Word je blij van deze Yamaha pickup?

Auteur: , 18 Reacties

De Tokyo Motor Show heeft dit jaar een karrenvracht aan concept cars voor je in petto en dit is misschien wel de mafste.

Zelden zagen we een auto met zo’n bijzondere stoelindeling als deze Yamaha Cross Hub Concept. De stoelen staan namelijk in een ruitvorm met de bestuurderszetel centraal voorin, daar schuin achter twee passagiersstoelen en nog een passagiersstoel centraal achterin om het kwartet compleet te maken.

Yamaha staat mede bekend om z’n motorfietsen en dus is de Cross Hub in staat om achterop twee van die dingen mee te sjouwen. Om te benadrukken dat het om een avontuurlijk karretje gaat staat de concept car hoog op de veerpoten. De Cross Hub is 4,49 meter lang, 1,96 meter breed en 1,75 meter hoog.

Overigens is de gelijkenis met de McLaren F1 evident als je naar de zetelindeling kijkt. De ontwerper van die F1, Gordon Murray, was in het verleden verantwoordelijk voor de Yamaha Sports Ride Coupé; een concept car uit 2015. Murray bemoeide zich echter niet met de Cross Hub Concept, aangezien hij druk is met het opzetten van z’n eigen merk.

Of de Cross Hub in productie gaat? Yamaha houdt de lippen stijf op elkaar, maar we hebben het vermoeden dat het bij een proefballonnetje zal blijven.18 reacties

Jawel, is wel leuk. K word er wel blij van
Nee daar wordt ik heel verdrietig van 😢
Ik ben wel yamaha fan dus ik zou het geweldig vinden als ze de automarkt opgaan. Zat fabrikanten die beide type machines maken dus waarom niet?
Neen.
Wel leuk dat ze het eens proberen. Had leuker geweest hadden ze wat inventiever geweest met techniek ipv met de zetelindeling.
Nee.
Ik vind het wel gaaf, zeker met de kwaliteit die Yamaha altijd weet te leveren. Vind het wat dat betreft ook jammer dat Yamaha bijvoorbeeld niet de concurrentie aangaat met Vespa scooters, maar goed dat is weer iets heel anders.

Mocht dit concept er komen hoop ik wel dat hier een beetje normale motorisering in komt, en niet een of ander 125 CC, 1 cylinder die ze op dit moment in hun ‘buggy’s gebruiken…
@carlover12: Ze hebben voor Volvo een zéér fraaie V8 gebouwd, zoiets hierin?
Ik laat een traan …..
Ik word er wel blij van… Voora
@cossiekiller: Vooral dat ik mijn geld ergens anders aan kan geven.

*klote toestenbord
@cossiekiller: Alhoewel, om mijn aantal reacties op te krikken is het wel goed.
Leuk speelgoedje, maar ook niet meer dan dat…
hoe ga je in die achterste stoel komen dan?
Ja hoor. Guitig ding
Gemiste kans, dan maak je een concept dus je kan doen wat je wil. Maak je de bak niet groot genoeg om twee motoren in de lengte en naast elkaar neer te zetten (met de voorwielen naast de achterste passagier natuurlijk, om die ruitvorm te benadrukken). Rare lui die Japanners. Gelukkig zijn ze beter in motoren ontwerpen.
Zie m nu weer, barst echt in huilen uit, die plastic stukken …. Brrrr . … Wat lelijk zeg ..
‘Man man man man, hier word ik niet vrolijk van’

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).