Volkswagen voor lul gezet tijdens klimaattop Parijs

Auteur: , 75 Reacties

CO2-neutrale burn!

Tijdens de volstrekt hypocriete klimaatconferentie in Parijs demonstreren tegen, eh, CO2 kun je op verschillende manieren doen. Door bijvoorbeeld met kaarsjes die zijn neergezet ter nagedachtenis aan de 132 doden van de aanslagen op 13 november naar de politie te gooien (ja, dat gebeurde). Of met met meer tact en subtiele humor, zoals de actievoerders van Brandalism. Die hebben door de binnenstad een stuk of 600 posters in bushokjes vervangen door hun eigen protestaffiches, waarop bedrijven als Air France, Total British Gas en natuurlijk de grote boze CO2-boeman Volkswagen fijntjes worden gefileerd.

Volkswagen voor lul gezet tijdens klimaattop Parijs

In de nasleep van dieselgate en het CO2-schandaal is Volkswagen uiteraard een makkelijke prooi voor de ecomoraalridders, die trouwens overwegend stil blijven over het feit dat de klimaattop zelf goed is voor 300.000 ton CO2. Desalniettemin zijn de satirische reclameboodschappen best komisch geworden. Verzameling in de gallery.75 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ja, en omdat de klimaattop ook co2 kost maar geen klimaattop houden.
@nord: Ach, ze verzinnen altijd wel wat. Stel, in plaats van een wereldtop op één locatie houdt men 100 wereldleiders in één conference call. Dan gaat men berekenen hoeveel energie het kost om alle 100 kamers te verwarmen en de elektriciteit voor die computers en internetverbindingen te realiseren. Moraalridders gonna moraalridder.
@phaeton: precies wat je zegt. Wordt er ziek van dat overal maar gekeken wordt wat het aan energie kost bla bla. En dan ook nog mensen hypocriet noemen.

Zij zijn tenminste bezig om er een betere wereld van te maken. En nee, dat gaat niet in 1 dag of 1 zo een conferentie.

Kost tijd, en nog meer geld. Maar als we niks doen, weten we verdomd zeker dat we binnen no time geen fossiele brandstoffen meer hebben. Dat de lucht die we inademen tering nasty is.

Ik dacht voorheen dat het vooral bij de reaguurders was dat je standaard tegen de overheid bent en alles wat daar bij komt kijken.

Maar damn, Autoblog zelf ook zeker. Roverheid, flitspalen die te veel boetes opleveren, iedere belasting is verkeerd en te hoog. En dan mensen van een klimaattop hypocriet noemen.

@desalen: Ik kan je vertellen dat ik private initiatieven inderdaad veel nuttiger vind dan het zwalkende overheidsbeleid wat de afgelopen decennia gevoerd is en wat waarschijnlijk ook in de toekomst gevoerd gaat worden. Er is niemand die smerige lucht in wil ademen, informeer mensen goed en probeer zo min mogelijk beperkingen te vormen als overgeid zijnde. Maar grote beslissingen overhaast nemen (op energiecentrale gebied), omdat dat stemmen oplevert. Daar ben ik inderdaad geen fan van en dat uit ik graag.
@5cilinder:
nee, want grote bedrijven, die geven pas echt om hun klanten en werknemers, moeder theresa is er niks bij. Die vw sjoemelsoftware was ook een door de overheid opgedrongen zionistisch/illuminatie complot uiteraard.
@desalen: Goed spul gehad ofnie! Of geloof je echt dat die neukfouten daar bij elkaar gaan zitten brainstormen over hoe ze de wereld beter kunnen maken?
@GOD: wauw. Die neukfouten? Waarom zo denigrerend? Jij bent het exacte voorbeeld van de gemiddelde Nederlander.

Jij vindt:
– Justitie kut omdat de straffen die ze uitdelen altijd te laag zijn. Maar niet je eigen! Die zijn altijd te hoog natuurlijk;
– Minister(ie) van Financiën doet het al helemaal fout, want de belasting is natuurlijk te hoog! Maar de afspraken die ze maken met bedrijven kan natuurlijk niet! (uiteraard wil je niet in acht nemen hoe gruwelijk veel geld – denk aan banen en bijvoorbeeld toeleveranciers);
– En de zorg? Om maar over te zwijgen! Altijd te duurrrrr! (Oohja, het feit dat wanneer je het nodig hebt een ambulance enz. er binnen 15 minuten is telt natuurlijk ook niet)

Ergo: denk alsjeblieft ook eens aan al het goede dat de overheid ons brengt. Vooral dat laatste punt vind ik persoonlijk onwijs knap, dat het überhaupt kan. Wij Nederlanders hebben zo’n goed zorgstelsel, en ja ook de belastingen zitten toch meer dan redelijk op orde. Maar ‘we’ willen maar wat graag zout op de open wonden gooien wanneer het niet loopt zoals ‘wij’ WENSEN.

