BMW 3-serie (G20): rijtest en video

Auteur: , 71 Reacties

Met meer dan 15,5 miljoen verkochte exemplaren is het succes van de BMW 3-serie niet te ontkennen. Het is misschien wel de belichaming van de sportsedan, maar ook die moet zich iedere generatie weer bewijzen.

Wat is het?
De zevende generatie van de dreier moet zijn plek blijven bevechten in een markt die snel aan het veranderen is: de traditionele sedan met verbrandingsmotor moet het niet alleen opnemen tegen elektrische concurrenten, maar ook tegen de hele horde aan SUV’s die kopers verleiden met een hoge instap, meer ruimte en een “stoer” uiterlijk. De succesvolle historie van veertig jaar is wellicht net zo relevant als beleggingsresultaten uit het verleden.

BMW 330i M-Sport G20

Tegelijkertijd is de 3-serie zo’n beetje het hart van het BMW gamma en ondanks de opkomst van diverse concurrenten nog steeds extreem succesvol. Het is ook het autoconcept waar ik zelf het meest mee heb: de premium sport-sedan. Groot genoeg om het gezin mee te vervoeren, compact genoeg om lekker mee te sturen en ik heb waardering voor mooi afgewerkte spullen met de laatste technologie aan boord.

Hoe rijdt het
Onder leiding van de Nederlander Jos van As, die de scepter zwaait over de ontwikkeling van de onderstellen van BMW, heeft het merk weer een heerlijke sportsedan neergezet. De basisingrediënten zijn in de jaren niet wezenlijk anders geworden: een motor in lengterichting drijft de achterwielen aan, in een auto met een perfecte 50:50 gewichtsverdeling. Een goed sturende auto creëren begint bij een goede carrosserie die stijf genoeg is. Voor deze zevende generatie werd de hele koets zo’n 25% stijver en op sommige plaatsen nog meer: de topmounts aan de voorzijde zijn van gegoten aluminium en het geheel is 50% stijver. Goed voor de stuurprecisie, voor minder afrolgeluid en het geeft het onderstel een beter platform om vanaf te werken.

BMW 330i M-Sport G20

Ook de dimensies zijn beter geworden voor een mooi stuurgedrag: het zwaartepunt is 10 mm lager, de spoorbreedte vooraan is met 43mm toegenomen en achter met 21mm. Lengte en breedte namen ook toe, de hoogte is praktisch gelijk gebleven en de wielbasis is 41 mm langer.

Dat de petrolheads een belangrijke stem in ontwikkeling hebben gehad, is direct de eerste meters te merken. De motor heeft er zin in (zeker in de Sport stand), de besturing geeft goede feedback, het onderstel is op een lekkere manier stevig, zonder dat je uit de stoel stuitert. Er waren alleen auto’s met het M-Sport onderstel om mee te rijden, maar BMW verzekerde me dat het standaard onderstel geen vliegend tapijt (mijn eigen woorden) van de 3-serie maakt.

BMW 330i M-Sport G20

De enige klacht over de aandrijflijn is dat er twee cilinders te weinig zijn. Alleen de 330d en de komende M340i xDrive hebben nog de befaamde zes-in-lijn onder de bevallige motorkap. Later volgen wellicht nog halve zescilinders voor de 318i, maar voor nu is het merendeel van de dreiers uitgerust met een modale viercilinder. De 318d (150 pk) en 320d (190 pk) zijn gezien de Nederlandse fiscale haat voor diesels niet meer de meest voor de hand liggende keuze, de benzine viercilinders zullen het leeuwendeel van de verkopen voor hun rekening nemen.

BMW M340i xDrive G20

De voorlopige instapper is de 184 pk sterke 320i, maar wij gingen op pad met de 258 pk/400 Nm sterke 330i. Beiden hebben een tweeliter viercilinder en ook zijn ze beiden aan een achttraps automaat gekoppeld. Zelf schakelen kan voorlopig alleen nog in de 318d en 320d, waarbij de laatste optioneel met vierwielaandrijving is te krijgen.

Het 30i blok is een fijne klant voor een auto in formaatje 3-serie. Voor een rupsjesnooitgenoeg (zoals ikzelf) zou er nog 100 pk bij mogen, maar eigenlijk is het wel prima. De sprint naar de 100 duurt 5,8 seconden en de begrenzer stopt de acceleratie bij 250 km/u.

