James Bond mag legaal te hard rijden

Auteur: , 13 Reacties

Politie, brandweer en ambulances mogen in geval van nood het gaspedaal flink indrukken. Echter, agenten van MI5 en MI6 moesten zich altijd netjes aan de snelheidslimiet houden, ook al staat de veiligheid van heel Groot-Brittannië op het spel.

James Bond + Aston Martin DB5

Dankzij de Britse minister van Transport Robert Goodwill komt daar nu verandering in. Mensen van de veiligheids- en inlichtingendienst mogen (naast voertuigen met donororganen, de explosieven opruimingsdienst en reddingsteams in de bergen) na het volgen van een training harder rijden dan normaal is toegestaan.

De voorwaarde is wel dat de agenten aan kunnen tonen dat de nationale veiligheid gevaar liep. Er moet verantwoordelijk worden gereden, dus ook in nood moeten zij zich aan dezelfde regels houden als de politie, brandweer en ambulances. In ruil daarvoor mag er door rood worden gereden, wordt er niet gestopt voor zebrapaden en heeft de wegmarkering geen betekenis meer.

Hoewel James Bond nu geen boetes meer hoeft te betalen voor te hard rijden, zal hij nog steeds zijn martini’s moeten laten staan. In de 14 boeken drinkt hij gemiddeld 92 glazen alcohol per week, vier keer de maximale aanbevolen hoeveelheid in Groot-Brittannië. In de echte wereld zal hij – naast ladderzat worden – ook het één en ander uit mogen leggen aan M en zijn ‘licence to speed’ inleveren.13 reacties

en dan het liefst in Aston martins
Dus de films worden nu eindelijk spannend?
Vreemd dat ze het sowieso al niet mochten..
@jaguarjunk: Ik heb zo’n vermoeden dat er toch niet veel zal veranderen. Heb nou niet echt het idee dat, mocht het ooit nodig zijn geweest, deze mensen zich braaf aan de regels hebben gehouden.
eh, ik hoop wel dat ze in dat soort situaties dan ook zwaailicht en/of sirene moeten gaan voeren. Ik denk dat het anders heel snel fout gaat bij bijv. een zebrapad of kruising…
@escort77: met zwaailicht is het geheime er natuurlijk wel snel af..
Dus de 007 films waren helemaal niet gebaseerd op waargebeurde verhalen?
In principe ben ik ook vervoerder van donororganen. Hoe harder ik rij, hoe sneller beschikbaar!
@suzikubelona: Probeer niet tegen niet-donorcodicilhouders aan te botsen want dat zou zonde zijn.
@hetzwartesaabvandefamilie: dat zou wel mooi zijn; jij botst mijn lever eruit en ik kan vervolgens die van jou claimen!
@suzikubelona: James Bond zijn lever zou ik dan weer niet hoeven. Ik weet niet of je er dan nog veel op vooruit gaat.
M is dood
@mrb7: Lang leve de nieuwe M.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).