Belgische trajectcontrole heeft last van eigen succes

Auteur: , 40 Reacties

Ok, beloof even niet te veel te lachen om het volgende, maar nu ze eindelijk fatsoenlijk functioneren, schijnen beide Belgische trajectcontroles op de E40 en E17 regelmatig uitgezet te worden, omdat de politie de boetes niet allemaal kan verwerken.

REMPT ALLEN!

We zouden het niet geloven als er niet een meneer van de wegpolitie Oost-Vlaanderen met een stalen gezicht voor de camera van een serieus medium, het VTM Nieuws, bovenstaande zou bevestigen. Of hebben onze zuiderburen nu ook Koefnoen?

Wat is het geval: België’s boete-incasseringssysteem heeft nog niet de rotte, Stasi-achtige vormen aangenomen die het in Nederland wel heeft. Waar wij helaas met het CJIB een centrale, goed geoliede, en bovendien uitstekend geoutillieerde (het interieur van deze money maker mag wat kosten) instantie hebben, die met een druk op de knop half Nederland moeiteloos van naaiboetes voor een paar kilometer te hard op een lege snelweg voorziet, zijn ze in België nog niet helemaal rot van binnen, en kan de burger de boel zowaar een beetje blokkeren.

De boetes worden niet zoals in Nederland centraal verwerkt, daar begint het mee, en bovendien moet er voor elke betalingsweigering een dossier aangemaakt worden. Zand in de ambtelijke molen strooien, in België kan het. Het lijkt me echter een kwestie van tijd voordar ze ook daar de administratiekosten ‘uitvinden’ om de extra kosten te financieren. Vestzak, broekzak, u kent het.

Al met al hebben de Vlaamse parketten nog 23.000 processen-verbaal liggen, en dan kan je twee dingen doen: 1) harder werken en/of meer mensen aannemen of 2) gewoon de trajectcontroles af en toe uit zetten. Drie keer raden waarvoor gekozen is.

Hiermee is het succesvolle trajectcontrolesysteem in feite gereduceerd tot de status van oude analoge flitspaal. Soms zit er een rolletje in, soms niet, met het enige verschil dat Elio’s Coyote de status van de trajectcontrole niet kan registreren. Zie het als een soort Russische roulette, best spann0nd toch?

Met dank aan Jantje_555 voor de tip!40 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
je wil in België met die kraters in de weg helemaal niet te hard rijden :-/
@rnej: kun je die plaat eens draaien, het is altijd hetzelfde deuntje.
@Pixed: gelijk heb je. maar dat maakt mijn statement niet minder waar ;)
@rnej: Als ze die beton-platen nou eens zouden vervangen door een strak biljart-laken met ZOAB ofzo.. dan was het niet zo’n monotoom : “dun-dun dun-dun dun-dun dun-dun”
@rnej: Laatst nog naar Roermond gereden, heb mijn kiezen opnieuw moeten laten vullen. Erbarmelijk die Belgische we… oh, wacht.
@heidekonijn: hehe :)
@rnej:
Tja de overheid krijgt nochtans geld genoeg van de belastingen.
Het zijn vooral buitenlandse truck-chauffeurs met veel te zwaar beladen trailers die ons wegdek kapot rijden.
Ps: secundaire wegen bevatten meer gaten als onze snelwegen. Het is aan het verbeteren.
@brayen: In nederland controleren ze wel fatsoenlijk als de trailers van vrachtwagens niet te zwaar zijn beladen. België doet dit nauwelijks. Politie staat liever in de rij voor de frituur.
@brayen: hoe dan? Ik zie dat nooit. In Duitsland hebben de de BAG (Bundesamt für Güterverkehr) gewoon vrachtwagen politie. Volgens mij missen we zoiets ook in Nederland.
@mashell: zijn gewoon detectielussen in de weg, vooral rond rotterdam op de A16, A15 en A20 kan je die zien…
@mashell:
Er worden ook met regelmaat controles uitgevoerd op vrachtwagenschauffeurs in Nederland. Meer frequent als in België. Ook controleren ze aan de hand van het logboek wat ze meevoeren. Indien zo’n controle wordt uitgevoerd door de politie in Nederland dan hebben ze meestal wel een controlemechanisme om te zien hoeveel de trailers net wegen.
@brayen: het is zeker aan het verbeteren. ’t is ook maar net wat je gewend bent, want in Nederland hebben we best goede wegen. uitzonderingen daargelaten natuurlijk.
@rnej: kom eens langs in Tsjechië dan klaag je nooit meer over België…
@marc_rutten: ja of de berg in chili? Beetje appels en peren vergelijken
@rnej: altijd dat gezeik over onze slechte wegen. Steek je hand eens in je eigen Hollandse boezem. Met je peperdure belasting op wagens (BPM/CO2), die hilarische fixatie op bijtelling (gierig much?), de steeds hoger wordende accijnzen, 100 rijden op snelwegen met 5 rijvakken, 130 op de snelweg behalve bijna overal, … Ga jij beweren dat Nederland hét land is om als autoliefhebber in te wonen?
@hollow: dus omdat er met ons belastingssysteem wat mis is (volgens jou, want ik rijd al jaren rond in een auto die 23 eu per maand belasting kost en qua aanschaf helemaal een lachertje was) mag ik niet klagen over de wegen in België? ik klaag gewoon lekker.
@hollow: Het is geen klagen. Het zijn feiten.
Ik betaal altijd lachend mijn bijtelling en/of wegenbelasting als ik weet hoe erbarmelijk het belgische wegennet erbij ligt. Ik maak aardig wat kilometers op de racefiets, en dat is in Limburg en de omgeving bij Luik geweldig. Op de belachelijk, idioot slechte ‘wegen’ in België na.

