Zo slijt Giedo van der Garde zijn dagen als werkloze coureur

Auteur: , 37 Reacties

Het leek er even op dat Giedo van der Garde dit jaar weer Formule 1 zou rijden, maar de Nederlander moet net als wij vanaf de zijlijn toekijken. Hoe komt 'onze' werkloze coureur de lange winter door?

We kunnen wel stellen dat de meeste coureurs een gruwelijke hekel aan de winter hebben. Ja, natuurlijk is het fijn om een week of twee op het strand te liggen, maar daarna ga je zelfs het geluid van de V6-motoren missen. Toppers als Fernando Alonso en Lewis Hamilton weten echter dat ze in januari en februari weer aan de bak kunnen.

Voor Van der Garde is dat anders. Hij mikt jaar in, jaar uit op dat felbegeerde F1-stoeltje en hoopte in 2015 te kunnen racen voor het team van Sauber, maar werd bij het grofvuil gezet toen bleek dat een Zweed en een Braziliaan net wat meer centen mee konden brengen. Dat betekent natuurlijk niet dat hij zich helemaal lam kan zuipen en een bierbuik kan kweken (dat kan alleen Kimi…), want Van der Garde hoopt nog altijd op een buitenkansje.

Hoe een werkloze coureur zijn winter dan wel door komt? Simpel: door in alles te racen wat los en vast zit. Zo zagen we Giedo onlangs op een sneeuwscooter en in een GP2-auto (vandaag nog), terwijl hij in december rondrende in een ketchup-pak. Dat laatste is wellicht wat zorgwekkend, maar verder hoeven we dus absoluut geen medelijden met ‘m te hebben. Daar zorgt de schoonfamilie wel voor.37 reacties

Van der Garde en F1; het blijft een vreemde combi
@gertjan2012: Tja, Gert Jan en F1 klinkt ook niet pakkend
@mitch306: true, maar ik had dat wat eerder door ;-)
@gertjan2012:

Net als Jos Verstappen en F1. Heel vreemd.
Oké… na dit glamorama stukje gelezen te hebben hoopte ik vervolgens een filmpje te zien van een 599 die zijn banden oprookt doormiddel van donuts draaien. Niet dus.
@screamgt: Gebeurde ook, maar daarvoor moet je maar op zijn Facebook page kijken…
van der garde gaat als ketchup fles verkleed met carnaval? er zijn betere kostuums…..
@henkhupelschoten: check je naam
Ouwe weerman
@rob5nismo: dat ben ik :) ik ga tenminste niet verkleed als ketchupfles……
@henkhupelschoten: ik ook niet :)
@rob5nismo: goedzo!
Niemand op straat zou hem nog herkenen…
@autofreaker: Ik spreek uit ervaring; klopt!! Stond een keer een gozer voor me bij de appie heijn. Enorm lekker wijf bij zich, en een shitload aan boodschappen. Begon een praatje, of ik voor wilde gaan, gezien zijn enorme hoeveelheid boodschappen. Ik sloeg af. Vroeg wel of hij boodschappen deed voor een heel studentenhuis ofzo. Nee, hij was net verhuisd. Moest alles nieuw kopen. Toen ik afrekende dacht ik; waar ken ik die gast toch van? Giedo van der Garde was het. Kwam wel super sympathiek over.
@camber24: Zo lekker was dat wijf dus niet. Gezien dat mokkel nieteens ff z’n boodschappe doet..
@lekkaah: ze heeft wel een rijke pa ;)
@lekkaah: ze kwam een beetje arrogant over, hij juist niet. Wel echt een heel mooi meisje hoor.
@camber24: Ze is inmiddels zijn vrouw en best een mooie dame, niet supermodel, filmster, fotomodel, maar onaangenaam om naar te kijken ook zeker niet.

