Volvo C70 – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 29 Reacties

De C70 mocht zich menig jaar marktleider noemen in het segment van de premium cabrio's en dat betekent dat er ook genoeg tweedehands aanbod is.

De eerste generatie C70 kwam als coupe op de markt, maar al snel verscheen er een cabriolet met softtop. Voor de tweede generatie combineerde Volvo beide modelvarianten en dus kreeg de C70 een stalen klapdak mee. In 2010 kreeg de C70 een ingrijpende facelift met onder andere een hele nieuwe neus. In 2012 volgden nog wat aanpassingen voor het laatste modeljaar en inmiddels is de C70 uit productie. Een opvolger is niet aangekondigd, dus de enige optie om een open Volvo te rijden is om een C70 als occasion te kopen.

Aanbod occassions

 • Op AutoScout24 zijn ruim 120 exemplaren van tweedehands Volvo C70’s te vinden.
 • Bijna 30% heeft een dieselmotor.
 • Driekwart van het aanbod heeft een automatische versnellingsbak.
 • Veel van de C70’s zijn zilver, zwart en grijs, maar rood en wit zijn ook te vinden.
 • Meer dan 80% heeft lederen bekleding, driekwart heeft navigatie.
 • Prijzen beginnen bij 12.000 euro.

Pluspunten

 • Comfort.
 • Imago.
 • Degelijkheid.
 • Goede stoelen.
 • Uitmuntende veiligheid.

Aandachtspunten

 • Regelmatiger olie verversen voor 2.4D en D5 motoren (2007-2009).
 • Niet de meest moderne automaten (op heel recente exemplaren na).
 • Bij de automatische versnellingsbak kan het verstandig zijn om de vloeistof te controleren: het moet rood en helder zijn en genoeg gevuld.
 • Bij iedere cabriolet occasion moet de werking van de kap goed worden gecontroleerd op soepel openen en sluiten.
 • Vooral Pirelli banden aan de achterzijde kunnen snel cuppen, het zaagtand profiel wat dan ontstaat geeft meer bandenrumoer.
 • De rolbeugels (ROPS) kunnen bij diverse typen ongevallen actief worden. Deze schieten bij gesloten kap door de achterruit. Vind je in de goot van de kap en kofferbak glassplinters, dan is die C70 mogelijk betrokken geweest bij een ongeval.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!29 reacties

Ik weet niet op welke autoscout24 site @autoblogger zat, maar als ik op de link klik voor het volledige aanbod dan kom ik uit op 226 aangeboden auto’s, de goedkoopste is € 1.750. Dat zijn nogal wat andere cijfers dan 120 aangeboden auto’s en een vanaf-prijs van € 12.000,- !
@roadronner: het gaat hier wel om modeljaar 2005-2013
@adyton: In de titel en de tekst lees ik dat nergens terug? Wel hoor ik Wouter in het filmpje inderdaad zeggen dat het om de tweede generatie gaat.
@roadronner: in deze occasion videos gaat het toch steeds om 1 generatie. Meestal de laatste tenzij anders vermeld.
Tenslotte komen aandachtspunten niet altijd overeen.
@roadronner: het gaat ook over het nieuwe type
@roadronner: In de filmpjes hanteert ab sowieso een soort eigen filter voor ‘relevante aanbiedingen’ heb ik al eerder gemerkt…in principe denk ik prima dat ze schadeauto’s en gebakjes met geplofte motoren en dergelijke achterwege laten want die zijn voor de meeste mensen natuurlijk toch niet echt relevant.

Daarnaast moet je de eerste C70 cab met de softe kap natuurlijk niet meetellen…hoewel dat is eigenlijk wel een mooiere auto IMO :). Wel niet de meest rigide carrosserie trouwens die eerste open C70 (zeker niet wat je verwacht van Volvo heb ik begrepen) maar dat terzijde.
“Bij de automatische versnellingsbak kan het verstandig zijn om de vloeistof te controleren: het moet rood en helder zijn en genoeg gevuld.”

Hoe wil je dat doen wanneer je zo’n auto gaat kopen? Het is niet even peilstok eruit trekken en klaar is Kees, toch?
@jack_abarth: Weet niet precies hoe dat met deze Volvo zit, maar dat is bij oudere automaten vaak wel. Motor aan, auto in P en pijlen maar.

