Vrouw overlijdt door van viaduct geworpen betonblok

Auteur: , 49 Reacties

Totaalmalloten hebben weer een slachtoffer geëist.

politie

Waar is het fout gegaan in je leven als je denkt dat het wel een goed idee is om mensen in auto’s te bekogelen met allerlei soorten gevaarlijke rotzooi?

In Denemarken hebben weer een aantal professionele drietrapsdebielen dit kunstje geflikt en daarbij is nu een vrouw om het leven gekomen. Zondagmorgen trof een van een brug gegooid blok beton de auto van een niet-Deens gezin. De man die naast de vrouw zat raakte zwaar gewond en ook een kind dat in de auto zat heeft schrammen opgelopen. De politie van Odense wil over de herkomst van het gezin geen mededelingen doen voordat de familie is ingelicht.

De politie zoekt momenteel naar de daders. Dit tuig heeft meerdere zware stenen van de brug gegooid, maar niet alle stenen troffen auto’s. Op beelden van de politie zijn twee betonblokken te zien met een gewicht van respectievelijk 9,5 en 30 kilo.

Vanwege het forse gewicht van de stenen gaat de politie niet uit van een kwajongensstreek. Het is ook niet de eerste keer dat er van deze brug stenen zijn gegooid. In januari werd er al een betonplaat van 30 kilo van de brug afgeslingerd die ook een auto van een gezin raakte. De moeder van dit gezin raakte hierbij gewond aan het hoofd. Ook een auto met Duits kenteken werd destijds bekogeld, maar deze werd gemist door de steengooier.

De snelweg waar deze incidenten zich plaats hebben gevonden is de belangrijkste verbindingsweg tussen Zweden en West-Denemarken of Duitsland.49 reacties

Gewoon een stel militairen laten posten en afschieten
@peug206: Wat kunnen die militairen er nou aan doen? Zou eerder die gooiers aanpakken.
@fmgarcia: mooi :)
@fmgarcia: scherpe haas ;-)
Dan heb je best een blok voor je hoofd..
Ik moest lachen om de drietrapsdebielen….. Maar is nog zachtjes uitgedrukt. Totaalmalloten zijn t!
Je zult op deze manier je partner/ouder verliezen. Kan mij voorstellen dat er bij de achterblijvers ook een draadje los komt te zitten. Ik zou iig niet meer voor mijzelf instaan van woede.
Ik word behoorlijk moe van gasten die de gevolgen van hun daden niet snappen..
@fiero: Dat vraag ik me ook altijd af. Je zou ze in zo’n verhoorkamer toch gewoon een foto moeten laten zien van het dodelijk slachtoffer, na het ongeluk welteverstaan.
Ik zeg niet dat ze zelf afgeschoten moeten worden, maar een schandpaal en iets met naakt, eieren en urine is al wat.
@FieRo: hasj op jonge leeftijd (pubertijd) heeft dit effect…
@Onehp: Nee sorry, dat is mij te gemakkelijk gezegd. Er is vanaf de geboorte al een draadtje los.
@jordydeknecht: hmm respect, opvoeding en toezicht ouders is meer een probleem kom ik steeds meer achter… De grenzen zijn niet duidelijk dus kan alles maar.
@fiero: vlak de vrienden/omgevingsfactoren ook niet uit. Je kunt niet alles bij de ouders leggen.
@dunhozzie: jep, vooral in een groep, maar ouders blijven wel verantwoordelijk.
@FieRo: Inderdaad, nu ik zelf ouder ben merk ik pas hoe veel “hippe” ouders tegenwoordig hun kinderen zonder regels op laten groeien omdat ze in een of ander hipstermagazine hebben gelezen dat dat goed is. Het enige wat ze er mee bereiken is dat die kinderen met 3 jaar al bloedirritant zijn.

