Waarom Fast 8 gaat zuigen

Auteur: , 78 Reacties

Een leuke film voor het gemiddelde bioscoopvolk. Petrolheads lijken echter opnieuw van een koude kermis thuis te gaan komen.

Kiek 'm gaan

Het is misschien gevaarlijk om te zeggen dat de Fast & Furious-reeks überhaupt iets voor petrolheads is. Zo zijn er genoeg autoliefhebbers die de filmserie afschuwelijk vinden. Ondergetekende kon altijd wel genieten van een nieuw deel. Al hield ik het bij deeltje vijf voor gezien qua fun. Ik heb zes en zeven nog in de bios gekeken, maar liep toch wel vrij teleurgesteld naar buiten. De auto’s verdwijnen steeds meer naar de achtergrond en onlogische en volstrekt onrealistische stunts komen hiervoor in de plaats. Dit is één van de redenen waarom ik denk dat Fast 8 gaat zuigen.

Het lijkt bij elk nieuw deel wel gekker te worden. En dat is zonde. We krijgen na Fast 8 nog zeker twee films met de duiding Fast of Fast & Furious. Daarna volgen spin-offs en prequels met mogelijk andere acteurs. Een nieuw deel in de franchise staat garant voor rinkelende kassa’s en daarom is medeproducer Vin Diesel nog lang niet klaar met het merk.

De extreme stunts uit de laatste drie delen gaan we ook weer zien in Fast 8. Een lezer van Jalopnik was in IJsland en spotte de Universal-crew op het eiland. Samen met een hele rits aan legervoertuigen zoals onderstaande Ripsaw. Het lokale Visir weet te melden dat er in april opnames zullen worden gemaakt te Akranes, een stadje in het westen van IJsland. Tevens zou Universal de ‘grootste explosie in IJsland EVAH’ willen realiseren. Michael Bay, eat your heart out?

De makers hebben een zware taak om een nieuwe topper neer te zetten. Het verlies van Walker is als het onderste blokje van een potje Jenga trekken. Zijn nog extremere stunts, explosies en tenenkrommende one-liners het juiste antwoord? Als fan van de eerste drie delen geef ik een stellige ‘nee’. De eerder genoemde rinkelende kassa’s bewijzen het tegendeel. Fast 8 draait vanaf 14 april 2017 in de bioscoop.

Topicfoto: een vliegende Diesel en Rodriguez in Fast 6.

