Zo ziet het automobiele maagdenvlies eruit [updated]

Auteur: , 38 Reacties

Deze über zeldzame 964 Carrera RSR 3.8 heeft nog geen drie liter benzine verstookt.

Vraag een leek wat dit is en ze zal antwoorden: een vieze oude Porsche met rare wielen en een grappig interieur. Feitelijk allemaal waar, maar de liefhebber gaat hier van watertanden. Dit is namelijk een uiterst zeldzame Porsche 911 (964) Carrera RSR 3.8. Zo zeldzaam dat hij zelfs ontbreekt in het lijstje van redactie-orakel @willeme, die vandaag zijn verjaardag schijnt te vieren en derhalve niet voor commentaar te bereiken is. Volgens de afhameraars van RM Sotheby’s verlieten slechts 51 van deze uiterst rappe Elfjes de fabriek, waarvan slechts twee met een volledig interieur, waaronder deze.

Rap, want onder de dikke Turbo-heupen gaat een 3.8-liter M64/04 schuil met 350 pk. Mensen die er mee gereden hebben (te herkennen aan een nimmer verdwijnende grijns) vermoeden zelfs dat het werkelijke aantal paarden nog een stukje hoger ligt. Op de smoel van de eerste eigenaar van dit exemplaar geen grijns, hij reed namelijk geen meter met deze auto, noch deed iemand anders dat. Slechts tien kilometer staat er op de teller van de Porker. Schandalig weinig.

De auto ziet er uit alsof er nooit iemand naar om heeft gekeken: vies en verwaarloosd. Een blik in het oogverblindend rode interieur (GAAF!) laat er echter geen twijfel over bestaan; deze auto is maagdelijk. Ik ben benieuwd of de auto daadwerkelijk gekocht is als investering of dat er iets anders voorgevallen is, de kleurstelling lijkt mij wat aan de gewaagde kant voor die eerste optie.

De auto gaat op 27 mei onder de hamer tijdens de veiling bij Villa Erba. Een schatting maakt het veilinghuis niet, maar het zou me verbazen als de auto onder het miljoen weg gaat. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

UPDATE 28-04: Intussen heeft RM Sotheby’s een estimate opgegeven. Het veilinghuis verwacht dat de RSR tussen 2.000.000 en 2.200.000 euro gaat opbrengen. Slik…38 reacties

Allereerst: gefeliciteerd Willeme!
Ot. Wat een gave Porsche.
Heel erg gaaf!
Ja ja ..
foto’s + verhaaltje = 100% broodje aap ..

Klassieker handel trekt “bijzondere” paardenhandelaren ..
Kopers worden ook minder kritisch ..

Bloembollen te koop ..
@lincoln: Amen.
anyway .. totaal plaatje is supergaaf ..
Een brand new barnfind idee ..
Goed gelukte rat-rod ..

Zo ziet mijn Audi TT er inmiddels ook uit ..
@lincoln: sneu…..
@lincoln: Veel van die verhalen zijn inderdaad broodje aap; maar hoe verklaar je de slechts 10km op de teller, de Cosmoline-wax nog steeds aanwezig en verwaarloost uiterlijk anders ? Barn-find of niet; dat ding lijkt wel een jaar of 25 vergeten te zijn..