Een nog sterker punt: hoeveel beslissingen heb jij in je leven genomen die achteraf onnodig geld/tijd/energie hebben genomen? Precies, moet je nagaan het aantal op basis van 16 miljoen + mensen… Dus die ‘neukfouten’ doen het best wel aardig
GOD via Android app
@desalen: Het beeld dat je van mij hebt is te vergelijken met het beeld dat je van de wereld hebt. Je kan er echt niet verder naast zitten. Typisch gevalletje exact voorbeeld gemiddelde Nederlander.
@desalen: jeeeeeetje wat ben jij naïef zeg, ben je de broer van Mark Rutte?
via Android app
@desalen: fossiele brandstoffen verbranden is juist wat we niet meer moeten doen, daar komt een hoop zooi vandaan. Dus we moeten sneller naar zon, panelen, batterijen om het op te slaan en zoveel zelfvoorzienend worden. En kolencentrales sluiten en verder op nuclair of iets minder heftige natuurgas / alternatieven. En natuurlijk accu’s goedkoper krijgen zodat iedereen elektrisch kan rijden. Mensen die dat niet snappen hadden zeker ook nog liever de locomotief. En beseffen niet dat een brandstofmotor zwaar ouderwets is, vooral omdat een EV begin 1900 al werd gezien als beter voor het milieu. Alleen de brandstofmotor was goedkoper en nu zitten we vast in dat denkpatroon.
@nord:
laat het maar gerust aan de nederlander over om ergens iets over te zeiken te hebben, altijd wel iemand te vinden die weet hoe het beter kan.
@super: hoef je geen Nederlander voor te zijn hoor. Iets met common sense, flinke scheut naief. Hoe goed je duurzaamheidsplannen ook zijn, er is altijd wel zon nazicorp als Shell om het tegen te houden XD hahaha. Tenzij duurzaamheid ineens goud begint te kakken. En bedrijven het alleenrecht kunnen kopen alles op te pakken.
Die lui hebben tijd teveel ofzo?!
De mensheid uitroeien, dan is de wereld van alle problemen af. Maar ja, da’s ook weer zo’n gedoe hè.
@jerommeke:

Daar zijn we al bijzonder hard naar op weg!
Niets mis met een beetje naming and shaming, de klimaattop volslagen hypocriet noemen getuigd niet van enige kennis van de materie.
Dat is gewoon dom populistisch gelul.
@dipstick:
Hoe komen deze wereldleiders daar op de klimaattop? Komen de vertegenwoordigers uit Noord-Amerika gezamenlijk met één vliegtuig? Of die uit Zuid-Amerika? Carpoolt Rutte met de Belgische vertegenwoordigers? En eten ze daar allemaal CO2 neutraal voer? Proberen ze zoveel mogelijk in één hotel te krijgen? En gaan ze met de metro of bus naar de top?
@Original_Arnoud: eigenlijk bewijs je nu net zijn punt…
@Original_Arnoud: hou toch op vent; het gaat om de macht die deze mensen hebben om mogelijk zoveel impact te hebben op de besluitvorming van verschillende landen. Ga jij liggen janken over carpoolen of vliegtuigpoolen. Iets met: je snapt er geen enne flikker van…
@Original_Arnoud: Zo gaat dat nu eenmaal…

Water prediken, wijn drinken…
@Original_Arnoud: Die ‘klimaattrein’ hielp ook wel aardig voor de beeldvorming.

”Aan boord is door klimaatwetenschappers, milieuorganisaties en vertegenwoordigers van bedrijven en gemeenten gepraat over onderwerpen als energiezuinig bouwen, duurzaam transport en andere mogelijkheden om de CO2-uitstoot te verminderen.”

Nou, gefeliciteerd. Ik koop morgen spontaan een Prius.
@dipstick: De meeste verklaringen voor, tijdens en na een klimaattop zijn ook dom populistisch gelul.

Er zullen zo’n 50.000 man zijn, waarvan 22.000 officials- “beslissingsmakers” dus.

