Wintersportchaos begint weer: zaterdag monsterfiles

Auteur: , 47 Reacties

Hartstikke leuk, zo'n wintersportvakantie. Als je er bent tenminste, want het wordt aankomende zaterdag behoorlijk dringen op de wegen richting de sneeuw.

We zoeken dit weekend weer massaal de sneeuw op

Het is het bekende fenomeen: de schoolvakanties beginnen, dus stappen we allemaal op dezelfde dag in de auto richting dezelfde bestemming. De Nederlandse wegen kunnen de vakantiedrukte dit weekend naar verwachting goed verwerken, maar over de grens gaat het volgens de ANWB op meerdere plekken mis.

In Duitsland zul je naar verwachting een tijdje naar de bumper van je voorganger kunnen staren bij Neurenberg, Ulm en München. Is Oostenrijk je eindbestemming, ga er dan maar vanuit dat je ook bij Tirol, het Voralberg en het Salzburgerland rustig aan moet doen. In Zwitserland geldt datzelfde voor de A1 tussen Zürich en Bern en de A2 tussen Basel en Chiasso, voor de Gotthardtunnel. De meeste vertragingen in Frankrijk ga je tegenkomen op de A40 (Mâcon – Genève – Chamonix), A43 (Lyon – Albertville – Chambéry) en de N90 (Albertville – Bourg St.Maurice).

Nu kunnen we natuurlijk slaafs achteraan aansluiten, maar het zou natuurlijk een stuk fijner zijn als we elkaar zo snel mogelijk de sneeuw in helpen. Heb jij tips om zonder fileleed de piste te halen, laat het dan vooral weten!47 reacties

daarom rijd ik vrijdag aan naar Corvara!
Een Tip.. tja.. er bestaat ook nog zoiets als Carnaval, dus mooi de kroeg in ALAAF!
@Mika_Hakkinen: Juist, eentje die het begrijpt!

En als je geen ‘vasteloavend’ viert ga je toch met het vliegtuig?
@Mika_Hakkinen: Eens haha! Carnaval is hier in Helmond ook geweldig maar skiën wil ik ook niet missen. Vorig jaar heb ik het gemengd eerst tot dinsdag carnavallen en die avond erop nog aanrijden richting Italië was ook geweldig!
@Mika_Hakkinen: En daarom vertrekken wij zaterdag vanuit Eindhoven naar Amsterdam om het weekend normaal door te komen i.p.v. tussen de achterlijke zatlappen. Ik heb geen excuus nodig om te zuipen, en ik hoef me er al helemaal niet voor te verkleden.

99% van wat dan in de kroeg staat zie je normaal nooit en nu zijn ze je beste vriend. Het weekend er op kijken ze je met de nek aan. “Nep” gezellig doen noem ik dat, ik ga wel gezellig met vriendin in Amsterdam normaal doen.
@OverSoft: vriendin moest vrienden zijn (inclusief vriendin)
@OverSoft: ik d8 dat jullie alleen met Koninginnedag kwamen.
@OverSoft: In Eindhoven viert men dan ook niet echt carnaval, maar veel plezier in Amsterdam.
@OverSoft: Wil je er even over praten? Ga wel alvast een kopje thee of koffie zetten. Trauma`s zijn zeer vervelend, aai over je bol! Brabantse carnaval is wel even wat anders dan Limburgse carnaval en zeker in een dorp. in ieder geval veel plezier op de wallen
Tolpas kopen via de ANWB voor de Franse wegen. Hebben wij al jaren en werkt super helemaal met de 30-km poortjes
Vlak na kerst heb ik er 35 uur over gedaan om in Val Thorens te komen. Was geen pretje. De beste tip die ik je kan geven is om gewoon niet te gaan tijdens de schoolvakanties. Fuck je kinderen maar.
@berlinetta: Jij bent dus van de generatie hoe dichter bij de nul, hoe strakker…?
@berlinetta: ah, dan stond ik voor/achter/naast je stil, totale reistijd 36 uur. Ik heb op de tweede reisdag om half 8 sochtends (was 29 uur na vertrek) tot 2 uur smiddags 200 meter afgelegd. Bizar.
Ik heb besloten voortaan een lang weekend te gaan skiën, lekker buiten vakantie om. nooit meer dit..

Maar wat een prachtige skiweek was dat zeg, dat maakte alles wel goed.
@giss: Ja hier precies hetzelfde. De afstraffing tijdens de heenreis was ik meteen vergeten toen ik eindelijk op mijn boardje stond.
Vergeet de winterbanden niet….
@norge: wat zijn dat? Vertel!
@parker: Dat zijn een soort van opgesneden zomerbanden. Die groeven in het profiel noemen ze lamellen en zouden voor meer grip zorgen, maar die bandenfabrikanten maken die er gewoon in omdat er dan minder rubber nodig is, dus lekker veel marge, zeker omdat ze er nog meer voor vragen ook nog!

