Waarom autospotters in Cannes het deze week rustig hebben

Auteur: , 42 Reacties

In Cannes heeft één familie voortijdig zijn biezen gepakt, maar dan wel de Saoedische koninklijke familie. En dat wordt gemerkt in de Franse badplaats.

KSA FTW

Elke zomer komen rijke Arabieren naar de Europese hotspots, dus ook het Saoedische koningshuis. In Cannes wekte dat dit jaar onder de ‘gewone mensen’ de nodige wrevel op, want een openbaar strand rond de vakantievilla van de royals (La Mirandole) werd plots tot privéstrand gebombardeerd, en ook werd er een tijdelijke lift aangelegd om het transport naar het ‘privé’strand te vergemakkelijken.

Vanuit commercieel oogpunt is het niet onhandig dit hoge bezoek te paaien, want de gehele entourage rond de familie telt niet minder dan..wacht voor het.. 1.000 man. Eet dat, bling-bling-rappers.

Er zijn bovendien weinig families die zulke diepe zakken hebben, en dat zijn – mits ze hun rekeningen betalen – heel wat Hermès-tasjes en aanverwante snuisterijen die bij de lokale middenstand over de toonbank gaan. Normaalgesproken dan, want nu heeft de familie – inclusief head honcho Salman bin Abdulaziz Al Saud – na 8 dagen zijn biezen gepakt, wat aanzienlijk korter is dan de geplande 3 weken.

Autospotters die toch per sé de wielen (supercars en Audi’s) van het koningshuis op de plaat willen zetten doen er goed aan een vliegticket naar de Maghreb te boeken, het halve circus is nu overgevlogen naar Marokko. Volgens een woordvoerder hebben de gewijzigde plannen echter niets met de Franse weerstand tegen de strandannexatie te maken.

Foto: Bugatti Veyron met KSA-platen, autojunk.nl42 reacties

dat zijn een hoop mensen… allemaal familie?
@gwnbmw: 20 familieleden.. De rest claimt profite.. Ik bedoel, neef of nicht te zijn.
@brutus: Wat dacht je van personeel……
@dutchdriftking: Oh oke…………
@gwnbmw: Allemaal neefjes.
bite the hand that feeds you… only in france
Terecht dit! Die gasten denken dat ze onsterfelijk zijn en alles maar kunnen maken. Iedereen moet zich maar aanpassen… en daarom zeg ik الدانتيل سميكة (volgens google translate: dikke veter)
@unclesem: zijn ze dat niet dan?
Nou dan zal ik zo eens een rondje over de boulevard doen en kijken wat er nog allemaal staat
Het was dus niet in cannes en kruiken.
@rodger: het cannes altijd erger he
Ach als net regent gaan wij ook eerder naar huis…
Gelukkig maar.
Al die foto’s van dat apies-kijken, echt interessant kan ik de zgn Supercars niet vinden, iedere keer moeten ze het er weer inwrijven dat wij allemaal simpel voetvolk zijn en zij, de uitverkorenen, lachend hun met bloed- zweet en tranen handgemaakte Porsha 918 door Der Hänzl, Franzl Dietrich en Harrie met liefde gebouwd (vooral Harrie kan er slecht tegen) platrijden als ze van het strand in Cannes afkomen; alsof ze een leeg pakje Marlboro sigaretten weggooien………..
LOL
Daarnaast zijn die spotters allemaal luie donders, zoek iets met ambiance, met scenery met je ne sais quoi, je bent tenslotte in la douce France

Ik bedoel maar :

http://images.forum-auto.com/mesimages/480586/P1010093.JPG4..jpg

Wat voor wagen is ‘tie blauwe ….een kroketje voor de eerste beller …die het raadt !
De lijnen zijn open !
@desjonnies: ze wrijven helemaal niks in, ze doen je helemaal nix, ze pompen substantiele bedragen in je economie’tje (incl belasting) (dat cannes is gebouwd op rijk geld).
dat jij het niet trekt dat hij meer hebt dan jij, dat moet jij zelf als zure hollander maar zelf inzien.

bovendien, ze zitten toch allemaal bij elkaar, wat heb jij als jan modaal in cannes/monaco dat soort gehuchten te zoeken, anyway..
@lekkaah:

“ow zwiet aironie “
@lekkaah: Ik kom en ga voor de ontspanning en de wereld is van iedereen! Ook met een klein budget kun je genieten in vakantie-oorden, als Cannes en Monaco, genieten van andermans geld is ook niets mis mee. ieder denk er het zijne van, maar oordeel niet te snel. Laat het zijn wat het is. Geniet, of lach erom, maar neem geen negatieve houding aan, dat verstoort het vakantie gevoel van iedereen.

OT: Laat ik het zo zeggen, ik vind het niet slim, om van een openbaar strand een privé strand te maken, ook niet voor drie weken, of maar 8 dagen. Maar ik begrijp, dat de koninklijke familie meer veiligheidsaspecten in hun systeem wilde, in verband met de achter ons liggende aanslagen in Frankrijk.
Maar doe dat in overleg met de bevolking en maak het ruimschoots bekend, dat is toch ook niet zo moeilijk.
Misschien ligt dat probleem niet bij de familie, maar bij de lokale overheid, die de mensen niet gewaarschuwd hebben, dat kan maar zo.
@lekkaah:
je begrijpt kennelijk niet dat ze jou nodig hebben om te laten zien hoe rijk ze zijn en dat is verdacht; jezelf optrekken door anderen neer te trappen. Als iedereen in een gouden bugatti reed was er voor hun geen reet meer aan, want denk je nou echt dat ze zo’n wagen op een circuit op de limiet rijden?

