Zo is de BMW 330i helemaal het mannetje

Auteur: , 71 Reacties

Op de zwarte velgen na dan.

Jippie, de nieuwe BMW 3 Serie komt eraan. In Nederland krijgen we ongetwijfeld troosteloos saaie configuraties voor de kiezen, maar dat je de 3 Serie heel gaaf kunt aankleden bewijst dit exemplaar.

Waar we naar kijken is een 330i, samengesteld door BMW Autohaus Matthes. De Duitse autodealer heeft er een ware eye catcher van weten te maken, want de G20 3 Serie valt in deze configuratie goed op. De 330i beschikt over de kleur Portimao Blue met de nodige M Performance goodies. De BMW zal niet naar ieders smaak zijn. Zo werden alle chrome details zwart uitgevoerd en zijn de donkere achterruiten en zwarte velgen wellicht wat overkill. Mochten die schoenen je ding zijn, vraag dan bij de lokale dealert naar 20-inch 795M jetsers. Het woord chique is in elk geval niet van toepassing.

Desalniettemin is dit een 3 Serie met een serieus voorkomen. Het is zo’n beetje het dikste uiterlijk wat je kunt krijgen, tot BMW met de M3 op de proppen komt. In 330i-gedaante levert de 3 Serie 258 pk en 400 Nm koppel uit een tweeliter turbo viercilinder. Het voorlopige topmodel is de M340i xDrive, met 374 pk en 500 Nm koppel uit een geblazen zes-in-lijn.

Fotocredit: BimmerToday71 reacties

Ik vind zwarte nieren eigenlijk erger dan zwarte velgen…
@Jochempie: dan moet je stoppen met roken! ;)

Persoonlijk vind ik de zwarte nieren wel tof, maar de velgen zou ik inderdaad zilver houden.
@720s: De enige rook in mijn omgeving is van de one-tire-fire van de MX5!
@jochempie: tijd voor een sper!
@willeme: Mee eens, maar voor 1200 euro kun je ook andere leuke dingen doen..
@jochempie: Zijn die dingen zo duur voor een MX-5? Potjandrie. Daar kun je nog een paar roestbehandelingen van financieren. Hoe bevalt die Grandeur eigenlijk? Die koop je ook voor dat soort bedragen tegenwoordig?
@willeme: is er ook een artikel (aankoopadvies bijv.) van autoblog over de mx5 (1e en 2e generatie)? Ik ben namelijk een beetje aan het rondkijken voor zo’n karretje :)
@rob636: Da’s een goed idee! Mocht de AB-crew een frisse NA willen uitproberen, kom vooral naar Zwitserland ;) Ook een mooie filmlocatie natuurlijk.
@Jochempie: anders ik wel ;) hahaha
@willeme: Grandeur bevalt bijna prima. Dit weekend ruim 2000 km mee gereden, hij’s comfortabel en behoorlijk rap als je dat wenst. BMW 330i’tjes komen niet weg. 330D’s nog wel, maar ik weet niet wat daar aan gechipt is. Enige probleem is dat hij soms wat lijkt te haperen onder last. Ik vermoed de versnellingsbak, het lijkt een soort powerdrop die een fractie van een seconde duurt, alsof hij stottert. Maar de motor doet het verder prima. Moet maar eens met een bakkendokter bellen.
@Jochempie: 330d 258 pk chip naar rond 330 pk.. die zijn echt rap. Ik denk rond 4.5 sec naar 100
@elemento: Dat is echt een immens verschil. Die liep dan ook gestaag bij me vandaan. Maar als je de Grandeur goed in de toeren houdt, is het best een raketje. Vreemde gewaarwording, zo’n versnelling van wat in feite een Bulgaarse taxi is.
@Jochempie: tegenwoordig met die te grote nieren vind ik zwart ook niet meer mooi. Los van dat moet je bij zo’n blauwe tint als deze gewoon chroom accenten hebben.
@theblazerunner: Ik vind zwarte sierlijsten bij een sportief ogende sedan nog wel goed staan, maar die zwarte nieren doen volledig afbreuk aan de vormgeving ervan. Je kijkt meer in een gapend gat dan naar een paar fraai gestyleerde nieren..
@Jochempie: ik vind zelf zwarte nieren juist wel gaaf, alleen deze zijn niet open, dat vind ik er dus niet uit zien
@Jochempie: Niemand die de zwarte +5pk “M-Performance” stickers het ergst vindt ? Doet enkel afbreuk aan de auto in mijn ogen..
@jochempie: En ik vind het storend dat ze voor de velgen 2 designs door elkaar gebruiken. Maar goed, als er 1 op de 100 voor het volledige M-performance pak gaat zal het al veel zijn denk ik.
@jochempie: Ik vind de 4 cilinder in een 330i eigenlijk erger dan de zwarte velgen en de nieren en…. Hij ziet er wel rete dik uit…
@stewie: zo fucking moe, smerige 4 cilinder trap er niet in
@Jochempie: ik vind die ‘stootstrips/air curtain’ erger dan zwarte velgen.

