Arrestatiebevel voor Volkswagen-bons vanwege dieselgate

Auteur: , 26 Reacties

Got to get away, there's a warrant on my head...

Jetta-clean-diesel

Een nieuwe mijlpaal in de dieselgate-saga. In Zuid-Korea heeft een rechtbank een arrestatiebevel uitegegeven voor een Volkswagen-manager, zo meldt The Independent.

Het is mondiaal de eerste keer dat dit gebeurt na het losbarsten van dieselgate. In Duitsland is er inmiddels wel een onderzoek gaande naar voormalig Volkswagen-CEO Martin Winterkorn. Uitgezocht wordt of er aanleiding is om te denken dat hij VAG’s aandelenkoers bewust gemanipuleerd heeft door het achterhouden van informatie over dieselgate. Het is dus niet uit te sluiten dat deze Koreaanse affaire de opmaat is naar meer (ex-)Volkswagen toppers die zich moeten verantwoorden in de rechtzaal.

Zuid Korea is de op-één-na-grootste Aziatische dieselmarkt na India. Volgens woordvoerder van het gerechtshof Shin Jae-hwan moet de geplaagde manager van Volkswagen’s Zuid Koreaanse divisie zich verantwoorden voor vijf strafbare feiten waaronder het falsificeren van documenten en het schenden van de luchtkwaliteit.

Voor Volkswagen blijft dieselgate voorlopig the gift that keeps on giving.26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En in de bak lijkt de tijd nog langer te duren dan in een Volkswagen.
Het houd niet op, niet van zelf…
@dutchdriftking: Voor de duizendste keer zie ik dit staan onder een artikel over het sjoemelschandaal van VW. Voor de duizendste keer staat er houd ipv houdt.
@thesis: ‘Nieuw onderzoek van de universiteit van Michigan wijst uit dat mensen die gevoelig zijn voor typefouten en spellingsfouten in het dagelijks leven minder aangename personen zijn.’
Bron: https://www.scientias.nl/wijs-anderen-op-spelfouten-zegt-iets-karakter/
http://www.ns.umich.edu/new/releases/23635-personality-influences-how-one-reacts-to-email-errors
@jooz: kan best kloppen
@thesis: En dan heb je ook nog van die figuren die over interpunctiefouten vallen… Brrrr.. Meteen naar Engeland sturen dat soort types.
@thesis: ik zat nog te twijfelen
Is India Aziatisch?
@mrrallycross: T is alleszins niet Europees…
@mrrallycross: ben je serieus mattie?
@dampu020: Van mattie en wietze?
@mrrallycross: ik dacht altijd dat india een naam was voor de noordpool…
@mrrallycross: ja, sterker nog. Het grootste deel van Turkije is al Azië.
@mrrallycross: alles wat ten oosten van de Bosporus ligt is Azië. Tot aan ik geloof Hawaï. En de eilanden van Australië en Nieuw-Zeeland (en nog wat kleine eilandjes) is Oceanië.
@mrrallycross: Troll? If not, ‘atlas’ googelen. Best interessant…
Tja borg betalen ze toch wel, die gaat echt niet zitten. Vraag me af op grond van welke wet ze hem vast zouden zetten: onder valse informatie verstrekken, samenzweringstheorieen, of manipulatie van de economie?
@peug206: alledrie :)
@peug206: Niet gouvermentele corruptie
De 3 rechters, Hi N Dai, Sam Sung en Ki A, zullen zich vastbijten in het dossier wat zij met fijngeknepen oogjes nauwkeurig zullen gaan bestuderen al dus de laatste update
Ik zou daar toch liever niet in een cel zitten
@eefie: Zuid Korea? Is zo ongeveer het meest moderne land ter wereld… Dan nog zou ik er niet gevangen willen zitten trouwens. Maar je deed net alsof het een derde wereld land is ofzo. Of niet, in dat geval heb ik niks gezegd. Waar hadden we het ook alweer over
@svenska_aeroplan_ab: vrijmibo kicking in :)
@svenska_aeroplan_ab: het is modern, maar sommige gevangenissen niet
@eefie: Wees gerust, zo erg als de Belgische gevangenissen zal het wel niet zijn zeker? Allez ja, naar ik gehoord heb hebben de emmers in Z-Korea wel een sjas…
Daar ben je mooi klaar mee als manager
zouden ze met winterkorn ook moeten doen, die viezeriken denken dat ze er mee weg komen en zonder arrestatie doen ze dat ook.

zou er bijna een referendum voor gaan houden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).