BMW 330i M-Sport G20

Halleluja M-Sport
Het pakketje kost een paar ruggen, maar daarvoor je krijg nu meer dan ooit. De obligate sportievere bumpers met meer gaas (voor) en een dikkere diffuser (achter) zitten erin. Net als de M-badges op de spatborden (juk), andere velgen, 20% hardere dempers en een verlaging van 10mm. Daarna wordt het nog leuker met stevigere wiellagers, meer camber en dus meer grip (vooral voor), variabele sportbesturing en grotere M-Sport remmen met fraaie blauwe remklauwen.

BMW 330i M-Sport G20

Zelfs dat is nog niet alles, want bij de 330i en 330d zit er in het M-Sport pakket ook een sperdifferentieel. En niet zo maar één, want het is een diff wat goed te vergelijken is met die uit de M2/M3/M4. Het is een elektronisch aangestuurd differentieel die tot 100% kan sperren. Los van de leuke dingen die je er mee kan doen (driften) zorgt het M-Sport differentieel ook voor meer stabiliteit als er tegelijkertijd wordt geremd en gestuurd. Bijvoorbeeld tijdens het uitwijken en dat is een mooi argument om thuis de extra uitgave van het M Sport pakket te rechtvaardigen. Door de elektronische aansturing zorgt het diff ook voor minder onderstuur en een voorspelbaardere reactie van de achterkant. Ook zonder iedere oprit op te driften geeft het diff meerwaarde: uiteraard is er meer tractie, maar ook is goed voelbaar dat de 3-serie er gretiger mee instuurt. De achterwielen duwen de voorzijde als het ware nog mooier de bocht in.

BMW 330i M-Sport G20

Zijn er nog minpunten?
Het interieur is geen revolutie. Het voordeel is dat bestaande BMW rijders snel gewend zullen zijn, maar als je lullig wilt doen kun je melden dat BMW interieurs al een decennium hetzelfde zijn. Er staat een navischerm op het dashboard en de bediening kan met de iDrive controller (die nog langer meegaat). Het is underwhelming als je weet wat de concurrentie laat zien, maar het functioneert wel goed. Touchscreen bediening en de mogelijkheid om letters op de controllers te schrijven zijn wel nieuw. De spraakbediening zou ook een stuk beter moeten zijn, maar ik was iets te druk met lekker sturen om daar de diep in te duiken. Een kwestie van prioriteiten zal ik maar zeggen.

Killer features
Dit is een auto waarmee het weer leuk wordt om een potje te sturen. Verfrissend in deze tijd van SUV’s, crossovers en andere hoge opoe-auto’s. En laten we wel wezen, het is zeker geen onpraktische auto.

BMW 330i M-Sport G20

Alternatieven
De auto’s die ook zeker een inspiratie zijn geweest om van de 3-serie G20 weer een lekkere stuurmansauto te maken zijn de Jaguar XE en Alfa Romeo Giulia. Beiden zijn gezegend met aandrijving op de goede wielen en zetten net als de 3-serie niet de bakens qua kwaliteit of innovatie van het interieur. Qua sturen komt de Jaguar XE het dichts in de buurt, de elektronica van de Alfa raakt nog wel eens in de war en de babysitter rijdt permanent mee (het ESP kan niet uit).

Daarnaast zijn er nog auto’s waarmee je fijner in de file kan staan, omdat het interieur mooier is: dat geldt zowel voor de A4 als de S60/V60, waarbij de laatste vooral teleurstelt in het hoofdstuk beleving. Daar waar de 3-serie juist excelleert.

Als we op de verhalen van Elon Musk en de nogal chauvinistische Amerikaanse media moeten afgaan, is de Tesla Model 3 een tegenstrever die ook leuk zou moeten rijden. We gaan dat graag zelf nog een keer controleren en oordelen. De Model 3 wordt uiteraard wel een hele goedkope auto om te rijden in Nederland, dus last zal BMW Nederland er zeker van krijgen.

