Waarom Fox Sports dit weekend niet blij was met Max

Auteur: , 38 Reacties

Twee schitterende wedstrijden werden zondag tegelijkertijd uitgezonden.

Formule 1 op tv

Terwijl heel Autoblog zondag waarschijnlijk afstemde op de Grand Prix van Singapore, ging een half uurtje later een heroïsche voetbalwedstrijd van start. De mannen van Feyenoord straften het matig spelende PSV in eigen huis af met 0-1. Een wedstrijd die normaliter zo’n 650.000 kijkers zou trekken voor Fox Sports, maar die afgelopen zondag niet verder kwam dan 449.000 geïnteresseerden.

De rest zat aan de buis gekluisterd om te zien of Max Verstappen zijn matige start nog goed kon maken. In totaal trok de Grand Prix van Singapore bij Ziggo Sport 712.000 kijkers. Ergens logisch natuurlijk, want onze Max is een kijkcijferkanon van jewelste. Aan de andere kant, Max wordt geen kampioen dit jaar, Feyenoord wel…38 reacties

Voetbal groupies is 3…..2…..1…..
Met alle respect boeien wat fox sports ervan vind
Feyenoord wel??? sorry kon het niet laten, We gaan het zien!
Max wordt geen kampioen dit jaar, Feyenoord wel…

https://images.rapgenius.com/79c433269159b223126c9c238c6ba82e.500x281x22.gif
@vinox: ze kunnen de druk niet aan
Nog een paar keer startproblemen van Max en je hebt je kijkers terug Fox.. No worries.
@misterdrogba: Waarom? Dat hoort toch ook bij autosport?
@lovecars: hij doelde denk ik op het fenomeen ‘succes supporters’. Afhakers na een paar resultaten die niet volgens, al dan niet realistische, verwachting zijn.
@racerx: Dan vraag ik me af waarom er nog uberhaupt iemand naar het Nederlandse voetbal kijkt.
@berlinetta: ach, dat begrijp ik nog wel. Je bent geboren in flotjebor, dan wordt automatisch supporter van vv flotjebor. Champion League is dood en dood saai. Zijn 4 of 5 clubs die de beker om de beurt winnen, en dat wordt alleen maar erger. En ja ik weet, Mercedes….
@pomoek: Tja, dat is het mooie als je nergens supporter van bent. Ik vind het leuk om een mooie pot voetbal te zien en mij interesseert het ook niet wie er wint. Daarom kan ik de Champions League nog wel waarderen. Ook de Engelse competitie vind ik nog wel gaaf. De passie, het Engelse commentaar.
Maar uiteindelijk slaat clubvoetbal helemaal nergens op en gaat het veelal om geld. Daarom vind in landenvoetbal veel mooier. Alleen jammer dat we daar momenteel in zuigen.

En ja, F1 is ook niet meer echt spannend om te zien, maar die discussie is hier al zovaak langsgekomen dat ik me er niet meer aan waag ;)
@berlinetta: F1 is redelijk statisch, voetbal dynamisch. Daarnaast ben je niet zo afhankelijk van materiaal, zoals Max wel is. Lastig om dan je kunsten te vertonen.
@unknown234: Maar het zijn beide dus teamsporten. Een voetballer kan nog zo goed zijn als hij wil, zonder zijn team kan hij niet schitteren. Dat geldt voor een F1-coureur hetzelfde. En laten we eerlijk zijn, Hamilton is een goeie coureur, maar zonder zijn team zou hij niet zovaak vooraan rijden. Om over Rosberg nog maar te zwijgen.
@racerx: precies, jij begrijpt me :)
Ik heb gewoon splitscreen gekeken. Ipad op fox, tv op ziggo, pretpijpje en een baal chips. Ingrediënten voor een mooie zondag.
@koeckenbacker: lekker jonko bradder
@nichtrijder: Hij vergeet nog de 3S cola te vermelden…
@850t5r: pretpijp is bier.. 3es cola heb ik nooit op, dan kwam ik liever om van de dorst.
@koeckenbacker: hahaha ik dacht ook wat anders bij pretpijp
Nou laat Fox maar barsten. Ik betaal hetzelfde alleen zij leveren mij veel minder dan vorig seizoen. Ik heb Fox vooral vanwege de Engelse competitie en zonder haar klanten te berichten zenden ze dat niet meer uit. Lekker simpel wel…
@straatzakelijk: dan zeg je het toch op
@mrrallycross: Ja, ik moet nog steeds Ziggo sport i.p.v. Fox internationaal regelen. Je weet hoe dat gaat. Heb je toch geen zin in als consument, dat wisselen de hele tijd…..
Hahahah Feyenoord wel???????
Ja potverdikke ik probeerde WorldSuperBike te kijken maar dat werd uitgesteld door de regen en kwam toen tegelijk met F1. Dat kan toch niet nu de Eurosport man in de F1 wereld zit!

Oh… voetbal bedoel je…..
@reistje: daar had ik ook last van… uiteindelijk de 2e manche maar in herhaling gekeken, evenals beide BSB manches vanuit Donington.
Feyenoord wordt dit jaar ook geen kampioen. Op zijn vroegst pas volgend jaar.
@sjo: Blabla…
Feyenoorders die roepen dat hun club kampioen wordt, heb elk jaar weer een deja vu :’)
Feyenoord kampioen? Dat valt nog te bezien. Ajax pakt ondanks het matige spel ook gewoon genoeg punten en PSV heeft van de drie teams de sterkste selectie. Feyenoord heeft dit jaar meer kans dan voorgaande seizoenen, maar het seizoen is nog lang en het kwartje zou ook zomaar de kant van Ajax of PSV op kunnen vallen.

Wat die kijkcijfers betreft: ik kijk er niet raar van op. Max is sowieso al populair, Ziggo zendt de F1 uit op hun open kanaal 14, en dan heb je nog eens de stream die dit weekend voor iedereen gratis te bekijken was. Dan is de kans wel aannemelijk dat Fox wat kijkers inlevert.
@edge: Zoals ieder seizoen heeft Feyenoord altijd een zwakke periode.
Nog nooit zondag met 30 graden binnen gaan zitten voor voetbal. Wel voor F1…..
Voetbal?
We vergeten voor het gemak maar dat je voor een bestellem van een wedstrijdje voetbal tegenwoordig een beste smak geld mag overmaken naar de BV Fox Sports, terwijl iedereen met een Ziggo abo gratis naar een F1 race kan kijken.
@awesome: voor zolang het duurt, ik vermoed dat de nieuwe eigenaren van de TV rechten wel wat van plan zijn.
Lijkt me niet meer dan logisch dat de sport waar je twee enorme ballen voor nodig hebt, beter bekeken wordt.
Voetbal? Fox? Who gives a f*ck, dit is autoblog toch?
@str8six: juist!
Ook Feijenoord wordt geen kampioen dit jaar, dat worden ze al zo’n 18 jaar niet dus waarom nu wel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).