Zak Brown vindt Max níet de beste coureur ter wereld

Auteur: , 41 Reacties

Volgens hem is dat namelijk Fernando Alonso.

McLaren

Mocht je je afvragen wie Zak Brown is: het is de nieuwe teambaas van McLaren. Of, zoals ze dat bij McLaren noemen, de Executive Director of the McLaren Technology Group. Ron Dennis mag dan inmiddels vertrokken zijn, zijn geest waart nog altijd rond in het McLaren Technology Centre (MTC) in Woking.

Ongetwijfeld zal deze omstandigheid iets te maken hebben met het feit dat Zak de wenkbrauw als de beste coureur ter wereld beschouwt. Maar hij heeft ook goede hoop dat onze zuiderbuur Stoffel het goed gaat doen in de F1. Formula1.com voelde hem aan de tand over het dynamische duo in een interview:

Formula1:

“Je rijdersduo voor 2017 is sowieso één van de interessantste op de grid. Aan de ene kant heb je Fernando Alonso, een tweevoudig wereldkampioen die wellicht een tikje gedesillusioneerd is. Aan de andere kant heb je Stoffel, een rookie die bij zijn debuut vorig jaar hoge ogen gooide. Gaat oud nieuw verslaan, of vice versa?”

Zak:

“Ten eerste, laat me dit even rechtzetten. Volgens mij is Fernando helemaal niet gedesillusioneerd. Ik ken hem nog niet heel goed, maar we hebben elkaar een paar keer ontmoet en al wat telefoongesprekken gevoerd. Ik verzeker je: hij heeft er zin in. Ondanks dat onze auto niet top was waren sommige van zijn races vorig jaar ook al enorm goed. Ik zal eerlijk zijn. Volgens mij is hij de beste rijder ter wereld. Punt.”

Met dat in het achterhoofd staat Stoffel voor een enorme uitdaging. Maar ik denk dat hij die aankan. Volgens onze personal trainers is Stoffel waarschijnlijk de fitste coureur die we ooit gehad hebben. Hij is gebrand op succes en bovendien ook erg intelligent. Je hoeft hem nooit iets twee keer te vertellen. (…) Ik denk dat Stoffel wat mensen gaat verbazen. Hij is de real deal.”

Mooie woorden dus, maar zoals al aangegeven vallen ze een klein beetje in de categorie ‘wij van WC Eend’. Voor beide coureurs is het te hopen dat de auto dit jaar niet alleen een kek kleurtje krijgt, maar ook eindelijk weer snel is. Met name voor Fernando die de tijd niet meer per se aan zijn zijde heeft in de F1 zal dat erg belangrijk zijn. Voor Stoffel zou het fijn zijn als hij niet over de radio ‘Fernando is faster than you’ te horen krijgt. Sowieso is dat al zuur om te horen, maar als je dan ook nog een persoon bent die nooit iets twee keer hoeft te horen is het nog eens extra pijnlijk.41 reacties

Zak Brown spreekt wel goed Nederlands zeg!
@kilum: hij heeft dan ook een Nederlandse voornaam.
@jaapiyo: Is afgekort van balzak
Samen met Lil’Lewis en Max staat Fernando ook nog altijd in mijn top drie beste rijders in het veld.

Dus zo gek is het niet wat die zak zegt.
Ik ben het eens met Zak. Maar Max is 10 jaar jonger en heeft 10 jaar minder ervaring…
@trustmeiamanengineer: Zo heb ik ook mijn vrouwen het liefst.
@trustmeiamanengineer: Eens. Daarbij wordt Max in het artikel zelf niet eens genoemd.
Om nu in de media je eigen coureurs af te vallen….
Wat een zak is dat zeg. Hij neemt vroeg of laat wel zn woorden terug
Het zou ook wel een Zak hooi zijn om te zeggen dat ie een ruk line-up heeft. Alonso is “oud” maar slim en kan nog steeds ontiegelijk hard rijden en het maximale uit een auto halen. Stoffel moeten we zien hoe ie het doet. Heb te weinig van hem gezien om daar een oordeel over te vellen.
Fernando Alonso is ook gewoon één van de betere coureurs op dit moment. Geef hem een fantastische auto en hij rijdt iedereen zoek, ook Max.
@viezefreddyw: in dezelfde auto zet ik mijn centen op Max.
Alonso is indd 1 van de beste op de grid vandaag de dag. Belangrijker is dat Zak er voor zorgt dat Alonso in een snellere auto kan mee strijden..
Die mag in de zak mee naar Spanje volgende sinterklaas.
Wat een zak uitwerpselen zegt neem ik doorgaans niet zo serieus.
Wat ik bel interessanter vind Is de foto boven dit artikel, een McLaren F1 met de traditionele oranje lak? McLaren heeft in het verleden ook al tijdens testen met deze lak leur gereden maar deze wagen lijkt te beschikken over de 2017 lagere en bredere achtervleugel..
@dinobreezy: *veel interessanter
@dinobreezy: viel mij ook al op!
@dinobreezy: het lijkt mij een oudere auto, misschien de mp4-21 testauto, die reed ook met oranje lak omdat mclaren toen van sponsor wisselde
@niekie1999: of mp4-13 test car, toen ze van marlboro naar west gingen
@niekie1999: ik denk dat je gelijk hebt aangezien er nog Mobile 1 op straat welke in 2017 niet meer op de McLaren zullen staan. Ik gok eerlijk gezegd op de MP4/20 testcar
@dinobreezy: is in het nieuws geweest: volgend jaar rijden ze (weer) in oranje livery
@theiz: klopt maar dit is waarschijnlijk toch een oudere test bolide. Mogelijk de MP4/20
Daar heeft hij een punt.