Conclusie
Een lekker scherp gelijnde nieuwe 3-serie die ook echt scherp stuurt, zeker met M Sport pakket. De prijzen blijven onder de 50 mille voor de 318d met handbak en automaat en de 320i (altijd automaat), maar daarbij direct de kanttekening dat er veel standaard is: alle lampen zijn LED, de Bluetooth carkit, 40:20:40 neerklapbare achterbank, regen en lichtsensor, climate control en nog redelijk wat. De 330i is er vanaf 52+ mille, het M-Sport pakket kost ruim 4,5 mille, dus je zit al snel op 60 mille. Het bedrag wil ik niet bagatelliseren, maar de opties vallen nog mee. Het enige wat mist is de zes-in-lijn en nog eens 50-100 pk extra, maar gelukkig zouden we wel worden: mijn 330i en ik. Ja, ik word er hebberig van en als jij van sturen houdt word je dat ook. BMW is terug, met Freude am Fahren.71 reacties

Mooie wagen! Ben alleen nooit zo’n fan van M-pakketjes. Heel jammer dat het onderstel niet los van de bumpers te verkrijgen is.
@atrak: Het M-Sport onderstel is gewoon als losse optie te bestellen bij BMW, ook bij de nieuwe 3-series weer
@atrak: Je kan zowel het M-sportonderstel als een instelbaar onderstel los bestellen. Daarnaast kun je ook nog M-performancespul los bestellen.
@atrak: Eens. Het is wel gaaf dat het sper-differentieel inbegrepen is in het M-pakket.

Een aantal collega’s en ik hebben de auto in een Closed Room mogen bekijken. Wat echter heel opvallend is, is dat niemand het over de bizarre prijsverhogingen heeft. Als voorbeeld: Ik rijd een F30 320d LCI. Behoorlijk volle sportline uitvoering. Deze kostte in 2015 ongeveer EUR 57.000,- Wanneer ik dezelfde auto nu configureer, met nagenoeg hetzelfde uitrustingsniveau, kom ik niet onder de EUR 65.000,- uit. Sterker nog, wanneer je ‘normale’ opties aanvinkt voor de G20, kom je uit al gauw boven de EUR 70.000,- uit. Idem met een 330i. Dat is simpelweg te duur voor hetgeen de auto biedt.

Daarnaast is het voor BMW de belangrijkste auto in het zakelijke segment. Voor veel lease-rijders viel de F30 netjes binnen het maximum lease-budget van EUR 55.000,-. Dat gaat met de G20 nu voor heel veel leaserijders een uitdaging zijn. Kans is groot dat mensen daardoor nu gaan shoppen bij Alfa Romeo, Volvo, Audi en/of Mercedes. Denk je niet?
@testpiloot: ik ben ook naar de closed room geweest, prachtige auto, maar inderdaad veel duurder dan mijn huidige 320d sportline high ex.
Dus zal voor veel trouwe klanten buiten het budget gaan vallen.
Wat mij betreft geslaagd.
Zonder M-pakket wel weer mooier, vooral de achterkant.
Het interieur mag dan geen Mustang zijn, het doet me wel vooral herinneren aan de Mondeo. Het komt nog niet eens in de buurt van de C-klasse of A4 die beiden al jaren op de markt zijn en waarvan de 3-Serie het op mag nemen tegen hun volgende generatie. Zelfs de 508 en Mazda 6 hebben een fraaier interieur.

Technisch zal de BMW vast niet voor deze merken onder doen, de oude was nog erg goed zelfs, maar in dit segment is het geen of-of maar en-en.
@karhengst: sorry maar heb in de Mustang gereden, buitenkant erg mooi, binnenkant erg klein, heel erg weinig bewegingsvrijheid zelfs in een fiesta heb je nog meer ruimte. En hoe het eruit ziet boeit me totaal niet gaat erom hoe hij stuurt.
OT. Erg mooie auto maar zou zelf wachten op de 340i Xdrive als ik de nieuwe 3 serie zou willen hebben.
@karhengst: En dat kun jij beoordelen op basis van een paar foto’s? Volgens mij liggen de C en de A4 helemaal niet voor op deze 3 (de C al helemaal niet met z’n Lenovo-tablet). En als ik je reactie zo lees, vind je het interieur gewoon niet mooi maar doe je net alsof het achterloopt op de concurrentie.
@berlinetta: De c-klasse heeft een facelift gehad en heeft nu het mubx.

