Wees een baas en koop deze ME-Jeeps van de politie

Auteur: , 28 Reacties

Lekker door de duinen knallen met deze bijzondere 4x4's.

Wrangler

De Jeeps werden tot voor kort gebruikt door de Mobiele Eenheid in de omgeving van Den Haag. Voor als er weer eens een strandfeestje uit de klauwen liep kon de ME toch snel ter plaatse komen met deze puike Jeeps. De politie heeft afscheid genomen van de 12 modellen en deze zullen worden geveild.

Helaas voor ons burgers zijn de zwaailichten (en stickers) verwijderd. De Wrangler werd in 2003 aan het politiekorps geleverd en in de tussenliggende jaren werden ze niet al te vaak ingezet. De auto’s hebben dan ook maar tussen de 10.000 en de 20.000 kilometer gelopen. Omdat de Nationale Politie van eenheidsworst houdt zijn verschillende voertuigen van verschillende merken niet meer welkom. Het gehele land moet het doen met dezelfde soort voertuigen.

Dit betekent dat Haaglanden na 70 jaar Jeep rijden afscheid moet nemen van de 4×4’s. De 12 Wranglers zullen aanstaande vrijdag worden geveild bij BCA in Barneveld. Om de Wranglers niet te vergeten zullen twee exemplaren worden tentoongesteld. Eentje gaat naar het Louwman Museum in Den Haag. De ander naar het Veiligheidsmuseum PIT in Almere.28 reacties

Ik mist even wat deze 4×4’s bijzonder maakt.
Alleen dat ze van de staat zijn geweest?

Verder lijken me het gewone Wranglers.
Uitblinkers in het niet kunnen uitblinken.
Gemiddelde goedkope Amerikaanse auto’s.
@gregorius: Inderdaad, goedkope Amerikaanse wagens die niet snel kapot gaan. En met een paar aanpassingen (waar Amerikanen nou net van houden) valt er van alles van te maken. De aftermarket wereld voor wranglers is werkelijk bizar.
Wat is de geschatte prijs voor zo’n speeltje?
Zijn het 4.0l of 4 pitters?
@e34m5touring: RDW geeft antwoord!
Het zijn de 2.4l 4-knallers, in elk geval de jongen rechts, ervan uitgaande dat de bovenstaande foto van de betreffende Jeeps is
@bierbuik: thanks!
@e34m5touring: als je nou eerst eens zelf kijkt i.P.v. roeptoeteren.
Op de genoemde site van BCA kan je foto’s zien, motor inhoud, aantal pk’s en type.
@rotasaxal: is toch gewoon een vraag? Dan antwoord je toch lekker niet joh. Stumper.
@rotasaxal: Geef dan ook ff een link! Ipv zo’n nutteloze reactie.
Als je zo`n auto nou leuk vind, met een lagere km-stand vind je ze nooit….
Specs? En blijven ze de politie kentekens houden of worden ze op een nieuw “burger” kenteken gezet?? Tis natuurlijk wel leuk om met een kenteken combi te rijden die je normaliter niet kan krijgen..
@spykerboy:

Een politiekenteken moet nog uitgevonden worden. Dit zijn doodnormale kentekens.
@spykerboy: Politie heeft toch geen eigen kenteken reeks? Woon als even niet meer in NL maar dacht dat enkel defensie zijn eigen reeks had…..en het koningshuis natuurlijk.
@sketcher: veel meer instanties hebben andere kentekens… Toen ik bij volvo werkte een undercover auto voor onderhoud gehad en die had echt een kenteken combi die ik ng niet op een personen auto had gezien. Daarbij heeft defensie de kenteken reeks dmd (laatst nog een auto aan afgeleverd)
@spykerboy: een undercoverauto met een opvallend kenteken. Tja, dat soort dingen kunnen helaas in Nederland voorkomen.
@mashell: op zulke momenten zit er een “vals” kenteken op. Die krengen rouleren.
@spykerboy: Nou lekker undercover dan…
Ow zit daar mijn belasting geld. Goede investering geweest!.
Ik heb ze meegemaakt in mijn jeugd hier bij een link waar ze in actie komen wel even scrollen in het bericht. http://www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/23-demonstraties/23058-voor-de-derde-nacht-op-rij-anti-politie-protesten
@ronald: Ze zien er totaal niet intimiderend uit die politie Jeeps in actie, eerder lachwekkend. Zelfs de witte Sprinter straalt meer gezag uit.
Wat een geweldige sleutel krijg je erbij. Alleen daarvoor zou ik er 1 willen hebben. Kijk maar op de site van BCA
Wij hebben de voorganger van deze politiejeep gehad, de yj. Was eigendom geweest van politie Haaglanden. Was in nette staat met weinig km’s maar wel een hobbelkar.
Welke motor heeft de jeep?
@maestrobains: een Kawasaki Ninja
Of even lezen of opzoeken..
@bierbuik: benzine motor..
Zijn ze nu wat lager dan normale jeeps of hebben ze kleinere wielen?
Wees een baas en maak er wat van want zo is het nou niet echt iets speciaals.
Leuk die lage kilometerstand, maar die dingen zijn compleet afgeragd. Heb gezien hoe ze er mee om gaan. Ik hoef er niet van hun een te kopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).