Vrachtwagenchauffeur Danny is officieel een held

Auteur: , 17 Reacties

Marvel, are you watching?

Vrachtwagenchauffeur Danny is officieel een held

Danny Ouwens, een 19-jarige held uit Oss, redde begin oktober samen met Wilfried Giesen een man uit een brandende auto. Deze heldendaad is door de gemeente Renkum vandaag beloond met een heldenpenning, die volwaardig “Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in brons” heet.

Wilfried reed op de A12 en zag het verkeerd gaan. De auto van het slachtoffer knalde achterop de vrachtwagen van Danny. Foute boel, dacht hij, dus hij zette zijn auto voor de vrachtwagen stil, die al gestopt was om te helpen. Toen Wilfried aankwam had Danny de deur van de auto al open getrokken. Door de hitte ontploften ondertussen de banden van de vrachtwagen. Toch gingen Wilfried en Danny door met het helpen van de zwaargewonde inzittende. Ze begeleidden de gewonde man uit de brandende auto en wachtten samen met hem op het arriveren van de hulpdiensten.

Tijdens het hele gebeuren had Wilfried zijn dochters verteld bij de vangrail te gaan zitten en te wachten. Zij schrokken dusdanig van de ontploffende banden en de hele situatie dat ook zij slachtofferhulp hebben ontvangen. Het slachtoffer zelf raakte te gewond om bij de uitreiking van de heldenpenningen aanwezig te kunnen zijn.

Niet alle helden dragen een cape, zo blijkt maar weer. Al hebben Danny en Wilfried nu in ieder geval een penning die het dragen ervan zou rechtvaardigen. Het lijkt ons gepast dat Melanie Schultz haar eerdere uitspraken over truckers zal aanpassen met de woorden “behalve Danny en Wilfried”.17 reacties

“Het slachtoffer zelf raakte te gewond om bij de uitreiking van de heldenpenningen aanwezig te kunnen zijn.”
Wanneer is dit voorval gebeurd? Zo’n uitreiking is ook niet de volgende dag dus dat het slachtoffer er nog steeds niet bij kan zijn wil wel wat zeggen.. heftige verwondingen dan. Sterkte dan maar.
@ardonjr: begin oktober, volgens de tekst
@jzaero: Heh, tijd geleden :)
Die in het midden van de foto heeft al een zilveren penning! Krijg je die als je 2 keer iemand gered hebt?
@Papageno: sneue meneer, kun je niet 1x half serisus reageren? Deze mannen zetten hun leven op het spel voor een onbekende en jij gaat grappig doen over een ambtsketen? In de hoek, nu!
@ghengiskhan: vroeger was jij ook niet zo’n moraal ridder! Er wordt een grap gemaakt. De gaat niet ten koste van de burgermeester, niet ten koste van het slachtoffer, niet ten koste van de helden. Maar tenkoste van het design van de ambtsketting, dat nu grappig uitkomt. Nu zijn onzinnige tradities als ambtskettingen heilig in Nederland, maar als zo’n grap niet meer kan in Nederland kunnen we misschien beter de dijken doorsteken om onszelf van deze depremerende houding te verlossen.
@mashell: kennen wij elkaar?
@ghengiskhan: Gelukkig voor jou zijn dit soort onwelgevallige uitspraken op internet in de nabije toekomst verleden tijd.
@papageno: Nee, politici geven zichzelf penningen als ze daar zin in hebben. Blijkbaar vond ze zichzelf al zes keer fantastisch en één keer super-kei-de-max…

@ghengiskhan: doe zelf eens niet zo “sneu” (fantastisch woord). Hij lacht toch niet met de helden van de dag?
@Papageno: wat is hier zo aanstootgevend aan?
@2wheeler: hoe bedoel je, aanstootgevend?
Zijn er mensen die niet stoppen als ze een zwaar ongeluk zien en er nog niemand gestopt is om te kijken of ze kunnen helpen?
O ja die zijn er!
Ik stop wel.. zelfs als het een trut was die met haar iphone voor dr kop zat en nu met dr kop onder vangrail zit.
@gregorius: wow, die is heftig.
@gregorius: bij trut en mobiel blijf ik zo ver mogelijk uit de buurt. Dat soort mag zichzelf de plomp in rijden imo
@gregorius: die mensen zijn er helaas zeker! Zelf vorig jaar iets bizars meegemaakt: liep de gate uit bij Schiphol door die kilometers lange gangen richting bagageband. Zakt er een oude heer in elkaar op de grond (te lage suikerspiegel) Minstens 20 mensen liepen er straal voorbij, omdat hun koffer belangrijker was dan een medemens!
@gregorius: ik reed pas langs een rij gecrashte auto’s en keek of ik hulp kon bieden, waardoor ik hetgeen waar zij overheen waren gereden niet zag. Het was gelukkig al aardig plat gereden mast soms kun je yocj beter eerst aan jezelf denken ;)
“Mooi” hoe iedereen weer een “uitgesproken mening” heeft over daar waar zij geen verstand van hebben en humor en leedvermaak gebruiken voor hun eigen vertier. Nu waar het on gaat: goed verhaal dit. Ik zou willen dat er meer van dit soort doeners zijn. Een terechte helden penning!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).