LEVENSGEVAARLIJK wil ik zelfs stellen, die kraters in de weg en het onvermogen om water af te voeren.
@bmcslx01: Blijf er dan weg ?!
@heidekonijn: Euhh.. Nee? In midden Nederland heb je geen klimmetjes die tot boven de 20% reiken. En ik ga geen 200km omrijden als ik op vakantie moet omdat jullie vertikken jullie wegennet aan de hedendaagse maatstaven te laten voldoen.

Waarom zijn belgen zo trots op hun wegen? Ik snap het echt niet. Om over de godse bende langs de snelwegen nog maar te zwijgen.
@bmcslx01:

1) waarom denk je dat we trots zouden zijn op onze wegen? We schamen ons ervoor.

2) wij betalen net evenveel belastingen zo niet meer, bij ons hebben we gewoon een hoop socialistische apen die het liever aan hun vriendjes uitdelen ipv er iets nuttigs mee te doen.
@Hupke: Omdat 9 van de 10 belgen er altijd vol tegenin gaat als je hun wegennet bekritiseert :)
@bmcslx01: Gewoon uitwijken naar Duitsland. Doen. Niet op die vieze Belgische wegen komen.
@bmcslx01: Het is heel simpel. Stop met zeuren en betaal gewoon allemaal een wegenvignet. Invoeren die handel.
@hollow: je moeder ;)
@rnej: Je weet toch dat de gewone Belg een dikker wagen heeft dan een Nederlander? Magic body control kunnen wij wel betalen.
@Fidenza:
He vriend , om te beginnen is het een dikkere wagen , niet dikker. Voor de rest compenseren de meeste belgen dat met hun vreselijke hoofd en een dosis IQ lager als dat van een naaktslak met het syndroom van down. Ga nou niet pronken met iets wat er totaal los van staat. Die wegen zijn gewoon gevaarlijk en het is werkelijk waar belachelijk in wat voor staat ze verkeren. Als ik er met de Porsche rij ben ik eerder bang als dat ik kan genieten van het sturen.
@amnesia: Zozo, wat een intelligente IQ-opmerking…
@Esprit_de_Flandre:
Dankjewel, de zon schijnt , samen een ijsje eten ?
@amnesia: Hier mistig. Doe maar wafeltje…
@amnesia: LOL wat een overdreven reactie ? eens een slechte cyber-date gehad met een Belgische (man) ? Gewoon toegeven dat jullie biljartlaken-wegdek niet in verhouding staat met jullie oude, marginale wagens ! Trouwens, jullie hebben veel meer last van de recessie dan wij Belgen = nog meer brakke NL wagens op onze wegen, wordt tijd dat jullie hoge IQ dan wat beter besteed wordt…..
@amnesia: jelly much?
@amnesia: Je kan ervoor kiezen er niet te rijden. Ik moet de eerste Nederlandse Porsche nog tegenkomen. De Nederlandse auto’s die ik zie zijn Kia Picanto’s geladen met zes man en een hond, aan 110 plakkend op het linkervak.
@heidekonijn: met een caravan
Geachte nadenkende Vlamingen en Nederlanders met de juiste kwalificaties,
Schrijf eens een goede sollicitatie brief. Ik denk dat hier wel een goede mogelijkheid ligt.
– Er is een duidelijk project: (IT, Project management, organisatiemanament & data management).
– En er is budget genoeg…. wacht er is te veel budget en het project betaalt zichzelf, letterlijk.

Het is dat ik al iets leuks heb en niet in t land woon, anders had ik het wel geweten!
@gregorius: Wait wut? Waarom zouden we willen dat dit werkt?
Alleen maar beter toch. Hier had een 3ton kostende werkgroep bepaald dat er te weinig personeel is. Vervolgens een onderzoeksbureau om uit te zoeken waarom er te weinig mensen werken. Die uitkomst wordt nog even gecheckt door een belangenvereniging voor overwerkte boete beambtes. En dan gaan we mensen aannemen die die hoge stroom boetes kunnen verwerken. Helaas zijn de kosten wel wat uit de pan gerezen. Dus doen we 7.- administratiekosten bij op de bekeuring. En maar lachen om die ‘domme’ Belgen……..
“… voor de camera van een serieus medium, het VTM Nieuws, …”

Hieronder 4% van de VTM-nieuws kijkers…

http://i.qkme.me/3sq9x3.jpg

Foto’s van de 96% overige kijkers ga ik niet plaatsen, want ik wil geen ruzie met Okra en de NVHVG…
Wacht…

Ik kan niet volgen

Lees ik nu dat ‘rupsje nooit genoeg’ een indigestie heeft?
“Diep” zucht” Als Belg ben ik echt beschaamd te lezen dat mijn landgenoten zich zo verliezen in een welles nietes spelletje. Ok, onze wegen kunnen beter, maar dit ligt aan onze beleidsmakers en niet aan ons. Denken jullie nu echt dat wij het niet erg vinden om op onze dagelijkse queeste naar onze bestemming waar ook een krater of “tig” tegen te komen ?
Al jaren komen wij met het gezin verschillende malen naar Nederland op vakantie, met veel plezier en we zullen het zeker niet laten. Maar lieve Noorderburen, zonder in detail te treden, bij jullie is ook niet alles koek en ei ! Toch ? Hand in eigen boezem steken …. En ik steek er mijn hand met plezier bij !
En nu terzake ….
Ben helemaal voor MEER controles in Belgie. Het aantal verkeersdoden hier is een van de hoogste in Europa (meer dan 2x zo hoog als in Nederland bijvoorbeeld). Naast de slechte wegen, alcoholgebruik en het ontbreken van een serieuze rijopleiding is het gebrek aan handhaving m.i. een belangrijke oorzaak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).