Waarom verkoopt Clarkson zijn CLK AMG Black Series?

Auteur: , 39 Reacties

"Sad day. I just sold my AMG Black"

Clarkson verkoopt CLK AMG Black Series

Hoewel het niet “de meest verfijnde auto ooit gebouwd” genoemd kan worden, is een Mercedes CLK AMG Black Series een ab-so-luut hebbeding. De brullende, stampende V8 geeft je gegarandeerd een smile van oor tot oor als je in 4,3 seconden naar de honderd stampt, op weg naar een begrensde topsnelheid van 300 kilometer per uur. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door 507 ongetemde Duitse knollen op steroïden, alsmede 630 Nm’s. Wat een fantastisch apparaat, we kunnen geen enkele reden bedenken waarom een vermogende petrolhead er ooit afscheid van zou willen nemen.

Voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson was dan ook altijd lovend over zijn Mercedes CLK AMG Black Series. Toch heeft hij hem verkocht en we vragen ons af waarom. Heeft hij geld nodig? Of is hij in de verleiding geraakt tot de verkoop door de enorm stijgende prijzen voor exclusieve sportwagens?

Wat de reden ook moge zijn, Richard Hammond heeft geen greintje medelijden. Sterker nog, een kleine trap na via de social media kon hij niet laten:

Jeremy Clarkson krijgt trap na van een hamster

Wij vermoeden dat Jeremy last gaat krijgen van het “had ik nooit moeten verkopen”-syndroom. Of zou hij écht een goede reden hebben om het ding te verkopen?39 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Doodzonde zeg he.
Om plaats te maken voor een C63 AMG Black Series uiteraard!
Jammer…
4,3 seconden naar 100. Daar in het natte Engeland doe je daar zo 15 seconden over
@gilettelubbers: heuvel op zelfs 21 seconde heb ik vernomen
@jordip: 21s is de tijd in welke je achterbanden oproken als je gaat driften. Kost je omgerekend ook meteen 21 pond per seconde … per band.
@gilettelubbers: maar daar ligt de 100 dan ook zo’n 70km verderop…
En hij heeft het al zo zwaar. Arm schaap. *sarcasm off*
@forza: als je moet duidelijk maken dat je sarcastisch bent kan je t beter niet doen
Clarkson is ook de jongste niet meer.. Misschien plek maken in zn garage voor iets comfortabelers?
@robskilov: Voor een vermogend man als Clarkson zou het geen probleem moeten zijn om beide in de garage te hebben staan.
@kapitein: Slechte rug … en nieuw speeltje in bestelling; kan haast niet anders.
@robskilov: Phantom
Kwestie van niet vaak genoeg gebruiken om ‘m in de garage te hebben staan. Voor mij is het criterium een beetje: Als ik het een jaar niet gebruik kan het weg. Dat zou, als ik veel meer geld en auto’s had, niet veel naders zijn. Misschien lijken Jeremy en ik wel meer op elkaar dan ik dacht?
@pomoek: asjeblieft hier een goed biefstuk, voordat je ook rond je heen begint te meppen.
@jpoers: hoho, daarvoor ben ik onder behandeling…
@pomoek: haha wie weet, maar misschien was hij de auto gewoon zat. De dramaqueen is tenslotte snel verveeld.
Hij heeft em al best wel lang toch? Zullen er vast wel wat km’s op staan
Voor het geld niet. Zag hem laatst in een filmpje voorbij komen in een gloednieuwe S Coupe 63 AMG. Dit soort auto’s worden nu gereden door onze vrienden uit Afrika. Ik snap wel dat je daar dan niet meer in wil rijden.
Ik denk dat de CLK niet genoeg powerrr meer heeft aangezien je ook amg’s kan kopen met 600+ pk
@clarkson: Die zijn niet vergelijkbaar met deze. Slechts de SLS BS komt overeen. Verder zijn het luxepaardjes met een spuit testosteron in hun reet.
Wat een gaaf apparaat. Had ik het geld maar.
Hij heeft hem nu al 7 jaar, dus misschien was ie er een beetje op uitgekeken. Op dit moment is er geen Black Series leverbaar die hem kan vervangen, maar wellicht dat hij een AMG GT heeft gereden en dat als goede opvolger heeft gezien. Hij heeft altijd een zwak gehad voor ‘AMG Mercs’.

