Wie draait de wielmoeren van Duitse auto’s los?

Auteur: , 46 Reacties

De Polizei zit met de handen in het haar, want verschillende Duitsers uit de grensstreek met Nederland kampen met loszittende wielmoeren.

Wielmoer van een Porsche Carrera GT

Zo merkte een vrouw uit het Duitse Wassenberg, vlak over de grens bij Roermond, op dat het linkervoorwiel van haar Nissan SUV vreemde geluidjes maakte. Bij nadere inspectie bleek dat alle wielmoeren los waren gedraaid. Hetzelfde overkwam een man uit een dorpje iets verderop. Wederom ging het om het linkervoorwiel. Gelukkig werd de sabotage in beide gevallen tijdig ontdekt, er raakte is gelukkig niemand gewond geraakt.

De Duitse eigenaar van een Range Rover was een stuk minder fortuinlijk. Hij reed vanuit het Duitse Tüddern richting Nederland en verloor onderweg z’n gehele linkervoorwiel. Gelukkig bracht-ie de auto zonder kleerscheuren tot stilstand, maar de SUV staat waarschijnlijk nog wel even bij de schadehersteller.

Ondertussen tast de Duitse politie volledig in het duister. Het kan gaan om een technisch mankement of een fout van de garage, maar dat lijkt ons stug. Intussen zijn er namelijk al dertig van dergelijke gevallen bekend. Is het toeval dat er onlangs ook in Dordrecht een golf van wielmoerterreur was? Slachtoffers wordt gevraagd niet aan de wielmoeren te komen en ze dus ook niet vast te draaien, want in dat geval wordt sporenonderzoek een lastig verhaal.

Foto: misschien wel de mooiste wielmoer van de afgelopen 20 jaar, die van de Porsche Carrera GT.46 reacties