Dan vergeet ik maar even dat de koplampen op die van een Peugeot 308 lijken.
@momo: En achterlichten van de Lexus niet te vergeten.
@Jochempie: beide is gewoon kut!!!
@Jochempie: vind zwarte velgen best mooi eigenlijk alleen het past niet zo bij deze kleur blauw.
Alvast met petjesglas. Wat een feest.
@troljedemoeder: “Zo is de BMW 330i helemaal het petje” was inderdaad een passender titel geweest.
Wat is dat lelijk zwarte stuk aan de zijkanten van de auto? Dat M-performance gedoe doet de auto geen goed als je het mij vraagt.
@viezefreddyw: afgekeken van de Citroën C4 Cactus..

Ideaal voor BMW-rijders waarbij knipperlicht optioneel is en nog wel eens een flank raken..
@viezefreddyw: Inderdaad, zo zonde. Het is helemaal vreselijk bij een lichte kleur, zoals die witte die Wouter onlangs behandelde in een video.
Het lijkt wel een boxer die iets te vaak zijn neus gebroken heeft…
@baserace: boxer is een hond, of onderbroek, dat weet je he!?
Ik kan niet wennen aan die koplampen met dat hapje eruit. De achterlichten zijn wel strak. Doe daar dan ook een hapje uit.
@loserboi932:

Eens. Horror. Gauw aan Peugeot teruggeven.
ik vind zo wel de velgen als de nieren niet mooi…

