Crimineel met Aston Martin naar rechtbank in Dordrecht

Auteur: , 59 Reacties

Wat een slimmerik.

Crimineel met Aston Martin naar rechtbank in Dordrecht

Als succesvolle crimineel moet je onder de radar blijven. Dit kun je doen door allerlei mensen onder je opdrachten te geven en zelf uit beeld te blijven, of door je low profile op te stellen. Met je private lease Polo door de stad rijden bijvoorbeeld, geen haan die daar naar kraait.

Deze crimineel pakte het heel anders aan. Hij werd, samen met zes anderen, verdacht betrokken te zijn bij drugshandel en moest meerdere keren naar de de rechtbank in Dordrecht komen. Hier werd de zaak behandeld. De crimineel kwam altijd opdagen in zijn Aston Martin en had er blijkbaar geen moeite mee dat zo’n dure auto de aandacht trok. Een domme zet, want natuurlijk kreeg het OM argwaan.

Er kwam een nader onderzoek en het Integraal Afpakteam “ConfisQ” (een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, FIOD, deurwaarders van de gemeente Rotterdam en het Openbaar Ministerie) gingen op de koffie bij de man. Het geregistreerde inkomen van de man was niet logisch dat hij een Aston Martin kon rijden. Bovendien had hij meerdere auto’s op naam staan, waaronder een Ferrari California.

Na de koek en koffie nam ConfisQ de Aston Martin, Ferrari, een Mercedes en ook een Audi in beslag. De Officier van Justitie heeft een gevangenisstraf van 6 jaar geëist tegen de crimineel. Tijdens de aanwezigheid van ConfisQ probeerde nog een andere persoon de Ferrari weg te rijden om een inbeslagname te voorkomen. Tegen hem loopt een onderzoek op verdenking van witwassen.

Met dank aan iedereen voor de tip!59 reacties

Weer leuk speelgoed op de veiling binnenkort!
@tortuga: persoonlijk zou ik er nooit in willen rijden als het van domeinen komt, straks knallen ze de verkeerde neer..
@ghost: Even het kenteken op laten schonen?
Wel apart te noemen dat ze pas dieper gaan graven in je eigendommen als je voor het hekje staat, moet toch eerder opgevallen zijn?
@RickB: denk je dat dat zo gaat? Misschien bij de politie maar zeker niet in de onderwereld..
@ghost: Volgens mij zijn er wel meer Ferrari’s die de kleur rood dragen. Moet iedereen in een rode Ferrari zich zorgen maken?
@RickB: volgens mij begrijp je mij totaal niet, of je reactie kan ik niet plaatsen. Wat ik bedoel is dat als een auto (met een bepaald kenteken) wordt aangeboden bij domeinen, deze van een crimineel geweest kan zijn, die men liever dood ziet. Het is niet ondenkbaar als jij een auto op domeinen koopt dat jij wordt aangezien voor die crimineel. En al zal dat niet zo zijn, dan is de gemiddelde drugsdealer/runner nooit echt zuinig op zijn wagen, dus hoef ik hem ook niet.
@ghost: Er is een constructie dat je een nieuw kenteken kan aanvragen op een auto die al gekentekend is, bij de RDW. Bij nieuwe auto’s kan dit als je kenteken bepaalde cijfers of letters bevatten waarvan jij denkt dat dit ongeluk geeft; 4/9/13/14/666.
Wellicht is dit mogelijk bij auto’s die in bepaalde kringen niet fleurig bekend staan.

Niet zo lopen blazen als je je niet begrepen voelt of als je iemand niet snapt, jochie.
Fijn. Al die gasten met hun onbetaalbare exoten. En normaal Nederland maar werken en belasting betalen. Die pluk ze wet is erg goed.
@loserboi932: Och, je naam verklaart een hoop…
@skinnybmw: Vooral dat “normaal Nederland” Vind het ook normaal dat ze zijn afgepakt maar dat is gewoon risico van het spel.

