Wederom een Audi RS4 ingezet na plofkraak bij Breda [updated]

Auteur: , 37 Reacties

Het is weer tijd voor uw wekelijkse 'diefstal met behulp van een Audi RS#'-update.

Audi RS4 plofkraak

In het Belgische Oud-Turnhout wordt momenteel jacht gemaakt op een stel zwaarbewapende mannen die eerder in Breda een plofkraak hebben gepleegd op een filiaal van ING. Belgische media spreken van drie daders, die met explosieven de bewuste pinautomaat uit de muur knalden. Vervolgens vluchtte het drietal richting Antwerpen, alwaar het tot een vuurgevecht met de politie kwam.

Dat ’t hierbij niet om kleine jongens gaat moge duidelijk zijn, want het drietal gebruikte hierbij AK-47’s. Hierna zette de Audi koers richting Turnhout, waar-ie bij Oud-Turnhout over spijkermatten reed en crashte. De drie daders vervolgden hun weg met de benenwagen, maar intussen zijn twee van hen opgepakt. Naar de derde verdachte wordt nog gezocht.

Foto via: twitter

Update: in tegenstelling tot eerdere berichtgeving blijkt van een derde verdachte geen sprake. Allebei de verdachten waren al opgepakt, dus in- en omwonenden van Oud-Turnhout kunnen weer met gerust hart de deur uit.37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die idioten crashen ook altijd, zal vast door de spanning komen. Maar vooral daarom vind ik het jammer dat er RS4’s gebruikt worden :(
@granlusso: een spijkermatje helpt ook niet echt bij het veilig aan de kant zetten natuurlijk…Maar goed, blij dat ze er 2 te pakken hebben: foei, nooit meer doen he!
@TDI-goeroe: Het feit dat het al zo ver komt dat die arme RS’jes over een spijkermat gereden worden gaat me al te fur.
@granlusso: liever een spijkermat dan een fakkel.
Ook niet eens zo’n slimme keuze, zo’n RS4. Tuurlijk, het is een stationwagon. Maar wel een hele dikke. De meeste zien heus wel dat een RS4 of RS6 best serieuze auto’s zijn.

Als ik een crimineel was, zou ik als vluchtauto kiezen. Niet zozeer voor de bodemspeling,bijtelling of het feit dat je er ruim in zit met zijn vijven en je complete buit, maar vooral omdat je compleet opgaat in het verkeer. Vinden ze je nog moeilijker. Dan moet je niet naar het buitenland rijden, want dan val je gelijk op.
@gtwillem: Dat is apart, ik schreef Mitsubishi Outlander PHEV, maar dat haalt AB dus automatisch weg… Klasse!
@gtwillem: Tuurlijk geen Outlander, sta je om de paar straten aan de pomp als je een beetje doorrijd….
@dutchneon: voordeel is dat je tussen 6 andere staat bij de pomp en je dus niet opvalt.
@gtwillem: Welnee, het gros van de mensen ziet helemaal niks bijzonders aan een RS4 of RS6. Politie en autoliefhebbers zien het, de rest van Nederland boeit het niet.

En volgens mij ben je vergeten te vermelden wat jij dan zou kiezen.
@donvincenzo: volgens mij is het juist de politie die je voor de gek moet houden;). Zou een e63s gebruiken met een bord om mn dak. En schuilen op het leidseplein.
@gtwillem: meeste mensen denken een gewone A4 te zien, vooral bij de vorige generaties…..
@marussia: Bij de vorige generaties geldt dat meer. Iets andere velgen, iets andere bumpers, twee kleine pijpjes voor de RS4.

Tegenwoordig vallen ze echt wel wat meer op. behoorlijk verlaagd, verbreed, jetsers van wielen. Het is niet je standaard spaardiesel, dat valt niet alleen op bij de ‘echte kenners’ en agenten.
@gtwillem: Een pinautomaat opblazen valt ook op, ze willen gewoon snel wegkomen….
@crackdavid: Inderdaad, pinautomaat met explosieven uit de muur blazen, inclusief AK-47s, nee die waren duidelijk niet in stealth-modus bezig :)
@gtwillem: maar wat zou je wel kiezen? Verwacht n m550d touring oid? Grote actieradius en AWD. Zou ik doen dan
@s62b50: het is niet dat mijn brein in crimineel zeer ontwikkeld is, maar alle snelle opties lijken mij erg dom.