Daarnaast kan je hoog of laag springen, neemt niet weg dat het interieur weliswaar is verbeterd van de 3, maar het loopt echt achter op de directe concurrentie. Niet dat dat erg is, het is maar waarvoor je kiest.
@87sandyd: Is MBUX dan het beste wat er op de markt is? En volgens mij heeft de C nog altijd die lelijke tablet in het midden van een verder erg fraai dashboard. Daarnaast leg je niet uit waarom BMW achter loopt. Het gaat me er niet om om BMW te verdedigen, maar ik zie steeds meer dat iedereen dat roept. Ik ben gewoon benieuwd hoe het echt zit.
@berlinetta: MBUX is alleen op de A verkrijgbaar, niet op de C. De integratie van het systeem op de C is jammer, maar zorgt er wel voor dat het goed in het zicht is zonder te laag te hangen.

MB heeft gewoon een erg fraai ontwerp voor dash, middenconsole en deuren wat zich naar wens klassiek / warm in laat richten, of wat sportiever. Bij BMW is het allemaal hoekig en minder verfijnd qua ontwerp. De chroom/zilverkleurige details bij de radio vind ik weinig elegant of sportief omdat ze erg dik zijn. Dash en sierstrip kloppen qua lijnen wel heel mooi, maar oogt mij toch wat kaal en weinig luxe. De 5 doet dit echt een stuk beter naar mijn mening.

Het past zeker wel bij een sportieve rijdersmachine, maar daar waar de vorige 3 qua luxe fraaier was dan de C of A4 destijds is dat nu niet het geval. Terwijl de 3-serie toch zeker voor het grootste deel van zijn “leven” het tegen de nieuwe generatie van Audi en MB op zal moeten nemen over een jaar of 3.

En je hebt gelijk, definitief oordelen kan ik niet. BMW kennende zal het fantastisch zitten en zich heerlijk laten rijden. Maar zoals gezegd wordt bij een premium merk niet verwacht dat je qua één ding de maatstaf bent, maar van alle markten thuis bent.
Mooie wagen, goeie rijtest.
Waarom de laatste tijd altijd om 0.01h s’nachts ? Om 16.00h zoals vroeger is wel beter :)
@Davion: ik vermoed dat het embargo van de video om 00:00 is opgeheven. Desalniettemin had de video ook morgen om 16u geplaatst kunnen worden maar wat maakt het uit, als je daarvoor even tijd hebt kun je ‘m vast bekijken.

OT: mooi dat het qua rij-eigenschappen goed zit, dat is toch het voornaamste aspect van de 3-serie t.o.v. de concurrentie. Qua looks (zonder M-pakket) ook zeker niet verkeerd, vooral in vergelijking met andere nieuwe BMW’s!
Prima! Ben benieuwd naar de M3, en dan vooral of die een hybride aandrijflijn krijgt. Zou daarmee nog zo interessant kunnen zijn voor Nederland. Hybride is lage CO2, dus lage BPM, dus voordeel.
Maar wattisie lelijk hè…
@jaapiyo: Zo, en niet zo’n beetje ook. Echt zo ontzettend jammer.
@jaapiyo: gelukkig ook iemand die ‘m lelijk vind. Anders rijdt iedereen straks in een 3-serie. Veel plezier in je Aldi of Mercedes.
@bartsmit: wist niet dat de Aldi tegenwoordig ook auto’s fabriceert? 😁
@rollingstoned: autospelling hè? Wel toepasselijk.
@jaapiyo: achterkant ook?
@lekkerlinksrijden: achterkant is ok-ish, ook niet geweldig IMO, maar de voorkant en vooral zijkant zijn meer het probleem.
@jaapiyo: niet te doen gewoon. Hopen op de 4-serie dan maar
@jaapiyo: Zeiden je ouders dat ook toen jij eruit gekropen kwam? ;)

