Zo redden twee kinderen en Ford de planeet

Auteur: , 19 Reacties

De beste geniale ideeën zijn de meest voor de hand liggende.

kinderen

Zoals @willeme laatst al een keer schreef; iedereen had bijvoorbeeld Facebook kunnen bedenken. Het gaat er maar net om dat je het juiste idee met de juiste skills en een gezonde dosis geluk kan combineren. Voordat je het weet heb je dan billi’s op de bank. Of de 9-jarige Lara en 11-jarige Daniel uit Duitsland ook joekelige vruchten gaan plukken van hun idee valt nog te bezien, maar vooralsnog hebben ze in ieder geval internetfaam te pakken.

Volgens de overlevering zaten de twee keinder achterin de auto van hun vader toen deze door een enorme hoosbui ploegde. Overal om het gezelschap heen was water. Overal, behalve in het reservoir voor de ruitenwisservloeistof. Oh gruwel! Geen spul om de ruit even wat schoon te spoelen.

De oplossing staarde het jonge duo recht in het gezicht: vang een beetje regenwater op, stuur het door een filter en vervolgens naar het reservoir van de ruitenwisservloeistof. Zo sla je twee vliegen in een klap: het milieu wordt gered en het ruitenwisservloeistofkartel wordt buiten spel gezet.

Zo gezegd, zo gedaan. Na een succesvolle proef met een speelgoed-brandweerwagen, zag Ford grote (PR-)waarde in het systeem. Zo is het nu geïmplementeerd in een S-Max. Sowieso was Ford al bezig met ideeën om regenwater op te vangen, echter met een ander doel: namelijk om er drinkwater van te maken. In Nederland is er (voorlopig) immers nog voldoende drinkwater voorhanden, maar in sommige delen van de wereld is het spul kostbaarder dan olie.

Gemiddeld gebruiken automobilisten zo’n 20 liter vocht om hun ruiten schoon te houden. Met ruim een miljard auto’s op de hele wereld, kan je dus een flink zwembadje vullen met alle liters die over onze ruiten ‘verdwijnen’, aldus Ford. Wij zien echter twee problemen met deze rekensom. Ten eerste, water ‘vergaat niet’, maar zit in een soort epische cyclus gevangen. Ten tweede, hoe zit het met dat chemische luchtje dat door je ventilatieroosters je auto binnen walmt als er alleen maar water in je vloeistofreservoir zit? Krijg je geen afkickverschijnselen als die er niet meer is?

res19 reacties

Leuk idee.

Overigens is water in Nederland ook duurder dan olie. Als je naar de Shell gaat krijg je een halve liter water voor de prijs van een hele liter peut.
@jochempie: maar dan krijg je wel preeeeeeeeeeemium water.
@jaapiyo: de H’s en O’s zien er dan extra mooi en zacht uit.
@jaapiyo: Ben jij er ook zo één die tegen zichzelf praat op het internet? @jochempie heb er nog één gevonden.
@jochempie: Ha, ik wist wel dat we niet de enigen waren.
@jochempie: Ik heb toch een paar keer hard uitgeademd door mijn neus toen ik dit las.
@jochempie: @jochempie: ik krijg betaald per reply.
@jaapiyo: is helemaal niet waar joh, wat lul jij nou…
Toch jammer dat het geen antivries en reinigingsmiddel regent. Zo vriest in de winter continu je reservoir naar de klote.
@towi1989: Jij zal het leuk doen op kinderfeestjes :’)
Dat is mooi. Nu alleen nog even een oplossing voor als het vriest.
@fanboy:
Er ’s morgens in pissen
@fanboy: Op zich zou je een tweede reservoir met 100% antivries kunnen hebben die antivries toevoegt aan het water als dat nodig is. Maar daarmee wordt het systeem wel te ingewikkeld voor wat het uiteindelijk moet doen.
Een deksel die opent bij vorst zal al kunnen voorkomen dat je reservoir kapot vriest maar daarmee werkt het sproei systeem nog niet als het vriest.
Ik heb hier maar 1,5 woord voor: Rain-x
@cossiekiller: Dat werkt niet zo best tegen vogelstront, modder en andere hardnekkige viezigheden.
Leuk idee,

Maar dat van mijn kinderen is toch net iets beter… Die hadden bedacht dat als ik zonnepanelen op het dak van mijn Tesla zou schroeven en ik hem ’s avonds onder een lantaarnpaal zet hij automatisch opgeladen wordt door het licht…

Moet wel toegeven dat ik er eerst sceptisch over was het idee, maar na het idee iets aan te passen en wat geklungel is het gelukt!

Het enige lastige was om een stekkerdoos op de stroomkabels van de lantaarnpaal aan te sluiten zonder onder stroom te komen staan.
Gemiddeld gebruiken automobilisten zo’n 20 liter vocht om hun ruiten schoon te houden. Is dat per jaar?

OT: Goed bedacht en mooi van Ford dat ze er iets meedoen.
@ikleesookoverautos: Denk het wel. Ik heb in een half jaar tijd al zeker 2x m’n reservoir weer vol moeten gooien (5L)
Tja, liever een jerrycan vloeistof halen dan een lelijke trechter op je motorkap…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).