Wilde achtervolging met Audi RS5 zet Geldrop op z’n kop

Auteur: , 50 Reacties

Wildwest-taferelen in het Brabantse Geldrop. Daar probeerden vanmiddag namelijk vier mannen in een Audi RS5 te vluchten voor acht politie-auto's.

De vier mannen reden rond met de kentekenplaten van een Volkswagen Fox en de agenten wilden graag even checken hoe de vork in de steel zat. Daar kregen ze niet de mogelijkheid toe, want het viertal trapte het gaspedaal in en spurtte weg. Bij de achtervolging waren liefst acht politiewagens betrokken, maar dat deerde de vluchters allerminst.

De gevaarlijke rit voerde namelijk vanaf de A2 bij Waalre, door Eindhoven en eindigde pas in Geldrop. In de tussentijd ramde de Audi twee politie-auto’s, zoals te zien is op de foto’s hieronder en botste een agent op een paaltje. Uiteindelijk lukte het de agenten om drie van de vier mannen aan te houden. De vierde vluchtte te voet, maar werd na een Burgernet-melding alsnog in de kraag gegrepen.

Het is nog niet bekend wat de vier bezielde om het hazenpad te kiezen, maar daarover zal later ongetwijfeld meer bekend worden.

Foto’s: Andre Engelman50 reacties

Beetje dom.. had dan de kenteken van een A5 gepakt ipv een Volkswagen Fox.. Als je iets doet, doe het dan meteen goed.
@kalax3: iets met ‘VAG’ en ‘hetzelfde’
@Joost1990_2: Nee niet echt
@kalax3: dat was dus laatst ook zo, bij mij voor de deur stond een RS4 avant met kentekens van een A3. kentekens blijken gestolen te zijn, geen info over de RS4… http://www.autojunk.nl/2014/03/audi-rs4-avant-68 Heb het er met de politie over gehad.
@thomcarspotter: Ja ik zie het nu ook al haha, hij pakte iig een kenteken op een Audi model ipv een VW.
@kalax3: haha jep, maar wel een ander model, toch nog redelijk dom.
via Android app
@kalax3: dat zou een verlept slimme zet zijn, ik zie voor jou een toekomst in de belastingvrije exportsector.
Goed werk van de politie. Als het goed is mag het ook gezegd worden.
@dimi:
Understeer to the rescue is a bitch.
Zo kan een kind het ook.
Agenten die wakker zijn….wauw
Agenten die geen snelheidscontroles aan het doen zijn….wauw
Agenten die resultaat boeken……wauw
Daders zijn vast en zeker inmiddels al weer op vrije voeten …
@norge: mwah dit soort kleine criminelen krijgen misschien wel een taakstrafje…de bestuurder sowieso. De man (m/v) waarbij ze in dienst zijn zal wel buiten schot blijven echter.
@norge: ga er elke dag maar aanstaan, beetje respect svp voor de dienders! Zijn de rechters die met hun jurk buiten de werkelijkheid staan, niet de coppers lijkt me!!
@peterpan72:

Soms ook de flikken.
Een stelletje geweldadige straatrovers word administratief aangehouden (vertaling hun naam word genoteerd), terwijl een zatlap de cel in word gezwierd en een dikke boete krijgt.
@Hupke: dat is niet aan de agenten he. Die doen gewoon hun werk.
Kansloze knakkers
@2cool4school:
Klopt, het zijn wel 0000 rijders hè..
@tupperware: Rijden toch in een Touran?
@norge:
Ook, ik doelde op die 4 nullen die het verschil tussen een RS5 en een VW Fox niet kende..
@tupperware: Dit zijn waudi rijders.
Tja, zo’n RS5 lust snel een nieuw borreltje, maar als je geld op is dan maar met een valse plaat de Esso kroeg in…
“Het is nog niet bekend wat de vier bezielde om het hazenpad te kiezen, maar daarover zal later ongetwijfeld meer bekend worden.”

Uuuuuuuhhhh…..

“De vier mannen reden rond met de kentekenplaten van een Volkswagen Fox…”

Denk zomaar dat het er iets mee te maken heeft…
@Rick-dos: Uhhhhh… en waarom reden ze met platen van een Fox? That’s the question…
@VeniVidiVici: Thank you mr. obvious. Maar het überhaupt hebben van fox kentekenplaten op een RS5 lijkt mij al een reden om het hazenpad te kiezen.