Maar nee, ik vind hem erg fraai.
@berlinetta: nee als kind was ik best wel cute. Het verval kwam pas later.
@jaapiyo: Beetje vergelijkbaar met BMW dus.
Over een paar jaar een mooie opvolger van de huidige f30. Ik vind em goed!
Dit is erg goed nieuws, de 330i is hiermee waarschijnlijk de best sturende BMW met ruimte voor een gezin, ooit. Genoeg vermogen en licht op de neus. Enig compromis is dat ik em in Touring wil. Of evt als hybride als ie de bagageruimte behoud, kwestie van met de tijd meegaan.
Nu nog hard werken zodat we hem gemakkelijk kunnen betalen…
@onehp: En slim werken, en semi-passief inkomen opzetten, en de centen over een paar indexfondsen verspreiden..
@Jochempie: tegen de tijd dat dat allemaal goed loopt kun je wel wat leukers dan een 3-serie kopen. 😉
@rollingstoned: dat goed lopen hangt ook niet altijd van jezelf af, wens me geluk ;)
Damn, 5.8 naar de 100 met een viercilinder. Daar had je bij de E90 nog een 330/335i voor nodig
@freshlife2: Dat deed een Dodge SRT-4 met voorwielaandrijving en een handbak een halve seconde sneller.
@Jochempie: Giulia Veloce doet het in 5.2s zelfs…. sneller dan een Ferrari 348
@jochempie: De Dodge Neon bedoel je? Bizar lelijk ding vind ik dat.
Krijg een beetje een goudlokje gevoel erbij. De 7 serie is te groot, de 5 serie is het net niet qua design, maar deze 3 serie is perfect.

Ik vind ‘m zeer geslaagd. Toen de eerste persfoto’s verschenen had ik mijn bedenkingen bij de voorkant maar ziet er echt prima uit. Dacht dat de verhoudingen niet klopten ook dat ziet er goed uit. Vind ‘m aan de voorkant er beter uitzien dan de F30.
Mooie wagen, zal ongetwijfeld heerlijk rijden en dat vind ik persoonlijk heel wat belangrijker dan een ‘revolutionair’ interieur. Sowieso niets mis met deze cockpit, de materialen zullen ongetwijfeld goed zijn. Merc en Audi bieden iets meer op dat gebied, maar dat geld heeft BMW terecht in de aandrijflijn en onderstel gestopt. Laten we wel wezen, zo is het altijd al geweest en ik vind het mooi dat ze zich dat ook weer realiseren in München.
@racerx: Ik lees vaak dat Mercedes en Audi net wat meer bieden op dat gebied, maar wat dan? Zijn de materialen en afwerking echt zoveel beter of is het voornamelijk een kwestie van smaak en het feit dat BMW redelijk conservatief is met hun interieurs? Ik heb ook wel vaker in dit soort auto’s gezeten, maar ik vind het allemaal vrij weinig verschillen.
@berlinetta: dat ben ik volledig met je eens, qua materialen zul je weinig verschil zien. Ik bedoel voornamelijk de gimmicks die bijvoorbeeld audi toepast, de knoppen van de airco met temperatuur erin vermeld. Dat soort fratsen. BMW is te conservatief om dat soort zaken te implementeren (ja ik weet het, iDrive was vrij revolutionair) en dat is maar goed ook. Niet iedereen houdt van radicaal anders.

Ik zie de verschillen doorgaans ook niet zo, maarja, als het journaille het schrijft roept iedereen het na.
@racerx: Ik vind inderdaad ook dat Audi en Mercedes momenteel hypermoderne interieur aanbieden met de A6/7/8 en de A-klasse. Maar dat BMW dat niet doet, is volgens mij een bewuste keuze. Ze richten zich op de mensen die niet overal schermpjes en gimmicks willen, maar gewoon een fijn werkend interieur. En in mijn ogen slagen ze daar gewoon goed in. Schermpjes afgewisseld met ouderwetse knoppen.
@berlinetta: helemaal mijn idee, dit is wat ik prettig vind en mooi, niet die schermen die onder het rijden slecht te bedienen zijn, gewoon voor de gangbare dingen KNOPPEN
@berlinetta: absoluut, in een BMW voel ik me doorgaans meteen thuis. Erg prettig.
Ik rij nu een 440i en ga echt niet meer in een 4-cilinder tuffen. Wachten op de 340i dus.
Tja, wat rijden betreft dus gelukkig weer echt een topper. Exterieur looks zijn fijn. Interieur is prima, kortom, een 340i touring met een kuurtje van Alpina, dat gaat weer een hele, hele fijn worden!
via Android app
Bluetooth en climate control standaard? Mag het toch hopen ja. Dat dit bijzonder is..
@stfu: het is een Duitser he. Kijk maar eens wat er niet standaard is bij een Audi A4. Je lacht je rot.
@720s: voordat je Audi een beetje compleet is zit er een Golf aan opties op
BMW snapt heel goed hoe positionering werkt. BMW fans mogen Alfa Romeo wel dankbaar zijn!

