VW Golf Sport GTE: gevleugelde anabolenhybride

Auteur: , 14 Reacties

Als je de designers van VW na een krat Krombacher op de vrijmibo een potlood geeft en zegt 'teken eens iets', dan krijg je deze creatie. True story.

VW Golf GTE Sport

400 peekaatjes, vleugeldeuren en een CCS/Type 2-stekker, zo laat de Golf GTE Sport zich in het kort samenvatten. Hij werd gemaakt voor de fanboys op het jaarlijkse Wörthersee-treffen, dus qua productieambieties moeten we niet al te grote hoop hebben. Het blijft echter wel een bizar ding om naar te kijken, wij hadden ‘m nog niet live gezien.
14 reacties

Deze auto is ook bij gt6 hopelijk kost hij in het echt geen 1 miljoen
@ferrariman: dat vind ik zo’n oplichterij, tegenwoordig met Gran Turismo.

Vroeger (GT4) waren een paar races waar je heel dure auto’s mee kon winnen. Die reed je dan een heel weekend om vervolgens alle showrooms leeg te kopen. Tegenwoordig heb je dat niet meer. De vraagprijzen zijn hoger geworden en de bedragen die je kunt verdienen met races veel lager.

Ergo: het is de bedoeling dat je met echte euro’s credits koopt om alle wagens te verzamelen…
@gtwillem: GT4: leuk! Heb ik ook nog lang gespeeld. Daar was het inderdaad nog niet met in-game aankopen en kreeg je alles voor de aankoopprijs van het spel…

Geld verdienen was trouwens nog niet eens zo lastig. Er is zo’n rally dat je op asfaltweggetjes een Renaultje 5 moet verslaan zonder restricties, makkelijk te doen met een goedkope tweedehands Nissan of Mazda dus. Dan win je zo’n Toyota Concept Rallyauto die dan weer voor dik 250k per stuk verkopen. Haal daar twee van, koop een Audi A4 DTM, tune hem een beetje voor de 100k die je overhoudt, win twee keer de DTM Events van de Europese Kampioenschap-serie, krijg twee CLK GTR’s en verkoop die, hoppa, 1,5 miljoen binnen.
A4 DTM moet je overigens dan houden, erg fijne auto en kan met sportbanden elk Duits/Europees evenement aan. Bovendien kun je weer easy money maken met de DTM races.

Goed, niemand speelt dat spel dus meer, maar mocht je het wel spelen, zo verdien je dus geld.
@mercedesclk350: dat is de snelste manier om rijk te worden. Alleen dan moet je al die races de hele tijd rijden.

Wat ik deed: Lotus Motorsport Elise ’00, Ruf RGT ’00 of BMW M3 CSL ’03. Op medium banden, zo licht mogelijk. En dan via B-spec mode mee doen aan de 4h race van El Capitan. Gewoon telkens aanzetten terwijl je wat anders ging doen. Geheid dat die auto’s wonnen (maak niet de fout een 1000pk sterke Skyline of 800pk sterke Amerikaan in te zetten: er mogen geen slicks onder, dus je bent even iets sneller, maar je banden slijten te snel).

Dan won je een Toyota Minolta CV-88 en die kon je inruilen voor bijna een miljoen credits.

Goede oude tijd!
@gtwillem: Die Endurance races zijn daar dan ook voor bedoeld, ding aanzetten en z’n gangetje laten gaan. DTM kun je ook in B-Spec mode doen maar dan moet je er inderdaad wel bij blijven om steeds de volgende race te selecteren.

Wat ook makkelijk is is de Italia Rally halen, dan krijg je een Cadillac Cien waarmee je weer allerlei supercar races kan doen en winnen.
Deze Golf Sport lijkt helemaal niet op de Golf Sportsvan…
Nou, nee. Niet mooi. Maare, gaan we die Golf R met 400pk nog zien op de IAA, of zijn de jongens van VAG deze stiekem vergeten?
Eindelijk een VW die wel mooi en spannend is. Die Duitsers kunnen het blijkbaar dus wel, ze moeten alleen wat vaker aan het bier en grappen maken.
Eindelijk een mooie golf, gaan ze ‘m niet produceren.
erg moeilijk om die verschrikkelijk velgen weg te denken, maar ik denk dat hij wel mooi is.
Leuke scirocco wel.
Mooie concept voor een golf 8
Incl. Vleugeldeuren. Jup! Hier heeft zeker een kratje krombacher iets mee te maken!
Die gasten zijn helemaal uit hun stekker gegaan!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).