Verstappen is typisch de roekeloze rijder met talent die vroeg of laat tegen de lamp (of iets anders) aanrijdt, alla Villeneuve, Bellof of Senna.
@giulio: typisch roekeloos ja, daarom is hij ook zo goed in het managen van z’n banden. Of bedoel je met roekeloos dat ie wél acties maakt in tegenstelling tot de rest?
Dat hij goed is met zijn banden zegt nog niks, dat waren er wel meer. Autoracen is letterlijk overleven. Ik heb daarom net zoveel met Nico Rosberg die pas echt een moedige stap nam.
@str8six:
@giulio: moedig en niet roekeloos. Saai en berekenend zelfs, dat typeert hem en zijn kampioenschap dan ook. Maar je doelt waarschijnlijk op z’n pensioen, tja, dat moet hij zelf weten. Maar moedig wil ik het niet noemen. Eerder, juist, berekenend.
@giulio: of Vettel. Die reed z’n eerste seizoen ook fantastisch. Daarna had hij een jaar bij Red Bull waar hij door een paar enorme inschattingsfouten een paar grote klappers had. De rest is geschiedenis. Ik denk dat we bij Max in 2017 misschien ook zo’n jaar gaan zien waar hij net even te veel wilt. Afgelopen seizoen ging het ook verschillende keren maar net goed. Maar daarna weet je waar je grenzen liggen.
Met de naam Zak verwacht je ook niet anders dan dat het een Zak is…
Daar komt ie nog wel een keer op terug
Ik geef hem eerlijk gezegd geen ongelijk, Fernando is altijd al erg snel geweest. Daarnaast heeft hij ook nog heel veel ervaring.
Als niet erg in de materie thuis zijnde : op grond waarvan behoort Alonso tot de beste rijders van het veld ? Kan me niet direct acties van hem herinneren in het afgelopen seizoen waaruit ik dat zou kunnen afleiden.

p.s. : het is serieuze vraag, geen poging tot bijdehand doen.
@amghans: hij weet altijd het maximale uit een (inferieure) auto te persen. Daarnaast denkt hij tijdens de race na over z’n strategie en past deze waar nodig daarop aan. Buiten afgelopen seizoen is hij in 2005/2006 wereldkampioen geweest en de enige die de oppermachtige Schumacher/Ferrari in die tijd heeft verslagen.
@str8six:

Alonso was niet de enige die Schumacher/Ferrari op de top van hun kunnen verslagen heeft. Mika Häkkinen deed het ook twee keer (1998, 1999).
@carmasterr: Nee, was niet op z’n top. Dat was 2000 en erna. Vergeet ook niet dat Schumi in 1999 vanaf Silverstone met een gebroken been thuis zat…
Ik lees het al die Zak begrijpt er geen zak van. Totaal geen kennis die man. Gaat niks worden met dat McLaren volgend jaar. Iedereen in Nederland weet dat Max de beste van de wereld is…
Ik kan me nog een interview met McLaren eind 2012 of 2011 herinneren, waarin ze toegaven eigenlijk de snelste auto te hebben maar dat hun eigen coureurs (lil kleine shitface en button) gewoon minder snel/goed waren dan Vettel.

Binnen een paar dagen belde een zeer hoge pief redactie van Autosport met de eis dat het artikel ingetrokken werd. En dat heeft Autosport gedaan, met op Twitter de cryptische omschrijving: you dont bite the hand that feeds you. Een week daarna heb ik mijn abonnement opgezegd, want ik werd sowieso al schijtziek van die achterlijke anglofiele hyperbool, waar McLaren en Williams niets verkeerd konden doen, en ales de schuld van Ferrrai/Schumacher/Todt was. Desalnietteplus vond ik het een vrij eerlijke beschrijving. Lil kleine cheatface deed net of zn mclaren een botsauto was en Vettel reed echt de sterren van de hemel. Ik vind overigens ook dat pound for pound, Alonso waarschijnlijk de beste coureur is, beter dan Max. Bovendien heeft Alonso echt snelle autos gereden, en rijdt Max nu in wagens die 10 seconde per rondje langzamer zijn. Midden 2000 waren die autos zo snel dat ze na afloop amper op het podium konden klimmen. Maargoed, Zak Brown is de nieuwe baas van McLaren. in 2014 zeiden ze nog: eind van dit jaar gaan we Mercedes hoofdpijn bezorgen. HAH! Ik denk dat ze ook dit jaar helemaal zoek gereden gaan worden.
Interesseert me geen zak wat Brown zegt
Wat een zak zeg!
Tja niets anders dan waarheid, mag gewoon gezegd worden, de maxi fanboys schreeuwen al weer moord en brand, uiteraard.
Zak!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).