Ik zou een Ford Transit, Kia Cee’d Sporty Wagon, Outlander, Octavia Estate of Toyota Auris Hybrid kiezen ofzo. Een zo nieuwe mogelijk, om storingen uit te sluiten (daarom ook geen Franse, Italiaanse of Britse auto’s).

Kijk, het moment dat je in een achtervolging zit ga je het toch wel afleggen. Hoe snel je auto ook tijdelijk kan zijn, afschudden is erg lastig op snelheid.

Dus denk ik dat je beter op kunt gaan in het verkeer. In een auto waar er al zat van rondrijden. Lijkt mij als agent lastiger te achterhalen.
@gtwillem: ik zou een rs4 van de vorige generatie gebruiken en hier een paar standaart bumpers en velgen opzetten. Niemand die het dan door zou hebben. In theorie dan.
@nvn1993: ja dat is idd het eerste wat een crimineel denkt
Crimineel goede auto’s, die Audi’s…
dit soort onzin zou mij ervan weerhouden een RS te kopen.. op dit moment is dat nog mijn saldo..
@morderchai: Ik denk als je een rooie of een gele koopt dat je nooit problemen zult hebben.. En ik las ergens dat slechts 2% van alle RS’en wordt gestolen..
Ze verwachte wel een hele hoop buit. Een rs4 en ak47s. Ik vind het maar een vaag verhaal. Bij die overval op brinks hadden ze hetzelfde. Dat snap ik nog. Op een plofkraakje… Nee
@rolov: Auto is natuurlijk ‘gratis’. En als je het goed doet kun je je proppenschieter voor de volgende keer weer gebruiken. Neemt natuurlijk niet weg dat het allemaal bijzonder bruut en lomp is voor een stapeltje bankbiljetten.
@trustmeiamanengineer: zulke auto’s worden op bestelling gestolen. Dus koste ook geld plus die ak47 was ook niet gratis. Maar blijkbaar verwachte ze problemen. Misschien dat er een politie bureau in de buurt zit.
@rolov: Een paar AK47s is de investering niet, meer dan 250 euro per stuk op de zwarte markt kosten die dingen niet (en dat is in Europa !); explosieven (mits je het bij low-tech houd) zijn ook niet zo duur. Gestolen RS4 op bestelling: toch snel een paar K. Maar aangezien de RS modellen in Belgie frequenter verkocht worden, is het daar misschien goedkoper/makkelijker te regelen …

Conclusie: bende met goede connecties en geen angst om grof geweld/wapens te gebruiken: Oostblok pro’s die bijklussen ?
@dawwg: nee je kan je klok er op gelijk zetten dat het noord Afrikanen waren. Maar toch een paar ruggen die terug verdient moeten worden.
@dawwg: U hebt ervaring, zie ik?
(:
En weer een minder. Zo zonde!
He, heb ik hem gemist met het spotten :(
Wordt het misschien niet eens tijd voor een goede verfbom in zo’n pinautomaat? Die losstaande hebben dat volgens mij al, maar de ingebouwde blijkbaar niet?! Litertje verf over de biljetten als iemand hem sloopt en dit soort ongein houdt snel op.
Ze hadden runflat banden eronder moeten zetten, amateurs!
Het zal weer eens niet…
Grote jongens hoeven het niet meer te zijn met AK’s. Zelfs rtl verslaggevers kopen die rommel. Het wordt wel eens tijd dat de autofabrikanten die OBD stekkers gaan beveiligen. Hoe kunnen die RSjes nu zo makkelijk gejat worden? Of gaan de boeven met AK’s bij de meneer/mevrouw van de RS naar binnen om de sleutels op te halen?
Wat kan je er nou aan doen dat ze geen rs en meer gebruiken? Achterwielaandrijving?
Waarom geen Tesla P85D met 700peekaa, die mogen van mij allemaal kapot en beschoten worden en ontbranden ook na een aanrijding, wist lekker de sporen uit.
Ze hadden zeker geen rijbewijs pff
Monkey car

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).