Steek vijf man samen in een vergadering en het duurt een tenenkrommend uur om een irrelevante beslissing te maken. Zo gaat dat bij veel bedrijven/organisaties/overheden. Denk je dat er echt nuttige, radicale beslissingen kunnen worden genomen met 22.000 man?? Waarop die bende nog eens hopen kritiek en “advies” krijgt van een hele hoop ander volk die het allemaal beter weet, maar waarvan de ideeën alle kanten opgaan?

Daarnaast hebben we met Kyoto al gezien dat zo’n akkoord meer een boekhoudkundige goochelshow is dan echt iets te doen voor het milieu.

Milieunormen zijn zeker belangrijk, maar ik denk dat je de echte vooruitgang lokaal boekt, en die dan exporteert. Voor veel bedrijven bvb is verlagen van de uitstoot een keuze tussen verlagen van de productie of schonere technologie gebruiken. Nummer twee is natuurlijk het beste. Steek daar geld in om die tech te ontwikkelen, te verbeteren, en verkoop ze wereldwijd. Leg een fantastische fietsinfrastructuur aan, verbiedt tweetakt (zowel brommers als grasmachines), faseer viertaktbrommer uit over de komende vijf jaar en vervang ze door elektrische fietsen en brommers. Voer de autoloze zondag terug in, en niet één keer per jaar, maar 10 keer, 20 keer of meer.

Allemaal dingen die elk land/regio zelf kan beslissen en die lokaal een groot verschil kunnen maken. Als genoeg landen dat kopiëren, wordt het vanzelf globaal, zonder te moeten onderhandelen met Papoea-Nieuw-Guinea over de prijs van een kilo CO2…
@Esprit_de_Flandre: Kom op heej dat geloof je toch niet echt ofwel?
Ik blijf het sneu vinden voor volkswagen. Ook al zijn de autos niet zo zuinig als op papier, het zijn nog steeds zuinige autos. Bovendien sjoemelen alle merken maar wordt alleen volkswagen compleet afgebrand.
@nvn1993:
Ik hoop dat je meer verstand van belastingen krijgt dan je van auto’s hebt Navin.
Als je na 100 + berichten nog niet snapt dat VW gefraudeerd heeft en dat daar voor andere merken ondanks al het onderzoek nog geen spoortje bewijs van gevonden is.
Dan vrees ik met grote vrezen.
Misschien morgen op Neijenrode toch maar de definitie van frauderen vragen?
@dipstick: er waren toch ook berichten van bmw en mercedes dat die ook gesjoemeld hadden met de uitstootcijfers van onder andere de x3? Hoe weet je waar ik op school zit als ik vragen mag haha??
@nvn1993:
Nee, VW viel juist door de mand omdat de BMW wel binnen de grenzen bleef, dat zorgde ervoor dat de EPA verder ging graven.
@dipstick: oke dat wist ik niet. Weer wat geleerd! Dan zal mijn mening vanaf nu ook wat anders over volkswagen zijn. Zit je zelf ook bij mij op school of heb je een beetje facebook geraadpleegd als ik vragen mag??
@nvn1993: Neem je naam van je profiel. Toets t in facebook of linked in. Volia.