Ripsaw78 reacties

Omdat ze allemaal zuigen ! :D
@dsdh: Niet als je vin diesel voor het einde van de opnames koud maakt. Gouden formule, succes gegarandeerd.
Jammer, maar als je de serie op petrolheads richt beperk je je publiek enorm en zal het geen geld meer opleveren.
@dutchdriftking: krijg meer het idee dat slechts twaalfjarigen nog genieten van deze films, daarom snap ik ook niet dat Fast 7 zo’n groot succes is geworden. Naar mijn mening ging die film echt nergens meer over, veel te onrealistisch.
@gtpikkie: welke film is tegenwoordig nog wel realistisch dan? 1 van de redenen dat ik zowat nooit films meer kijk
@arii: Ligt er een beetje aan wat voor film het is, maar een film als F&F7 dient nog een beetje logica te hebben
@arii: Hollywood films ben ik ook spuugzat. Probeer je eens te verdiepen in Spaanse en Franse films. Ook Russische en Koreaanse producties kunnen je waanzinnig verbazen! Die films zijn nog origineel. Bij zowat elke Hollywood film kan ik na 5 minuten al zeggen hoe het afloopt. Bij andere producties blijf je je verbazen.
@gtpikkie: omdat die film de afscheid was van Paul. Is een nobrainer he
@rolov: concluderend, Fast 8 gaat zuigen (tenzij Vin Diesel omkomt)
@gtpikkie: ja maar ze zogen allemaal al op 1 en 3 na. Toen een stel straatracers werden opgeroepen om tegen een stel ex commando’s te komen vechten was het einde echt zoek. 7 was ook ruk op de laatste 10 min na. Zoals gtwillem al melde. 8 wordt ruk tenzij ze Paul nog een keer weten te op te wekken uit de dood. Of idd vin dood gaat. Of een van die andere.
@gtpikkie: toen ik de eerste FF zag was ik inderdaad een jaar of 12, en toen vond ik het geweldig. Ik heb er nooit de behoefte aan gehad een ff nogmaals te kijken.
@dutchdriftking:
Kan ik zeker inkomen.
Ik als 10jarig jongetje werd helemaal wild van al die auto’s.
Ben de laatste in de bioscoop gaan kijken omdat er toch redelijk wat positieve commentaar op kwam.
Na een half uur zat ik al op m’n horloge te kijken.
Man, wat was die film slecht…
@gtpikkie: en ik maar denken dat het vliegen van de ene naar de andere toren in een auto gebaseerd was op een waargebeurd verhaal :(
@dutchdriftking: ik vind/vond het tot nu toe altijd wel prima. Gewoon prima actiefilms waar ook nog wat auto’s in voorkomen en waar ik prima mijn bakkie popcorn onder weg kan verorberen.
@ghost: Ik ga er nog altijd voor naar de bios, maar ik kijk ze nooit twee maal. En met echt goede films is dat wel anders.
Ik ben ook wel.benieuwd hoe fast 8 gaat zijn.
Veel slechter als Tokio drift kan bijna niet
@rob5nismo: snap niet waarom iedereen Tokyo drift zo slecht vindt. Samen met de eerste vind ik dit 1 van de betere. Er zijn veel mooie autoscenes en de meeste actie lijkt niet zo absurd overdreven als de andere (remember vliegende auto’s over brug en op boot in 2 fast 2 furious, en de eindeloze landingsbaan in 1 van de meest recente).
@ty5500: qua auto’s heb je gelijk maar die Texaanse boer die de hoofdrol heeft in die film vind ik echt een pannekoek.
Maar dat is met meer mensen van die cast
@ty5500:
Tokyo Drift viel op zich wel mee.
Het hielp ook dat de jongedame niet van de lelijkste was ;-)
De 2de film vond ik leuk door de toevoeging van Tyrese (Roman Pierce), maar het verhaal was niet al te goed. (Tja, in welke F&F wel?)
De 5de vond ik ook nog vermakelijk met die overval in Rio.
De 6de viel op zich ook nog relatief mee, tot die scene op de landingsbaan..
En de laatste versta ik nog altijd niet waarover die ging..
Die was echt slecht..
@ty5500: De enige die ik meer dan een maal heb gezien, zegt genoeg denk ik.
@jeroen13: Enorm moeilijk. Ingewikkeld en regelmatig onlogisch.
@jeroen13: dat moet je eens aan een Engelsman vragen!
@jeroen13: Waar maak je je druk om. Je snapt toch wat hij bedoelt, doel behaald. Misschien is hij wel dislectisch weet jij veel. Calm the shit down
@jeroen13: De aanduiding abn (kleine letters, want gangbare afkorting) wordt niet meer gebruikt, omdat deze lijkt te veronderstellen dat dialecten niet beschaafd zouden zijn. Tegenwoordig noemt men het standaard Nederlands.
Achja. Leuk om thuis te kijken met een hertog jan en droge worst. Ga er niet voor na de bios
Van mij hoeft het niet meer hoor. Deel 1 vond ik nog wel leuk, deel 2 kon er nog wel mee door maar alles wat volgde was en is helemaal niks. Bij Fast 7 ben ik in de pauze naar buiten gelopen, kon het gewoon niet meer aanzien.
Ik wist dat de laatste films al meer afwijkten i.v.m. de focus op overvallen en
Des te meer reden voor F&F om de verwachtingen te overtreffen!
De 7 ben ik enkel nog gaan zien omdat ik wilde bekijken hoe ze walker hadden ‘bijgewerkt’. De 8 laat ik aan me voorbij gaan.
Ik benader deze films met verstand op nul. Het is leuk vermaak maar als je te veel op de auto’s gaat letten dan kunnen de films haast niet anders dan teleurstellen.

Wat mij betreft mag er een vervolg komen op de Need For Speed film. De film zoals Fast & Furious had moeten zijn.
@dberkwood: als je ’t over ondergewaardeerde films hebt, heb je ’t over NFS. Dat was idd een spirituele opvolger van de eerste paar F&F delen
Ik wist dat de laatste paar films al afwijkten i.v.m. de focus op overvallen enzo. Maar bij 7 snapte ik er niks emer van. Niet eens een echte straatracewagen gezien, maar wel een drone die overal door heen schiet en dan uiteindelijk door The Rock met een ambulance wordt neergehaald door er van bovenaf voor de knallen. In mijn opzichte was de (eveneens) afwijkende Tokyo Drift nog niet eens zo’n slechte film als ik hem vergelijk met 7.
Kom op heren, de Herbie films zijn nog beter…
@Original_Arnoud: Lindsey Lohan in haar goede jaren, jummie :D
@dondeboer: zo idd. Wist je dat Disney haar voorgevel digitaal heeft verkleind in de film nadat hij af was. Ze wilde wel dat een kinderfilm bleef.
@rolov: klopt, zo jammer.
@dondeboer: liever de originele Herbie films.
Die met Lindsey was echt slecht.
@awesome: Ocho!
@dondeboer: Zo inderdaad!
Eigenlijk zijn er maar twee goede films in deze serie voor de liefhebber. Deel 1 als eerste, uiteraard. Dat was nog auto gerelateerd. En Area Codes (kenners weten wat ik bedoel).

