We hebben bewijs: de Ferrari FXX K is onmogelijk snel

Auteur: , 27 Reacties

We hebben goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws: de LaFerrari FXX K is een klap sneller dan zijn straatlegale broertje.

LaFerrari FXX K

Je zult je ongetwijfeld afvragen wat het slechte nieuws is. Daar komt-ie: alle exemplaren* zijn uitverkocht. Blijkbaar zijn er genoeg mensen die het geen enkel probleem vinden om 2,5 miljoen euro te betalen voor een auto waar je alleen in kunt rijden als het Ferrari uitkomt. Toegegeven: ook wij zouden gerust een nier afstaan om plaats te mogen nemen in deze angstaanjagende creatie, al is het maar om te voelen hoe het is als 1050 paarden je in je rug trappen.

Wat je krijgt voor die 2,5 miljoen lees je hier, maar wat levert je dat in de praktijk eigenlijk op? Simpel: een hypercar die zijn weerga niet kent. De LaFerrari FXX K blaast namelijk in 1 minuut en 14 seconden over Fiorano, het testcircuit van Ferrari. Ter vergelijking: De Ferrari FXX heeft minimaal twee seconden langer nodig voor een rondje, terwijl de ‘normale’ LaFerrari er liefst vijf seconden langer over doet.

*Update: Ferrari doet geen uitspraak over de te produceren aantallen, in de media zingt ‘minder dan 40’ rond. Het getal 32 wordt vaak genoemd, maar dit is onofficieel.27 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Geniale bak dus! Ik heb wel een zwak voor de laferrari en deze vind ik al helemaal geweldig!
Kleurstelling is wel helemaal verkeerd. Rood met de cijfers ziet er een beetje kinderlijk uit. Waarom niet antraciet grijs, rode details en carbon velgen. En de achterkant helemaal ‘open’ , niet dat rare spijltje in het midden.


(En als ze dat doen, ga ik er misschien een kopen…)
@gtwillem: Dus zoiets als die rijdende PS4?
@sydney: ehhh, ja?
@gtwillem: Duidelijke Duitse styling die je beschrijft, welkom in de wondere wereld van Italianen. Je gaat ze erom waarderen op de lange termijn;)
via iPhone app
@lowbird: nee hoor, ben niet pro-duits of anti-italiaans. Alleen een knalrode race LF met witte accenten en cijfers op de deuren? Neuh. Iets te. Kijk, een over the top italiaanse supercar zou ik zelf nooit in een knalkleur doen. Is dubbelop. Net als een grijze Audi A6: saaie auto, saaie kleur. Die zou ik weer wel in het rood doen.
Wachten op de eerste video…. (met geluid! )
Waar houd dit op jongens
@Kvgorp: Waarom moet het ophouden? Laat ze toch lekker doen.
Toch vind ik die auto niet mooi, laat die spoiler doorlopen dat scheelt al heel wat.
@lamborgini: Een aerodynamisch ontwerp hoeft niet mooi te zijn, alleen functioneel. Het is namelijk een raceauto, geen designobject.
@trustmeiamanengineer: Ja want ze hebben natuurlijk absoluut niet naar de styling van deze wagen gekeken… ’t zijn Italianen hoor.

Overigens zou je ook met een doorgetrokken spoiler de zelfde downforce kunnen behouden als deze anders afgesteld wordt.
Wat een gekken huis op een circuit
Ontgaat mij even waarom dit slecht nieuws is. Al hadden ze er 1000 van gemaakt, geen enkele lezer van autoblog kan die 2.5 miljoen ophoesten. En je krijgt ook geen auto die in 1.14 fiorano rond rijd. Dat doet een professionele coureur, de gemiddelde autoblog lezer zal er iets langer over doen.
@sjeemsbond: spreek voor jezelf! ;)
@mashell: jij uitgezonderd uiteraard ;)
Radicals zijn ook niet mooi maar wel snel.
Waarom is deze zoveel mooier dan een gewone LaFerrari? Ik vind de wagen met de cijfers en de fantastische “spoiler” er zo fantastisch uitzien, zoals een speelgoedauto en dan op de positieve manier, dit is gewoon je kinderdromen waar maken. Niks serieus, alleen maar leuk!
@mashell:
Ik vind die spoiler inderdaad ook geweldig! Gewoon omdat het anders is. Die geshopte versie die in de comments staat doet teveel denken aan de F50. Dat is al eens gedaan en dus niet vernieuwend. Auto’s als deze FXX K zijn juist bedoeld om het kunnen van nu te etaleren.
Was ik die vrouw van die loterij van een paar berichtjes hoger dan vloekte ik alle engelen uit de hemel. : 90 miljoen euries op de rekening en je kan zelfs die fantastische Laffe Arie niet kopen.
Frustrated!
Was ik die vrouw van die loterij van een paar berichtjes hoger dan vloekte ik alle engelen uit de hemel. : 90 miljoen dollares op de rekening en je kan zelfs die fantastische Laffe Arie niet kopen.
Frustrated!
Een beetje jammer, de 599xx was net zo snel… had misschien beter gekund?
Een supermooie auto en een Formule 1 auto voor de niet coureurs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).