Bizar: Aston Martin Valkyrie heeft maanstof in lak

Auteur: , 28 Reacties

Gekker dan dit gaat het niet worden.

AM Valkyrie Lunar Red

De ronduit gestoorde Aston Martin Valkyrie ziet er van zichzelf al uit alsof zijn ware missie alleen uitgevoerd kan worden in de ruimte. Het absolute straatlegale meesterwerk van Adrian Newey richt zijn pijlen echter op het vernietigen van de tegenstanders op aarde. Wanneer hij eenmaal de weg op zal gaan, zullen we ongetwijfeld een hoop records zien sneuvelen.

Tot die tijd is het echter wachten geblazen; met name voor de toekomstige eigenaren. Één van hen gebruikt zijn tijd in ieder geval op de juiste manier, door die buitenaardse atmosfeer een beetje verder uit te diepen.

Zo plaatste Kris Singh, investeerder, supercarfanaat en toekomstig eigenaar van een Valkyrie, gisteren een opmerkelijke plaat op zijn Instagram met een fascinerend verhaal.

“How do I raise the bar of my spec to be worthy of Valkyrie level? […] Unfortunately, science won’t allow me to be the first person to drive on the Moon (gravity is still an issue, they say), but nothing is stopping me from bringing the Moon to my Valkyrie!! I have sourced, gotten proper verification, and purchased an actual Rock from the Moon which will be ground to dust and used as a key ingredient in Karosserie Lunar Red which will be the color of my Aston Martin Valkyrie. […]”

Als er één auto is waarbij de aankoop van een maansteen gerechtvaardigd is, zodat je het materiaal kunt omtoveren tot Lunar Red, dan is deze het wel. Hoeveel het grapje heeft gekost wil Kris niet kwijt, maar de Valkyrie zal er niet minder duur van worden. Aan de andere kant, de hypercar kost toch al enkele miljoenen euro’s, dus waarom ook niet?

Voor wie het ontschoten mocht zijn, de Valkyrie wordt aangedreven door een 6,5-liter Cosworth V12 die er, samen met een elektromotor, 1.130 pk uitperst. Idioter is het feit dat de auto minder weegt dan dat hij aan vermogen produceert. In andere woorden, het monster heeft een betere power-to-weight ratio dan de Koenigsegg One:1. Combineer dat met een design van de goden—Newey, bedankt—en je hebt de blauwdruk voor ultieme snelheid in handen.

Beeld: Kris Singh en Marco van Overbeeke28 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hoe verzin je het? Waanzinnig eigenlijk, maar ergens wel erg gaaf.
@viezefreddyw: heel erg gaaf, alleen moet je geen schade rijden. Dan kun je weer overnieuw beginnen.
Voor als je echt niet meer weet wat je met je geld moet doen. Leuker is nog dat zijn auto hierdoor waarschijnlijk een stuk meer waard is geworden. Dat rijk zijn is maar een vicieuze cirkel. Erg vervelend!
@2wheeler: Je koopt voor 30 euro een stukje maan meteoriet.
@wpgt: een stukje maan? Of een stukje meteoriet? Ik vermoed het laatste, aangezien dat wat meer voorhanden is hier op aarde. Op de maan zijn we niet zo vaak geweest om stenen te halen.
@henk_he: Beide, meteoriet van de maan. Deze worden vaak in stukjes verkocht. Versgetapte maansteen welke vergaard is met de Apollo of Loena missies zal inderdaad lastiger te verkrijgen zijn.
En nu een promotie rondje met Max achter het stuur.
@dutchdriftking: Hamilton misschien, maar Max zijn babyface past hier niet bij.. daarvoor moet hij nog even iets beter zijn best doen ;-)
@falcon: iemand heeft er zo te zien verstand van…
@720s: Niets over Max zeggen hoor. Krijg je dit soort reacties van.
@Donstil: ik volg F1 niet goed genoeg om fan/bevooroordeeld te zijn op 1 persoon, maar als Verstappen constant in 1 adem genoemd wordt met Hamilton, dan slaat die reactie dus echt nergens op.
Verbaasd mij niks, wat een bizar ding.
Weegt dat ding minder dan 1130 pk?!1!
Dat is ook toevallig, ik heb lak aan maanstof.
Hoe meer ik over de aërodynamica van het ding lees, hoe briljanter ik hem vind.
Persoonlijk een stuk mooier dan een Koenigsegg. Beter design en een monsterlijke V12.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@kannito: Maar wacht even, wie moet er nou credit krijgen? Kris Singh, Marco van Overbeeke of de instagrammer genaamd “capitolsunset” die de render van Van Overbeeke op de maan shopte?
Als deze crasht en opnieuw gespoten moet worden dan moet er een nieuwe raket naar de maan..
@dare2think: hahahaha, duurste onderdeel ever
Je moet toch wat als je van gekkigheid niet meer weet wat je met al je geld aanmoet…
De meest futuristische trucken worden uitgehaald om het gewicht van dat ding zo laag mogelijk te houden. Komt er een of andere snijboon zonder meerwaarde STEEN aan de lak gaat toevoegen!!!
@mat1980: als ze er in totaal 500 gram in hebben verwerkt is het al veel lijkt me.
Ongeacht de kosten: money Well spent


Wat een toffe actie. Beter dan die malloten die miljoenen neerleggen voor een ‘speciaal’ kenteken
Hij heeft ook al diamant stof in de lak van zijn koenigsegg
Ik heb het niet zo met steen in de lak. Na een tijdje wordt dat roest bij mijn auto.
Zou deze auto over de maan kunnen rijden omdat deze aerodynamisch is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).