Zoekplaatje: er klopt iets niet aan deze GT3 RS

Auteur: , 42 Reacties

Sterker nog, er klopt heel veel niet. Er is iemand creatief aan het sleutelen geweest. Antwoorden na de klik!

De prijzen van lekkere Porsches rijzen de pan uit, waarvoor we de “auto-als-investering”-cultuur van de afgelopen jaren kunnen bedanken. Één van de auto’s die al boven de showroomprijs werd aangeboden terwijl ze nog niet eens allemaal geleverd waren, is de Porsche 911 (991) GT3 RS (video). Een waanzinnig fijn apparaat dat helaas alleen is voorbehouden aan mensen die minstens een eurootje of €270.000 kunnen ophoesten.

Een basic Porsche 911 van de 996 generatie scoor je echter al voor pak ‘m beet €25.000 euro. Dan heb je een goed gebruikt exemplaar zonder al teveel gekken mankementen, als je geluk hebt. Stel dat je er één kan vinden met wat opgevouwen spatborden en dergelijke, en je hebt voor nog minder een geld een leuke basis voor een project. Wat voor project? Bijvoorbeeld een 996 Carrera 4 met 991 GT3 RS looks.

Toegegeven, je kan zien dat het allemaal net niet helemaal klopt. Maar voor €28.315 euro koop je een project waarvan alleen de kenners zien dat het geen ekte ekte is. Dat betekent dat je zwaar de show steelt bij alle andere mensen. Of ze vinden je gewoon een Sjonnie met al je spoilers, dat kan ook. Hoe dan ook: de moeite en de prijs van de onderdelen alleen al is waarschijnlijk de vraagprijs waard.

Interesse? Je kan ‘m oppikken bij Affordable Motors in Llanelli, Zuid Wales.

Met dank aan @smoked voor de tip!42 reacties

Waarom in godsnaam?
Dit is toch een Targa? Of is de 996 Carrera 4 ook leverbaar geweest met de afwijkende raampartij die bij de Targa hoort?
@edge: je bent veeeel te scherp, ik denk dat je gelijk hebt.
@edge: Afwijkende raampartij, de losse dakbogen, achterruitenwisser. Dit was inderdaad een 996 Targa 4S. Wel een leuke creatie!
@darahan:
996 was er, net als de 993, alleen als achterwielaangedreven variant. Is dus een 996 Targa… Van een Targa 4 en Targa 4S was er pas sprake bij de 997 (waar de Targa daarentegen niet langer met louter achterwielaandrijving verkrijgbaar was…)
@stijnb:
Met nog het oude targa dakconcept met vaste beugel, was er bij de 964 wel de mogelijkheid om, naast een tweewielaangedreven, een vierwielaangedreven Targa aan te schaffen (maar in dat geval altijd met handbak)…
Geen centrelocks…
Door die voorwiel en wielkast zie je dat de wielbasis van de 991 langer is geworden en sluit het allemaal niet mooi aan.

Hadden ze dat wat netter opgelost was het niet eens zo’n verkeerde conversie geweest.
@rick-dos:

Inderdaad ook het eerste wat mij opviel: die voorwielen staan niet netjes in de wielkasten. Verder best aardig gedaan, maar ja… blijft nep, net als op een al helemaal niet sneue MB S63 een S65 badge plakken, waardoor het eindresultaat dubbel sneu wordt.
jah er klopt zeker iets niet… rechts gestuurd…
@bmwm6f12: dan vergeet je het interieur nog, wat een rijdende hoerenkast met dat rode interieur zeg
@lekkerlinksrijden: Is dat rood? Serieuze vraag. Ik zie bruin, maar ben niet goed met kleuren. Ook in mijn ogen is het niet fraai, daarin geen verschil.
Die Aliexpress-spoiler is niet van een gt3 noch van een gt3 rs

De Een typische lose/lose situatie, de kenner ziet dat er veel niet klopt en vind je een sneue kut, de niet kenner ziet een zwaar verkrachte porsche en denkt hetzelfde als de kenner…
@deuxmillecinqcentetcinq: – De
@deuxmillecinqcentetcinq: Die “niet” in de eerste zin moet ook weg ;-) .
@deuxmillecinqcentetcinq: Als je noch gebruikt moet je niet eerst “niet” er voor zetten.