Wat was het ook alweer. Als je moest kotsen door het adten in de kelderbar van het kasteel (nieuwe companie), moest dat op de brug met je rug naar de vecht?
@gregorius: haha geen idee mijn opleiding is parttime dus ik ben er 3 uur per week. Ik krijg echt niks mee van het studentenleven daar.
@nvn1993: laat je opmerkingen hoer niet lezen aan je docenten; dan mag je naar huis.
@maniaxdream: iets met een o en een i, die dicht bijelkaar zitten… Sorry… 😔
@nvn1993: Lees eens goed waarvoor VW wordt aangeklaagd.
@nvn1993: Dat alle fabrikanten sjoemelen weet ik niet, maar VAG heeft dat in ieder geval gedaan. Terecht dat ze hiervoor op hun kloten krijgen.
@nvn1993: moedwillig de auto zo instellen om minder uitstoot te simuleren om op die manier je auto goedkoper op de markt te brengen. Daar heb jij medelijden mee? Ik denk dat jij naar die ecologische topmeeting moet.
Mooie actie.
Mooi met die tiguan op foto 1
Is dat een Bolloré op die derde foto?
Jammer dat ze zo respectloos omgaan met de gevallenen van 13 nov. Echt schandalig
Ze zouden een serieus over die vleesindustrie moeten gaan praten in plaats van die poppenkast rondom een grammetje meer of minder uit een verbrandingsmotor.
@naamloos3: Wat heeft de vleesindustrie gedaan dan?
@robert110: Zorgt voor extreem veel uitstoot van broeikasgassen. Maar daar gaat het ook wel over. Het gaat om totale aanpak van alle klimaatproblemen. Daarbij horen ook eventuele bezuinigingen op vleesproductie. Of het heel specifiek als onderwerp behandeld gaat worden weet ik ook niet, maar dat geldt ook voor brandstofmotoren. Da’s echt niet het enige punt van de agenda.
@MJB: een koe eet gras, gras neemt CO2 op en die komt weer vrij. Dit heet kringloop en geen productie maar ja tegen boeren schoppen is makkelijker dan als politicus leren nadenken.
@kobus1967: Wat CO2 betreft heb je inderdaad gelijk, maar wat nog veel schadelijker is is het methaan dat tijdens het verteringsproces vrijkomt. Daar zit het échte probleem.
@dikdraak: dus bijtelling op elke koe op basis van methaanuitstoot?
@robert110: Ik ken de feiten niet uit mijn hoofd, maar als je wilt weten wat de vleesindustrie invloed heeft op het klimaat moet je COSPIRACY eens kijken. Misschien zou iedereen dat even moeten doen. Hij staat op Netflix geloof ik.

Als je nagaat dat de amazone weggekapt wordt om er koeien te laten grazen, en wat er allemaal voor nodig is om de wereld van vlees en vis te voorzien. Dan vraag je je af waarom we het überhaupt met ze allen nog over auto’s hebben.

Het is niet netjes dat VW gesjoemeld heeft met Software, maar het is het enige waar we het over kunnen hebben als we over het klimaat praten.

Dit gaat echt helemaal nergens meer over als je het mij vraagt.
@naamloos3: COWSPIRACY*
@naamloos3: Liever biefstuk dan sjoemel diesel
@naamloos3: en dus ligt de oplossing in bomen planten en het liefst in gebieden waar veel CO2 is. En vooral geen soja en palmolie eten.
@kobus1967: bewustwording van het werkelijke probleem zou in ieder geval een goede eerste stap zijn
@naamloos3: Precies…

Volkswagens Sjoemelworst is minstens zo schadelijk voor het milieu als hun auto’s…
@naamloos3: Inderdaad, de vleesindustrie is tot hiertoe steeds de dans ontsprongen, tijd dat ze daar eens werk van maken.
Er was geen CO2 schandaal maar een NOx schandaal.
Kansloos weer.
Vraag waarom altijd vag wat naar beneden wordt gehaald terwijl andere merken net zo doen enigste wat ik zie is altijd vag dit vag zo.
En ja ik ben een vw fanaat maar dan de ouwe glorrie
@vwdaily: De spijker die uitsteekt wordt geraakt.
@vwdaily: misschien omdat ze al jaren de grootste van alles willen zijn? Omdat te bereiken moest er alleen een beetje gefraudeerd worden…. Branden, blaren…..
@vwdaily: Ja, is dat zo? De x3 zat wel binnen de norm. Voor de rest heb ik nog weet van gesjoemel met de Zafira, maar om nu te zeggen dat alle merken dit doen…
@humpyourdog: ik zeg ook niet dat alle merken het doen maar meestal als ik op autoblog kijk is het vag haha en heb 1x de renault gezien maarja verder wil ik er geen hele discussie van maken.
@vwdaily: “terwijl alle merken net zo doen” … Liegerd…
@lambo4all: okee wat jij zegt
@vwdaily:

Er was eens een merk.

Dat vertelde dat hun Diesels minder uitstoot gaven dan hybride auto’s
En dat deden ze in Amerika
En die Amerikanen, -allemaal Bill geheten-, geloofden ze niet en gingen zelf onderzoeken of dat merk de boel niet besodemieterde, want volgens de gestudeerde Billen (of Bill’s ) was het schier onmogelijk dat een auto met een Dieselmotor én zulke prestaties kon leveren én zo weinig kon uitstoten.

Nu was er één Super Bill bij, die was rete-slim (zogezegd) en die kreeg door dat de auto’s uit die fabriek herkenden wanneer ze getest werden en dan automatisch minder gingen uitstoten -heet ook wel sjoemelen of simuleren-
En toen werden alle Bill’s boos en zeiden dat het gemene mannen waren die liegden en bedriegden.