Tokyo Drift: briljante weergave van de Japanse autocultuur. De Furious reeks dankt zijn bestaan aan de opgefokte versies van de 350Z, Supra, Impreza, S2000 en Nissan Skyline. En in deel 3 kwam dat goed tot uiting.

Ok, het verhaal was ruk, en de uitvoering ook niet helemaal super. Maar de scenes dat Sean Boswell (Lucas Black) aan het oefenen is om te driften bij de haven, zitten er twee mannen te vissen. Eén van die mannen is Keiichi Tsuchiya, dé race,- en driftheld van Best Motoring. Ook bij Fukushima zijn is Keiichi aanwezig om drufthulp te verlenen aan de acteurs. Knudde film misschien, maar dat soort details zorgt ervoor dat mijn innerlijk gtwillempie helemaal blij wordt!!!

Deel 2 was ruk. Deel 4 ook. Deel 5 was grappig (mits je niet ouder bent dan 5), en deel 6 alleen als je geen natuurkundeles hebt gevolgd.

En dan komt deel 7. Paul Walker is overleden. In een Carrera GT. Hij had samen met Roger Rodas een collectie auto’s verzameld, waaronder een Audi RS6 Avant (in de VS zeer zeldzaam), vele Saleen Mustangs, Maserati’s, BMW M3 Lightweights, Nissan Skyline’s, Porsches en een Toyota Supra. Die lucht getunede Supra, op BBS LM wielen, zie je in deel 7. Met zijn broer erin, als afscheid met Vin Diesel.

Zit je een superslechte film te kijken waarin elke vorm van logica, gevoel, waarheid en nuance ontbreekt, komen ze met een zeer fraai, treffend en gevoelig einde. Janken bij Sophie’s Choice of Bambi? No way. Het is een film. Het is nep. Janken bij Furios 7? Tuurlijk. Het was oprecht. Zeldzaam tegenwoordig.
@gtwillem: Ik vond Tokyo Drift ook één van de leukste. Hoewel grofweg 75% van de film in de VS is opgenomen, was het leuk om de filmlocaties in Tokio te bezoeken. Het feit dat er ook daadwerkelijk nog Skylines en RX7’s rondrijden in de Japanse hoofdstad maakt het des te cooler.
@RubenPriest: Eigenlijk is het helemaal grappig omdat Volkswagen US er miljoenen heeft in gestopt. Er waren diverse scenes gepland met een Golf GTI om Sean te leren driften in een parkeergarage. Leverde niet het gewenste resultaat. Uiteraard. Dus kreeg Lil Bow een Frankenstein getunede Touran… I kid you not..
@gtwillem: Eens. Die laatste scène was pakkend. De rest van de film deed me niks, pas bij die specifieke scène werd het interessant: geen onrealistische stunts, maar gewoon een mooi stukje film.
@gtpikkie: Furious 7 was slecht… Echt slecht. Op het einde na. De laatste 4 minuten waren magistraal… Maar de rest van de film was erbarmelijk…
@gtwillem: Helemaal eens. Al zitten zelfs 1 en 3 vol fout getunede auto’s, fouten in het script en technische dingen die helemaal niet kloppen het waren wel echte autofilms.

