Video: zo hard gaat een LaFerrari over Monza

Auteur: , 43 Reacties

Riemen vast, speakers aan, en ram op play.

We gaan nou niet doen alsof hard rijden in een LaFerrari bijster moeilijk, want met 963 pk uit een door e-power ondersteunde V12 kan iedereen met een vaste hand – en genoeg ruimte – in 15 tellen de 300 km/u aantikken. Wat iets meer skills vereist is het complete circuitveld het snot voor de ogen rijden op het 5,8 kilometer lange Autodromo Nazionale Monza in Noord-Italië. Zoals YouTuber Powerslide Lover hieronder aantoont. Allememaggies, wat gaat dit ongenadig hard.

Met dank aan W0o0o0o0o0o0dy voor de tip!43 reacties

Heel vet! Leuke dat powersliden aan het einde :D
Wat een wagen zeg!
Weet niet waarom maar ik vind dat dit de eerste echte waardige opvolger van de F40 is. De F50 vond ik altijd meer een modeaccesoire dan een echte hypercar van Ferrari en de Enzo vond ik meer iets voor kinderen gemaakt. Een hypercar dat op een F1 auto moest lijken I mean come on. Toegegeven de voorkant van de LaF heeft ook F1 invloeden maar overall vind ik het een geslaagd ontwerp en hypercar waardig.
@Rick-dos: laatst hadden ze van TopGear Magazine een aantal supercars uit het verleden op een rij gezet. Uit de F40, Enzo, f50 werd er uiteindelijk qua rijplezier gekozen voor
de F50 omdat die auto zo’n waanzinnige combi vormde tussen analoog speelgoed en serieuze performance en toch ook heel toegankelijk zonder allerlei instellingen, of turbo’s… Meest onderschatte Ferrari sinds tijden.
@w0o0dy: Klopt. Dat is idd wat je tegenwoordig wel vaker hoort. Vind ik overigens wel verrassend, want toen de F50 net uitkwam was de mening toch dat het een goede auto is maar geen volwaardige opvolger. Misschien dat Ferrari toen ook wel te hoog van de toren had geblazen door te claimen dat het een F1 auto voor de straat was, waardoor de verwachtingen te hoog waren maar nooit door de auto waar gemaakt konden worden. Óf misschien is het een sign of the times. Toen hadden we misschien andere maatstaven dan nu. I dunno.
@Rick-dos: De F50 moest als Ferrari hypercar zijnde in die tijd natuurlijk de ultimate awesome zijn, maar de McLaren F1 die ook in die tijd uitkwam stak de F50 een beetje de loef af qua prestaties. Dat heeft waarschijnlijk niet meegeholpen voor de reputatie van de F50 toentertijd.

Nu wordt de auto meer beoordeeld voor de eigen kwaliteiten.
@Rick-dos: f50 een mode accesoire? veel mensen zeggen dat kwa rijden de F50 een van de puurste rijervaringen is die je hebt. een rauwe v12 waarvan je elke trilling meekrijgt en gasrespons die ongekend was voor die tijd.
@lambo4all: kwa vormgeving is die F50 inderdaad niet te pruimen, maar er circuleert een filmpje op YouTube waar de F40 en moet opnemen tegen de F50 en die laatste klinkt zooooooveel mooier. Ze hadden dat onderstel en die motor gewoon in een F40-koets moeten stoppen.
Ik vind dit wel een gaaf filmpje en wat een lef van die passagier. Gewoon lekker aan het kletsen, terwijl die chauffeur op mij niet heel betrouwbaar overkomt.
Hee W0o0o0o0oo0o0oo0o0o0o0ody! bedankt he!
wrxkoenigseggtr
Top video, top auto ik heb er met genot naar gekeken.
Bizar snel natuurlijk, zelf die 458 tegen het einde moet het aardig eenvoudig afleggen. Met plezier naar gekeken!
@frietjemet: Dat is een andere la ferrari, ik heb geen 458 gezien.
Of ik heb iets gemist. Rond de 3:50.
wrxkoenigseggtr
@bofkont: Nope je hebt gelijk dat is een andere LaFerrari, je herkent meteen die zijspiegels en die ”T” achtige achterkant.
Ik krijg de indruk dat het ontzettend makkelijk is om zo hard te rijden met deze auto.
@giss: Net zoals een Duitse mevrouw de Nordschleiffe op een oval laat lijken, totdat je zelf achter het stuur kruipt.

