Zo knallen rijke Chinezen door Europa [Dragon Path Rally]

Auteur: , 32 Reacties

Inderdaad, met de vetste en duurste auto's ter wereld. Die Aston Martin One-77 is bovendien nog maar het topje van de ijsberg.

Mr. Fu zegt je waarschijnlijk niet zo heel veel, maar deze gefortuneerde Chinees (z’n familie is naar verluidt eigenaar van een grote staalfabriek) is verbonden aan misschien wel de vetste autodealer ooit ever ter wereld. Daarnaast heeft de beste man nog een interessante hobby.

Koenigsegg One:1

Zo maakt hij graag ritjes door Europa met wat vrienden en dat doe je natuurlijk niet in één of andere flauwe leasebak die je onderweg naar de supermarkt nog 77 keer tegenkomt. Nee, dat doe je met auto’s waar er in totaal maar 77 (of nog minder) van bestaan. Ritsel nog wat vrienden met dikke auto’s en voilà, de Dragon Path Rally 2014 is een feit.

De auto’s in onderstaand filmpje met FU in het kenteken zijn daadwerkelijk van de in Duitsland woonachtige Fu en ze worden samen met de rest van het spul rondgereden op een trailer. Zo kan de petrolhead elke dag een andere auto kiezen om de rally mee te vervolgen.

Anders nog iets?

Zodoende kan de man een keuze maken uit (onder andere) drie verschillende Veyrons, een Koenigsegg One:1 en zo’n fancy Aston Martin One-77. Over luxeproblemen gesproken! Daarnaast schijnt hij ook nog drie van de vijf Zonda Cinque’s te bezitten, een Maserati MC12 en… Afijn, de lijst is te lang om op te noemen, maar ga er maar vanuit dat alles dat maar duur en zeldzaam is wel zo’n beetje in z’n garage staat.

Met dank aan Gnepiah voor de tip!32 reacties

Alles wat duur en te koop is bedoelen jullie. Laat hem zoeken naar auto’s zoals ze in Jay Leno’s garage langskomen. Elke persoon met veel geld kan dit aanschaffen imo.
jagmaseratiferrari
@ghost: Ik vraag mij af of deze man op de lijst stond van Ferrari die kans maakten om een van de 499 LaFerrari’s te kunnen kopen.
@ghost: precies. Meeste auto’s in zijn collectie staan wel ergens te koop in Dubai, maar je hebt talloze collecties (ook in Nederland) van auto’s die zo exclusief zijn dat mensen er soms jaren naar op zoek zijn….
@ghost: Laat die rotzooi van Lono maar lekker in z’n ‘museum’ staan ;-)
@monaco: dit is een kind die alleen van snelle nieuwe auto’s houdt? Ach, later zul je ook wel smaak krijgen…
@guusboum: Smaken verschillen (-: Leno heeft een hoop klassiek spul, leuk om te zien maar voor mijn garage heb ik liever wat recenter speelgoed.
F.U. toepasselijke naam met zo’n collectie tegenover andere weggebruikers.
jagmaseratiferrari
Maserati MC12, Koenigsegg One:1 en Pagani Cinque’s wat een lekker spul bij elkaar.

Dus die Koenigsegg One:1 die naar Duitsland ging was op weg naar deze meneer nu weten we dat ook even.
Heeft hij 3 van de 5 mooiste Italianen in bezit, komt hij met 3 VAG kevers.. Had het graag anders gezien! ;-)
@roberto: jammer dat ie drie cinques heeft, met een heb je ook genoeg lijkt me en je kan twee andere mensen gelukkig maken met zo’n auto
Damn 3 van de 5 Cinques… Daar ben ik nog het meest jaloers op. Op die bak ben ik al meer gekomen dan mijn navelputje.
jagmaseratiferrari
@dromedaris: Dat snap ik ook niet 3 v/d 5 in het bezit van een man?

Ferrari stelt voorwaarden. Bij de LaFerrari kwamen alleen de meest trouwe klanten die minimaal vijf andere Ferrari’s in bezit hadden in aanmerking om er een te kopen en zelfs dan was je nog niet zeker.
Nivelleren pls. Doe mij maar één van je zonda’s vriend!

Ot: met geld koop je nog geen smaak, dat blijkt wel als je 3 Veyron’s koopt. Ik had leukere dingen met het budget gedaan denk ik.
@awesome: zo iemand heeft geen budget hoor
Doet-ie dat ook zo met z’n vrouwen?
Je zou haast denken dat die Chinees flink wat te compenseren heeft. Ik voel me daarentegen best op mijn gemak in m’n VW Up!……….
3 van de 5 cinque’s?!?! Kan natuurlijk een broodje aap verhaal zijn. Anders is het wel bizar klakkeloos geld over de balk smijten.
Keurig. 3 verschillende Verons is een goeie prestatie maar als het 3 1200pk modellen zijn sla je toch wel een beetje door.
En een ferrari 250 gto? Heppie die ook? Lijkt me verschrikkelijk om honderdmiljoenmiljard te hebben en dat dan niemand zijn 250 gto te willen verkopen….
Had meer verwacht van het filmpje
Iets met Chinezen en kleine pikkies… ;-)
Je kunt die chinezen van een hoop dingen beschuldigen, maar niet dat ze creatief zijn.

“We hebben een klinkende naam nodig voor dit auto-event.”
“Laten we er iets van muur, goud of draken in stoppen, net zoals ALLE Chinese restaurants ter wereld doen!”
“Geniaal idee!”
@Gulli: Je vergeet de Lotus :)
Zijn nou alle Veyrons die ooit gemaakt zijn al voorbij gekomen op AB of niet? Lijkt me toch wel.
Zo te zien heeft hij weinig verstand van beleggen. Wie steekt er nou geld in niet verhandelbare opties?
Ben ik nou de enige die na bv. een Zonda Cinque en misschien een moderne Ferrari de rest van het geld had besteed aan wat meer klassiekers?
@entwicklung88: Nee, dat ben je niet. Die MC12 zou ik wél houden trouwens, samen met één van die Cinque’s en de Koenigsegg.
Dr F.U. doet een DP-rally…

Als ie het maar veilig doet.
Wat zou dit alles per maand aan afschrijving, verzekering en taks kosten… Waarschijnlijk meer dan wij allen tesamen op een jaar verdienen.
Wat ik me afvraag als ik zo’n collectie van duur spul zie. Is dit nu echt een petrolhead die zijn wagens met passie uitzoekt of is het gewoon een gevalletje van “kijk eens wat ik allemaal kan kopen en jullie niet” (waarom zou eens mens anders 3 Veyrons hebben? Don Perridon?).
Filmpje hadden net zo goed foto’s kunnen zijn helaas.

Wat betreft de collectie. Leuk spul maar lijkt mij dat 1 Zonda en 1 Veyron wel genoeg is. Dat je niks klassieks koopt is een kwestie van smaak. Dit zijn op de Veyrons, de S coupe en de RS6 na geen auto’s die afschrijven dus heb het idee dat het investeringen zijn. Over smaak valt te twisten ik zou het zelf niet zo doen maar als hij besluit zijn collectie aan mij te geven zou ik geen nee bedankt zeggen.
wrxkoenigseggtr
Heerlijke Koenigsegg One en de MC12 natuurlijk ook. Wat moet je met 3 Veyrons vraag ik mij af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).