Verder niet mijn ding de C70.
@jack_abarth: eh jawel hoor
Vond het jammer dat ze voor de tussenoplossing gekozen hadden. Had liever weer een coupe en cabriolet apart gezien. Zou veel mooier geweest zijn want het is best wel een mooie wagen. Nu is de kofferbak toch wel veel te lang. Dan had ik hem echt wel overwogen!
Puntje voor de automaat geldt eigenlijk voor elke occasion. Dat cuppen is idd wel irritant. Doet-u-maar een T5.
Volvo’s zijn allemaal erg gevoelig voor cuppen, meer dan andere merken..
Bij de pluspunten ‘imago’ weet ik zo net niet…wat voor imago heeft de C70 eigenlijk, saaie zakenvrouwen en ingetogen trophy wives?

En Volvo zelf was natuurlijk een mooi stoffig merk maar tegenwoordig rijden ook figuren als Wouter en Wilfred Gené Volvo…geeft toch te denken.

De veiligheid en de stoelen blijven wel nog steeds 2 IMO hele goede redenen om Volvo te overwegen.
@jaapiyo: Hmm dat moet je niet onderschatten, Volvo heeft toch een redelijke fanclub, en ja dat is inclusief die saaie zakenvrouwen.

Persoonlijk ben ik niet zo van de imago’s en ben ik weinig onder indruk van de C70.
Blijkbaar een erg betrouwbare auto. Maar naar mijn mening ook erg saai en voelt nooit snel, zelfs de T5 voelt langzaam aan.
Doet u mij maar een V70.
Ik ben niet zo van het flaneren over de boulevard.
Een keertje geen groene platen.AB begint het zowaar te leren.
@sydney: boeiend hoor…
Best een leuke bak. Maar dat zilveren dak is echt verwijfd.
Tja dit of een A5, dat wint de C70 handsdown, de meeste aandachtspunten zitten bij de modellen die je toch niet wilt. Een automaat en/of een diesel in zo;n fraai gelijnde CC, ik moet er niet aan denken..
@tupperware: Veel te zwaar, daar helpt geen handbak of T5 tegen. Vind het een aantrekkelijke auto maar t’is geen stuurmansauto vind ik. Dus een bak koppel met een automaat is dan zo gek nog niet. Lekker beetje cruisen. En die D5 klinkt best aardig voor een diesel.
@E34M5Touring:
Klopt, stuurmansauto;s zijn het niet, maar ik ben nu eenmaal verknocht aan een handbak.
In een automaat verveel ik me dood en diesel stinkt, je zal die troep maar moeten tanken..
Om nog maar te zwijgen over die vette rommel waarmee je achterzijde besmeurd wordt.
@tupperware: Ik zou zoiets best rijden als D5. Op de zaak dan. Prive liever benzine maar handbak hoeft van mij niet. Heb schakelflippers in de Camaro, denk ik 2x gebruikt. Adrie is wel handgeschakeld maar de volgende (wat dan ook) word wel een automaat denk ik. Geneuzel in de file steeds…
@tupperware: Een automaat past net prima bij deze auto … ik zie het meer als een ‘cruiser’. Hier ga je toch echt niet mee schakelen op de limiet.
@bogey:
Ieder zijn meug, ik ben nu eenmaal liever moe dan lui..
Smalle stoelen, dashboard dat in de V50 & aanverwanten wel goed oogt maar in de C70 gewoon erg saai is, lastig bruikbare kofferruimte door dat stalen klapdak (typisch voor alle stalen klapdaken), zware auto met zompige vering en het stuurgevoel van een boot. Oh ja, de gebruikte automaten, als ze niet gekoppeld zijn aan de 2.0 D, zijn traag bij het vertrekken. Best lastig als je wilt weggeraken op een kruispunt. Maar als je er dan toch een wilt, doe dan alsjeblieft die van voor de facelift, want bij de facelift zijn ze er wonderwel in geslaagd om de geslaagde indruk van de auto te verknoeien.
Vind dit wel 1 van de mooiste cc- modellen op de markt… de meesten hebben zo’n dikke reet. Neem bijvoorbeeld de focus cc, wat een gedrocht zeg!
De mooiste CC op de markt en waarschijnlijk ook kwalitatief het beste.
Die facelift heeft wat mij betreft zowel de C30 als de C70 meer slecht dan goed gedaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).