En uit was het sprookje

Had ik wat meer tijd genomen had ik er ongetwijfeld een heks met silliconen borsten a la Bay Watch in kunnen schrijven en een eenvoudige schoenlapper, ding is dat ze de boel gewoon belazerd hebben !
@desjonnies: hahahah leuk verhaal😂
Zo, het kost wat , maar je krijgt echt leuke posters als je wat kronen neerlegt…
En terecht!
Stel; de aarde warmt gewoon op of politiek nou wel of niet wat doet, wat dan?

Volgens mij is er nu gewoon een warme tijd net als dat we 2 miljoen jaar een ijstijd hadden.
@ghost: Jij moet programeur bij VAG worden…
@norge: Hij heeft wel een punt. Vlak voor de ijstijd was er een zeer warme periode.
Als je een voetbalstadion vol met 60000 klimatologen zet, zal je hoogstwaarschijnlijk 60000 meningen, 60000 oorzaken en 60000 oplossingen horen.

De grap is dat iedereen wat dit probleem de not in my backyard mentaliteit heeft, waarom moet ik milieubewust leven terwijl er in Rusland en China ………………………….

Dan hebben we een enorm dubbele moraal, ons chemisch afval verdwijnt naar de derde wereld landen evenals door ons afgedankte computers en andere elektronische meuk
om maar iets te noemen

Dan moeten we iedere vier jaar aan een nieuwe auto, anders gaat Volkswagen failliet.
of Miele of Samsung

Dan schrik ik hoe de hoeveelheid plastic teringzooi in ons gezin is toegenomen en dat terwijl we 90% van de plastic tasjes ons aangeboden door allerlei winkels, weigeren; maar de kaas 100% biologisch van de kaasboer wordt verpakt in een papiertje bekleed met plastic, eierdozen van polystyreen, brood in een plastic zak, noem maar op !
Vlees in plastic zelfs de komkommers zitten gloeiende gloeiende tegenwoordig in het plastic !

Consumenten goederen worden aan de andere kant van de wereld gemaakt en de halve of hele aardbol overgestuurd om bij ons in winkels te verschijnen

Dan is 1000 liter water nodig voor één kilo vleesproductie.

En is er dertigduizend liter water nodig om één auto te maken

We zijn in een kleine, een hele kleine 200 jaar van één miljard mensen naar een wereld bevolking van ZEVEN MILJARD mensen gegaan.

En dan moet ik die zielepoten in Parijs nog geloven ?
Kom nou toch man !

Money rules !

Onze economie voor alles !
@desjonnies:

Dit is toch gewoon een belastingverhoging bijeenkomst ..

Laat die subsidie onderzoekertjes maar blaten ..
Wel een hilarische reclame zeg…..en het is ook waar, we do not care about the environment.

Het enige wat ze willen doen is auto’s verkopen, en de aandeelhouders tevreden houden. Alleen door de overheid en de emissie eisen komen auto fabrikanten van hun luie stoel af. Dat zie je nu met de komst van Tesla, iedereen in Duits autoland schrikt wakker, WTF, een 100% elektrische auto, waar komt die opeens vandaan ?

En die hybride meuk, op papier leuk, maar wordt puur voor landen gemaakt met belastingen die dat afdwingen (dus niet Duitsland). Terwijl ze amper zuiniger zijn dan de 100% niet elektrische auto’s. Mijn collega was op zoek naar een Mercedes C pluginhybrid, die moest door de mercedes dealer uit Bulgarije gehaald worden, stond alleen daar nog onverkocht in de showroom. Auto verbruikt in de praktijk evenveel als de vorige 2.0 benzine auto van 3 jaar oud.

Anyway, het zijn dus gewoon luie f…ckers die weinig innovaties mbt de verbrandingsmotor doen tenzij de overheid of de concurrentie daar toe dwingt.
Al die bedrijven en de politici die door hen gefeteerd worden zijn idd totaal ongeloofwaardig. Goed dat media die schijnheilen aan de schandpaal nagelen. De grootste vervuilers sponsoren de mensen die er maatregelen tegen moeten nemen….
GOD via Android app
De ironie is dat The Matrix nog het dichtste in de buurt van de realiteit komt.
“but were not the only ones” ….is dit een voorbode dat ze in de nabije toekomst naar andere merken gaan wijzen?
Wat een idioten daar..
Dit zou gewoon de reclame van VW zelf moeten zijn.

Gewoon al die jankers tegen de schenen schoppen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).