Ziekenhuis laat kinderen met mini-auto’s de OK inrijden

Auteur: , 25 Reacties

Leer het ze vroeg.

Ziekenhuis laat kinderen met mini-auto's OK inrijden

Het Sophia Kinderziekenhuis van het Erasmus MC heeft een nieuwe techniek geïmplementeerd om haar patiëntjes met zo min mogelijk stress de operatiekamer in te laten gaan. Door ze een elektrische mini-auto te geven waarmee ze zelf naar de OK kunnen rijden, valt een hoop van de angst weg.

Het initiatief komt van Robert Vossen, manager van de operatiekamer. Vossen ontdekte op social media dat Amerikaanse ziekenhuizen al maanden gebruik maakten van de techniek. Wat hem vooral opviel was dat de kinderen haast vrijwillig naar de operatiekamer reden, alvorens ze geopereerd zouden worden. Een groot verschil met de ouderwetse manier waarbij kinderen enorm gestrest de OK in werden gereden op een ziekenhuisbed, en er soms zelfs een trauma aan overhielden.

Tijd om daar verandering in te brengen. Het ziekenhuis is begin dit jaar gestart met het initiatief en de reacties zijn vrijwel direct positief. De proef begon met slechts één mini-auto. De ontvangst is echter dermate goed dat er al naar een uitbreiding naar twaalf auto’s wordt gekeken. Naast het Sophia Kinderziekenhuis zijn ook het Wilhelmina en Ikazia recentelijk begonnen met het intiatief.25 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Geweldige oplossing zo! Zou mooi zijn als de diverse merken een aantal van die wagentjes beschikbaar zouden stellen!
@e34m5touring: Vooralsnog zijn er (bij mijn weten) geen specifieke merken die meedoen aan het initiatief. Echter zijn er wel een aantal bedrijfjes die eraan mee willen doen.
@e34m5touring: Hopelijk kunnen we het in het ziekenhuis een beetje neutraal houden en kunnen de kosten voor die paar autootjes er wel vanaf.
@fanboy: Je kan toch als dealer een aantal van die dingen schenken. Hoeft toch niet meteen op Hart in Actieboulevard.
Briljant! Kinderen gaan vaak behoorlijk overstuur een operatie in. Zo’n Audi zet dat met het grootste gemak om in onderstuur natuurlijk.
@baardmijt: Ik zou nu ook overstuur gaan hoor
@baardmijt: Nice.
@baardmijt: Slow clap en hoedtik voor u.
@baardmijt: We hebben een winnaar voor de reactie van de maand.
@baardmijt: daar gaan we niet meer overheen vandaag!
@baardmijt: briljant !
@baardmijt: whahaha fantastisch!!
Erg mooi gebaar dit. Voor die kleintjes is het al heftig genoeg. Ik ben dan wel benieuwd wat ze voor volwassenen in petto hebben die niet naar de o.k. willen. Leuke zusters, iemand?
@densk: wellicht wil de zorg nu alle werkeloze pitspoezen in dienst nemen?
@dutchdriftking: volgens mij wil je die niet aan je bed hebben als je daadwerkelijk ziek ben. Dan liever een kundig dan knappe verpleegkundige
@rutger97: ik denk wel dat je bloeddruk constant te hoog is
Mooi initiatief, maar hoe zit dat met het olieverbruik?
@cossiekiller: het loopt allemaal gesmeerd :-)
Mooi initiatief! Je moet creatief zijn om op dit idee te komen!
@rutger97: of het pikken van Amerikaanse ziekenhuizen…
@svenska_aeroplan_ab: @hubert: ik werk zelf in een ziekenhuis, wij kijken voornamelijk naar Zweden. Erg goede zorg daar. En ach waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als iemand anders al wat verzonnen heeft. Je moet het alleen wel vinden en uitvoeren.
@rutger97: je hebt natuurlijk gelijk, was flauw van me… Het idee, waar ook vandaan, is briljant in elk geval!
@rutger97:

Als je het zelf zou bedenken wel..
Rolls Royce heeft recentelijk nog limited edition miniatuur wagentjes gemaakt voor een zelfde doel. Al betwijfel ik of het de kinderen echt uitmaakt welk merk auto het is.
Prachtig toch? Alles wat het ziekenhuis leven iets dragelijker maakt voor een kind is de moeite waard!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).