McLaren gaat haar F1-auto’s een nieuw kleurtje geven

Auteur: , 26 Reacties

Het team uit Woking grijpt terug naar een historisch potje verf.

Er zijn van die teams die ‘altijd’ hun auto’s in dezelfde kleur spuiten en je hebt teams die elk jaar de kleur van de wagen afstemmen op de kleur van de nieuwe sponsor. McLaren hangt daar een beetje tussenin, in de loop der jaren zijn er maar een paar verschillende thema’s voorbijgekomen. Het F1-avontuur begon in 1966 met een witte auto, maar al tijdens seizoen 1967 werd overgegaan op McLaren’s huiskleur: oranje. In 1973 worden de auto’s rood met wit, aangezien doodsstokjesfabrikant Marlboro de hoofdsponsor wordt. Dit blijft zo tot West het peukje in 1997 overneemt en de auto’s voortaan zwart, zilver, wit en een klein beetje rood zijn. In 2006 houdt West het voor gezien en worden de McLaren’s grotendeels zilver, maar blijven de basiskleuren hetzelfde. De laatste twee (Honda) seizoenen voert juist zwart de boventoon, waarbij in 2016 zelfs het zilver volledig is verdwenen.

Voor aankomend seizoen staat echter de grootste kleurverandering sinds 1996-1997 op stapel, aangezien er zeer hardnekkige geruchten zijn dat McLaren weer in het kenmerkende oranje gaat rijden. Zak Brown, de soort-van-vervanger van Ron Dennis, is het brein achter de nieuwe look. Hij heeft in de F1 zijn sporen verdiend als het op marketing aankomt en vond dat het roer ook visueel gezien om moest bij McLaren. Concrete uitspraken over de kleur zijn nog niet gedaan, maar dat McLaren een teaser (voor de onthulling van de nieuwe auto) op haar website heeft met cijfers in de bekende oranje kleur, is alvast een dikke vette hint.

McLaren Kleurtje

Voor een ieder die wat visueler is ingesteld, check even de gallery voor wat voorbeelden van de livery’s van McLaren in de Formule 1 door de jaren heen als ook het gebruik van oranje als huiskleur van de Britse fabrikant.26 reacties

Helemaal top zou zijn als Bernard van Oranje als testcoureur aan de slag zou gaan in Woking.
Kan mij het schelen, voor alle fans die eindelijk weer eens op een McLaren kampioenschap hopen:https://youtu.be/s5Jyx5lpfm4
@pomoek: dank je, voel me een stuk optimistischer nu :)
Oranje lijkt me sjiek!
Orange is the new black?
Begin jaren ’70 waren de bolides in de Yardley uitvoering te bewonderen, in overwegend wit.
Raar dat een nieuwtje over een autokleur me zo blij kan maken. Historisch verantwoord en een hopelijk goed voorteken voor de ommezwaai in prestaties.
Oranje is natuurlijk dé kleur voor McLaren. Maar wat ik nou geweldig zou vinden is dat ze de auto weer rood-wit spuiten. Het rood-wit van de periode van Ayrton Senna. Dat vond ik nog eens een mooie, simpele maar cleane livery.
@viezefreddyw: Ik kwam deze op Reddit tegen. De klassieke rood-witte livery kunnen ze natuurlijk niet nemen vanwege het verbod op tabakssponsoring, maar ik denk dat iets als dit een goede manier zou zijn om terug te gaan naar het rood-wit zonder meteen die Marlboro-associatie op te roepen:
https://i.redd.it/8g193iq8dgay.jpg
@edge: Dat ziet er zeer goed uit, mooie livery!
@edge: Rode accenten op zwart/wit past ook bij Honda Type-R gedoe.
@gregorius: Type-R gedoe, zoals dat AMG/M123456 gedoe
Met dat oranje willen ze Verstappen, nationalistisch als hij is, naar McLaren toe lokken.
@rick-dos: Honestly?!
Die met de Vodafone livery was toch ook heel mooi
Ik vind de Arrows in oranje zwart nog steeds een van de mooiste livery’s hebben. Ik hoop dat McLaren ook voor zwart/oranje gaat.
Max rijdt over een seizoen in deze bolide, match helemaal bij de oranje gekte.
McLaren postte onlangs dit op hun Snapchat-account: http://i.imgur.com/JrqiuYV.jpg

Ik hoop dat de definitieve livery hier niet op lijkt en toch wel wat meer oranje bevat. Dat vrijwel volledig zwarte wat ze de laatste jaren hebben vind ik maar niks.
Die West livery vind ik toch wel echt heerlijk
@dennisjuh95: Vind ik ook de mooiste livery
Goed zo, lekker fel kleurtje!
Oranje zou helemaal niet goed zijn. McLaren rijdt typisch met oranje auto’s als er geen geldige sponsorcontracten zijn (bijvoorbeeld in het wintertestseizoen als ze nog een hoofdsponsor zoeken).
Dit is ook een mooie interpretatie:

http://i.imgur.com/oAOsDDD.jpg
Een knipoogje naar max

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).