W Motors Lykan Hypersport in Dubai

Auteur: , 17 Reacties

Er staan drie bijzondere hypercars op de Dubai Motor Show: eentje met 1.200 pk die je zo kunt afrekenen, eentje met 5.000 pk die we nog niet echt serieus kunnen nemen, en deze Lykan, die tussen beide modellen in hangt.

Lykan Hypersport

Met 750 pk en 1.000 Nm, courtesy of Ruf, komt de Lykan Hypersport aardig tekort om lid te worden van de exclusieve four figure club, maar vermogen is ook niet alles. Wat de auto in brute kracht tekort komt (voor zover je daar van kunt spreken bij deze cijfers) maakt hij goed in luxe en exclusiviteit.

De tot 7 exemplaren gelimiteerde halo car moet maar liefst 2,5 miljoen euro gaan kosten (3,4 miljoen USD), maar dan krijg je er wel een klokje ter waarde van twee ton en een zooi met diamanten ingelegde LED’jes bij.

Enfin, na zijn debuut in Qatar aan het begin van dit jaar doet het geesteskind van de Libanees Ralph R. Debbas ook Dubai even aan. Zodra het Hypersport-project een beetje op gang is gekomen moet een iets aantrekkelijker geprijsd model, de Supersport, ten tonele verschijnen.

Foto: @Bilal_tech
17 reacties

Ik vind hem lekker
Kan niet zeggen dat ik m echt lelijk vind. Op basis van de naam had ik dat al verwacht.

Alleen dat extra gefriemel met diamkanten ed. Dat hoeft mijn inziens niet op een supercar.

Maar Agh zal nooit in de positie zijn om zoveel geld op een auto stuk te slaan.
Nou, lekker hoor.
Zenvo st1 ?
@maranello: Nee, W Motors Lykan Hypersport.
@maranello: Lijkt er inderdaad behoorlijk op. Was volgens mij geen succes.
Teveel pk’s nooit op de weg te brengen
@johannes79: Door jou niet, nee.
@heidi: nou hoezo denk je dat? Niemand kan 5000 pk volledig benutten en ervaring heb ik zat met pk pakhuizen
@johannes79: Nog even een keer het stukje goed doorlezen dan. Dan zul je er achter komen dat deze auto helemaal geen 5000pk heeft…
@henrie: had het over die link die erin staat.
@johannes79: Misschien is het dan handig als je dat in het vervolg erbij zet. Als je zonder verder iets te vermelden reageert op een artikel, dan mag ik toch aannemen dat je op het artikel reageert en niet op een in het artikel vermelde link…

Maar inderdaad: 5000pk is veel te veel. Compleet nutteloos…
Oei, concurrentie voor Lamborghini v.w.b. design! Helaas niet qua prijs, moeten we wellicht wachten tot de aangekondigde Supersport?
Denk dat de meeste mensen meer als genoeg hebben aan 400PK. Het overgrote deel van het wagenpark haalt de 100 niet eens onder de 10 seconden.De meest onervaren broekkies (fietsers dus) hier denken dat ze zo met een Ferrari of Lamborghini wegrijden.Die eigenaren hebben alle PK’s ook nooit benut.Je wilt de baas blijven over je auto en niet andersom,lijkt me.
@Alfarobert, klopt, mijn wagen is 90pk en ik zal rond de 11 seconden op de 100 zitten.
Ondanks die zielige cijfers is het rijplezier wat ik beleef 100%. En wat je schrijft over Ferrari en Lamborghini rijders klopt ook, kijk maar naar Afra Jack die zijn Ferrari niet de baas was en Mister Been die zijn McLaren in de berm parkeerde en zijn F1 een ander uiterlijk gaf.
Even voorstellen: ik ben tarquesh en ik kom af en toe op autoblog, eens per maand of twee maanden.
Ik ben benieuwd wanneer auto’s 10.000 pk krijgen en meer dan 10 miljoen gaan kosten. En dan bedoel ik gewoon af fabriek sportwagens. Zal er ooit een eind aan komen? Of gaan we dan het hebben over auto’s die gaan vliegen?
Voor zover ik weet, wordt de Lykan voorlopig als enige Hypersport gelevert met een Holografisch dashboard, en Ralph R. Debbas daar en patent op heeft, en ik met hem in onderhandeling ben, en dus zo’n Lykan in bezit zal hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).