Uitslag: de Grand Prix van Singapore 2016

Auteur: , 50 Reacties

Gingen de Red Bulls als de brandweer of werd het toch weer Mercedes?

Uitslag: de Grand Prix van Singapore 2016

Helaas voor Nederlandse en Australische fans: het werd toch weer Mercedes. Max had een matige start en viel direct een hoop plekken terug. Vervolgens had de Nederlander meerdere leuke duels, maar een aparte bandenstrategie voorkwam een hoge klassering.

Rosberg reed uiteindelijk soeverein naar de overwinning al kwam Ricciardo in de slotfase nog behoorlijk dichtbij. Hamilton reed naar een nette P3 en Raikkonen eindigde net naast het podium. Het volledige raceverslag check je HIER, de uitslag vind je hieronder:

Uitslag50 reacties

Sinds de zomerstop heeft Verstappen geen enkele fatsoenlijke start gehad! Zo jammer, z’n race is na 20 meter eigenlijk al over
@mrbasa: begint door het ijs te zakken…
@camber24: ja, hij doet het slecht hè?
@camber24: Max gaf al aan bij Ziggo dat het een probleem met de auto is. Max kan daar dus niks aan doen. Het team gaf al aan dat er problemen waren met de koppeling maar mochten hem niet vervangen helaas.
@camber24: hij is 18. Op mijn 18de reed ik een ibiza 1.0 , hij F1.
@boomhauwer: @all : mogelijk moeten jullie je verwachtingen dan ook een tikje bijstellen. Hij haalt het niet van zijn teammaat en ondanks -sorry- niet vies te zijn van behoorlijk agressieve taktieken en gedrag ook niet van de Ferrari piloten. Misschien wordt hij ooit nog een grote, maar nu nog niet, en mogelijk nooit niet.
Over een slechte start gesproken…..
Eigen fout, jammer op naar de volgende race
Felicitaties aan Ricciardo! Voor de rest ben ik reuze benieuwd naar een interview met Max..
@misterdrogba: het zal wel weer niet aan hem zelf gelegen hebben…
@baske: heb daarjuist iets soortgelijks gezegd en kreeg redelijk wat tegenwind…
@baske: Nee volgens Robert Doornbos was er iets niet lekker met de koppeling… (typisch dat elke keer Max iets heeft en zijn teamgenoot hem momenteel hard uitlacht)
@baske: is al de zoveelste zeik opmerking over Max die ik lees… Hij was juist positief en eerlijk in z’n interview, zelfs over de gevechten met de Rus.
@baske: Dat is inderdaad zo, het heeft aan de auto gelegen.
Die start bij max begint toch wel een dingetje te worden..
@bartteeuwen: was toch een koppeling probleem. Vorige week ook een probleem dat werd bevestigd door het team. Week daarvoor zijn fout maar maakte hij aardig goed alleen Vettel verpestte het toen. Dus het valt wel mee. Ricciardo had ook veel pech in het begin. Pitstop Monaco , Spanje strategie. En nu zit het Max wat tegen.
@rovadepo: Ik dacht dat we klaar waren met Spa? Verder met je eens.
Jammer dat Ricciardo niet een rondje eerder bij Nico was. Of dat Kimi en Hamilton niet meer vochten. Maar in het algemeen een prima race!
Soevereine prestatie van Rosberg. Heersen in de kwalificatie en in de race.
Verstappen moet meer gaan oefenen op de start. Ik heb het gevoel dat hij te strak staat, overforceert. Begrijpelijk, maar coachbaar.
Hij had juist wel geluk, want als ie een goede start zou hebben gehad, had Hulk hem vol in de flank geraakt
@steelfighter: als hij een goede start had gehad dan was die ellende achter hem niet nodig geweest en was iedereen gewoon bij bocht 1 aangekomen
Los van alle startperikelen, mag Red Bull de bandenstrategie nog wel eens goed doorspreken. Max rijdt de gehele race op supersofts, en bij de wissel voor de laatste 15 ronden gaat hij naar soft i.p.v. ultrasoft? Vreemd.
@RRRobert: vond ik ook érg vreemd.. hij had toch van alle compounds minimaal 1 nieuwe set?
@easygoingmartin: dat is inderdaad precies wat ik bedoelde. Daar werd gisteren tijdens de kwalificatie al over gesproken, de stap die Red Bull nam door Q2 op de supersofts te rijden, zodat zij in ieder geval één ‘vers’ setje ultrasofts zouden overhouden; en daarnaast natuurlijk dat het vreemd is dat je deze dan voor een relatief korte stint van 15 ronden deze banden dan niet gebruikt. Nadat Verstappen voorbij was aan Alonso, reed hij dezelfde rondetijden als Vettel, terwijl die dat deed op supersofts.
@RRRobert: ricciardo heeft de ultrasofts ook niet gebruikt.. Misschien kregen de red bulls de ultra softs gewoon niet in het goede window?