Het beste kan je in de winter op afgesleten banden zonder profiel rijden, veel meer contactoppervlak, dus veel meer grip.
@moveyourmind: op ijs lukt het je vast en zeker. Heel misschien…
@moveyourmind: oh, ok, wat interessant. Maar is dat wel nodig dan in zo’n vlak warm land, die winterbanden?
gewoon zondag pas gaan :D
@louisvdd76: vrijdag heen en zondag terug
@leandro: kijk dat zijn de autoliefhebbers, 2 dagen lekker rijden en 1 dag skiën ;)
@mashell: haha zeg maar 8 dagen skiën ;)
@louisvdd76: dat mag niet van God
Met t vliegtuig?! Simpel. Laatste stukkie de trein/bus/taxi of een huurauto’tje…
@PunicaOase: Hotelshuttle kan ook nog als het een beetje luxe is
Carneval en wintersport, beiden niet mijn ding. Binnekort weer naar de zon!
Mochten de weersomstandigheden het toelaten vrijdagavond na de spits vertrekken, onderweg met het internet de verkeersdrukte in de gaten houden en daarop anticiperen mocht het nodig zijn. Website van TomTom en Google maps geven up to date info!

Mochten ze slecht weer opgeven vrijdagochtend vertrekken en ver in Duitsland overnachting doen. Kost paar tientjes pp en je komt ontspannen op je bestemming aan.
14:30 van huis en om 20:30 in Westendorf met vliegtuig en taxi’s vanaf The Hague Rotterdam airport
Donderdag ochtend vertrekken wij! Lekker op tijd! Geen gezeik met de druktes! Alleen jammer dat je met zo’n dakkoffer niet kan doorgassen!
Gewoon niet gaan
Gewoon met kerst gaan wintersporten lekker rustig !
@mrrallycross: het schijnt dat veel mensen het belangrijk vinden dat er sneeuw ligt bij de wintersport.
@mashell: vind ik ook. Ga al 8 jaar ofzo met kerst altijd prima zonder groen te zien kunnen skieën, en nee ik zit dan niet op een gletsjer.
Kleine tip voor wintersporters. Wij gaan altijd op zondag richting Oostenrijk en dat scheelt een hoop ellende! Ten eerste is er geen vrachtverkeer op de weg, ten tweede gaat zo goed als iedereen vrijdagnacht/zaterdagochtend rijden dus het is vaak redelijk rustig op de autobahn!
@glennie: op van die zondagrijders na, heb je de weg voor jezelf inderdaad…
over 2 week zit ik in Kopenhagen. in 6 dagen 4000 km rijden door Nederland Duitsland Denemarken Zweden en Noorwegen. Met auto door de sneeuw van plaats met de lange latten. Dat is pas vakantie. Onze barrel. Audi A4 2.6 v6 quarto bj 1997. Samen met nog meer dan 300 auto’s. Van voor 1998. Als auto lief hebber moet je hier 1 keer aan meegedaan hebben.
@gerjan: en dan een week alleen maar in je auto zitten? Wat suf.. En waarom zou dat niet in een wat jongere auto mogen?
@parker: omdat het in een oudere auto wat meer afzien is (dingen die net wat sneller kapot gaan enzo). En omdat het een Audi is natuurlijk.
@gerjan: Oftewel: een gewone werkweek voor deze jongen. Lekker met de Sprinter V6 door de sneeuw banjeren. Heerlijk, en er nog geld voor krijgen ook ;)

En zo spartaans is zo een A6 ook weer niet, pak dan lekker een jaren ’80 achterwiel aandrijver :p
via Android app
Zaterdagochtend 8 uur weg, zit je na de grootste golf mensen en dan net na munchen een hotel pakken. Volgende dag 12:00 op de piste en geen file gehad!
vrijdagavond om 7 uur uit Rotterdam, 3 uurtjes rijden tot net voorbij Keulen, hotel/biertje/slapen/ontbijten/zwemmen, zaterdag 11 uur daar weer weg, om 3 uur in München, hotel/winkelen/lekker eten/biertje/slapen/ontbijten/zwemmen, zondag om 11 uur weg en om half 1 topfit en zonder files in Kitzbuhel. Het heet niet voor niets “vakantie”
@367pk: Klinkt goed. Kost alleen teveel geld voor de gemiddelde Hollander..
Daarom ben ik lekker al geweest! In 12 uurtjes waren we in Val Thorens, nergens last van gehad.
Vrijdagochtend al vertrekken. Ergens op een paar uur van je bestemming hotel pakken, dan zo vroeg mogelijk al vertrekken voor het laatste stuk op zaterdagochtend. Werkt prima. Voor de (grote) files uit. Alleen moet je dan soms jezelf een paar uur vermaken voordat je hotel/appartement beschikbaar is.

Vliegtuig is ook geen slechte optie!
@mfacey: paar uur jezelf vermaken? Wat dacht je van de piste op gaan? :p Afgelopen keren op vrijdagavond gan rijden, zaterdagochtend aankomen en meteen de piste op.
Carnavalsdinsdag naar Amsterdam, de Berliner Philharmoniker spelen int Concertgebouw. Dat wil je natuurlijk niet missen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).