Zeldzaam: Lamborghini Miura op Nederlands kenteken

Auteur: , 20 Reacties

Liefhebbers van klassiek Italiaans blik, geef je ogen de kost. In het midden van ons land is een schitterende rode Miura gespot.

Lamborghini Miura

Lamborghini’s jaren ’60-supercar behoeft geen verdere introductie. Gezien zijn leeftijd en zijn afkomst is de auto wellicht niet zo betrouwbaar als uw doorsnee hedendaagse blik, maar zijn karakter, zeldzaamheid, en 3,9 liter V12 maken een hoop goed.

De Italianen konden de groten der aarde (Frank Sinatra, Miles Davis) tot zijn klantenkring rekenen, hoewel dit geen garantie is dat de auto altijd even goed wordt onderhouden, of niet in vlammen op gaat.

Er is ook een Nederlands exemplaar, eentje dat al geruime tijd op de klassieke blauwe kentekenplaten staat. Kenners zullen zich herinneren dat dit een geel exemplaar is, en dat klopt, op kenteken althans. Spotter davhen kwam hem onlangs echter in Soest tegen in een nieuw jasje: het exemplaar is nu rood, en de velgen kregen een bronstintje. Voor de esthetiek werd het rechthoekige kentekenplaatje bovendien ingeruild voor een meer vierkant exemplaar.

We weten zelf nog niet hoe we hem mooier vinden: in het rood of in het geel. Vergelijken doe je met de spot uit 2008 (geel), en de meest recente, van gisteren, op Miurajunk!20 reacties

Ik heb hem liever geel
Geel is inderdaad beter
Tja, mijn kleur is het ook niet, maar het blijft een beeldschone auto en niet geheel onbelangrijk, een echte Lamborghini..
Kleur af fabriek is altijd het beste,volgens mij.Een Miura is van zichzelf zo mooi.Daar moet je niks aan veranderen(ook de kleur niet).
Erg gaaf! iemand een idee wat deze waard is (goede staat)
@bjornie: niet meer zoveel als voorheen dat weet ik wel.. want het is niet de orginele kleur..
@dodge-hemi: een wrapje wellicht;)
@dodge-hemi: behalve de kleur, is er meer veranderd:

– plaats linkerbuitenspiegel
– kentekenverlichting

Om iets te kunnen zeggen wat dit met de waarde doet, moet je weten hoe ie ooit de fabriek uit is komen rollen. Het zou zomaar kunnen dat ie nu juist weer terug gebracht is naar zijn originele staat, dat lijkt vanaf hier lastig te beoordelen.
Allemachtig zeg.
Prachtige creatie uit het huis van Bertone, echter van de hand van de meester Marcello Gandini. Zie link, voor nog wat mooie foto’s http://silodrome.com/lamborghini-miura-p400s/
Allemachtig nog eens aan toe, wat een spot zeg wow!

Over de kleur. T maakt me niet eens zoveel uit. Rood/geel, de Miura kan het allebei hebben!
Vast weer zo’n profiteur die hem als daily gebruikt alleen maar om de MRB te ontduiken, bah
@parker: hij heeft de LPG dop ook nog eens heel sneaky verstopt…
@escort77: waar zit hij dan ?
@amnesia: in het dashboardkastje
Staat als geel op kenteken, net even bekeken
Prachtige auto!
En ik vind persoonlijk rood mooier staan, maar als hij origineel geel was, zou ik hem lekker geel laten. Serieus iedere kleur staat goed op een Miura!
Persoonlijk vind ik het rood in het interieur alleen een beetje minder.. Zeg maar gerust niet mooi.

Maar het is en blijft een prachtige auto!
Giallo, bitte.
Wat een spot.. :o Ik herkende het kenteken gelijk en plaatste daarom een link. Grappig dat je ook precies die link kopieert daar. :)

Ik heb er in 2008 ook foto’s van gemaakt: http://www.autojunk.nl/2008/09/droomrit-2008-fotos

Woon zelf in de buurt en zou deze auto graag nog een keer in het echt willen zien. Trouwens, ik vind dat geel hem toch iets mooier staat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).