Daarbij is de foto een beetje misleidend, dit is namelijk de CLK die van de MB UK Press Office was, Clarkson zelf had een zwarte CLK 63 AMG Black Series.
Doodzonde, maar ja.
Zijn black heeft of had ook een minder hard en verbetert onderstel.
ik kan me voorstellen dat hij die wagen weg doet. Hij heeft vaker problemen met zijn rug gehad, en zo’n CLK Black als daily driver is natuurlijk niet echt comfortabel. Hij zal wel een wagen met (iets) meer comfort ervoor in de plaats nemen.
Hij zal wel snel wat nieuws hebben…
Hij rijdt nu een S63 Coupé.
Haha dat er gespeculeerd moet worden waarom is wel erg Story-achtig. Toch logisch dat je na verloop van tijd een auto weg doet? Komt vast wel weer iets leuks op z’n pad.
Niet zoals de Engelsen altijd waren, toen ze nog zelf een auto industrie hadden was de wagen een soort van hondje, een lid van het gezin.
En werd er op zaterdag morgen de gereedschap kist naar voren getoverd om de Vauxhall, Wolseley of Daimler van de nodige liefde en onderhoud te voorzien.
Het is het enige land ter wereld waar je doodleuk op Zaterdag in de rij stond bij de dealert zijn magazijn voor onderdelen, de gewoonste zaak van de wereld daar.

Zoals die Bentley die dat gezin min of meer vergeten was, owja hij staat er nog.

Wat dat aan gaat hadden die oer-onbetrouwbare Britse krengen een onuitwisbare charme en had ik als Clarkson deez’ nooit weggedaan, genoeg is genoeg en als iets goed genoeg is voor je mag je gewoon tevreden zijn

Wat dat aangaat ben ik meer Brits, het kost me altijd een jaar of twee om echt aan iets te wennen, bevalt het rij ik het op totdat het tot op de draad versleten is
Misschien gunt ie de bak wel aan iemand anders. Net als rowan atkinson met zijn F1.
Jammer, hoop dat hij er wat leuks voor terug koopt of investeert in een nieuw auto programma
Het geld zal het niet zijn. Het moge duidelijk zijn dat hij geen verzamelaar is, anders had hij met zijn vermogen wel een redelijke collectie gehad. Dus, alle auto’s die hij heeft zijn om te gebruiken en dan vervang je wel eens wat…
Tsja, als je ergens op uitgekeken bent doe je het weg. Net als ik mijn oude meuk verkoop waar ik niks meer mee doe. Hoe leuk die oude meuk soms ook is.

De redenatie van “Maar hij heeft toch geld zat, waarom doet ie hem dan weg??!!!” heb ik nooit begrepen. Totale onzin redenatie.
Zelfs met droge omstandigheden blijft dat ding gieren!
Waarschijnlijk omdat hij nu door heeft dat BS staat voor Bull Shit ipv Black series.
4,3 seconden naar de 100 is zoooo 2005.
Een simpel Mustangetje doet dat al tegenwoordig en zonder al die toevoegingen van amg blaf series.
@RobUSA: Je Batavus doet dit sneller begrijp ik?
@RobUSA: Leuk fanboy-reactie, maar zelfs een pooierige AMG BS heeft nog altijd oneindig veel meer klasse & kwaliteit dan een Mustang ooit zal hebben, snel en mooi design of niet (ben fan !); ik heb nog altijd liever een volbloed dan een plastic Pamela Anderson. Al zijn de dealer-rekeningen niet mals weet ik uit ervaring; maarja, daar hoor je Alfisten of andere (Lotus-/Volvo-) puristen ook niet over klagen …
Brute wagen, fout, heel fout maar dan ook weer zo fout dat het leuk word. Ik kan ze wel pruimen. Vroeger reden er hier een paar rond, nu zijn ze alweer verdwenen.

Volgens mij ook een future classic, tenzij je acuut plaatsgebrek hebt snap ik niet waarom je zo’n ding zou wegdoen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).