En dan kijken ze mij raar aan als ik m’n dochter streng toespreek…
@jordydeknecht: zeg enkel dat dit een mogelijk bijdragende oorzaak ik, niet de verklaring van alles. Maar mag ook niet onderschat worden als mogelijk bijdragende factor. Ken een Franse dokter die enkel hiermee bezig is en hij ziet een duidelijk verband tussen misbruik en de generatie van verloren franse jongeren waarmee hij werkt. Tot voordat ik hem leerde kennen kocht ik het verhaal dat het allemaal niet zo gevaarlijk is, nu niet meer. Tot zover dit ietwat off-topic.
@Onehp: laat ik het kort houden, ik heb afgelopen halfjaar bvb mijn portie respectloze hangjongeren tuig achter de rug, brandstichting, ingegooide ramen en inelkaargeslagen worden, natuurlijk door een groep en niet 1 tegen 1. Valt niks tegen te doen. En dan woon ik in een nette wijk, dacht ik. Ik ben wel even klaar met dat soort mentaliteit dat schijnbaar overal de kop op steekt tegenwoordig. Respect voor anderen is ver te zoeken tegenwoordig…(/rant)
@Onehp: dan had ik allang een drietrapstotaalmaloot moeten zijn, daarentegen rij ik gewoon al 10 jaar schade vrij waarvan nu een Volvo, heb 4 kinderen, onbepaalde tijd baan, huisje boompje beesje. Zo degelijk als het maar kan. Hasj en wiet zijn naar mijn ervaring minder kut voor de maatschappij dan drank.
@pan: het ligt ook niet aan de hasj, wiet of drank. Het ligt aan de manier waarop de gebruikers er mee omgaan ;) Al zijn er natuurlijk ook dermate zware drugs waarbij je zelf de controle verliest, en dat moet je gewoon niet eens willen
@PAN: ik heb zelf niks te bewijzen, wou gewoon iets meegeven. Kan het exacte cijfer niet en ze kunnen al wat oud zijn, maar ongeveer één op tien reageert veel slechter op gebruik. Verder zijn andere sociale factoren ook van groot belang of het de verkeerde kant uit blijft gaat. Op een gelijkaardige manier, wordt het grote merendeel van de psychopaten in deze wereld bijvoorbeeld geen seriemoordenaars, maar functioneren onopgemerkt in de samenleving en worden bijvoorbeeld (in grotere mate) dokters of bazen. Maar ik heb geen grote hoop, genuanceerde discussies op AB voeren lukt vaak niet, het is maar al te vaak of het ene of het andere en niks tussenin. Nog zo een modern fenomeen…
@Onehp: Als je een genuanceerde discussie wilt starten (wat op het internet inderddad vrijwel onmogelijk is, dat klopt), dan kan ik je aanraden om niet zelf als eerste met zo’n ongenuanceerde opmerking er direct met gestrekt been in te komen. Wellicht dat dat zou helpen ;)
@flowdesign: wou dan ook geen discussie starten, beste man FieRo vroeg zich af waarom er zoveel randdebielen rondlopen zonder verantwoordelijkheidsgevoel, ik gaf een suggestie. Ja ik had er ‘kan, eventueel, mogelijks bijdragende factor’ erbij kunnen zetten (wie doet dat hier?), maar zo achteraf zonder edit fuctie is het makkelijke wijsheid (dat weet je, slimmerd).
Wetenschappelijk is verantwoordelijkheidsgevoel natuurlijk erg moeilijk te studeren, ieder individu is uniek in zijn ontwikkeling en het overmatig gebruik op erg jonge leeftijd hangt op zich ook sterk samen met die sociale factoren die ook hetzelfde gedrag kunnen triggeren.
Maar ken toch een paar types waarvan ik de erg subjectieve indruk heb dat gebruik hun mentaal geen deugd heeft gedaan. En nog veel meer andere waar je er niks van merkt, dat is waar. Maar het is zelden dat iedereen in een buurt rot is, maar enkele rotte appels die de rest met zich verlaagd… Eind verhaal.
@Onehp: grootste onzin die ik de afgelopen week heb gelezen..
Er zal best een groot aantal probleemgevallen tussen zitten die dergelijke spullen roken, maar zoiets als wat deze gasten deden dat zit al in je, komt niet opeens aanwaaien als je hasj of wiet rookt.
Als je coke oid gaat roken krijg je uiteraard een heel ander verhaal.
Heb in mijn jonge jaren heel wat weggerookt, maar nooit (maar dan ook echt nooit) kreeg ik daar dit soort geweldadige/destructieve ideeën van
@bierbuik: nogmaals, betekent niet dat het bij iedereen zo uitwerkt. Je eigen persoon is ook geen statistische grond. Roken was ongevaarlijk, nu weten we beter. Alcohol is ook legaal maar weten we dat het heel veel schade doet (maar quasi iedereen die ik ken drinkt ook, 99% zonder enig probleem). Is dat raar dat wiet niet helemaal vrijuit gaat?