die blauwe kleur is geweldig
Heerlijke kleur. Zilveren wielen en lijsten zou natuurlijk nog beter zijn.
@dutchdriftking: jij snapt het, precies wat ik dacht!
Geef ze gouden velgen en je hebt wrx sti euhm bedoel een leuke 3
Geheel ziet er een beetje plastic uit. Wel dik, maar totaal geen klasse
@1audi1: Tatjana op wielen!
Jeetje, zo is het meer de pauper-editie…
“Jippie, de nieuwe BMW 3 Serie komt eraan.”
Ja, ik weet het.🤢
Smaakvol….
De 340 komt toch pas in September?
Dit heeft zo’n auto toch niet nodig,
dat is volkomen overbodig!!!
Is deze op grijs kenteken? Afschuwelijk die getinte ramen, heb altijd het idee dat je iets te verbergen hebt. Verder een tof boodschappen autotje.
Titanium (smoke zilver) zou een mooie kleur zijn voor de nieren en de velgen. En als BMW dat niet levert, dan zou ik het achteraf laten doen.
@gandini: dat is ook een goede een goed idee.
@gandini: Feric Grey van BMW is mooi heb die kleur velgen ook op mn RWD 2–serie
@alfonso_alfist: Even gegoogled, zoiets bedoelde ik inderdaad. Maakt het net iets donkerder en daardoor imo net iets sportiever, maar lang niet zo gek als dat zwart. Prachtig.
Design wordt wel erg druk, Lexus style.
Super 4 cilinder..
Wat is BMW afgegleden naar Sjonny nivo. Dit is zakelijk niet best in deze uitvoering. Een viercilinder turbo motor heeft niet het verfijnde van de zes in lijn.
Normaal zie je ze pas na 15 jaar zo toegetakeld…
Nee bedankt. Hou het wel bij mijn E46 330Ci. Kleur is wel erg mooi, al dat zwarte niet. En zwarte velgen; vallen helemaal weg onder een auto. Velgen maken de auto zeggen ze, nu lijken het 4 zwarte gaten, vooral als de auto rolt. Nee liever zilvergrijs.
Binnenkort te bewonderen in uw dichtstbijzijnde krachtwijk!
@raoufff: als je 2039 binnenkort noemt…
Zo driekwart van achteren vind ik het ding opmerkelijk veel op een Giulia 952 lijken.
@vaakbenjetebang: en die had dan weer goed naar de Infiniti Q50 gekeken…
@dper4mance: Ik bedoel niet zozeer dat BMW een kopie gemaakt heeft. Sterker nog, ik vond (en vind) de Giulia eigenlijk een BMW-pastiche. Dat wordt door de nieuwe 3 alleen maar duidelijker. Neemt niet weg dat ik mezelf als Alfist over een paar jaar wel liever een Giulia Q zie bemachtigen dan een M3.
Je kan zonder typeaanduiding niet meer zien of je met een geduchte 6 cylinder te maken hebt. Dubbele pijp is standaard (G-reeks)
@bmw2coupeeigenaar: Klopt. Het had wel wat, die uitlatenstrategie van BMW. Maar standaard een pijpje aan elke kant vind ik ook wel mooi. Bij een driecilinder wat overdreven, maar op een 330i mag het wel.
Mooie blauwe kleur alleen teveel zwart accenten toegevoegd en persoonlijk had ik voor een 340 4wd gegaan
Inmiddels 100x liever een Mercedes dan een BMW. Waar is de tijd dat BMW stijlvolle, dikke en elegante auto’s maakte. Bij het zien van deze Hyundai denk ik met weemoed terug aan auto’s als de E38/E39.
“BMW” en “smaakvol” gaan wat mij betreft niet samen in één zin. Dat bewijst deze Sjonnie en Anita-uitvoering hierboven eens en temeer.
Vind de styling van dit nieuwe model te rond, mis de scherpere agressieve lijnen van vorige modellen. Is ook de 258pk voor een “330” niet aan de magere kant? Volgens mij heeft vorig model 250pk in de 328i. Die 370+ op de 340i is dan wel weer lekker.
@jajeroenja: 328i had iets van 248 pk, LCI 330i 252pk en een ouwe e90 6-cillinder had 272pk dus ja alleen vooruitgang qua koppel
Al dat hoogglans zwart is iets teveel van het goede. Die blauwe kleur is top nog iets feller als het Estoril blauw wat ik heb. Qua velgen liever Ferric of Cerium grey, zwart is toch een beetje pauper net zoals die grille dat liever mat aluminium, vind de nieren ook wel erg aanwezig liever een tikkie kleiner zoals de 2-serie

Tja ook niet helemaal mijn smaak, maar gelukkig willen we niet allemaal hetzelfde. Vandaag de mijne in Tanzanite blue met M pakket besteld. Uiteraard zonder zwarte grill ( die had ik 5 jaar geleden al ) en met de bi-colour 19” velgen.
Superdikke bak. Niks meer aan doen. Zet maar voor de deur neer! Kan mooi naast mijn X3 met zwarte grille. Kunnen jullie lekker kotsen over mijn oprit, hahaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).