Een ondernemer/advocaat etc die er hard voor heeft gewerkt gun ik het sws het meest, maar in het gooi e.d zijn genoeg louche witteboordencriminelen die met zulk soort auto’s rijden. Vind ik niet perse minder dan een ordinaire drugsdealer.
@1audi1: minder erg*
@1audi1: ik snap alleen niet wat ‘advocaat’ in je zin doet. Daar zitten ook genoeg twijfelachtige figuren tussen.
@sjonniedeluxe: Dat is zeker waar. Maarja die zitten er ook tussen ondernemers. Maar ben het met je eens dat het misschien niet het meest pakkende voorbeeld was
@1audi1: handel is ook een vorm van legale diefstal. In ieder geval mooi dat ze de crimi’s oppakken; ze kunnen niet hard genoeg worden gestraft.
@hotze: handel is ook een vorm van legale diefstal? Volgens mij snap jij niet helemaal hoe een economie werkt.
@beefcake: ja ik heb ‘r niet bedacht, Karl Marx of zo.
@1audi1: Zitten ook tussen agenten, rechters, moslims boeddhisten, hoeren, bakkers…… er zitten overal twijfelachtige figuren tussen.
@skinnybmw: Hij heeft gewoon gelijk. Als je een goed lopend bedrijfje hebt en daarmee mooi spul kan rijden, dan heb ik daar alle respect voor. Echter, dit soort gasten mogen van mij helemaal kaalgeplukt worden.
@gandini: Ik ben een beetje klaar met de Nederlands klaag-cultuur over het betalen van belasting en anderen die daar van ‘profiteren’. Het constante gezeik op de regering etc. etc. vandaar mijn reactie. Het ligt allemaal aan de criminelen en de regering…pffff get a life.
@skinnybmw: Nou he al dst geklaag over die criminelen en hun malafide zaakjes pffff je mag ook niks meer pffff sjeetje
@2wheeler: Klagen over de belasting bedoelt u? Heb het niet over die ‘criminelen’.
@gandini: Volgens had deze gast ook wel een goedkopend bedrijfje waarmee hij leuk spul kon rijden.

In andere berichten las ik dat de auto’s trouwens niet op zijn naam stonden.
@reactief: idd, op naam van een katvanger, dan blijven de crimi’s lekker uit de picture. Alleen moet de katvanger wel kunnen aantonen hoe die aan de money komt. Goed de bonnen van t casino bewaren mocht je een kruiwagen met munten uit de fruitautomaat trekken 🤡
@skinnybmw: valt wel mee hoor
’05 4.4 V8 range Rover sport
’16 BMW 118m sport
Zwembadje van 10×5 in de achtertuin
’13 Malibu Wakesetter in de haven
WOZ van 700k.
@loserboi932: Wow, nu ben je echt geen loser meer inderdaad. Ben strontjaloers!!!
@loserboi932: Ik betaal meer belasting dan jou en vindt het leuk. Belasting betalen is een voorrecht, niet zo janken. PS: begin voor jezelf en neem risico’s en je kan ook een exoot rijden. Stop met excuses.
@mijnporsche: belasting betalen een voorrecht? jij bent gek XD
@mijnporsche: eerlijk gezegd denk ik dat loserboi ook ondernemers zoals jou bedoelt. Ook jullie werken hard en betalen na alle inkomsten ook trouw belastingen. Ik denk dat hij in zijn reactie criminelen bedoelt die wel veel geld binnen harken maar geen belasting betalen.
@rhellema: precies. Maar Porsche dude is niet zo intelligent. Dat zie je ook terug in zijn kennis van de Nederlandse taal. Maar hij heeft Porsche in z’n gebruikersnaam dus zal wel rijk zijn ; )
-edit: lees het artikel anders even-
Nederland is gezegend dat de meeste criminelen zulke domoren zijn. Stel je voor dat ze gewoon wel een gemiddelde intelligentie hadden, dan waren ze niet te pakken.
@mashell: daarom kan jij ook niet weten hoe crimineel Nederland is. 😉
Ze gingen overigens niet bij de crimineel op de koffie, maar bij de katvanger die al die dure bolides op zijn naam had staan. En die wordt nu vervolgt voor witwassen.
Mooi hopelijk krijgt die een beter baasje! Over welke Aston ging het eigenlijk?
@mats106rallye: over die van die crimineel…
@mats106rallye: Aston Martin Vanquish Volante. Hij had in ieder geval wel smaak op zekere hoogte…
Elders las ik dat de auto’s niet io naam van deze man stonden, maar op naam van een katvanger (die dus niet kon verklaren hoe hij aan het geld kwam voor het wagenpark). Die katvanger is nu ook gearresteerd wegens o.a. witwassen. Dit verklaart meteen waarom het wagenpark niet eerder in beeld is gekomen, justitie was blijkbaar nog niet op de hoogte van het bestaan van de katvanger of zijn banden met de verdachte.
@potver7: en daar heeft de slimmerik nu zelf voor gezorgd 👌🏻
@rubenpriest
Bronvermelding: NOS, ANP
@volvaudi: eh nee. bron is OM, niet de NOS of het ANP. Een bericht voor de pers welteverstaan. Hoeft dus geen bronvermelding bij. U hoeft me niet te vertellen hoe ik mijn werk moet doen hoor;)
-edit: nutteloze bijdrage-
@RubenPriest: euhh, excuseer. Volgens APA hoort er ook bij een persbericht een bronvermelding. Sterker nog, ‘persbericht’ moet tussen [ ].
@momo: nou dan zal je het wel druk hebben met iedereen corrigeren! Alleen al met dit bericht zie je bij Telegraaf, Nu, NOS, Rijnmond etc geen persbericht staan noch een directe link naar de bron (OM.nl).
@RubenPriest: Ja, precies. Als niemand het doet, waarom zou ik het doen? Nogmaals: volgens APA hoort het op die manier.
juist… want omdat zn loon te laag is kan ie niet zo een dure auto rijden? Als dat de beredenering is, dan mag ik me alvast gaan opmaken voor een inval van dat zogenaamde “taskforce” (wat klinkt dat toch stoer nederland…..)