Ik was van jou opinie, heel veel van men vrienden stak en steekt nog regelmatig eentje op zonder problemen, maar een Franse dokter die hiermee dagelijks werkt heeft me zijn ervaringen gedeeld, er wordt daar dan ook enorm veel afgefakkeld.. . Net als bij alcohol, kan je wat bot worden van THC maar alleen werkt het langerduriger dus het contrast is niet zo duidelijk, en bij jonge mensen waar het het brein met bijhorend veranderwoordelijkheidsgevoel nog in ontwikkeling is, kan dit een meer permanente staat worden die in hun geval nog veel minder wordt bijgestuurd, of juist aangemoedigd, door hun problematische omgeving. Zoiets.
Je moet mij niet geloven, zoek het op, vind je dat de meest recente wetenschap bovenstaand tegenspreekt, laat me hier iets weten dan ;)
@Onehp: het wetenschappelijke deel of de onderzoeken waar je naar verwijst zijn bij mij niet bekend.
Ik weet wel uit (persoonlijke) ervaring dat je er was losbandiger of gekker door kan gaan doen, maar ik heb niemand ooit dergelijke dingen zien doen na het roken van een joint.
Ik blijf erbij dat alcohol veel gevaarlijker is en (vele male) meer problemen opleverd, absurd eigenlijk dat alcohol gewoon legaal is.
@Onehp: Mag ik de naam van die Franse dokter? Vind het ivm mijn eigen ervaringen nl er ongeloofwaardig, wil dit dus graag lezen.
@rrvliet: weet niet of je ver komt met zijn naam, Docteur Saladin. Dit heb ik snel effe gevonden ook over een lange studie die meer dan duizenden jongeren heeft gevolgd over decennia: http://www.jolpress.com/article/cannabis-drogue-dangers-etude-nouvelle-zelande-adolescents-cerveau-qi-quotient-intellectuel-enfants–812954.html
Ben verre van een specialist, enkel een – blijkbaar – afwijkende opinie gebaseerd op een goed gesprek een goede tijd geleden. Succes
@Onehp: Je hebt me nieuwsgierig genoeg gemaakt om een paar uurtjes te gaan googelen. Bedankt!
Afschieten meteen, scheelt weer heel veel belasting geld met een lopende zaak en daarna opsluiten
Misselijkmakend nieuws dit!
Hier zijn geen woorden voor vreselijk gewoon! Heel veel sterkte voor de overgebleven familie
Vreselijk, absoluut vreselijk. Waar is het ooit misgegaan bij de mensen die dit soort dingen in hun hoofd halen? Hoe kom je er op om zoiets te doen? Absoluut onbegrijpelijk. Ik zou de daders graag hetzelfde wensen maar dat maakt mij geen haar beter. Maar ik zou geen betere straf kunnen bedenken vrees ik…
via Android app
Hoe kun je in godsnaam op een dag wakker worden, en het een goed idee vinden beton van het viaduct te flikkeren?! Onder het mom van “haha lollig” zeker. Je moet haast wel gestoord zijn om dit te flikken. Woorden schieten te kort om mijn woede hierover uit te drukken. Gadverdamme.
via Android app
@autodrop: @jaapiyo, bedankt voor het woord drietrapsdebiel! Made my day haha.
@autodrop: De nieuwe drietrapsdebiel van ZF.
Een oom en tante en hun kids hebben ooit een fiets op de voorruit gekregen toen ze op weg naar hun vakantiebestemming onder een viaduct bij Maastricht reden… Gelukkig allemaal ongedeerd gebleven maar…. Goddamn…
@Jochempie: er zijn veel gekken ja….
Ik vraag me af of het volk dat dit uithaalt, doorheeft dat ze gewoon moordenaars zijn met een ongebruikelijk wapen. Dit is wat mij betreft geen dood door schuld maar moord (weet niet hoe dat echter in het verleden is beoordeeld door de rechter).
Tja, wat moet je hier nou op zeggen…

Ik hoop eigenlijk dat dit iemand is met psychische problemen en dat dit niet een uit de hand gelopen kwajongens streek is. Dat laatste zou mijn vertrouwen in de mensheid toch wel weer een flinke douw geven.
@lekbak: Als je een steen van 30kg van een viaduct gooit en de consequenties daarvan niet kunt zien dan ben je per definitie gestoord en hoor je niet in de samenleving thuis.
@sketcher: ik had wel verwacht dat ik zo’n reactie zou krijgen van iemand die het verschil niet snapt tussen geestelijk ziek en een domme klootzak die te onnozel is om gevolgen van zijn acties in te zien.
@lekbak: Ik snap het wel ik ben het gewoon niet met je eens. Als je zeer zware stenen over een viaduct gooit ben je gewoon geestesziek, niet baldadig of dom.
Ik hoop dat indien ze gepakt geworden berecht worden voor moord met voorbedachte rade. Dit is gewoon te erg voor woorden..
Ik zeg stenigen die gasten.
Walgelijke actie dit. Gewoon walgelijk.
Wat een complete randdebiel moet je zijn om dit soort dingen te doen, onbegrijpelijk.

Grote kans dat ik aankomende maand over die weg moet onderweg naar Zweden, ik hoop dus maar dat die idioten er dan (liever nooit meer natuurlijk) niet staan.
Hebben ze wel door dat ze probeerden om een moord te plegen. Wat een achterlijke debielen zeg…
Geintje moet kunnen toch?
Al vind ik dit eerlijk gezegd geen geintje meer.
Drietrapsdebielen, goed woord, kende ik nog niet!
Gewoon stenigen die gasten die dat gedaan hebben!!!!!
Stelletje randdebielen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).