Verder natuurlijk wel vreemd dat je 50 seconden achter degene eindigt die van de laatste plaats af komt. Toont wel dat echt de totaal verkeerde strategie gekozen is voor max
Die start is, zoals vaak gezecht, 90% een kwestie van een bepaalde setting, je hoeft alleen maar volgas te geven en koppeling los..

Hoorde Doornbos zeggen dat hij had gehoord dat er een probleem was met de koppeling en Red Bull dit bij de FIA had aangegeven maar de FIA de schade niet genoeg had gevonden om het te laten wisselen/repareren(geloof ik)
Luister en kijk naar de verklaringen van de experts en wat er mis was blijkbaar met de koppeling, dan is dit nietvMax’ zijn fout. En wat wat een race daarna, leren, en doorgaan. Zelfs in de race. Petje af voor Rosberg, Ricciardo en Vettel.
De start is volledig automatisch, toeren vasthouden en koppeling loslaten is het enige wat de coureur kan doen. Voor de race schijnen er problemen met de koppeling gemeld te zijn. Dat er problemen waren met de koppeling werd wel duidelijk tijdens de start.
Mooie race, fantastische locatie en, zeker tegen het einde, nog aardig wat spanning!

Jammer van de start van Verstappen, ben benieuwd naar het interview, de uitleg en zijn commentaar.
Maar mag ook best gezegd worden dat hij prima heeft gevochten en mooie acties heeft laten zien!

Al met al voor Red Bull een prima uitslag zo!
Zoveel toetsenbord coureurs die het beter kunnen in Nederland!
Fantastisch resultaat van Ricciardo, los van een van de beste coureurs ook waarschijnlijk de meeste sympathieke (naast Button) in het veld imho. Jammer dat Max afgefikt wordt vanwege een slechte start, terwijl het waarschijnlijk om een mechanisch (electronisch) probleem gaat. Niet het beste eindresultaat, maar vind persoonlijk dat Max, ondanks de problemen, gevochten heeft als een leeuw en er uitgehaald heeft wat er in zat en mooie acties heeft laten zien.
Zoals ik eerder zei……hij wordt zwaar overgewaardeerd.
Max is de laatste jaren niet goed bezig ..
@lincoln:
Idd, zes jaar terug bij Tyrell en daarna bij Jordan deed’ ie het veel beter
@autofanaat: omdat hij door bijna 95% wordt aangeprezen als een foutloze en perfecte rijder. En zelfs als hij een scheet laat het een nieuws is. Ff realistisch blijven. Er rijden vele male betere rijders rond. En laten we niet vergeten…hij rijdt in 1 van de beste autos. Maar dat deed zijn vader ook, terwijl schumi kampioen werd. Tijd dat hij ook in de grind en zandbak gaat “spelen” komt ook.
@dillinger2016:

Zo te lezen kun jij beter in je zandbak blijven spelen…

Of zou jij er echt meer kijk op hebben dan Helmut Marko, Bernie Ecclestone, Christian Horner, Dieter Mateschitz, Toto Wolff etc.?

