Wat is de meest Engelse SUV ter wereld?

Branded content, 52 Reacties

Bij Engeland denk je aan stiff upperlip, thee en Monthy Python. Maar tegelijkertijd een land dat is vergeven van (auto-)historie.

MINI met Union Jack

Veel is vergane glorie, maar MINI schittert als een van de weinige merken als nooit tevoren. Naast MINI kwam ook Range Rover ongeschonden uit de strijd, om de concurrentie met MINI aan te gaan. Op het vlak van ‘meest Engelse SUV’ is dit echter niet eens een tweestrijd, want ga maar na: speelde een Range Rover ooit een belangrijke rol in de rijke geschiedenis van de Engelse comedy’s? Niet dat wij weten. Daar tegenover herinnert iedereen zich de MINI van Mr. Bean. Bij verkiezingen van beste Britse auto ooit staat de MINI stijf bovenaan, en schittert Range Rover door afwezigheid.

Ook in de autosport heeft MINI een aantal indrukwekkende prestaties op zijn palmares: met de Countryman ALL4 werd vorig jaar winst in de prestigieuze Dakar rally geboekt, en ook in het WRC-rallykampioenschap verdiende de Countryman zijn strepen. De eerste motorsport-Evoque moet zich nog aandienen.

Bovendien heeft het op en top Engelse MINI sinds kort ook nog een klein Nederlands tintje: als enige fabrikant ter wereld produceert MINI auto’s in Nederland. Meer weten? Klik HIER.
52 reacties

Ik mis “Advertorial” boven deze post.
@ahs1979: iets met tags die we dan weer niet zien in de app.
Wat heeft mini autoblog gekocht ofzo
MINI is niet Brits!
Britse auto’s hebben superchargers als drukvulling, MINI heeft turbo’s.
Britse auto’s hebben weinig stylingelementen, maar mooie lijnen. MINI gebruikt veel stylingelementen om de auto mooier te maken.
Oh, en MINI-reclames zijn in Nederland in brak Engels.
@themsdosnerd: En 4. Britse auto’s zijn niet meer.
Oh wacht, Aston Martin die aan een geldinfuus hangt? Of ook al niet meer in Britse handen..?
@lekkaah: Caterham :D
@lekkaah: McLaren
@pixeltrooper: Is toch ook half Maleisisch, of?
@lekkaah: McLaren?
Lange inleiding voor een reclame.
Krijg je bij een abonnement op autoblog dit soort onzinnige artikelen ook niet meer te lezen?
@rhellema: Dat is niet het geval. Ik spreek typ hier uit ervaring.
Smoke, !!!!!!!!!!!!!
De Range Rover was, is en blijft de allereerste winnaar van de allereerste Parijs – Dakar.

http://www.klassiekerrally.nl/iconen-de-range-rover/
De meest Engelse SUV is geen SUV.

Engelsen zijn traditioneel van de lichte sportwagens en cabrio’s, sinds het land na 70 jaar dapper strijden uiteindelijk toch een Duitse provincie geworden is, is ook dat helaas verledentijd..
Dit.

http://i460.photobucket.com/albums/qq325/BondBug_2008/img_1226431019_341_lg.jpg
@rotarypowah: Een off-road vehicle oftewel terreinwagen met een sports utility vehicle associëren is een beetje vreemd, maar de duimpjes zijn wel lekker ;)
@sir smokealot:
Als enige fabrikant ter wereld produceert MINI auto’s in Nederland????????

Heb ik iets gemist?
Maakt Donkervoort geen auto’s meer?

Even voor de duidelijkheid, in Born maken ze geen auto’s maar handtasjes voor carrièremiepjes..
@tupperware:

Carrièremiepjes? Sinds wanneer is een mini een beloning van de baas? Dat is betekend dat ze je niet eens een 4 deurs waard vinden.
@Hupke:
Hier in Nederland, je weet wel, dat land boven België, worden Mini’s voornamelijk gereden door dergelijke vrouwtjes. Mannen zie je hooguit in een Cooper S, hoewel daar de dametjes ook de boventoon voeren.
Carrièremiepjes hebben het te druk met hun werk om zich druk te hoeven maken over banale zaken als. past dat kinderzitje er wel in. Die zijn drukker met handtasjes, zonnebrillen en meer van dat “kijk mij eens” geneuzel..
@tupperware: Geef mij maar een carrierebitch, die kan tenminste voor zichzelf zorgen.
Beter dan zo’n zak stront op de bank.
@tupperware:

Wel carièremiepjes zijn dus vrouwen, dat verklaart al veel. Een mini krijgen van de baas is nu niet echt een teken dat je goed bezig bent meestal een teken dat je pas voor een niet nader te noemen low-tier consultancy bedrijf bent gaan werken nadat je niets beters kon vinden. En het ‘hippe’ is toch ook al wel lang van die nieuwe mini af.
Als consument heb je vrij weinig aan het feit dat mini de Dakar gewonnen heeft. Zodra je van het asfalt gaat heb je meer aan de meeste Range Rovers dan aan een opgehoogde mini. Mini is verder ook niet echt ‘mini’ meer (zet m maar eens naast een oude) en sinds de wedergeboorte enigszins Duits.
Wat een ellendig “artikel” ?!!
Dat jullie adververtenties posten om van te leven vindt ik best, maar redenen opnoemen dat een Mini beter is dan een Range Rover of Mercedes 6×6… Kom op… Dat een Mini goedkoper is en beter in te parkeren krijgen jullie van mij, maar veder kom ik niet…
@marussia: vindt ik? Achja, volgende keer meer succes…
Verwijder het misschien alvorens: een storm van protest, een grote deuk in jullie geloofwaardigheid en een blamage voor de ‘journalist’ ?
Bij de verkiezingen van beste Britse auto ooit staat de Range Rover op plaats 4, maar dat vergeten we voor het gemak even.
Een Duitse auto pluggen die geen SUV is maar een hatchback op hoge poten, die mini hert maar het niet is, die enorm te koop loopt met Britse vlaggetjes en andere modeprullaria….
Thanx, weet nu gelijk weer waarom ik die dingen niet te pruimen vind. En miljoenen marketinggeld gaan dat niet verbeteren integendeel.
“als enige fabrikant ter wereld produceert MINI auto’s in Nederland.”

Bedoel je niet dat BMW als enige fabrikant ter wereld Mini’s produceert in Nederland?

Donkervoort produceert geen Mini’s, maar wel degelijk auto’s in Nederland.
@rotarypowah: maar Donkervoort laat zich (gelukkig) nog steeds inspireren door het concept van de Lotus 7. Wel heel erg fantastisch maar niet erg origineel.
@rotarypowah: Beiden niet. VDL NedCar produceert Mini’s in Born.
Mr Bean reed overigens niet in een Mini SUV, maar in een echte Mini, dus om dat nu als reden aan te dragen dat de Mini SUV Britser is…..
Oke weer een mini is top artikel, hoeveel komen die er nog?!
jaja BMW doet het goed
http://www.imcdb.org/i266739.jpg
@jansen: hoe voeg je ook al weer plaatjes in….
Mini, dat is toch Dyits?
@awesome: Ja, Mini is duits, maar aangezien Opel ‘Duits rijden reedsch betaalbaar maakt’ is dat aspect als ‘positief punt’ al vergeven. (Opel, dat is toch amerikaans? GM enzo?) :-)

Volgende maand: geen Mini reclame meer, maar Opel?
Extra gratis tip van Stamp:

Reclame maken in Nederland doe je niet door “de concurrent” zwart te maken, maar door de positieve punten van je eigen product te benadrukken. This Is Not America! No. This Is Not!.

Bij gebrek aan positieve punten zijn er 2 opties: Wijzig je product, of zoek een andere baan.
Het meest hylarische van alles is nog de marketingcampagne van de Mini Countryman “Knockout Edition” (als je die koopt heb je waarschijnlijk een blackout gehad?)
-Vergelijken met een Porsche Caymann (welke “SUV” heeft 14% bijtelling?)
-Vergelijken met een Audi Q7 (welke “SUV” geeft de meeste smiles per mile?)
-Vergelijken met een Range Rover (welke “SUV” heeft de meeste pk’s per euro?)
…iets met appels en peren…
Whahahahahahahahahahaaaaaa….
Met welke “SUV” rijd je voor luk? De Mini Countryman “Gat-in-je-hoofd-editie”!
@Henk_he: luk is natuurlijk met 2 l-en ;) (*edit knop?*)
@Henk_he:

En Cayman moet Cayenne zijn denk ik?
@Henk_he: vs de cayenne was het welke SUV heeft 20 procent beitelling en nee dat heeft de cayenne nietaar sinds de facelift heeft de Cayenne S E-Hybrid maar 14 procent beitelling dus wie wint deze battle die MINI want welke SUV heeft 20 procent beitelling, de MINI (doe mij de porsche maar trouwens :) )
Waarom heb ik dit gelezen??
Autoblog hoeveel krijgen jullie betaalt om dit te doen?? Genoeg blijkbaar want er zijn een hoop lezers die dit op zijn zachts irritant en dat zal op ten duur gegarandeerd lezers en kijkers kosten dus tsja
Wat een pauper marketing. En de countryman is al helemaal een dom gedrocht voor juppen.
MINI mail of bel me even, want degene die jullie (online)marketing op dit moment aan het verpesten is doet dit zeer succesvol. De Facebook actie is naar mijn mening (en gezien de reacties) een mislukking en de advertorials op Autoblog zijn al niet veel beter… Hier moet je toch iets leuks mee kunnen doen.. Is het gebrek aan inspiratie, is er een stagiair bezig of vinden jullie dit echt heel tof? Hoor wel wanneer ik moet ingrijpen.
Zag laatst hoe die Mini’s worden gemaakt in de fabriek; De autootjes worden met goedkope lijm aan elkaar geplakt!. Als je dus een goed product uit Born wenst kijk dan even voor een 2de hands Colt of Space Starretje die zijn wel goed!
Vind die BP reclame ook zo smakeloos!, misselijkmakend!. ik denk dat ik weer eens op zoek ga naar een ander blogje!.
de meest engelse suv ter wereld is voor mij eentje die elke 3 maanden stuk gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).