het verbaast me dat dit soort paupervolk met geld in een land als frankrijk dat al eens grondig afgerekend heeft met dit soort fratsen weg komt met dat soort gedrag.
@super: de enige pauper die zich laat kennen ben jij hier..
@lekkaah:
ja, intelligente reactie ook, zeker geleerd van je rijk zonder er voor te werken vrindjes.
@super: Mee eens; die oliebazen hebben er nog nooit voor gewerkt en zijn nog te beroerd om hulpbehoevende ‘allochtone arbeiders’ of arme buurlanden te helpen, sterker nog die laten ze gewoon verrekken en/of buiten ze juist uit. Hier miljoenen per week uitgeven over de rug van uitgebuite arbeiders die als slaven leven; voor dat soort luie (rijk of niet) hufters zonder ruggengraat of karakter heb geen respect.
@super: dus jij adviseert hen een vakantie in de Haagse Schilderswijk? Dan is het contrast lekker groot.
@desjonnies: Da’s een Simca 90A Aronde volgens mij. Ik hoor het wel wanneer de kroket wordt bezorgd :-P
@sjoerd95:

Mostard ?
@desjonnies: als je als autoliefhebber het pleintje voor een hotel oploopt en er staan: 2x 918, Aventador, Zonda, P1, LaFerrari
@arnoldh:
Uiteraard, ik dol, maar dat snappen velen niet, maar het is en blijft toch apies kijken of niet soms?
@peke
zegt het niet helemaal verkeerd, fout jacht, foute vrouw en dood en dood ongelukkig !

Heb zijdelings gewerkt met de rijken der aarde en de meesten zitten in een zeer beperkte wereld, eentje nam ik ooit mee naar een fast-food restaurant in Londen, geen Mac of iets van een keten, maar een lokale zaak die kip verkocht.
(Hij nodigde me uit voor een tent met drie Michelin sterren en een komeet met een vioolspeler om te eten. )
Hij vond die gewone tent echt fantastisch, hij kon met zijn handen eten ! er ging een wereld voor hem open en toen ik hem een half jaar later tegenkwam begon de man er weer over, hoe leuk hij dat had gevonden.
@desjonnies: er zit een zeer groot verschil tussen rijk geboren worden en zelf ‘rijk’ worden.
waar jij het over hebt die zal wel rijk geboren zijn
@desjonnies: ach wij het klootjes volk leven in net zo’n beperkte wereld vol met onze eigen vooroordelen. Ik zie geen enkel verschil van dat.
@desjonnies:
ik woon in de koot dazuur, erg mooi en het woont erg prettig, maar dat showen van al die sukkels hoeveel ze hebben dmv hun boot, huis, auto, of maitresse is werkelijk zo fantasieloos en dodelijk saai. Echt leven, dingen waarderen is er gewoon niet bij, werkelijk stuitend. Als ik miljarden op m’n rekening had zou monaco echt de laatste plaats in de wereld zijn waar ik zou gaan wonen, kan mij dat beetje belasting schelen als ik er kwaliteit van leven voor terug krijg.
@super: Teveel Amerikaanse Cable TV gekeken denk ik; gaat om de show, de status, het imago, niet meer om de inhoud. Als je meent te moeten showen met je geld dan ben je geestelijk echt straatarm (en zal je vermoedelijk nooit gelukkig worden). Arme mensen die de hele wereld rondgereisd hebben zijn zoveel interessanter (en vaak veel aardigere karakters) dan die rijkgeboren paupers …
Domme theedoeken. Helemaal niks met dit rijke volk en absoluut niet jaloers.

Tweemaal in Cannes geweest, jachten zo lang als hele straten. De eigenaar modder- en modder vet en aan zijn arm een ‘prachtige’ vrouw van 30 jaar jonger die zo verschrikkelijk gelukkig is…niet!

Ps: prachtig tussen haakjes omdat er vaak niks meer origineel is aan haar gezicht en lichaam.

Nee, gemaakte neppe werelden waar schijnbaar geluk aanwezig is. Mij niet gezien (Okay, mij ook niet gezien omdat ik het niet kan betalen ;)).

Laat mij maar rijden in mijn BMW 330 waarJa, de buurman achter me heeft een 335…Tja, ik ben er blij mee:) Wie de grootste heeft is bij deze theedoeken bijzonder belangrijk.
@peke: loop je nu te patsen met je 330 terwijl de gewone sterveling in Nederland het gewoon moet doen met een 320? En dat je in zo’n rijke buurt woont waar je achterbuurman ook zoveel geld heeft? Jammer dit…
@rolov: loop je nu de typisch Nederlandse azijnpisser uit te hangen? Goedkoop scoren zo.

Nee ik woon niet in een rijke buurt, mijn 330 is uit 2007. Kortom: niks duurs aan, maar ik ben er blij mee. Blijkbaar lokt dat bij jou iets uit. Jaloezie? Ettergedrag?

Get a life…
@peke: haha het Was sarcastic. Ik dacht dat je dat wel door zou hebben;) 4 anderen hadden het wel door.
@rolov: dan sorry ;) had het niet door. Haha
@peke: no worries ;)
Schrijf dan gewoon wait for it..
Ach ja, iets met komkommers?
Heerlijk dit soort rijke familie’s te flaneren met wagens die wij normale klootjesvolk nooit kunnen betalen, ik ben ze dankbaar dat wij mogen meegenieten :)
Geen Franse boer die met zijn giertank even een punt maakt?
@goggomobieltje: Haha, het zou met niets verbazen…
Wat een mafkees. Denken dat hij alles kopen en ook een strand tot prive strand laten opbouwen. Zakkenwasser opsouten!
Ik heb helemaal niks met die patserige Arabieren. Vrouwen laten ze in gordijnen lopen en zelf gaan ze in jurken lopen. Bah

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).