Ik weet nog dat Fifth Gear zo lirisch was over de 458 en het gemak waarmee je gecontroleerd dwars kunt op hoge snelheden. Toch zie ik regelmatig DJ’s in de fout gaan met zo’n apparaat. Blijkbaar had het dus ook een beetje te maken met de stuurkunsten van Jason Plato enTiff.
@giss: Lijkt mij ook. Er zijn trouwens ook genoeg vrouwen die met zo’n LaF kunnen spelen.
Jeetje wat een bak en geluid!!! Feest! Hoe die die 996 turbo ook inhaalt niet normaal! Super vet!
Bizar ben wel een beetje jaloers.
wat een über-auto! en nu een rondje over de Nordschleife!
Wat een bofkont.
Wat een ding man!
Ervaring en feeling zijn hier duidelijk aanwezig.
Kinderlijk eenvoudig hard lijkt het wel te gaan.
Vind de 458 toch een stuk gaver en volgens mij veel meer een rijders auto.
Al kan ik dat helaas niet uit eigen ervaring zeggen :)
@bofkont: Wat!!?
De LaFerrari is de meest preciese, directe en snelste Ferrari.. Als er een Ferrari op het rijden is gericht is het de LaFerrari.
@jrmpower24: Zou best kunnen hoor, maar heb zo’n idee dat de 458 veel meer een rijders auto is kwa beleving.
https://www.youtube.com/watch?v=okMbmu782PQ
Leuk filmpje samen met een gtr
wrxkoenigseggtr
@bofkont: Ook een leuk filmpje en helemaal als er een GT-R inzit.
Persoonlijk denk ik wel dat die GT-R tegen het einde gas terugneemt en rustiger aangaat doen en daarna knalt de 458 hem voorbij.
Aangezien we vanaf 1:07 alleen maar de achterkant van de GT-R hebben gezien en enkel in de bochten de 458 in de buurt kwam, omdat de GT-R ook teveel ging remmen daarnaast. Een andere rijder had meer kunnen halen uit de Nissan GT-R.
@wrxkoenigseggtr: Die GTR is superieur, helemaal als je de prijs gaat vergelijken met die 458. Maar zou hij niet iets gekieteld zijn nog??

Daarbij de bestuurder van de 458 is ook niet briljant goed te noemen.
wrxkoenigseggtr
@bofkont: Ja dat is lastig te zeggen, maar inderdaad ik zou deze twee tegenover elkaar willen zien in handen van goede coureurs.
@wrxkoenigseggtr: Inderdaad.
@bofkont:
Volgens mij hebben we naar verschillende filmpjes gekeken…
De 458 rijder houdt minimaal 4 keer in (eerste keer vanwege de gespinde Cayman, terwijl de GT-R wel vol doortrekt) waarna de GT-R uiteraard een gaatje trekt. Maar dat rijdt de 458 telkens binnen 25 seconden dicht. En de bestuurder niet briljant goed? Hij rijdt op het randje en deed met deze auto inclusief verkeer een rondje Ring in 7:36. Dan ben je behoorlijk goed.
@macready: Ah inderdaad, ik zeg niets meer, heb ook niet goed genoeg gekeken.
Lastig rijden, met die stilstaande auto’s op het circuit.
Godverdomme, wat geweldig!
Met grote afstand de nummer 1 op de verlanglijst als het gaat om recente auto’s. Ik zou trouwens ook geen nee zeggen tegen de twee light versies van deze auto (458, 4C).
Voor de liefhebbers van de Powerslides;
http://youtu.be/wvNKGChJIoI
Hoe easy hij dit doet zegt veel over de auto
Wauw, alsof de rest van de auto’s op het circuit geparkeerd staan, zo snel blaast hij erlangs. Hij ziet er trouwens tricky uit, zeker in de langzamere bochten. Goeie skills.
Rest heeft de handrem er nog op? Bizar!
Waarom hebben die knakkers geen helm op? Is dat niet verplicht op een circuit?
Wat een vies snelle auto, en die coureur laat het zo makkelijk lijken. Ik zou niet durven. Wat een geweldenaar die LaFerrari

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).