Welke auto schuilt er onder deze Enzo-replica van 3,5 ton?

Auteur: , 31 Reacties

Hint: het is in elk geval geen Toyota MR2 of iets anders voor de hand liggends.

Nee, de knutselaar in kwestie besloot dat z’n Ferrari F430 uit 2007 toe was aan wat meer présence, met als gevolg dat we nu naar een soort inteelt-Ferrari zitten te kijken. Het ding staat te koop in Israël voor de lieve som van 425.000 USD, omgerekend bijna 3,5 ton in euro’s. Inderdaad, da’s een hoop poen voor een auto waar alles precies nét niet aan klopt.

Voor dat geld krijg je volgens de verkoper een auto met een “million dollar look with out the excessive maintenance or insurance”. Als je het ons vraagt zit de koper echter opgescheept met een misbaksel waar kleine kinderen huilend voor wegrennen en zul je je nog steeds scheel betalen aan onderhoud en andere kosten. Daarbij: als je toch dergelijke bedragen aan een auto kunt en wilt stukslaan, kan er vast ook wel een echte Enzo vanaf.

De hoge prijs is trouwens wel enigszins te verklaren. De gehele body van dit ding is namelijk gemaakt van koolstofvezel en zoals we inmiddels weten is dat een bijzonder kostbaar goedje. Dat wetende vragen we ons wel weer af waarom meneer er niet meteen serieus werk van maakte om een fatsoenlijke replica te bouwen in plaats van dit onsmakelijke ding. Sommigen lukt het namelijk wél en dan ook nog eens voor veel minder geld. (via autoevolution.com)31 reacties

Sheiss wat zonde zeg pfffff
Voor zoveel geld op basis van een F430 mag ie er wel meer uitzien als een Enzo. De verhoudingen kloppen niet helemaal. En wat is er mis met een F430?
@gtwillem: Het is geen Enzo?
@fejjie: juist daarom, voor de looks zou hij beter een enzo ombouwen tot f430 vind ik… De enzo is een beest, maar 1 van de lelijkste ferrari’s ooit imho
Why??!!
Wat een idioot, het is nog een belachelijk slechte replica ook!
@rb26dett: foto’s als jij het beter kan! :P

Knap knutselwerk. Denk dat niemand hier dat zou kunnen, maar kloppend is hij zeker niet. Gewoon origineel houden en dat geld uitgeven aan een andere mooie auto. Of je 430 opleuken, maar ook dat vind ik zonde
@wouterjeuring: Dat zeg ik niet, maar

als je een F430 ombouwd tot Enzo replica, dan heb je gewoon een steekje los.
@rb26dett: of geld en tijd te veel. En smaak te weinig, aan dat ombouw pakket te zien.
De telescoopveren voor de deuren heeft ie op het laatste moment nog even van z’n slaapkamerraam gesloopt.
Dat ding ziet eruit alsof de hamas een raketaanval op dat ding heeft uitgevoerd
Ik vind m aardig gelukt……..
Haha schijt in mijn broek van het lachen
De achterkant gaaaaat nog, maar de voorkant is werkelijk niet om aan te gluren. Dood zonde ! Wie gaat er nou in een F430 hakken ?!
Jaja, lachen dit, maar wie hier is zelf verder gekomen dan een doos technisch Lego?
@alfablog:
Ik, maar niet verder dan mijn auto ontdoen van al z’n bodypanelen en hem weer in elkaar bouwen zonder een doos boutjes over te houden..
@tupperware:
O, en hem technisch helemaal aangepast naar m’n zin en een zelfgebouwde diffuser gemonteerd.
Moet ik natuurlijk wel het hele verhaal vertellen..
@tupperware: respect, wat voor auto?
@alfablog: Het verschil is alleen dat een doos Technic-lego €35,- kost en dit misbaksel €350.000,-
Van dat geld koop ik een S65 ..
Wat bezielt iemand om een auto zo te vernaggelen en dan nog wel een prima Ferrari? Nou is het een inteelt-kloon van een F430 en Enzo geworden. The worst of both worlds. Die raakt hij aan de straatstenen niet kwijt, zeker niet voor het bedrag wat ie ervoor wil vangen.
Je kunt ‘m mooi of lelijk vinden, maar dat ding is strakker in elkaar gezet dan het origineel. Ik zie nauwelijks naden!!
De verkoper is in ieder geval slimmer dan de koper van dit ding..
Niet echt rampzalig slecht maar kenners Fop je hier niet mee. De casus wordt wel compleet kansloos als je moet kiezen tussen dit en een Italia… Bye bye nepzo
Zoals een echte Israëllie hierop zou zeggen…”this is too expensive! “
Fugly
via Android app
Zonde!
Vreselijk lelijk, maar dat is zo’n 360 ook.

Ik kan perfect begrijpen dat je zo’n 360 wel leuk vind sturen maar dat je iets mooier wil. Ik zou dan echter toch wel naar een deftige coachbuilder gaan om er iest fatsoenlijks van te laten maken ipv. dit.
Tis gewoon.. ik begrijp hier niks van…..
Toch wel knap, een auto met een uitstraling van 80.000 euro eruit laten zien als een auto van 800 euro met een bodykit van 8000 euro voor de prijs van 350.000 euro.
Gelukkig kunnen ze beter woningen bouwen op bezet grond.
Lood, was mijn eerste gedachte toen ik de titel las……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).