http://pbs.twimg.com/media/Bbqw04zCIAAGsTI.jpg
@w0o0dy: zo lopen er idd wel meer rond.
Als je het geluid van die V6 motoren mist kan je ook gewoon een kopje koffie zetten of de bank stofzuigen, klinkt hetzelfde..
@theracingelf: ik vind zelf dat die nieuwe Honda motor van McLaren erg vet klinkt hoor, stukken beter dan de geluiden van vorig jaar.
Tja… Hij hoeft niet zonodig meer te werken denk ik.
Hij levert toch ook luxe wagens aan de eigenaren, vooral in monaco?
@jordip: dat is doornbos, die handelt in exclusieve auto’s
Dacht dat RTL Boulevard altijd om half 7 kwam?
@berlinetta: ik weet niet wat zorgwekkender is, zo’n artikel op autoblog of dat jij zo precies weet wanneer rtl boulevard begint…
@ettie: Schrok er zelf ook al van.
@berlinetta: dat kan ik me goed voorstellen inderdaad;-)
@ettie: haha goeie!
schoonpappa moet eerst wat meer centjes voor Giedo regelen want op eigen kracht komt hij er niet
@maarten020: Uhhh… je redenatie klopt niet helemaal… Giedo is op eigen kracht (rechter voetje) tot de F1 gekomen hoor! Dat zijn schoonvader vol vertrouwen in zijn kunnen hem sponsorde om werkelijk F1 te kunnen rijden is alleen maar een mooi gebaar. En Boekhoorn heeft meer geld dan de 2 Sauber rijders van nu samen hoor. Er speelt veel meer waardoor Marcel gezegd heeft, “Dit is absurd en een NO go!”
Maar sympathieke Giedo gaat zeker ergens terug komen daarvan ben ik overtuigd… misschien wel in de DTM of Le Mans series OF… bij een blinde kip in de F1 gaan de ogen open!
@VeniVidiVici: niet helemaal maar ik ben wel warm ;-) als boekhoorn echt wil rijd van der garde gewoon f1, maar dan ligt het niet aan het talent van van der garde. giedo is best een goede coureur maar als het echt een talent was zou hij al jaren geleden opgepikt zijn door een f1 team/ youth program etc.
@maarten020: Van der Garde is een prima coureur. En met het goede materiaal zou hij zo maar geregeld punten kunnen pakken. Maar in de F1 gaat het om meer dingen. Of vooral een ding: geld. De exposure met een nederlandse coureur is vaak minder. En Van der Garde is al wat ouder en niet van de buitencatogerie (dan maakt het niet uit waar je vandaan komt). Aangezien maar een zeer beperkt aantal stoeltjes beschikbaar is, is de kans klein dat ie er nog in komt dit jaar.

Hij moet zorgen dat hij fit blijft en zoveel mogelijk racet in andere klassen. Stel je voor dat de tweede rijder van Force India zijn arm breekt tijdens een uit de hand gelopen vrijgezellenfeestje, en de derde coureur bakt er drie races lang niet van, is Van der Garde je perfecte man. Bekend met de F1, brengt voldoende sponsor centen mee en kan daadwerkelijk aan auto goed aan de finish rijden.
@maarten020: zoals bij de meeste mensen hier wel bekend is, zijn er maar hoogstzelden nieuwe coureurs die geen geld hoeven mee te brengen. Waarschijnlijk hoort Max tot die groep. De rest moet gewoon een paar miljoen betalen om een jaartje te mogen racen.
@roppp: eens..de mensen waar dit gebeurd zijn namelijk de talenten..de rest moet centjes meebrengen
Toch jammer, hoe meer Nederlanders in het startveld hoe beter!
Je hoeft nog geen medelijden met hem te hebben volgens mij.
Hij heeft dus baantjes gehad als “reclamefiguur”, “gele sneeuw opruimer”, “karter”, “kart reparateur” en hij moest werken aan een half afgebouwde auto in een ijskoude garagebox. Niet zo hoogwaardig als F1 coureur, maar hij weet wel van aanpakken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).