Qua winst doen 1 en 3 het het slechtste. Tokyo drift is zelfs amper een succes te noemen. De laatste drie films is de franchise explosief gegroeid.
@gtwillem: Ook leuk: de scène waarin DK de parkeergarage uitdrift is echt en in 1 take opgenomen. Ze wilden de auto op rails zetten, maar de stuntman dacht dat het wel kon. Hij mocht het ivm de kosten 1x proberen, en in 1x goed.
@dondeboer: dan heeft er een vakman achter ’t stuur gezeten. Weet iemand of dat de echte DK was, bedoel die Japanner die idd ook de acteurs gecoacht heeft en die die bijrol in de have had.
@gtwillem: ja dat stukje aan de haven was mooi. 99 procent wist niet dat de echte DK zat te vissen . Ik zat met vrienden te kijken en moest lachen toen ik hem zag. De rest snapte het niet .
@gtwillem: I’ve got Ho’s!
@gtwillem: Perfect uitgelegd. Vanavond toch maar weer eens Tokio drift kijken. Is tenslotte heel lang geleden.
Deel 1 en 2 waren nog wel grappig, alles daar na was gewoon droevig. De laatste was wel zo verschrikkelijk slecht. Huilen met de pet op.
In vergelijking met die “Need for Speed” film is F
@misterdrogba: in vergelijking met die “Need for Speed” film is F
@misterdrogba: Het ‘&’ teken kun je in de app niet gebruiken. Kleine bug. Komt vaker voor bij sites met mobiele toegang. Even ‘and’ of ‘en’ typen ;-)
@gtwillem: aha zo zit dat dus. Bedankt man!
@misterdrogba: wordt binnenkort verholpen!!!
@misterdrogba: …maar wat is F nou?
@baardmijt: wel in feite wou ik vertellen dat de need for speed film nog slechter was dan alle fast and furious films bijeen.
@misterdrogba: Dank. En inderdaad.
@gtwillem: heeft niet zozeer met mobiele diensten te maken overigens. We zien mobiele diensten vaker dezelfde fouten maken die we 15 jaar geleden op de Desktop maakten. Blijkbaar niet geleerd van onze fouten in het verleden :)
Altijd weer lachen geblazen met de acteertalenten van Vinnie en Co. Wat een prut.
Is die ripsaw niet eens gebouwd door een bedrijf van een serie van discovery?
@janmetdelangeachternaam: inderdaad de gebroeders Howe hebben er een paar gebouwd voor de US army.
@janmetdelangeachternaam: Klopt. 2 broers uit Canada geloof ik. Was bedoeld voor het leger maar of dat ooit wat geworden is weet ik niet. Die Ripsaw is in ieder geval al vaker in films gebruikt. Oa in een van die nieuwe Gi Joe films met The Rock.
Een liefhebber gaat uit protest niet naar deze films. Je wilt niet weten hoeveel waardevolle auto’s ze naar het hiernamaals, en mocht je atheïst zijn, gallemiezen hebben geholpen. Als je weet hoeveel BNR34 Skylines hebben gesloopt (ongeacht of het een GTST met GT-R body of originele GT-R betrof) word je doodongelukkig van. Niets werd gespaard. Daarom heb ik nooit voor de films betaald. 🙊 Okay, misschien een paar bioscoop bezoekjes. 😅
@AutomotiveDesigner: Dan kan ik je zeker niet aanraden om ‘Le Mans’ te kijken. Je weet wel, die topfilm met Steve McQueen. Daar hebben meerdere exemplaren van de Ferrari 512 en Porsche 917 het leven gelaten…
@gtwillem: En de film zelf vond ik ook niet echt briljant.
@gtwillem: het is wel een dingetje van eigenlijk heel Hollywood. Het is bizar hoeveel bijzondere stukjes geschiedenis daar worden gesloopt. Niet alleen auto’s maar van alles. Er worden gewoon ontzettend veel voorwerpen gesloopt, terwijl het vaak niet eens in het verhaal past (alles voor dom spektakel). Voor iemand zoals ik, die nog opgevoed is om niks te verspillen is dat elke keer weer pijnlijk. Daarom kijk ik liever YouTube dan tv. Lager budget dus meer inhoud en minder verspilling.
@gtwillem: of de dukes of hazard . De serie en de film met Jessica simpson. In de film hadden ze er iets van 50 gemold .
En daar gaan we weer…

Zoals ik altijd blijf zeggen: tenzij het je werk is om over films te ranten, gewoon naar een film gaan zonder vooroordelen. Waarom telkens maar bitchen over dingen als: oh dat is zo onrealistisch wat ze doen, oh dat is echt foking nep. NEWSFLASH: het is een FILM, dus alles wat er gebeurt is sowieso NEP! Een film kijk je voor je PLEZIER. Hoe geniet je van een film als Fast 8 als je alleen maar kan zeuren over nepperigheid…

Zo dat is er uit… Blijf me erover verbazen..
Die films zijn leuk als je twaalf bent. Nog net niet zo tenenkrommend als die NFS film, maar het komt toch in de buurt. Als ik actie en ‘jaren 90 cheesiness’ wil zien, kijk ik liever ‘Con Air’ ofzo…
begint een beetje op police acadamy te lijken. Nu nog alleen een tv serie en ze zijn klaar.
Vin Diesel zit er in ieder geval warmpjes bij.
Tenminste beter dan de revenent, Jezus wat een slechte film was dat
Ik denk dat RubenPriest gelijk heeft. Is blijkbaar ook de verwachting van de beurs. De koers voor diesel is erg laag. Gisteren voor 93 cent de liter getankt.
Ach, er is altijd nog Fast Track No Limits. Een vermakelijke europese productie met ook wel gekke stunts, maar alleszins met echte auto’s/replica’s in plaats van overdreven cgi.
En knap vrouwvolk uiteraard.

https://www.youtube.com/watch?v=ISqueosPMyo
Deel 5?! Dan hield je het nog lang vol. Ik had er na de 1e 3 delen wel weer genoeg van
Ik snap niet dat er serieus nog animo is voor deze reeks…
Best grappig, hoor je mensen klagen dat de F

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).