Zo bizar goed verliep 2019 voor Lamborghini

Auteur: , 19 Reacties

Het merk komt ook ander met ander nieuws.


Lamborghini blikt terug op een uiterst succesvol 2019. Met het volumemodel Urus hebben de Italianen goud in handen. Je kunt discussiëren over wat nu precies het Lambo-sausje is aan de SSUV. Feit is dat het ding als een malle verkoopt.

Autoverkoop

Als je enkel naar de wereldwijde verkoopcijfers van de Urus in 2019 kijkt dan valt meteen iets op. Met 5.000 stuks verkocht evenaart de Urus bijna de complete autoverkoop van Lamborghini in 2018. Serieus indrukwekkend. In 2018 verkochten de Italianen in totaal 5.750 auto’s. In 2019 bedroeg de totaalverkoop 8.205 auto’s. Een stijging van 43 procent.

Niet alleen de Urus valt in de smaak. Ook de Huracán en Aventador zijn nog steeds favoriet. Van de Huracán werden 2.139 exemplaren verkocht in 2019. De Aventador ging 1.104 keer over de toonbank.

De Verenigde Staten is de grootste afzetmarkt voor Lamborghini, gevolgd door China, Hong Kong en Macau. De top 10 best verkopende markten bestaat verder uit het Verenigd Koninkrijk, Japan, Duitsland, het Midden-Oosten, Canada en Italië.

Benieuwd naar de Nederlandse verkoopcijfers van het Italiaanse merk? Klik dan hier.

Autoshow van Genève

Lamborghini maakt meteen van de gelegenheid gebruik om een mededeling te doen. De Italiaanse autofabrikant zegt niet aanwezig te zijn op de Autosalon van Genève in 2020. Dit betekent niet dat het merk dit jaar geen nieuwe auto’s introduceert. Lambo zegt echter meer kleinschalige evenementen te organiseren met exclusieve primeurs voor de klanten.19 reacties

Kortom : Lamborghini heeft liever, dat Otto Normalverbraucher niet op een beurs naar hun auto’s komt kijken.
Alles wat ooit exclusief was, wordt een hitje als je het meer mainstream gaat maken. Totdat het exclusieve er af is omdat het meer mainstream is geworden. Dan krijg je berichten als: verkoop Lamborghini voor 3e jaar op rij in de min.
@grasvreter: klopt, zo ging het bij Porsche ook na de introductie van de Cayenne, oh wacht …
@koekwaus: prijsklasse is net anders eh.
Tja, als ze hierdoor modellen als de Huracan Performante kunnen blijven leveren mogen we eigenlijk niet klagen….
Wat mij ook verbaasd is hoeveel van die oude sportwagens ze nog steeds verkopen. De Huracan en Aventador gaan ook al serieus lang mee. Doen ze goed daar. Denk dat menig sportwagenmerk dit graag het zelfde had.
@lluq: huracán is vorig jaar vernieuwd, maar de Aventador is wel al aan vervanging toe. Maar de opvolger wordt niet voor 2021 verwacht volgens mij.
@benja01: opvolger is er toch al?
De ultieme “youtubende influencer” trofee. Lamborghini heeft al flink wat jaren geen waarde meer voor me.
“…gevolgd door Hongkong en Macau.” Hoe kunnen deze piepkleine ‘landjes’ nou meer verkopen dan Duitsland, VK of UAE?
@e550: misschien wonen daar heel veel rijke mensen
@e550: denk dat ze bedoelen China, Hongkong, Macau als 1 land
pas de Urus in het echt gezien maar vind het maar een gedrocht. zou toch liever een audi kopen
Lamborghini verkopen per land.
-VS 2.374 stuks
-China 770 stuks
– VK 658 stuks
-Japan 641 stuks
– Duitsland 562 stuks
– Midden oosten( alle arabische landen bij elkaar 387 stuks
– Canada 376 stuks
– Italië 370 stuks

VS niet geheel onverwachts grootste markt voor Lamborghini, verkopen van Lamborghini in Duitsland vind ik beetje tegenvallen. Canada scoort goed en zeker gezien het aantal mensen daar. En weet zich als topmarkt voor Lamborghini te positioneren.
@arias: Duitsers rijden liever Duits 😉
diablo vond ik de echte laatste ‘coole’ lambo…murcie was ook nog wel gaaf ,
maar alles wat daarna kwam deed en doet me niks meer…
@mustang750supersnake: hulde, eens. Eigenlijk dus sinds dat ’t merk meer en meer “verVAGd” is..? 🤔 Niets tegen VAG, maar hm… Wat missen we nu aan de huidige Lambo’s? Zijn ze té perfect of vergezocht?
@drdre1: hmm …vind het feit dat de motoren al van vag komen al niks…design kan me ook niet bekoren…dat jota concept-ding …(of was t nou mirua?)..DIE was echt vet,samen met die estouqe/estouge…dat was appart!
zo’n reventon bijvoorbeeld,ik bedoel kom op zeg.. dat ding ziet dr toch gewoon niet uit man!
op youtube staat n countach met apparte uitlaat die em ff in de toerenbegrenser gooit..geluid is om te janken zo lekker..vooral bij t optrekken…kijk DAS emotie,dat is appart èn mooi…en dat is lambo de laatste behoorlijk kwijt helaas…
In Nederland zouden ze er ook veel kunnen verkopen maar wij gaan het klimaat redden dus krijg je een forse boete als je deze koopt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).