#rijdynamiek #sperdifferentieel #cuoresportivo
Maar even he, op 53 seconden in het filmpje. Zie ik daar nou die knopjes die omhoog/omlaag gaan om aan te geven dat de deur op slot is? ECHT? Please prove me wrong.
@db86: Hoezo? Dat zit zelfs ook op de 7-serie. Lekker makkelijk en iedereen snapt dat systeem.
@db86: mijn ouwe trouwe 4-serie heeft dat ook. Vind ‘t een handige feature, je kan op afstand zien of je je auto afgesloten hebt.
@db86: hoe moet je het dan zien? Zeker op een app…cool hoor.
Ik heb 22 jaar alfa gereden en toen mijn laatste159 richting de 3 ton ging en ik niet voor de derde keer een 159sw wilde, ben ik eens rond gaan kijken. Nog nooit een 3 serie gereden of Mercedes, maar de 3 serie sprak me wel al tijden aan. Begonnen met een C klasse en daarna bij de buren de 3 serie. Zo overweldigend als de C klasse was, zo teleurstellend was de 3 serie. Qua rijden lagen ze dicht bij elkaar (niet verwacht) maar verder qua interieur, afwerking etc was de 3 serie een zware teleurstelling.
Ik heb zelf later nog een keer extra de 3 serie gereden om het zeker te weten. Gezien deze test vraag ik me af of ik met dit nieuwe model wel had gekozen voor BMW. Ik betwijfel het, maar ga m zeker even bekijken bij de dealer.
@eelco74: ik vind de c klasse echt een ouwel#llen auto, heb nog 2 weken geleden in de c63s gereden 2 dagen. En echt hard gaat dat ding wel maar wat een slip heeft ie als je wilt wegtrekken in sportplus stand. Verschrikkelijk…
De enige manier waarop de oude automakers nog een beetje op kunnen tegen de nieuwe EV makers is goedkoper worden, maar ze worden alleen maar duurder.
Het zorgt ervoor dat de elektrificatie van het nederlandse wagenpark heel snel zal gaan.
De km kosten van een 3 serie tov de Model 3 ligt gauw 2 keer zo hoog.
Hoe zit het met de plugin hybrides?
@sjonniedeluxe: komt ook gewoon weer in de nieuwe 3-serie
@sjonniedeluxe: 330e is te bestellen vanaf mei, leverbaar in augustus. 60km WLTP range en wat sneller tot 100.
Ergens hoop ik op wat hybrid differentiatie t.o.v. de vorige generatie. Een 345e, 330e touring, 430e, …zou leuk zijn. Ik vrees echter dat het voorlopig alleen bij de 330e gaat blijven.
@w0ut: ja inderdaad. Liefst heb ik (met oog op de prijs) een touring 1.5 – 3 cilinder plugin hybrid. Zou snel, zuinig en betaalbaar moeten zijn.
Had ‘Rico Moda’ een slechte dag? :-). OT: toffe auto, rood staat hem top!
Een rijtestvideo van 24 minuten?!? Daaag! *start autoweek op
@Breinstein: even eerste 4 seconde kijken, dan ben je wel geboeid.
Hilarisch die gast van Ausfahrt.tv kreeg de M VC 3920 na Wouter en beklaagde zich over de toestand van de banden. Bovendien vielen hem die strepen op de rotonde op…
@pjansen: Haha. Wel respect voor Wouter om met zo’n snelheid te driften over die rotonde. Weinig marge voor fouten daar.
Heel spijtig dat er geen m340i zonder x drive komt.
Lekkere drift. Had niet verwacht dat dit zo goed zou lukken op ps4s’en. Hoewel, 400 Nm is wel veel voor een 2.0
Driftstukje aan het begin van de video is leuk! Lang leven het sperdif 😄. Vond de looks van de nieuwe (met name met het M-sport pakket) nogal tegenvallen, maar ik begin er al te wennen. Over een paar maanden vind ik hem mooi 😄
Wouter kan het iets objectiever?
BMW en uitlaten… vond het bij de motorfietsen altijd mooi; een ronde demper voor de boxers, een driehoekige voor de driecilinders (k75) en een vierkante voor de viercilinders. Ook de zescilinder had zo’n mooie uitlaat met zes (2×3) pijpjes.

Ik hoop dat de kwaliteit beter is dan mijn splinternieuwe X3 die na 10.000km voor de tweede keer een paar dagen bij de dealer gaat logeren….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).