PS: Richtprijs voor de veiling is $ 2.0-2.2M !!!
Ik weet het niet. Waarom zou je het kopen, er amper in rijden en ook er dan niet baar omkijken en vervolgens ergens neerzetten waar weersinvloeden duidelijk invloed hebben. Zelfs al ben je verzamelaar of koop je dit voor erbij, dan ga je er niet zo mee on. Vreemd.
Van harte @willeme!
Heerlijkheid in het kwadraat.
Wauw
Toch nog eens íets dat al langer droog staat dan ik….
Het lijkt wel of er een pot rode verf in is ontploft.
@dedokter: oh… ik was druk met typen toen jouw reactie kwam… Maar ik geef je dus volledig gelijk.
@brave: No worries. Great minds think alike
Ik kan me niet voorstellen dat dit door weersinvloeden komt. Is het niet een andere laklaag zijn dan de standaard lak op deze versie? En my God, interieur is kwestie van smaak maar in mijn ogen is er een emmer plastidip met een cobra6 opgeblazen in dat ding… niet zo heel gaaf
Tja, dan heb je een nieuwe auto die je eerst helemaal uit elkaar kan halen voordat die bruikbaar omdat alles uitgedroogd is. En vervolgens verdampt alle waarde als je ermee gaat rijden. Nuttig hoor…
Hij ziet er uit alsof er 10 kilometer mee gescheurd is over een circuit met een open pot rode verf op de bijrijdersstoel
@hehe: ik vermoed op Zandvoort, getuige de ingevreten meeuwenstront :P
“vraag een leek en ZE zal zeggen..” briljant subtiel grapje @dizono
Dat interieur doet best pijn aan de ogen. Gave auto, maar 10km en italiaans geleverd?? Die hebben een handje van de klokken terug draaien.
Hij is helemaal niet vies. Dat is cosmoline anti roest. Dat zit er fabrieks-af op.

Er komen dus nog kosten rijklaar maken bij. Dan zie ik er toch vanaf.
@janjansen: dat dacht ik ook. Van die parafine-achtige beschermlaag (voor bescherming tijdens transport e.d.)
@willeme: Yep, volgens Jalopnik: “The car is still coated in with the factory-applied Cosmoline coating.”
Had al een reactie op @janjansen gegeven, maar daar had ik de link naar het betreffende Jalopnik-artikel ingeplakt en natuurlijk moet mijn reactie dan weer eerst worden goedgekeurd…
Ben geen Porsche kenner maar waarom zou dit fake zijn? Het is duidelijk vuil en stof dat op de lak ligt en er niet is afgeveegd. Kan ik me ook weer iets bij voorstellen. Daarnaast: ik kan mij moeilijk voorstellen dat sotheby’s zich zo in de luren laat leggen?
Is naast een A310 gevonden ergens in Nederland net buiten bij de schuur.
Toeval?
@desjonnies: doe mij dan maar de A310…
@e1000bmw523i: Meneer blieft een privé vliegtuig? ;)
@racerx: Zou af en toe best handig zijn, ja…
Hmm zo zonde..
Geniaal! Dit is toch wel heel mooi. Even een grote beurt met alle rubbers en ander materiaal wat niet van stilstaan houd, poetsen, inrijden en genieten maar. En voor 50k zou het een mooie deal zijn…….
Wat een schoonheidje!
Waarom kom ik zoiets nou nooit in mijn schuur tegen?!
Oh ja, nieuwbouw …
Deze moet wel van een chirurg geweest zijn. Want alleen een chirurg voelt zich lekker in zo’n endoscopisch rood interieur.
Hier valt niet tegen Jerry Seinfeld op te bieden, ik ben dus bij voorbaat kansloos :)

Maar het interieur vind ik geweldig, extreme auto met dito kleuren combi.
@kaeser: Jerry Seinfeld is inderdaad nooit grappig.
Volgens mij broodje aap zoals lincoln zegt…. buitenkant vies… lijkt wel met een spuitbus bewerkt.
Maar onder de motorkap nog niet 1 slangenklemmetje verroest de uitlaat blinkt ook nog als nieuw…. k weet niet wanneer iemand hier voor t laatst de motorkap open heeft gedaan bij een ‘barnfind’…. dan is dus alles roestig wat kan roesten…
@mrmiyagi1982: Misschien dat je kennis van de Engelse taal wat beperkt is, dus laat me je even helpen. Dit is geen “barnfind” maar is door een verzamelaar aangeschaft met de bedoeling om deze ooit weer eens te verkopen en flink te cashen. Denk dat je gerust kunt aannemen dat deze auto al die tijd droog en verwarmd is gestald en dat er behoorlijk goed voor gezorgd is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).