Hell, zelfs Lewis heeft aangegeven dat ie rekening moet houden met Max!
@dillinger2016: wat een gelijk heb jij: NOT! Max is pas 18 jaar, beleeft gewoon een topseizoen en dat tussen allemaal rijders die wereldkampioen zijn geworden. Kunnen wij daar iets meer respect voor hebben?!?
Jammer, nu maar hopen dat ze die koppeling eens fiksen gewoon weer gaan als een banaan.
@stefanvts16v en @tycorz. Kijk leuk om te zien dat JULLIE Max GROUPIES heeft gevonden. Respect moet je verdienen en niet zomaar krijgen. En @stefanvts16 Feit is dat zijn vader zandbak en grind kampioen was en Maxie zijn eerste muur al heeft gevonden. Jah en wat betreft jou opsomming van gasten. Dat zeggen ze over elke rijder tegenover de interviewer van land van afkomst. Maar ik begrijp dat jij jou Fan-status nogal hoog hebt. OPPER-GROUPIE ??
@dillinger2016: in Nederland staat Jos daar inderdaad om bekend. In het buitenland staat Jos echter een stuk hoger aangeschreven, zij weten bijvoorbeeld dat Jos o.a. een fantastische coureur in de regen was.

Jos had vooral de pech dat hij op een gegeven moment met Schumi in hetzelfde team zat. En laat die laatste nou net van de buitencategorie zijn geweest, net als Max. ;-)

Jij schrijft dat Max respect moet verdienen. Ik durf te stellen dat hij dat van de andere coureurs toch wel heeft gekregen: Raikkonen, Hamilton, Ricciardo. Sla de interviews etc er maar op na.

Daarnaast wil ik nog even opmerken dat ik Max z’n race op Spa erg slecht vond, die fout bij de eerste bocht had hij niet hoeven maken.

De titel van oppergroupie is me overigens echt teveel eer…
@dillinger2016: was je uit de luiers toen “ons” Jos de grindbak opzocht? Lees even wat jaarverslagen van de F1 uit die tijd en kom dan nog eens terug met een iets genuanceerder oordeel.
Genant eigenlijk hoe makkelijk en snel mensen hun idool aan de kant schoppen. Tot voor kort was Max een held, nu heeft hij even een mindere periode, om wat voor reden dan ook, en is ie volgens velen een ‘arrogante prutser’. Nou, ik vind de mensen die dat vinden stuk voor stuk losers. Presteer zelf eerst eens wat. Ik durf te wedden dat geeneen van jullie zo’n F1 wagen in één keer van z’n plek krijgt. Ook niet in twee keer. Ik heb nog steeds be wondering wat deze knul van 18 (!) doet.
@henkp1:

Vroeger was ie idd best ok ..
Ik ben weeral eens in slaap gevallen, ongelofelijk saaie race weeral. Ik had gehoopt om Alonso eens wat potjes te zien breken, hij stond er goed voor maar dan uiteindelijk gaat hij zelfs aan de kant als Verstappen eraan komt.
Alonso kan beter naar Redbull gaan. Dan maar liever minder geld maar dan krijg je wel weer een competitieve kampioenschap.
Niet kunnen zien, toch jammer.
@dutchdriftking:

Korte samenvatting ..
Drink cafeïne limonade ..

Meer is het tenslotte niet ..
Max heeft als jong genie duidelijk ’n tekort aan vermogen met zijn bolide . . . , heb de race live gevolgd, de overige coureurs (Ham, Ros, Raik en Ric) hebben wel het nodige vermogen àno 2016 . . .
@toniom…. feiten spreken voor zich. Ik denk dat ik beter aan jou een zakdoekje kan geven. Want het gehuil begint al….scoort jullie Maxie geen top 3 rank? Maar het gaat erger worden, dus wen eraan, dat zal jou pijn verzachten ??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).