Puur omdat zn loon laag is, houd niet in dat hij elders van kan betalen (denk huur opbrengsten/erfenis/goed aandelen portfolio etc)… wat een simpele zielen hebben we toch in onze (r)overheid zitten
@spykerboy: op het moment dat de FIOD er staat hebben ze niet alleen gekeken naar hoeveel jij verdiend met je “normale” baan. Andere inkomsten kan altijd maar ook dat moet je opgeven en zou dan bekend zijn waardoor er een logische verklaring is dat er zo’n auto gereden kan worden.
@janfr1908: nee hoor, ik ken er genoeg die ook zulke autos rijden maar zelf nog nooit een dag gewerkt hebben…. iets met ouders met geld hebben… er zijn meerdere manieren om zulke autos gewoon legaal te rijden waar veel mensen niet bij stilstana
@spykerboy: dan nog is er op dat moment een logische verklaring. Hij is van mijn vader dat wordt gecheckt en klaar. Ze zoeken het niet op de plek even uit of ze de auto meenemen of niet. Dit is alleen als er niet verklaard kan worden hoe de auto verdiend is….
@spykerboy: Denk dat je reactie wat kort door de bocht is, dat soort zaken worden allemaal meegenomen in de ‘equation’.

Ot: Prima dat z’n spullen afgepakt zijn, gegokt en verloren. Gelukkig heeft hij met de aanschaf en het rijden van de Aston mooi wat centen teruggepompt in de economie.
Tja.. en t is een druppel op een gloeiende plaat.
Genoeg criminelen rijden op buitenlandse kentekens die dus in NL vrijwel nooit gecontroleerd worden.. Ga maar is in Adm, Rdm, Antwerpen enz in de uitgaanscentra kijken en let dan is op wat er rond rijdt in de dikke bakken met buitenlandse kentekens… Die “slimmere” criminelen hebben namelijk gewoon buitenlandse BVtjes waar ze die auto’s op leasen(of huren). Staan dus nooit op hun naam en rijden buitenschot van t plukzekaalteam van de overheid.. en dat zijn er niet een paar..
@tvr1974: ook die
@tvr1974:
Ook de buitenlandse kentekens gaan op dezelfde manier door de molen, zie site domeinen roerende zaken….
@pretje: die lease en huurbedrijven waarvan ze leasen die staan gewoon als ” prima ” op de lijstjes… Dus die jongens lopen echt nihil risico want de wagens zijn geen eigendom.. Dus ik begrijp jouw punt niet. Een vriend van mij zit bij de Marechaussee en die zegt ook; tja ze hoeven niks aan te tonen want de auto’s zijn niet van hun.. alleen als ze met meer dan zeg 10k cash op zak rijden wordt er door gevraagd. Is soms best wat frustrerend zegt hij want je voelt gewoon aan je water dat t niet klopt.. Dat beleid kan alleen als ze “alle” gangen kunnen nagaan en dat is dus in 99% van de gevallen niet het geval want er schijnen nogal veel “europese” belemmeringen te zijn. Leuk zo’n europa maar voor de criminelen vaak vrij spel.
Volgens mij is het dit exemplaar: https://www.autogespot.com/ferrari-california-1/2018/06/04

De vooroordelen laat ik aan jullie over..
@roberto: Welke vooroordelen precies? Ik zie een standaard Ferrari California.
@momo: ik zie 2 finnen
Het probleem is dat het geld bij criminelen met bakken binnenkomt en je veel vrije tijd hebt. Probeer dan maar als autoliefhebber geen mooie auto te kopen. In je duurste merk kleding in een huur Polo rond rijden is niet veel aan. Kun je het wel dan hou je het lang(er) vol.
Het is de schuld van de rabobank
Zoveel woede naar de drugsdealers, als je gaat kijken hoeveel Nederlanders af en toe aan de drugs zitten, denk ik dat we ze eerder moeten bedanken. Het is dat de overheid het verbied,daardoor betalen de dealers geen belasting. Avondje aan de pillen is in ieder geval stuk gezonder dan een avond zuipen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).