Tesla Model 3 gelooft dat ‘ie kan vliegen, vergist zich

Auteur: , 18 Reacties

Spread my winggggs and fly awayyyy...

model-3

De Tesla Model 3 kan een heleboel dingen, zoals mensen nat maken, heftige discussies op gang brengen en misschien wel de weg plaveien naar mainstream adoption voor de EV. Dat laatste valt om allerlei redenen nog te bezien maar ach, laten we die discussie maar even rusten voor nu. Ze proberen het in ieder geval en dat is op zich best dapper als reuzen als bijvoorbeeld Volkswagen, Toyota en General Motors je concurrenten zijn.

Een ding wat de Tesla Model 3 echter niet kan, is vliegen. Een Model 3 bestuurder in het pittoreske Morgan Hill, California heeft dat op de meest pijnlijke wijze ondervonden. Volgens een ooggetuige raakte de Model 3 van de weg af en werd deze vervolgens gelanceerd over een beekje heen. Up shit creek without a paddle, zo noemen ze dat volgens mij in Amerika.

crashsite

Omdat er verder niet veel bekend is/was over het ongeluk, deed kwaliteitspublicatie Electrek navraag bij de lokale autoriteiten. We willen immers weten hoe veilig zo’n Tesla is bij ongelukken in de echte wereld. Naast de traditionele issues brengt zo’n EV namelijk nog wat extra vragen met zich mee. Vliegen de accu’s in de hens? Word je geĆ«lektrocuteerd als je in het water terecht komt? Word je direct door Elon gebeld om een paar NDA’s te tekenen?

In dit geval bleek dat allemaal wel mee te vallen. De bestuurder, een medewerker van Tesla, leeft nog. Hij heeft de politie inmiddels verteld dat hij moest uitwijken voor een overstekend hert. De bromsnorren hebben hem echter gearresteerd onder verdenking van rijden onder invloed.

Image-Credit: Jonathan Brusco via Electrek18 reacties

De oen! Model 3 totall loss, mag hij achteraan sluiten in de rij. Of krijgt hij weer een voorkeurspositie omdat hij bij Tesla werkt?
@hammerman: hij was de Tesla aan het testen met een sinasappel op het stuur.
@erik2907: ja de autopiloot
@hammerman: denk eerder dat ie ontslagen wordt.
Ziet er goed uit. Mooie plek om dat hok te parkeren.
@str8six: dit is nou Ć©cht milieuvervuiling…
Three Willy.
Ff opknappen en doorverkopen
Dacht dat je gewoon lam achter het stuur kon zitten met autopilot
@lekkaah: heeft de model 3 dat standaard?
@racerx: Voor zover ik weet is dat bij alle modellen een optie
Een vliegend hert bedoelt hij zeker?
Mooie Queen referentie in de titel
@toyotafortuner: Is geen Queen referentie, die zegt spread your wings ipv my, dit is R.Kelly
‘T heet niet voor niks autoPILOT natuurlijk…
Kan iemand ff op de kaart laten zien waar het is gebeurd? Is niet echt duidelijk zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).