ABT stuwt Audi S6 Avant op naar 600 pk

Auteur: , 70 Reacties

Er is genoeg te beleven op de ABT-stand in Genève dit jaar. Naast de R8 GTR, de RS5-R, en de Golf VII maakt de Audi S6 het ABT-kwartet compleet. Power? 600 paardjes.

De AS6-R, zoals de tuner hem doopt, is qua uiterlijk nagenoeg identiek aan de eerder gelanceerde AS6, met het enige verschil dat er hier een paar roosters in de flanken zijn geplaatst.

Het grote verschil speelt zich onder de motorkap af: de bekende twin-turbo 4.0 TFSI V8 is opgevoerd van 420 naar 600 pk. Nadere mededelingen omtrent koppel, acceleratie of topsnelheid worden niet gedaan, maar het vermogen bereikt waarden die de RS6, die hetzelfde blok (560 pk) aan boord heeft, overstijgen.

Het lijkt ons dan ook zeer interessant om deze Abt-sleurhut eens 1-op-1 tegen een standaard RS6’je geplaatst te zien worden.70 reacties

Die mannetjes van ABT moeten met hun pootjes van de S6 afblijven. Niks mis met 600 pk hoor, maar hoe ziet dat ding er nu uit……
@kapiteinaudi:

voor oppervlakkig volk is de oppervlakte idd van belang ..
@lincoln: volgens mij voel jij je heel erg intelligent, al jou reacties gaan erover dat je andere mensen dom vinDttt! Slimmerik…
@chuck12:

schreef jij niet “ik ben trouwens geen dommertje” .. dat was jij toch ??
@lincoln: ja klopt, weet niet wat jij gestudeerd hebt, maar ik ben 20 jaar en zit in het 2e jaar geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. Oftewel geen dommertje, maar ik haat het als mensen denken dat ze slimmer zijn dan anderen! Dus, stop astublieft, met die hopeloze reacties van jou!!!!
@chuck12:

haten is een domme activiteit .. period ..
denken dat andere mensen denken dat ze slimmer zijn dan andere is ook niet echt snugger ..
door een studie proberen te linken aan dom/slimheid is ook niet echt clever ..

zullen we gewoon afspreken dat ik voortaan dom ben en jij slim ..
lijkt me een goed plan ..
@lincoln: Kijk nou toch, de discussie moet gelijk weer voortgezet worden:P Mijnheer, zo spreek ik volwassen mensen netjes via het internet aan, ik vind het echt heel erg interessant wat u reageert op mij. Maar guess what, ik trek me niks aan van een volwassen man die zich via internet anders gedraagt dan in het echt. Althans, ik mag hopen dat u in het echte leven anders bent dan via AB. Groetjes!
@chuck12: Knulletjes van twintig zijn niet slim , nooit .
@norge: sta ik dan met mn 17 jaar en hoog IQ… Slim kunnen we denk ik wel zijn, maar wijsheid is gebonden aan leeftijd toch? Tenminste, als je er het verstand voor hebt…
@ej20g: Het spijt me voor je maar de hormonen verpesten het voor je op die leeftijd. :)
@norge: ik snap het wel hoor. 17 is in alle opzichten een rot leeftijd…
@ej20g:

flikker op met je IQ ..
leuk voor onzekere mensen maar daar blijft het toch echt bij ..

op jouw leeftijd moet je niet eens “slim” willen zijn ..
@lincoln: of misschien toch wel? Ik zou nooit willen zijn als de meeste van mij leeftijdsgenoten. Zo respectloos en bovendien verslaafd aan alles wat er te krijgen valt…
@ej20g: En nog een keer: Gelijk heb je! Kutkoters van 14/15 die in coma raken, lekker roken en iedereen die hen aankijkt moet naroepen of zelfs erger in sommige situaties…..
@chuck12: exact. Ik ben verre van een heilig boontje maar ik ben altijd opgevoed met het idee dat je respect hebt voor oude(re) mensen, je je gedraagt in het verkeer en je van vieze spullen (drugs e.d.) af moet blijven. Natuurlijk, ik drink ook weleens maar ik ben trots om te zeggen dat ik nog nooit dronken en pas één keer aangeschoten ben geweest (vruchtjes uit sangria werken niet handig zo blijkt). Overigens vind ik die één keer aangeschoten al teveel… Roken en drugs heb ik tot nu toe altijd nee tegen gezegd en zal ik ook altijd blijven doen.
@ej20g: Hetzelfde verhaal voor mij, gelukkig zijn er nog (ongeveer) leeftijdsgenoten die wel weten hoe het moet;)
@chuck12: ze zijn er wel. Ze zijn helaas een zeldzaamheid geworden. Gelukkig heb ik vrienden die mij erbij weg houden en waarvoor ik hetzelfde doe.
@chuck12: ik ben 14 en ik rook niet en zuip ook geen coma
@hard13: oke goedzo, maar er zijn er tegenwoordig wel veel van 14/15 die dat wel doen (bij mij in de stad dan:p)
@ej20g:

geestbeperkende meuk MOET je iid vanaf blijven ..
en hoe jij je leven invult mag je natuurlijk zelf weten ..
je bent op autoblog een graag geziene gast iig ..
@lincoln: ben blij dat te horen eigenlijk. Ik kijk, als ik het me goed herinner, al sinds 2008 mee op autoblog en ik moet bekennen dat ik vaak wel kan lachen om de dingen die je zegt. Ik weet dat een hoop mensen het niet met me eens zullen zijn maar ik verwacht op de meeste nieuwtjes wel een reactie van jou (en van o.a. norge en jrk68 overigens).
Koketteren met een hoog IQ op het web is sowieso niet slim….
Maar ik vind je comments wel van wijsheid en nuance getuigen. Iets waar veel van je leeftijds genoten een voorbeeld aan kunnen nemen.
@jrk68: was ook absoluut niet zo bedoeld hoor. Hoog IQ of niet (en extreem hoog is -ie overigens ook niet, ben eerlijk genoeg dat erbij te zeggen), ik ben en blijf 17, heb weinig levenservaring en heb nog een héle hoop te leren. Ik doe daar alleen wel mijn best voor en ik steek hier ook behoorlijk wat op, bijvoorbeeld van Alwood als het om Volvo’s gaat, jij weet je weg beter dan ik rond Smartjes en Lincoln weet ondanks alles wat hij zegt precies waarover hij praat. Verder sluit ik me bij je aan, onnodig om het hier neer te zetten maar zolang je geen details gaat geven en bovendien niet opschept (ook al komt dit misschien zo over op sommige) lijkt me er weinig mis mee.
@jrk68: en zo spreek de heer.. Wij danken god
@ej20g: Gelijk heb je
@chuck12:
Pronken met je studie…. Dat maakte voor 10 jaar geleden misschien nog enige indruk.
Vandaag de dag kun je beter zeggen dat je een baan hebt…
@Rob: volgend jaar loop ik als arts-assistent mee, dan heb ik toch een baan ofniet? En trouwens pronken doe ik niet, velen vinden geneeskunde juist een afschuwelijke studie. Ik iig en wil later mensen helpen, ik kan over 10 jaar tenminste zeggen dat ik lang gestudeerd heb voor mijn droom beroep! En ik ga nu maar weer achter de boeken:(
@chuck12: Lekker on-topic allemaal..
@chuck12:
Kijk, ik vind het fijn voor je dat je studie voortvarend gaat en ik zal de laatste zijn die zegt dat je je trotsheid maar voor je moet houden. Maar ik zie geen meerwaarde in je studie vermelden op een autoblog. Helemaal niet in de context waarin jij het gebruikt.
Komt op mij over als pronken en je verheven voelen boven anderen, het gepeupel. En als ik ergens allergisch voor ben…
@Rob: dat ik mijn studie vermeldde was wegens een reactie van gister die lincoln hier terughaalde. Ik zou nooit mn studie zomaar op AB zetten maar lincoln vroeg er gewoon om. Eerlijke vraag, eerlijk antwoord!
@chuck12: Leuk dat je zegt dat je studeert, maar of dat nou bijdrage heeft aan dit topic? Zelf vind ik het overigens niet erg gepast om te mekkeren over of iemand nou slim is of niet. Dat denk je.
@autobart: Oh sorry dat was ik dus even vergeten. En ik zit trouwens niet te mekkeren ik was juist iemand aan tegenspreken die daarover zit te mekkeren. Dus; of lees het gesprek of reageer niet.
@chuck12: Je-Zus, 20 en nu al een oud wijf. Ga lekker zuipen, aan de geest-verruimende middelen, reizen en loltrappen. De rest van je leven moet je hard werken (en als arts al helemaal, trust me !) en je studieschuld + hypotheek af betalen. Twee tips: geen strafblad en oppassen voor SOA’s, de rest komt heus wel goed :)
@dawwg: oh met mn sociale leven gaat t prima geen zorgen:) alleen roken en drugs zit er niet in voor mij, sorry…
@lincoln: Oh, dus daarom zijn die Lincolns allemaal zo groot!
@kapiteinaudi:
Als ik de tekst goed lees, op een paar plakroostertjes achter de voorwielen na exact hetzelfde….
@jrk68: Veel meer verschillen!
@kapiteinaudi:
Jij moet dat weten idd. Ik moet in dit geval gewoon af gaan op hetgene in de tekst staat.
Smoke ziet het verschil dus kennelijk ook niet, hoe zou dat toch komen….
@jrk68: Misschien hebben jullie een bril nodig?
@jrk68:

ja joh .. een ander stukkie plastic ofzo ..
eind van de dag gaat het bij dat VAG-volk altijd om een stukkie plastic ..
@lincoln: Moet je eens bij Renault (of een andere Fransoos) kijken. DAN weet je pas wat plastic is.
OT: Ik wacht wel op de RS. ABT heeft me nog nooit kunnen bekoren. Voor tuning gaan we naar MTM en het uiterlijk laten we met rust. Het is geen Japanner of Koreaan.
dat lijkt me inderdaad een leuk sprintje
Nice!!
Hoe breng je je kinderen snel naar school, ÉN kom je optijd op je werk, terwijl je normaalgezien al aan de late kant bent vertrokken?
@rotjeknor: door in een FF te rijden.
@ferrari94tr: En dan uitgelachen worden omdat je auto zo lelijk is zeker? Als je dan toch in stijl wil aankomen, neem je gewoon de Quattroporte.
@kapiteinaudi: idd als je stijl zoekt, niet uitgelachen wilt worden rij je een Quatroporte en geen Aldi.
@rufctr01: Oei, oei, ik had natuurlijk moeten zeggen Quattroporte OF Audi hé. Dom van mij…..
@rufctr01: Aldi is een supermarktketen, geen auto. Audi daarentegen is een automerk. Een automerk dat fraaie auto’s produceert.
@autobart: Audi is geen merk, alleen maar vier nullen op een VW.
@norge: Haha, grapjas……..
@kapiteinaudi: Al een FF in het echt gezien? Saai design misschien, maar zeker niet lelijk. Moest je bij FF niet aan Audi denken dan?
@ferrari94tr: Ik heb er al een paar in het echt gezien. Ik vind dat Ferrari echt prachtige wagens maakt, maar die FF is echt een schande….echt een misbaksel. Gewoon niet Ferrariwaardig.
@kapiteinaudi: Ik ben een andere mening toegedaan. Zo zie je maar weer smaken verschillen. Maar wat vind je er dan zo lelijk aan? Laag, lange moterkap en breed is meestal wel mooi.
@ferrari94tr: Ik vind de voorkant heel lelijk, achterkant ook maar iets minder.. Maar het ergste vind ik dat het een hatchback is, past gewoon niet bij Ferrari. De 612 vond ik dan wel weer heel mooi, dat was echt een 599 voor vier personen. De FF doet mij meer zo denken aan een kleine familie-sportwagen van Peugeot of zo……
@kapiteinaudi: LOL, de 612 vond ik dan weer lelijk. Met die holle vormen aan de zijkant en kikkerogen.
@rotjeknor: met mijn afgetrainde lichaam breng ik op de fiets de kinderen naar school
@betonstaal: zo kan het natuurlijk ook.
Waar blijft het nieuws van Afrojacks (in elkaar gereden) Ferrari?
Ziet er precies hetzelfde uit als die A6 die ik vanmiddag een remtest liet doe…..Was volgens mij een tokkie diesel…Maar ik zie het verschil niet….
@norge: Hebben ze daar bij jou geen opticiens? Misschien een idee.
@audifreak: van buiten zie je het verschil tussen een basismotor of sterkste motor nauwelijks hoor. Vaak zijn de exemplaren met basismotoren vrijwel net zo dik aangekleed als de exemplaren sterke motoren. Horen kun je het vaak wel, dat kan ik niet ontkennen.
@ej20g: dik aangekleed? Audi’s zijn minimalistisch, en de opties zijn belachelijk duur.
@rufctr01: dat is waar, maar hier in de buurt zie ik toch regelmatig leuk aangeklede exemplaren rijden. Misschien dat het komt doordat er in dit dorpje een aantal enorme huizen staan met dito auto’s. Kennissen wellicht. Ook genoeg schraal aangeklede auto’s overigens (niet alleen Audi’s).
@audifreak: ik zie ook weinig verschil met een gewone A6-je!
@rufctr01: klopt.. Maar dat ia bij alle auto’s uit de zelfde categorie
@rufctr01: Dan zie jij waarschijnlijk ook geen verschil tussen een Yellowbird en een 930 turbo.
@norge: als het een basisdiesel was had je ‘m net zo goed op de testbank kunnen zetten (voorwielaandrijving). Of er is er geen, dat kan ook nog natuurlijk.
@ej20g: Hoho, ik reed die kever niet zelf, liet hem alleen even mijn remlichten zien omdat tie zat te plakken.
@norge: dan had ik ‘m even verkeerd begrepen. Heeft m’n moeder ook een handje van, haar remlichten laten zien bij een klever.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).