Zoals het er nu staat lijkt het alsof het een totale raadsel is. Als dat feitje niet in de tekst had gestaan dan kun je inderdaad alleen maar gissen naar wat ze bezielden…
@Rick-dos: Ach ja, dat die 4 niet HEEL snugger zijn is feitelijk wel duidelijk. Onopvallend denken te zijn met FOX kentekens i.p.v. een VW FOX te pakken met RS5 kentekens…
@Rick-dos: ik vind dat altijd redelijk gek: 4 mannen vluchten. Er is maar 1 persoon die het gas intrapt en de andere 3 kunnen er niet uit. Misschien dat de 3 mannen die gepakt zijn de passagiers zijn? Hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar ik kan me voorstellen dat de passagiers niet wisten dat ze met gestolen platen rondreden
@henk123456: Denk dat de passagiers wel op de hoogte waren. Maar het kan ook bijvoorbeeld blinde paniek zijn van de passagiers, alhoewel ik in dit geval de kans daarop minder groot acht. Denk dat als je in die situatie zit niet meer rationeel nadenkt en alleen maar denkt aan vluchten omdat je denkt als medeplichtige te worden gezien.
He he beetje actie in NL
via Android app
450 PK en een dijk van een 4WD-systeem is blijkbaar niet genoeg om bij een touran weg te vluchten.
@knipperlichtje: De Blues Brothers wisten het destijds al: “You can’t outrun a Motorola!”
@knipperlichtje: ik kan mij nog een gt3 herinneren die zichzelf aan stukken reed. Het ligt aan de bestuurder en niet de auto. Bij de brinks overval ontkwamem ze in een daewoo of Kia dacht ik.
Iets met onderstuur, kut Oldi 450 pk en nog steeds niks kunnen.
@bsxc2: iets met afgunst en jaloezie. ik zou maar wat graag een rs5 rijden!
Ben benieuwd naar de culturele achtergrond van de 4 aangehouden boefjes.
@gearhead:
Ik niet, je zit hier op AB, niet op Pownews.
@gearhead: Oow. Ik niet, cultuur of achtergrond doet er niet toe. Daad is daad, straf is straf.
@gearhead want? dat maakt de achtervolging erger of juist minder erg? of kan je dan tegen jezelf zeggen ‘zie je nou wel’ of ‘he jammer dat het geen ……… zijn’.
@jeanclaude: Jaja, kijk maar weg.
Dus een verzwaarde vol gepakte golf tdi kan een rs5 bij houden…
@gerjan: Wat @rohrl-fan zegt. Met een beetje communicatie kun je nog een P1 rijden, je loopt waarschijnlijk een keer vast.
@gerjan: Vroeger moesten ze oppassen dat ze de volvo’s niet beschadigde. De VAG troep zijn ze liever kwijt dan rijk dus als het stuk is jammer dan.
@jeanclaude; da’s een aardig vooringenomen reactie die je geeft…. moehahaha
Die jongens waren natuurlijk gewoon een ijsje wezen halen en waren glad vergeten om af te rekenen. Vergissing, kan gebeuren. Als dan de politie komt rondneuzen terwijl je lekker van je calippo zit te genieten in je zuurverdiende auto zou ik ook het hazenpad kiezen. Ik blief geen pottenkijkers!
Toch weer bizar. Alleen omdat ie een paar andere kentekenplaatjes erop heeft, staan er ineens wel 4 politiewagens klaar en rijdt er een schade. Waar zijn ze als je ze echt nodig hebt?
@roppp: NAja, hij wordt achtervolgd door politiewagens omdat hij wegrijdt bij een aanhouding. Niet vanwege kentekenplaten.
@reset: hij werd toch aangehouden vanwege die kentekenplaten?
Toch knap dat ze gezien hebben dat de kentekenplaten niet klopten.Ik zie niet of de platen kloppen van de auto voor me.Ga er maar vanuit dat ze gen wegenbelasting betalen en niet verzekerd zijn.Denk dat die echt wel meer op hun kerfstok hebben.
@Alfarobert:

Kentekens worden automatisch gescand en vergeleken met de database..
Zo veel zwarte Audi a5’s Coupé. Kies daar een kenteken van en de kans wordt al een stuk kleiner dat je gepakt wordt. Van al die Audi a5’s is er ook nog best wel een deel 6 cylinder met aan beide kanten ook één pijp. Haal de RS batches van je auto en geen één agent zal het opmerken…
Ik hoop dat ze al die schades ook gaan betalen….

Lekker 1 jaar de bak in voor roekeloos , levensgevaarlijk weggedrag…..
maar in ons kansloos rechtsstelsel wordt het hoogstens een paar dagen vrees ik…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).