Vrouw geeft per ongeluk gas, sloopt auto en huis

Auteur: , 32 Reacties

In Budel zat er vanmiddag een vrouw aan het stuur. Het resulteerde in een auto tegen de muur.

Omstreeks vier uur in de middag was het in het Brabantse Budel weer eens raak. Er vond een incident plaats dat de stereotype’s die we kennen nog maar weer eens bevestigt. Een zwarte Renault Twingo boorde zich daar achterwaarts in de gevel van een woonhuis.

De bestuurster van de auto was op visite geweest bij de woning aan de overkant van de straat. Brabantse gezelligheid, je kent het wel. Na haar bezoek wilde ze haar auto achteruit de weg oprijden. Tijdens deze manoeuvre stampte ze echter snoeihard op het gaspedaal in plaats van op de rem.

Het incident leidde tot een grote vuurbal kapotte Twingo die zelfs total loss verklaard is. Ook de bestuurster kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. Buurtbewoners schoten te hulp en belden gelukkig snel een ambulance, waarin de vrouw naar het ziekenhuis is gebracht.

Op het moment van inslag was de bewoonster van het huis niet thuis, want ze was naar de tandarts. De politie wist haar te vinden en bij het zien van de schade schrok de vrouw flink. Zo’n kapotte gevel kon ze waarschijnlijk missen als kiespijn.

Image-Credit: Harm van Leuken van Foto Hammie32 reacties

*slow clap*
@jaapiyo: ook al pepernoten gekocht?
Niet alleen de gevel ..
Dat hele huis kan je nu wel wegflikkeren .. En dat van de buren erbij ..
@lincoln: Nietes. Je hoeft alleen de gevels weg te halen. De muren zijn nog prima!
Schade aan t huis valt toch wel mee?
Wat ik dan niet snap is dat er dan zo snoeihard op dat pedaal word getrapt. Los van het feit dat je hoort te weten welk pedaal welke is hoef je in zulke situaties meestal maar 10- 20% van de rem gebruiken om stil te komen te staan(vanuitgaande dat ze rustig de weg opdraaide).
@dmk94: weer je wat het, die stampen altijd op die pedalen. Als mijn vrouw wegrijdt lijkt of er raket afgeschoten wordt, lekker vol in de toeren.
@mijosu: *weet je wat het is, die vrouwen….
@dmk94: wellicht verrast dat ze niet afremde en daardoor nog harder gaan trappen? Het is maar een idee maar iets anders kan ik ook niet verzinnen…
@lekbak: ik denk dat jij wel eens heel dicht bij de waarheid zou kunnen zitten.

Ik weet eigenlijk niet wat de gangbaar is in de opvolging van zulke incidenten, maar een onderzoek naar de rijgeschiktheid bij het CBR lijkt me zeker wel op z’n plaats.
@lekbak: Dat is vaak wel wat er gebeurt. Doordat mensen schrikken verstijven sommigen van angst en blijven ze het gaspedaal ingedrukt houden totdat ze ergens tegen aanrijden. Vergelijk met met je eerste skilessen. Je raakt de controle kwijt, maar je durft niet te remmen, alleen daardoor ga je nog harder van de berg af… Totdat je valt.
@granlusso: normale mensen stoppen met wat ze doen. In het geval van skiën dus direct laten vallen voordat het uit de hand loopt. In het geval van autorijden dus alles los.
@granlusso: Dat voorbeeld van skiën gaat alleen maar op voor mensen die voor het eerst op ski’s staan. Met andere woorden het nog moeten leren. Deze vrouw zou al geleerd moeten hebben hoe ze auto moet rijden. Want er loopt ergens een examinator rond die haar een rijbewijs heeft laten halen.
-edit: nutteloze bijdrage-
Vrouw achter het stuur bloed aan de ….
@josxkrs: Poes
@denniss00: Grotrans. Meh.
Waar komen die vooroordelen over Brabant toch vandaan…

Weer een hele straat waar bij geen enkel huis sneeuw op het dak ligt. Nog geen vlokje!

En de politie staat er met de neus bovenop en zien het niet eens…
Dus de moderne Franse hatches hebben nog wél liftoff overstuur!
Nieuw type inbraak? A la rambraak?
Ja lekker hoor, dat werkschuwe tuig dat op een doordeweekse middag gewoon bij elkaar op de koffie kan.
Het domste is nog wel dat ze zich per brancard af laat voeren. Allemaal van onze centen.
Heleboel fotootjes van een brancard die voor de auto staat, maar de fotograaf had blijkbaar geen tijd om even te wachten tot de auto afgesleept werd zodat de schade aan auto en huis even mooi in beeld gebracht kon worden. Druk druk druk, ben wel benieuwd naar de foto’s van het volgende Budelse incident waar hij/zij zich neen moest spoeden.

Ben ook wel benieuwd wie er bepaald heeft dat de auto total loss is (die fotograaf soms?), meestal is dat het werk van de schade-expert van de verzekeringsmaatschappij en die zijn er meestal niet zó snel bij. Hoewel de koets redelijk krom lijkt, gezien het gebroken rechter-achterruitje.
@potver7: die gevel heeft zich een aardig eind richting achterbank gewerkt hoor.
En dit zijn dan de typetjes die op Facebook video’s van hardrijders reageren “levensgevaarlijk, voor altijd innemen hun rijbewijs”….
In de advertentie, altijd van een oud vrouwtje geweest. Altijd in de schuur gestaan.
Waarschijnlijk te veel aan de Budels gezeten. Als je trouwens de auto zo laat staan zie je er niks van!
De vrouw was natuurlijk een politieagente die dacht in een Touran te zitten.
Van Twingo naar Twizy in 3 seconden…
Mooie rijm..
Zeker een automaat? Moeilijk natuurlijk 2 pedalen uit elkaar houden,haha.
Blijft knap hoe mensen dit voor elkaar krijgen
Sommige mensen zouden echt nooit voor hun rijbewijs hebben mogen slagen of mogen hebben.

Als dit inderdaad weer een geval van verkeerde pedalen intrappen is, dan ben je gewoon niet geschikt voor je rijbewijs.

Hoeveel mensen er wel niet zijn die na het behalen van hun rijbewijs amper nog rijden en dus geen ervaring op doen of de snelweg niet op durven (hoe heb je dan ooit kunnen slagen voor je examen vraag ik mij dan af).

Ik zag laatst een aflevering van James May’s Toystories. Daarin mocht een meisje die net 2 weken haar rijbewijs had (en sinds haar examen ook niet meer had gereden) in een SL63 AMG een kleine rijvaardigheidstraining bij Mercedes volgen.

Die instructeur vraagt haar de rem in te trappen, trapt ze vol het gaspedaal in. Hoe kun je zo’n fout maken als je net je rijbewijs hebt? Dat mag gewoon niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).