salaris ook zo nog eens 20k tot 40k bonus verdienen. Is dit nou onverdiend? Lijkt me niet.
Het werkt in aardig wat posities bij een bank precies hetzelfde. Verkoop je een hypotheek, een bedrijfslening, een levensverzekering of haal je een investeerder/belegger binnen; dan kan je daar precies aan zien hoeveel een bank daar aan verdient. Verkoop je er genoeg en haal je je target: krijg je een bonus. Verkoop je er nog meer, is je bonus hoger. Lijkt me net zo verdient.
@gregorius: idd, we moeten wat minder zeuren over hoge bonussen voor mensen die het eerlijk verdienen door hun werk goed af te leveren. Nu verdienen voetballers 20 miljoen per jaar, en dragen niets bij aan de ontwikkeling van de economie etc. terwijl mensen die echt belangrijk werk doen( technologische ontwikkelingen etc.) daar bij lange na niet in de buurt komen
@linealuna: er zijn a. maar een paar voetballers die een dergelijk bedrag verdienen en b. levert voetbal wel degelijk een bijdrage aan de economie. Kijk alleen maar naar de kosten van een stilstaand Nederland tijdens een WK of EK en de rotzooi die daarvoor geproduceerd is. Daarnaast moeten de meeste clubs worden gesubsidieerd en daar moet ook voor gewerkt worden.
@gregorius: je wilt toch niet beweren dat iemand die een hypotheek verkoopt een bankier is? Dat is gewoon een verkoper met persoonlijke targets en een persoonlijke bonus. Het probleem zit in de echelons erboven, waar de targets op algemeen resultaat gaan, daar zijn de bonussen veel hoger, is het normaal dat er zelfs bij verlies bonussen worden uitgekeerd en is de invloed op het behalen van het resultaat maar erg klein.
Nou, buurtbewoners van dergelijke VW fabrieken/kantoren.. Ik zou de boel alvast forceren/dichttimmeren thuis.
Niet de brandblussers vergeten en auto op stal mits afkomstig van VAG.
Nou, ik heb anders geen zure gezichten gezien vanochtend op de betriebsversammlung. Iedereen was blij toen dat bedrag bekend gemaakt werd.
Ben benieuwd naar de ‘bonus’ die naar de grootaandeelhouder van de Emiraten gaat :)
Oh nee, toch niet minder extra geld!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).