Zo dus: “Die Aliexpress-spoiler is van een gt3 noch van een gt3 rs”

Maar toegegeven, dat is extreem mierenneuken.
@kilum: Over t hoofd gezien, had de zin achteraf aangepast vandaar. Thnx voor je oplettendheid.
Inderdaad een echte Sjonnie Porsch… Model “möchtegern”
Hoe staan die voorwielen dan in die wielkasten joh?

Wat een sukkels heb je toch. Een mooie 996 lijkt me geen straf om in te rijden, maar nee hoor het moest weer verpest worden.
Dit is uhm… heel creatief!
In 1 Brabants woord: Lillek!
Nee. Gewoon nee.
En niemand die ziet dat er een grote pot loodmenie in het interieur is omgevallen.
En toch, 28 mille, als je de mensheid een plezier wilt doen en hem sloopt, maak je geheid winst.
Win – Win
Als je toch al aan die knakentuning bezig bent, druk er dan ook een paar spacers in. Dan lijken de wielen nog een beetje in de wielkasten te passen.
Het is een Porsche ..
Het is een interessante Porsche ..
Het is een goedkope Porsche ..
Het is ook nog eens een echte 911 ..
Gaat ongetwijfeld in waarde toenemen ..
Nu ben ik geen enorme porschefan, wél autoliefhebber en ik zag echt niet meteen wat er niet klopte. Ben ik nu niet liefhebber genoeg omdat ik niet alle flapjes gaten en andere aangeplakte meuk op een gt3 rs herken vanaf een paar kleine fotootjes? You had me fooled, en ik denk velen met mij, project geslasgd dus lijkt me.
@kle500: hetzelfde geldt voor mij en ten opzichte van de standaard spiegelei versie vind ik deze niet verkeerd.
@kle500: Aan de voorkant zie je het wel goed vond ik, de verhoudingen van de lijnen die naar achteren toe lopen zijn niet in lijn met die van de 991. Desalniettemin zou ik ‘m van achteren niet snel kinnen onderscheiden van een echte 991.
Of het nou je E36 316i is of een Porsche GT3 Carrera 4S Turbo GTS Deluxe, origineel doet het altijd het beste!
De remmen zijn altijd een dead giveaway dat er iets niet klopt.
@tenck: haha welke remmen het lijken wel cd’s
Ik heb het gevonden. Deze heeft te weinig pixels.
Pff Maakt het uit. Porsches genoeg, op een mooie zondag kom ik er al zo’n 25 tegen als ik van west brabant naar leiden rijdt. Zoveel Golfjes GTI kom ik zelfs niet eens tegen op dezelfde route.
Maak er dan een 996 turbo of 996 GT2 van. Dat lijkt nog ergens op.
Aan dit zie je gewoon dat het uit verhouding is.
De titel zegt ook GT3 RS, terwijl er op de koffer gewoon GT3 staat…
Slecht….
ik weet eigenlijk niet wat erger is
de automaat met heuse koppelomvormer of de ombouwkit
De POORsche GT3 rs
Je zult deze auto maar gekocht hebben in een dolle bui en dan bij thuiskomt pas realiseren dat het stuur aan de verkeerde kant zit…
Ik vindt em gaaf maar van dat interieur ga ik spontaan kokhalzen.
Creatief.

Mooi is absoluut anders
Ik weet het!. Het is een opgevoerde platgeslagen kever! Mensen die daarvoor nog tonnen betalen moeten zich melden bij de dichtstbijzijnde psychiatrische inrichting, want daar horen ze thuis.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).