Worden 3D-wraps de volgende trend?

Auteur: , 21 Reacties

Nu hebben we het eens niet over de nieuwste modekleuren in de wrapwereld, maar over de vorm van auto-omhullende stukken plastic. Inderdaad, er is namelijk ook zoiets als 3D-wraps.

Wraps met een 3D-effect bestaan ongetwijfeld al langer, maar het kwam nu op onze radar vanwege een Nissan GT-R die door het Canadese ReStyleIt onder handen werd genomen. Door meerdere lagen te gebruiken en een patroon op een Scotchprint film te printen, ontstaat er dus een reliëf. In het geval van de Nissan te zien op de motorkap.

3D wrap Nissan GT-R

Ja, voor de leek haast onzichtbaar, maar de weelderige Arabier heeft in de zomer van 2014 weer iets nieuws om zich mee te onderscheiden in Londen. Het staat in ieder geval beter dan een fluwelen wrap. Foto’s van het eindresultaat vind je HIER.21 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Het lijkt gewoon op een wrap met een printje er op. 3d voegt niks toe
Ik vind dit zonde van de gtr :(
Je koopt een auto omdat je die standaard toch al mooi vindt? Of zit ik hier nu totaal verkeerd ?
@brayen: sommigen kopen het om er direct iets aan toe te voegen omdat ze juist dat mooi vinden. Ik heb er persoonlijk ook moeite mee, maar ach..
@brayen: Wellicht elders op deze wereld ja. In Nederland koopt vrijwel niemand een auto die hij/zij mooi vindt, afgezien van het feit dat vrijwel niemand meer een auto lijkt te kópen dezer dagen.
Alleen op de motorkap, Ze hadden voor deze showcase geen zin om het overal over te doen? Of zou dat te lastig zijn met de rest van de vormen? Ik moet trouwens zeggen dat een GT-R dit soort ruige/kleurige/need for speed wraps wel kan hebben. Even een half jaartje mee rondrijden en dan weer een nieuwe wrap er op.
Je gaat een GT-R toch niet beplakken, snap het gewoon niet.
Dit is al hartstikke oud zoiets… een bekende van mij heeft een AC Cobra (replica) en liet die toendertijd wrappen met dubbele lagen, waarbij de onderlaag een schubbenpatroon van een slang vormde. De toplaag was mooi parelmoer zilver. Van een afstand zag je het niet zo erg, maar van dichtbij zag dit er erg gaaf uit!
De A6 met diamant wrap ben ik niet vergeten, ook 3D
Cw waardes etc?
@burninrubber: Als je voor een golfballen wrap gaat wordt de Cw lager:-)
@jollykart: Is een fabel…
@SimonMc: Bedoeld u dat het uberhaupt een fabel is, of alleen dat het voor auto’s niet werkt. Dat laatste is waar omdat er bij een groot object al voldoende turbulentie is. Bij een klein object als een golfbal heeft het dus nut, maar bij een auto niet. Indien er wel wat extra turbulentie nodig is(veelal aan de achterkant) dan wordt dat wat eleganter opgelost dan met putjes.
@jollykart: Voila, je hebt zelf het antwoord gegeven. Ik bedoelde inderdaad dat het voor auto’s niet waar is.
Nee, gewoon niet doen. Het stoort de design enorm. Gewoon egaal blauw, da’s perfect.
Bijvoorbeeld zo.
http://www.gtspirit.com/wp-content/gallery/gallery-matte-blue-nissan-gt-r-adv-1-wheels/nissan_gtr_adv08-1_03.jpg
@AutomotiveDesigner: Idd blauw staat de GT-R perfect en die zwarte velgen maken hem helemaal compleet. Al is wit met zwarte velgen ook super of donkergrijs met zwarte velgen.
als dit al 3d wrap is heeft het dak van mijn auto het ook al! De blanke lak laat wat los onder de wrap! Voila! 3d! Cool hahaha
Als wat 3d is flopt toch… Heb twee keer naar mijn 3d tv een film gekeken voor de rest gewoon weer 2d veel fijner.
Wat een gezeik over een wrapje zeg. En 3D of niet, deze kleurstelling en dat rare ruiten-patroon blijven vies lelijk! Pijnlijk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).