Koning Willem-Alexander start MINI-productie in Born

Auteur: , 7 Reacties

Onze koning heropende de fabriek van VDL Nedcar, waar meer dan 2.000 medewerkers aan de slag gaan met het maken van MINI's.

Koning Willem-Alexander bij de productiestart van de Mini in Born

Nedcar was een paar jaar geleden op sterven na dood: Mitsubishi trok de stekker eruit en even leek het erop dat honderden mensen naar huis gestuurd moesten worden. Uiteindelijk betaalde VDL de peperdure, maar broodnodige renovatie van de fabriek, die 82 miljoen euro kostte en haalt BMW voortaan een deel van zijn MINI’s uit Limburg. Ook de overheid droeg 6,5 miljoen euro bij, terwijl ook gezorgd werd voor een bijzondere WW-regeling. De 1.500 werknemers kregen op die manier een uitkering én bleven verbonden aan Nedcar.

Inmiddels ziet de toekomst er dus een stuk rooskleuriger uit en dat werd gevierd in het bijzijn van onze koning. MINI moet groeien en de 2.000 werknemers in Born spelen daarbij een belangrijke rol. Om de uitbreiding te kunnen volhouden zal VDL Nedcar de komende tijd nog eens duizend extra mensen aannemen. Zij krijgen allemaal trainingen bij MINI-fabrieken in Duitsland en Groot-Brittannië.

Born bouwt ook een exclusieve MINI, om de start van de productie te vieren. Het gaat om de MINI Cooper First Born Edition, waarvan er in totaal 350 gemaakt worden. Deze MINI’s zijn alleen bestemd voor Nederlandse dealers.7 reacties

Nieuwe Cooper gekocht in april voor mijn dochter, en eigenlijk best wel blij dat hij uit Oxford komt. Britisch & Mini, het klinkt mij net iets beter dan Born. Sorry.
@Pixed: Die colts die uit Born kwamen waren ook niet echt het toppunt van betrouwbaarheid heb ik mij laten vertellen, beetje vreemd bij het merk Mitsubishi. Ook zonder dat sluit ik mij bij jouw mening aan, vorige generaties smoelen ook wat beter.

En de koning? Tja, laten we daar in het zuiden des lands over het algemeen nu weinig mee hebben..
Moet gezegd worden, dit hebben VDL en de overheid heel goed uitgespeeld, 1500 mensen hebben dus hun baan gehouden en ik begrijp dat er nu al 500 extra mensen zijn aangenomen, als al die mensen op straat hadden gestaan zou dat enorme gevolgen gehad hebben voor alle betrokken partijen. Geloof dat er in België ook een paar fabrieken te koop staan dus dit is een heel mooi scenario.
Zag vandaag de nieuwe mini nog rijden een blauw, geslaagd vrouwenwagentje
Was vandaag bij de opening moet zeggen zeer indrukwekkend zeg limburg is zeer trots erop als enigste autofabriek in heel nederland wij limburgers doen jullie nog voor daar boven in holland en zeker in Oxford hoogste kwaliteit bij ons En nog iets daar boven in denhaag gooi die bpm naar beneden europa 1 is het echt niet met die prijzen zal ook zeer goed zijn voor de verkoop
@silverline16v: . en , belden, ze voelen zich verlaten…
Dan had ik voor de grap toch eerder MAXIma gevraagd…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).