Wat een gigantische klootzak moet je wel niet zijn om dit soort dingen te flikken?!
@viezefreddyw: Ik kan me nog een ongeluk op de A4 tussen Keulen en Aken herinneren een paar jaar geleden. Daarbij was volgens mij een Nederlandse jongen om het leven gekomen omdat hij een wiel uit de tegenliggende richting tegen zijn hoofd kreeg… Ik hoop dat ze dit stuk ongeluk snel oppakken!
@ecrent: hier op de A28 in Assen ook nog vorig jaar. Door een vrachtwagen band/wiel die op de andere rijbaan terecht kwam
-edit: Gast, serieus…-
@gregorius: Freddie Frustratie much?
@Jochempie: was een grapje natuurlijk. Blijkbaar te grof. Ken gebeuren.
@gregorius: Sarcasme is soms moelijk te herkennen in geschreven woord.
@gregorius: Nu wil ik wel weten wat er stond, wat kan er nou zo erg zijn?
@gop1: Moffenstreek?
@gregorius: Dat is niet des Switzers Greg. Foei.
@gregorius: Denk dat je autoblog verward met Twitter. Al die hashtags zijn hier niet nodig ;-)
Kopervetdieven
Lijkt mijn oude banden garage wel. Die hadden ze ook losgehaald zonder weer fatsoenlijk vast te zetten. Liep gelukkig goed af. Was uiteraard wel gelijk de laatste keer dat ik er klant was.
Dat is gewoon debiel en levengevaarlijk moeren losdraaien! Dat doe je gewoon niet nooit nada dan mogen ze je wat mij betreft opsluiten net als rem leidingen door snijden
@flik2punt0: hoezo? Je hebt er toch 20? Paar losdraaien moet gewoon kunnen als dat in een behoefte voorziet, een beetje solidariteit op dit vlak maakt de samenleving er een stuk leefbaarder op..
@parker: ik hoop écht dat dit niet serieus is. Bepaalde vormen van sarcasme lenen zich niet voor het schrift…
@flik2punt0: ik draai ze regelmatig los, nooit problemen gehad of in gevaar gekomen.. Hoe monteer jij nieuwe banden dan?
@draadloos: ja natuurlijk draai ik ze wel eens los maar niet om dan te gaan rijden of van iemands anders auto als pesterij…
Beetje vreemde hobby, wielmoeren losdraaien..
Zou het niet weer zo’n greenpeace actie zijn voor asobakken?
@miezemiez: Dus omdat je het niet eens bent met de CO2-uitstoot van de Range Rover van je overbuurman moet je maar zijn wielmoeren losdraaien, met alle mogelijke desastreuze gevolgen van dien? Als het werkelijk een actie van Greenpeace is, mogen ze wel eens nadenken over een nieuwe naam want zo onschuldig en vredelievend vind ik dit niet.
@Edge: Doen ze gewoon op camera hoor.. mensen terroriseren. volgens mij kun je dat gewoon bekijken op discovery channel.
Weer een totale gek aan het werk. Zo’n losvliegend wiel is levensgevaarlijk, nog meer voor de omstanders dan de auto waarvan hij loskomt eigenlijk. Laats nog een vrouw in Nederland overleden nadat ze op de snelweg een wiel door haar voorruit kreeg. Laat staan als je als motorrijder er een kopt…
@trustmeiamanengineer: Wat dan? Gaan je dan twee keer dood?
@norge: Neuh denk ’t niet. Maar op de motor ben je vrijwel zeker dood, in een auto lijkt me de kans op overleven iets groter (gold helaas niet voor mevrouw).
Het stomme is, dat je het vaak niet in de gaten hebt. Je hoort een geluid, maar je auto begint pas op het laatste moment te schudden (vooral bij gas los).
Mensen associëren dat geluid niet met losse wielbouten, begrijpelijk.
@granlusso: Heb het een keer gehad, na een snelwegrit van de weg afgegaan omdat de auto gigantisch begon te schudden. 3 v/d 5 wielbouten linksvoor eruit… Waarschijnlijk 1 niet goed aangedraaid bij de garage en de andere 2 afgebroken in het wiellager. Reparatie van 300 euro die eigenlijk niet nodig is als alles goed vastzit
Goedzo… aanpakken die graaiers/kapitalisten.. :’)
Een Nederlander die hier woont klaagde ook dat zijn wielmoeren losgedraait werden, dit een week nadat zijn zomerbanden onder de auto gezet waren….Ik vroeg hem of hij ooit van natrekken gehoord had… Nu zal dat wel hier niet het geval zijn..
Wow, vriend van m’n vader die daar in de buurt woont had hetzelde. Onderweg ging de auto rare geluiden maken, gestopt, gekeken, wielmoeren los(weet niet zeker of het linksvoor was).
alle 3 suv’s, toevallig. zal wel weer zon geradicaliseerde bomenknuffelaar zijn
@bakkenmetvis: het artikel gaat over 30 auto’s, en noemt een Nissan SUV, een range rover, en een niet verder benoemde auto. Het is natuurlijk niet uit te sluiten dat de dader in z’n vrije tijd graag met bomen knuffelt, maar de reactie is wel wat kortzichtig.
Echt weer zo’n geval waarvan ik hoop dat iemand het flikt als de eigenaar er naast staat. Maar daar heeft dat gespuis natuurlijk de kloten niet voor. Gewoon met je tengels van andermans eigendom afblijven.
Dit is gewoon poging tot doodslag. Als je een punt wil maken door iemand eigendom te beschadigen (wat ik afkeur laat dat even duidelijk zijn) dan zijn er velen alternatieven te bedenken, maar dit is gewoon zieliger dan zielig.
Zag vanmiddag nog wel een snelwegschutter met een kruissleutel rondbanjeren ..kan geen kwaad dacht ik nog ..
Een beetje auto kan toch zonder problemen met drie wielen doorrijden? Kon mijn GS uit ’78 al.
Wat een achterlijk stuk vreten….
Zou graag contact krijgen met de dader. Heb een auto staan waar ik de moeren niet van los krijg. Kan hij/zij mooi uitleven
@flightom: slaggereedschap gebruiken. Lukt het met een gewone niet dan naar een werkplaats voor zware machines rijden (truckwerkplaats/landbouwmachines enz) en zo’n mega zware luchtratel er op laten zetten.
Die Carrera GT zal er alvast geen last van hebben.
20 slotbouten monteren? Of wiel gewoon vast lassen aan de as in ook nog een optie
@jansuh87: yep en de bandenboer gaat dan heel blij met je zijn ;-)
er raakte is gelukkig niemand gewond geraakt. Jongens nog even nederlands leren
Wat een gestoorde diebiel. Als ze die te pakken achter slot en daarna rest van z’n leven TBS
Doe het dan deftig en draai ze helemaal los en geef dan een goede schop ertegen zodat het wiel met het gewicht van de as erboven op je tenen valt…
Riskeer je tenminste niet het leven van anderen…
Die man moeten ze echt opsluiten in een diepe kelder

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).